Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem spokojniejsza niż w pierwszej ciąży, ale za to mam dużo obaw czy nie za szybko podjęliśmy decyzję o rodzeństwie... No ale teraz już chyba za późno na myślenie wydaje mi się, że zawsze znalazłby się jakiś powód żeby odkładać starania.
Jutro mam wizytę, pewnie serduszka jeszcze nie będzie, ale mam nadzieję, że będę miała zrobione usg i przynajmniej lekarz sprawdzi czy ciąża się nie zagnieździła w bliźnie po cc. To moja jedyna w sumie schiza jest -
White Innocent wrote:Ja jestem spokojniejsza niż w pierwszej ciąży, ale za to mam dużo obaw czy nie za szybko podjęliśmy decyzję o rodzeństwie... No ale teraz już chyba za późno na myślenie wydaje mi się, że zawsze znalazłby się jakiś powód żeby odkładać starania.
Jutro mam wizytę, pewnie serduszka jeszcze nie będzie, ale mam nadzieję, że będę miała zrobione usg i przynajmniej lekarz sprawdzi czy ciąża się nie zagnieździła w bliźnie po cc. To moja jedyna w sumie schiza jest
Ja tak czekalam odwlekalam a potem ponad rok sie nie udawało;( bedziemy miec 4,5 roku roznicy chcialam mniej ale co tam ) -
Trudno mi określić czy podchodzę bardziej na luzie. Na pewno najmniej się na niej skupiam. Jest mniej stresu niż przy trzeciej, wtedy byłam kłębkiem nerwów póki nie dostałam wyników genetycznych. Teraz też boję się wad ale mam na głowie dwójeczkę która nie daje mi czasu na myślenie w sumie nawet cukry mnie nie stresują tak jak poprzednio. To moja ostatnia ciąża (mam nadzieję że szczęśliwie zakończona) więc chcę się trochę nacieszyć tym stanem póki dobrze się czujęTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
syllwia91 wrote:Dziewczyny wy oprócz mdłości czy innych takich dolegliwości coś czujecie? W sensie boli was brzuch? Ciągnie, twardnieje itd? Ciągle mam w głowie czy brak odczuć jesr ok
Raz mnoe ciagnie i twardnieje raz nie,raz piersi bola raz nie sama nie wiem czemu tak -
syllwia91 wrote:Dziewczyny wy oprócz mdłości czy innych takich dolegliwości coś czujecie? W sensie boli was brzuch? Ciągnie, twardnieje itd? Ciągle mam w głowie czy brak odczuć jesr ok
-
nick nieaktualnyPannaB wrote:Raz mnoe ciagnie i twardnieje raz nie,raz piersi bola raz nie sama nie wiem czemu tak
U mnie tez tak. Wczoraj mialam dosc mocny ból jakby na początku okresu, kłucie jajników na zmianę i nawet w nocy mam bole podbrzusza takie ćmienie. Ale w każdej dosłownie ciazy tak mialam wiec to widocznie normalne. Zarodek sie wgryza powoli buduje kosmówke jajniki pracują pełna para i tez juz powoli sie bedzie macica powiększać wiec no moze bolec ale nie musi.
W ogole to moj high energetyczny z zeszłego tygodni minął i teraz senność i jakis brak motywacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 12:43
-
Nikodemka trzymaj sie, moze tak jak dziewczyny mowia, ten krwiak sie oczyscil i juz spokoj teraz bedzie.
Ja podchodze duzo luzniej, moze dlatego ze teraz nie mam czasu (zajmuje sie starszym). albo dlatego ze juz wszystko wyczytalam jak bylam w pierwszej ciazy najpierw jak lezalalm z mdlosciami to caly dzien necik haha a potem jak zaczelam wyprawke zbierac, doczytywac o karmieniu piersia itd...szukanie wozka to byla jazda haha, chyba wszystkie modele znalam
-
NieidealnaMama wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was też była taka ospała, ciągle zmęczona i bez energii na początku ciąży? Ja czuję się jakbym w ogóle nie spała, jestem cały czas zmęczona. Mogłabym leżeć godzinami w łóżku. Nie mam na nic kompletnie siły. Dobija mnie taki stan rzeczy. Nie wiem czy nie powinnam porozmawiać o tym z lekarzem przy kolejnej wizycie?
W pierwszej ciąży czułam się super,miałam energii ponad normę A teraz jestem sflaczałym balonem.
Dokładnie tak się czuję... A jak wstaje to kręci mi się w głowie i słabo mi jakbym miała zemdleć. Wczoraj było najgorzej i mąż ogarniał synka a ja leżałam. Dziś czuje się lepiej ale nadal nie jest to szczyt formy. W poprzedniej ciąży było inaczej i nie wiem czy to normalne że jestem aż tak słaba. -
Cześć
Chciałam się przywitać, czytam was prawie od początku ale dopiero teraz odważyłam się dołączyć 😊 W poniedziałek byłam na Usg i zobaczyłam naszego kropka z bijącym serduszkiem 😊 byłam kwietniówką 2017, mam już córeczkę. Proszę o dopisanie mnie do listy na 23.03.2020Auricomka, Katy, KolendrA, White Innocent, Olalasz, Morwa, wydziarana_mama lubią tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Zostaje do piatku w szpitalu... Mam lezec plackiem, w piatek powtorza mi usg.
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Kochani, dziś dowiedziałam się, ze zamykają oddział w ktorym pracuje... od jutra... czy myslicie, ze w 7 tygodniu lekarz wypisze mi juz zaswiadczenie o ciąży, zeby nie mogli mnie zwolnic. Na razie prezes powiedzial, ze wstrzymuje wypowiedzenie ale muszę jak najszybciej doniesc zaswiadczenie o ciąży. Zaproponował mi prace w oddziale oddalonym o 70 km od mojej miejscowosci, ale się nie zgodzila. Spędzałam 1.5 h na drodze w jedna stronę. Jutro mam wizyte, ale boje sie, ze lekarz powie, ze ciaza jest za młoda i nie bedzie chcial wypisać zaświadczenia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 14:37
Dorjana lubi tę wiadomość
2019
10.07 - beta HCG - 36
13.07 - beta HCG - 146
17.07 - beta HCG - 1208
19.07 - beta HCG - 2738
25.07 - USG - pęcherzyk, z cialkiem żółtym i CRL 4.3 bez serduszka
01.08 - USG - CRL 1.02 mamy ❤
08.03.2020 - zdrowa córka ♥️
-
Guuu wrote:Kochani, dziś dowiedziałam się, ze zamykają oddział w ktorym pracuje... od jutra... czy myslicie, ze w 7 tygodniu lekarz wypisze mi juz zaswiadczenie o ciąży, zeby nie mogli mnie zwolnic. Na razie prezes powiedzial, ze wstrzymuje wypowiedzenie ale muszę jak najszybciej doniesc zaswiadczenie o ciąży. Zaproponował mi prace w oddziale oddalonym o 70 km od mojej miejscowosci, ale się nie zgodzila. Spędzałam 1.5 h na drodze w jedna stronę. Jutro mam wizyte, ale boje sie, ze lekarz powie, ze ciaza jest za młoda i nie bedzie chcial wypisać zaświadczenia...
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
Ja w pierwsze ciąży byłam bardzo spokojna, szczęśliwa, czołam taki wewnętrzny blogi spokój.
W drugiej ciąży już była jazda i stres...
A teraz w trzeciej ciąży to jakiś taki dystans. Decydując się na dziecko, przeanalizowaliśmy wszelkie możliwości (choć zdaje sobie sprawę że nie da się na wszystko przygotować).
W tej ciąży jestem w pewnym sensie spokojna ale jednak ostrożna i troszkę nieufna w stosunku do lekarzy i całej służby zdrowia.
Za to ufam swojemu przeczuciu i działam jeśli tylko mam możliwość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 03:41
-
Cześć dziewczyny . W skrócie : to moja trzecia bardzo nieplanowana ciąża. Dwie poprzednie ciężkie w donoszeniu , ostatnia córka wcześniak z 32 tyg z 1 pkt apgar. Ale wyszłyśmy na prostą. Dzieci mam w wieku 3 i 2 latka dlatego zrozumcie koje przerażenie 😀 jestem prawdopodobnie w 7 tyg bo cykle mam nieregularne. Z objawów nowych to mam totalne zmęczenie , często mi słabo dlatego raczej się przemieszczam się poza dom ... w żadnej ciąży tego nie miałam . No i pogorszenie wzroku , taki rozmazany obraz ? Tego tez w poprzednich nie było . Macie coś takiego ? No i to co w każdej: nudności wymioty nim stop. To tyle w skrócie o mnie 😁
wydziarana_mama lubi tę wiadomość
-
kate2friend wrote:Jakby sie nie zgodził lekarz to przyjmij ta ofertę co masz tak daleko jezdzic i w pierwszy dzień pracy rzuć zwolnieniem. Na l4 przeciez Cie nikt nie zwolni a masz ciągłość pracy czy nowa umowa?
Mam ciągłość, druga umowa w tej firmie do 31.10.2019. Caly czas bylo mówione, ze oddzial zostaje i bedzie przedluzona na czas nieokreślony. Juz sama nie wiem co robic. Szukalam w internecie, ale nie znalazlam informacji w ktorym tygodniu lekarze wystawili innym kobietom takie zaswiadczenie... nie chce pozniej biegać po sądach pracy
2019
10.07 - beta HCG - 36
13.07 - beta HCG - 146
17.07 - beta HCG - 1208
19.07 - beta HCG - 2738
25.07 - USG - pęcherzyk, z cialkiem żółtym i CRL 4.3 bez serduszka
01.08 - USG - CRL 1.02 mamy ❤
08.03.2020 - zdrowa córka ♥️
-
nick nieaktualny