X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Dori1811 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę robiła badania w Gamecie w Łodzi i USG prenatalne to koszt 180zł a test PAPPA dodatkowe 200zł, także cena 500zł to dla mnie szok, może podzwoń jeszcze w inne miejsca i znajdziesz coś bardziej racjonalnego :)

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w luxmedzie usg 150zł bez względu na to kiedy robione. Sprawdza wszystkie parametry, certyfikat ma, moim prowadzącym zawsze to wystarczało.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • pineapple Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Ja tez się trochę w tym gubię. Moja aplikacja pokazuje mi 8+1, 9 tydzień. Czyli jestem w 8, czy w 9 tygodniu?
    Olu, 8 skończone już masz,a jesteś w 9 tygodniu ciąży. Byłaś w 8 tygodniu między 7+0,a 7+6. W momencie 8+0 skończyłas pełne 8 tygodni i leci Ci dziewiąty, aż do 8+6dni. 9+0 to początek dziesiątego tygodnia itd.

Olalasz lubi tę wiadomość

zi13dqk3xd40yepk.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Ja tez się trochę w tym gubię. Moja aplikacja pokazuje mi 8+1, 9 tydzień. Czyli jestem w 8, czy w 9 tygodniu?

Zależy czy chcesz mówić skończonymi tygodniami czy rozpoczętymi ;) masz 8 tygodni (skończonych), ale jesteś w 9 tygodniu (rozpoczęłaś go). Lekarz zawsze będzie mówił tygodniami skończonymi, więc dla lekarza jesteś w 8 tygodniu. Ale w rozmowie z koleżanką możesz mówić, że w 9. Jedna i druga wersja będzie poprawna (w zwykłej rozmowie) :P na wizycie mów "jestem w 8 tygodniu plus jeden dzień" :)

Co do cen to ja w poprzedniej ciąży za zwykłą wizytę płaciłam 150 zł, za badania I, II i III trymestru 250. Teraz jak się zapisywałam na wizytę to widzę, że cena poszła do 200 zł, więc pewnie i za prenatalne będzie więcej :/ ale z drugiej strony w tym czasie moja gin zdobyła certyfikat FMF...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 14:47

Olalasz lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny w szoku jestem u mnie wszędzie tyle kosztuje..

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - ja na szczescie (w pewnym sensie) mam wskazanie do czestszych wizyt, przynajmniej w pierwszym trymestrze, ze wzgledu na rosnacego miesniaka. Chyba, ze ten lekarz nie bedzie tego praktykowal.

syllwia91 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Dokładnie! Cała noc tak realne sny! I byłam u lekarza i miałam wpisane że wody płodowe są żelowe i dziecko umiera i za chwilę że jestem na spacerze i mam synka i za chwilę coś innego jescze i cała noc.... Masakra.
    Ja tez mam takie mega intensywne i dziwne sny. I dziecko tez mi się śniło. Taki podglad do brzucha 😱

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Ja wczoraj pół dnia to rozkminialam w 9jestes . No pierwszy tydzień zaczyna się od 0+ ;)
    Mi też wolno leci czas ;)niecierpliwa jestem.
    :) No dobra :)

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wrocławiu płaciłam ok 300 zł za prenatalne, tu ok 200 euro. Zrobie usg plus krew a jak cos wyjdzie źle to bede amniopunkcję robić, przynajmniej wynik jest pewny. Po nifty przy złym wyniku nadal trzeba amnio robić, samo nifty nie daje podstaw.

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Zależy czy chcesz mówić skończonymi tygodniami czy rozpoczętymi ;) masz 8 tygodni (skończonych), ale jesteś w 9 tygodniu (rozpoczęłaś go). Lekarz zawsze będzie mówił tygodniami skończonymi, więc dla lekarza jesteś w 8 tygodniu. Ale w rozmowie z koleżanką możesz mówić, że w 9. Jedna i druga wersja będzie poprawna (w zwykłej rozmowie) :P na wizycie mów "jestem w 8 tygodniu plus jeden dzień" :)

Co do cen to ja w poprzedniej ciąży za zwykłą wizytę płaciłam 150 zł, za badania I, II i III trymestru 250. Teraz jak się zapisywałam na wizytę to widzę, że cena poszła do 200 zł, więc pewnie i za prenatalne będzie więcej :/ ale z drugiej strony w tym czasie moja gin zdobyła certyfikat FMF...
    Dzięki dziewczyny. Już rozumiem :)

PannaB lubi tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • Odeta Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wątek w pełni rozkręcony :)
    My już po wizycie u mojej doktor prowadzącej. Dzidzia pięknie rośnie. Mamy małego krwiaka podkosmówkowego i mam uważać z noszeniem córki, co nie jest łatwe bo jest na etapie raczkowania i wchodzenia na mnie ;)

Lekarka śmiała się, że często tak bywa.Najpierw walka o pierwsze dziecko latami, a później wpadka :)

Badania prenatalne, mamy 24 sierpnia, muszę zadzwonić kiedy powinnam zrobić test papa.

W tej ciąży jestem dużo spokojniejsza. Czasami mam wyrzuty sumienia, że nie denerwuję się jak poprzednio każdym objawem ;)

Dorjana, PannaB lubią tę wiadomość

2018 nasz wyczekany cud z nami :) II IVF
    2019 nasz kropek niespodzianka - rośnij zdrowo :)
    iUWop1.png

16uds65get28u929.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku oferta ale ty masz malutka różnice między dzieciaczkami . :) A co oznacza taki krwiak ?
    Dziecwzyny macie bóle podbrzusza jak dużo pochodzicie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 19:50

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was też była taka ospała, ciągle zmęczona i bez energii na początku ciąży? Ja czuję się jakbym w ogóle nie spała, jestem cały czas zmęczona. Mogłabym leżeć godzinami w łóżku. Nie mam na nic kompletnie siły. Dobija mnie taki stan rzeczy. Nie wiem czy nie powinnam porozmawiać o tym z lekarzem przy kolejnej wizycie?
    W pierwszej ciąży czułam się super,miałam energii ponad normę A teraz jestem sflaczałym balonem.

Majowa_nadzieja lubi tę wiadomość

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NieidealnaMama wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was też była taka ospała, ciągle zmęczona i bez energii na początku ciąży? Ja czuję się jakbym w ogóle nie spała, jestem cały czas zmęczona. Mogłabym leżeć godzinami w łóżku. Nie mam na nic kompletnie siły. Dobija mnie taki stan rzeczy. Nie wiem czy nie powinnam porozmawiać o tym z lekarzem przy kolejnej wizycie?
    W pierwszej ciąży czułam się super,miałam energii ponad normę A teraz jestem sflaczałym balonem.
    Ja na początku do 6-7tyg tak się czulsm teraz inne rzeczy mi.dokucza. ale pogadaj z lekatzem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 20:27

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Ja na początku do 6-7tyg tak się czulsm

Oby minęło bo naprawdę jest mi źle 😢

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NieidealnaMama wrote:
    Oby minęło bo naprawdę jest mi źle 😢
    A słuchaj może epowinnam skorzystać i poodpoczywac. Ja wtedy miałam tak że potrafiłam spać do 11-12(mieliśmy urlop) i iść spać normalnie 23 a w dzień złączyć spanko godzinne ;)

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży ciągle spałam. Budzilam się tylko żeby zwymiotować i dalej szłam spać. Serio, dokładnie tak pamiętam I trymestr...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 20:50

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Ja w pierwszej ciąży ciągle spałam. Budzilam się tylko żeby zwymiotować i dalej szłam spać. Serio, dokładnie tak pamiętam I trymestr...
    O kurcze to się nlwymeczylas. Ja spałam no mi było niedobrze k słabo właśnie. Teraz mi jest neidobrze jak zjem coś co aktualnie się niemspodobalom ale to się cechuje duża zmiennością:D wczoraj pasował mimpasztet domowy bez wtarobki dziś mnie mdli dwa dni temu wsuwalam tymbaliki wczoraj już nie ;) z kolei dzisiaj smakują ogórki kiszone a wcześniej mdliło;) niezdecydowany ten mój dzidizus ;)

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie mam jak odpocząć bo po domu buszuje prawie 2letni Łobuz. Jedynie w ciągu dnia korzystam z czasu, kiedy ma drzemkę. Ale w moim przypadku to i tak nic nie zmienia bo nadal czuję się tak samo. Do tego jeszcze dochodzą bóle głowy - dla mnie masakra.
    Co do zachcianek to też jak jakiś smak mnie napadnie to MUSZĘ to zjeść i to zaraz 🤣🤣

• PannaB Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate jak sie miewasz?

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ