X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meetme - mamy dokladnie ten sam termin :) I wlasnie to mnie troche martwi... Ty juz widzialas serduszko, a u mnie nadal nie ma. Wiesz moze ile mm mial zarodek?
    Sylwia - plamienia na szczescie juz nie ma i mam nadzieje, ze nie bedzie. Polozna tylko zdawkowo powiedziala mi, ze beta jest ok i tyle wiem.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Meetme - mamy dokladnie ten sam termin :) I wlasnie to mnie troche martwi... Ty juz widzialas serduszko, a u mnie nadal nie ma. Wiesz moze ile mm mial zarodek?
    Sylwia - plamienia na szczescie juz nie ma i mam nadzieje, ze nie bedzie. Polozna tylko zdawkowo powiedziala mi, ze beta jest ok i tyle wiem.
    A ile ma mm Twój zarodek?

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma 4 mm. Pani doktor na IP powiedziala, ze wielkosc jest odpowiednia do wieku ciazy... ale co i rusz widze, ze dziewczyny na tym etapie co ja slysza juz serduszko :/

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrojnamama wrote:
    Cześć dziewczyny . W skrócie : to moja trzecia bardzo nieplanowana ciąża. Dwie poprzednie ciężkie w donoszeniu , ostatnia córka wcześniak z 32 tyg z 1 pkt apgar. Ale wyszłyśmy na prostą. Dzieci mam w wieku 3 i 2 latka dlatego zrozumcie koje przerażenie 😀 jestem prawdopodobnie w 7 tyg bo cykle mam nieregularne. Z objawów nowych to mam totalne zmęczenie , często mi słabo dlatego raczej się przemieszczam się poza dom ... w żadnej ciąży tego nie miałam . No i pogorszenie wzroku , taki rozmazany obraz ? Tego tez w poprzednich nie było . Macie coś takiego ? No i to co w każdej: nudności wymioty nim stop. To tyle w skrócie o mnie 😁
    Część wiesz co ja mam takie objawy , ale też ogólnie mam problemy z elektrolitami imprzed ciąża miałam problemy z wapniem magnezem sodem potasem i to daje często takie objawy. A słyszałam że kobiety w ciąży nawet jak wcześniej nie miały takich problemów to w związku z tym że dzidziuś sobie tam pobiera mogą mieć takie problemy z elektrolitami. Wiesz dla pewności lepiej poradź się lekarza. Ale tak sobie myślę że teraz też są upały więc jednak wypłukuje my więcej elektrolitów.

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Część wiesz co ja mam takie objawy , ale też ogólnie mam problemy z elektrolitami imprzed ciąża miałam problemy z wapniem magnezem sodem potasem i to daje często takie objawy. A słyszałam że kobiety w ciąży nawet jak wcześniej nie miały takich problemów to w związku z tym że dzidziuś sobie tam pobiera mogą mieć takie problemy z elektrolitami. Wiesz dla pewności lepiej poradź się lekarza. Ale tak sobie myślę że teraz też są upały więc jednak wypłukuje my więcej elektrolitów.
    Nikodema ja nie widziałam jeszcze serduszka więc nie pomogę. Ale skoro lekarz mówi że tak może być ?
    Dziewczyny słuchajcie już wiem że to jest taka trochę niesmaczna sprawa ale chciałam zapytać czy zmieniła się u was potliwość? Normalnie sama ze sobą nie mogę wytrzymać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 20:00

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka raczej nie widzę różnicy a mnie dzisiaj przy siadaniu pobolewa dół brzucha i mam takie odczucie pełnego pęcherza i idę do łazienki i nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 21:54

• meetme Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:

U mnie CRL 0,26 cm tj 2,6 mm co odpowiada 5+6. Nie martw się, też jest różnie z jakością Usg. Akurat u tej ginekolog jest naprawdę dobry sprzęt wiec widać więcej. :) z córką później zobaczyłam serduszko- u innego ginekologa.

laijp2.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meetme wrote:
    U mnie CRL 0,26 cm tj 2,6 mm co odpowiada 5+6. Nie martw się, też jest różnie z jakością Usg. Akurat u tej ginekolog jest naprawdę dobry sprzęt wiec widać więcej. :) z córką później zobaczyłam serduszko- u innego ginekologa.
    Miałam tak samo w ciąży z córką (byłam Styczniówką 2017). Teraz zobaczyłam dużo wcześniej serduszko (W piątek). Więc idziemy niemal łeb w łeb. Ja mam termin na 21 Marca ;)

meetme lubi tę wiadomość

• Guuu Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka trzymam kciuki :* :* na pewno usłyszysz serduszko, ale wiem jak się stresujesz, bo ja tez mam juteo wizytę i boje się, ze nie usysze serduszka....

16ud3e3km4jx6lve.png
    2019
    10.07 - beta HCG - 36
    13.07 - beta HCG - 146
    17.07 - beta HCG - 1208
    19.07 - beta HCG - 2738
    25.07 - USG - pęcherzyk, z cialkiem żółtym i CRL 4.3 bez serduszka
    01.08 - USG - CRL 1.02 mamy ❤
    08.03.2020 - zdrowa córka ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Guuu i Ty i Nikodemka usłyszycie jutro serduszka ❤️😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku co u Ciebie? Jakieś objawy, odczucia?

• talku Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Talku co u Ciebie? Jakieś objawy, odczucia?

Sylwia, ale zapytałaś akurat teraz.
    Właśnie wstałam i plamię... Pierwszy raz w ciąży. Lekko brązowo, ale widać. I bardzo dużo śluzu. Jestem w terminie drugiej miesiączki, nie wiem czy to może mieć znaczenie.
    I trochę się wystraszyłam. Zastanawiam się czy jechać do lekarza.
    Wy jechałyście od razu z plamieniami?
    Dodam, że jestem u mamy w Krakowie więc musiałabym znaleźć jakiegoś przypadkowego ginekologa.

relgi09kukfprg92.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, a bierzesz luteine albo dupka? Jesli nie, to pojechalabym do lekarza, moze to spadek progesteronu...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • talku Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Talku, a bierzesz luteine albo dupka? Jesli nie, to pojechalabym do lekarza, moze to spadek progesteronu...

Nic nie biorę...

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, a jak Ty się czujesz? Bierzesz luteinę? Coś lekarze powiedzieli sensownego?

relgi09kukfprg92.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Sylwia, ale zapytałaś akurat teraz.
    Właśnie wstałam i plamię... Pierwszy raz w ciąży. Lekko brązowo, ale widać. I bardzo dużo śluzu. Jestem w terminie drugiej miesiączki, nie wiem czy to może mieć znaczenie.
    I trochę się wystraszyłam. Zastanawiam się czy jechać do lekarza.
    Wy jechałyście od razu z plamieniami?
    Dodam, że jestem u mamy w Krakowie więc musiałabym znaleźć jakiegoś przypadkowego ginekologa.

Ja zaczęłam plamic tuz przed wizyta i dostalam luteine,kolejnego dnia byla ciemna krew i juz do szpitala,teraz plamie lekko codziennie rano

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - w takim razie ja bym na Twoim miejscu zadzialala. Moze to nic powaznego, ale chyba warto sie wesprzec jakims progiem.
    Lekarz oczywiscie nic sensownego nie powiedzial, nie wiadomo skad bylo te plamienie. Od razu dostalam luteine dopochwowa 3x2 tabletki i podejrzewam, ze zostanie ze mna na dluzej.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • talku Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tak zrobię. Będę spokojniejsza jak dostanę leki. Może mnie zbada, żeby zobaczyć, że Kropek żyje. Jeju, mam nadzieję, że tak...

Ci lekarze to się zbyt wylewni. A już Ci w szpitalu w ogóle. A nadal plamisz czy ustąpiło? Jutro masz drugie USG i jak będzie dobrze to idziecie do domku?
    Nieustannie trzymam kciuki 😘

relgi09kukfprg92.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, na pewno zyje :) Sprawdz to koniecznie, zeby sie nie stresowac, ja tez wpadlam w panike. W drodze do szpitala plakalam jak glupia i juz pozegnalam sie z Kropka, a ciagle tam jest. Daj znac po wizycie.
    Dokladnie, u mnie przy obchodzie nie mowia zupelnie nic. Powtarzaja tylko, ze w piatek usg i tak jak mowisz, jesli wszystko bedzie ok to do domu.
    Mnie w tym momencie stresuje mysl, ze moze nie byc serduszka.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to ciekawe skad biora sie te plamienia jesli powodem nie jest spadek progesteronu, nadzerka, krwiak czy pronienie. Dziwne, ze nie da sie tego ocenic, skoro tyle kobiet je ma. Wczoraj czytalam, ze moze powodowac je jakies pekniecie naczynia podczas tworzenia sie łożyska, ale nie wiem ile w tym prawdy... U mnie bylo go naprawde sporo.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ