X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NieidealnaMama wrote:
    Ja nawet nie mam jak odpocząć bo po domu buszuje prawie 2letni Łobuz. Jedynie w ciągu dnia korzystam z czasu, kiedy ma drzemkę. Ale w moim przypadku to i tak nic nie zmienia bo nadal czuję się tak samo. Do tego jeszcze dochodzą bóle głowy - dla mnie masakra.
    Co do zachcianek to też jak jakiś smak mnie napadnie to MUSZĘ to zjeść i to zaraz 🤣🤣
    Mk tak jak masz łobuza w domu to może być trudniejsze ;) . Ja się bałam jak to będzie z bolami hlowy bomod dizevka choruje na migreny z auta . I wyobraźcie sobie że ejszcze od początku ciąży nie miałam migrwnska !

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! witam się w dobrym humorze, w końcu dziś miałam potwierdzone na wizycie ze wszystko ok się rozwija :) Kuleczka ma wg wyliczen gina 7 tyg i 5 dni, więc możemy się oficjalnie dopisać na termin porodu na pierwszej stronie na 13.03 :)
    ah no i po raz pierwszy uslyszelismy <3 to jest chyba najpiękniejszy moment zawsze na tych wizytach.

co nie zmienia faktu ze dalej do mnie nie dociera ta druga ciąża :D

Auricomka, Kazio14, Morwa, Katy, Olalasz lubią tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NieidealnaMama wrote:
    Ja nawet nie mam jak odpocząć bo po domu buszuje prawie 2letni Łobuz. Jedynie w ciągu dnia korzystam z czasu, kiedy ma drzemkę. Ale w moim przypadku to i tak nic nie zmienia bo nadal czuję się tak samo. Do tego jeszcze dochodzą bóle głowy - dla mnie masakra.
    Co do zachcianek to też jak jakiś smak mnie napadnie to MUSZĘ to zjeść i to zaraz 🤣🤣

jak ja Cie rozumiem...w sprawie dwulatka haha i w sprawie bólów głowy. codziennie mam, masakra jakas :O

NieidealnaMama lubi tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bogu nie jestem sama 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi buszuje prawie roczniak- ząbkujący w dodatku wiec jest ciekawie 🤣

NieidealnaMama lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze w szpitalu, mialam plamienia z krwia... Na usg jest zarodek, ciaza zywa, nie wiadomo jaka jest ich przyczyna :(

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Leze w szpitalu, mialam plamienia z krwia... Na usg jest zarodek, ciaza zywa, nie wiadomo jaka jest ich przyczyna :(

O Boże to dobrze ze jestes w szpitalu! Trzymam kciuki za was!

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodema kochana trzymaj się i dzidzia też niech się trzyma. Odpoczywaj bo wpsominalas że miałaś męczący weekend . Natalia roczniak to już chyba wogole hard core

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka kciuki za Was! Musi być dobrze!
    Ja co prawda nie mam czasu żeby się zdrzemnąć w dzień ale nie narzekam. Na razie nie jest źle. Mamy z dzieciakami wypracowany rytm i jakoś leci. Zobaczymy jak nabiorę gabarytów słonia czy będzie tak łatwo 😄

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko trzymaj się!

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skorzystaj z naszego doświadczenia. mam taki dziwny ból jak leżę na lewej stronie na boku boli mnie tak kująco naciągająco coś po prawej stronie w okolicy jajnika. Miała któraś z was coś takiego? Trochę się tym stresuje

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, trzymaj się dzielnie 😘 to z pewnością zwykłe ciążowe plamienie.

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę robiła prenatalne USG i PAPA. Specjalnie pojadę do Krakowa, dziewczyny na innym wątku poleciły mi gdzie zrobić. I kosztuje to 400 zł. Samo USG 250 zł.
    Ja wiem że będę robiła wszytskie możliwe nieinwazyjne badania żeby dać dziecku możliwy najlepszy start gdyby było chore. Ale też mam wielką nadzieję że wszystko będzie prawidłowo a ja będę spokojniejsza

White Innocent lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w drugiej ciąży, czy tylko ja w tej drugiej jestem jakaś spokojniejsza,
    Czy tez tak macie? Przy pierwszej tak się stresowałam, wszystkie badania musiały być na tup top, a teraz taki luz jakiś 🤭🤣 nawet na te prenatalne nie wyczekuje tak jak wcześniej. Czy to po prostu ze mną coś nie tak? 😄

Wczoraj miałam wizytę :) wiec można mnie dopisać na 5 marca (choć doktorek powiedział, ze po prenatalnych pewnie skorygujemy datę). Dzieć zdrowy, ręce nogi są. Serducho bije. Mam nadzieje, ze będzie chłopak!

Nikodemka, odpoczywaj kochana i się nie stresuj! Będzie dobrze ❤️

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• PannaB Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie wrote:
    Dziewczyny w drugiej ciąży, czy tylko ja w tej drugiej jestem jakaś spokojniejsza,
    Czy tez tak macie? Przy pierwszej tak się stresowałam, wszystkie badania musiały być na tup top, a teraz taki luz jakiś 🤭🤣 nawet na te prenatalne nie wyczekuje tak jak wcześniej. Czy to po prostu ze mną coś nie tak? 😄

Wczoraj miałam wizytę :) wiec można mnie dopisać na 5 marca (choć doktorek powiedział, ze po prenatalnych pewnie skorygujemy datę). Dzieć zdrowy, ręce nogi są. Serducho bije. Mam nadzieje, ze będzie chłopak!

Nikodemka, odpoczywaj kochana i się nie stresuj! Będzie dobrze ❤️

Ja mam odwrotnie, w pierwszej luzik totalny a tutaj co chwile panika ;(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaje do piatku w szpitalu... Mam lezec plackiem, w piatek powtorza mi usg.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Katy Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:p

Nie mam czasu za bardzo sie udzielac bo jestem w trakcie przeprowadzki, ale staram sie czytać na biezaco :)

Nikodemka, trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok :)

Peggie, ja sama nie wiem czy jestem spokojniejsza, trochę bardziej sie stresuje wizytami niz w pierwszej ciazy :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka a było juz serduszko? No to leżeć, nic nie zrobisz wiecej. Moze krwiak sie oczyścił i bedzie dobrze!

U mnie tez odwrotnie z tym luzem, pierwsza i druga ciąża na luzie (pomijając badania prenatalne bo zawsze bylam świadoma istnienia wad genetycznych) a trzecia juz na lekkim stresie i wyczekiwaniu. Teraz staram sie nie panikować i mam nadzieje ze szybciej zleci niz poprzednia.

• wydziarana_mama Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka a nie masz jakiegoś krwiaka? Boże trzymaj się!

hchyflw14pik81vl.png
    dqprj48ahpcgn9o4.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwiak wykluczony... Na usg bylo czysto, zadnego sladu krwiaka. Serduszka jeszcze nie ma, troche mnie to martwi, ale lekarka twierdzi, ze ciaza jest mlodsza. Zarodek wielkoscia odpowiada 6 tc, wiec chyba jest ok, ale i tak wariuje...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ