Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja będę robiła badania w Gamecie w Łodzi i USG prenatalne to koszt 180zł a test PAPPA dodatkowe 200zł, także cena 500zł to dla mnie szok, może podzwoń jeszcze w inne miejsca i znajdziesz coś bardziej racjonalnego
-
Olu, 8 skończone już masz,a jesteś w 9 tygodniu ciąży. Byłaś w 8 tygodniu między 7+0,a 7+6. W momencie 8+0 skończyłas pełne 8 tygodni i leci Ci dziewiąty, aż do 8+6dni. 9+0 to początek dziesiątego tygodnia itd.Olalasz wrote:Ja tez się trochę w tym gubię. Moja aplikacja pokazuje mi 8+1, 9 tydzień. Czyli jestem w 8, czy w 9 tygodniu?
Olalasz lubi tę wiadomość

-
Olalasz wrote:Ja tez się trochę w tym gubię. Moja aplikacja pokazuje mi 8+1, 9 tydzień. Czyli jestem w 8, czy w 9 tygodniu?
Zależy czy chcesz mówić skończonymi tygodniami czy rozpoczętymi
masz 8 tygodni (skończonych), ale jesteś w 9 tygodniu (rozpoczęłaś go). Lekarz zawsze będzie mówił tygodniami skończonymi, więc dla lekarza jesteś w 8 tygodniu. Ale w rozmowie z koleżanką możesz mówić, że w 9. Jedna i druga wersja będzie poprawna (w zwykłej rozmowie)
na wizycie mów "jestem w 8 tygodniu plus jeden dzień" 
Co do cen to ja w poprzedniej ciąży za zwykłą wizytę płaciłam 150 zł, za badania I, II i III trymestru 250. Teraz jak się zapisywałam na wizytę to widzę, że cena poszła do 200 zł, więc pewnie i za prenatalne będzie więcej
ale z drugiej strony w tym czasie moja gin zdobyła certyfikat FMF...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 14:47
Olalasz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sylwia - ja na szczescie (w pewnym sensie) mam wskazanie do czestszych wizyt, przynajmniej w pierwszym trymestrze, ze wzgledu na rosnacego miesniaka. Chyba, ze ten lekarz nie bedzie tego praktykowal.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
Ja tez mam takie mega intensywne i dziwne sny. I dziecko tez mi się śniło. Taki podglad do brzucha 😱syllwia91 wrote:Dokładnie! Cała noc tak realne sny! I byłam u lekarza i miałam wpisane że wody płodowe są żelowe i dziecko umiera i za chwilę że jestem na spacerze i mam synka i za chwilę coś innego jescze i cała noc.... Masakra.

31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Auricomka wrote:Ja wczoraj pół dnia to rozkminialam w 9jestes . No pierwszy tydzień zaczyna się od 0+

Mi też wolno leci czas ;)niecierpliwa jestem.
No dobra

31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
nick nieaktualnyWe Wrocławiu płaciłam ok 300 zł za prenatalne, tu ok 200 euro. Zrobie usg plus krew a jak cos wyjdzie źle to bede amniopunkcję robić, przynajmniej wynik jest pewny. Po nifty przy złym wyniku nadal trzeba amnio robić, samo nifty nie daje podstaw.
-
Dzięki dziewczyny. Już rozumiemWhite Innocent wrote:Zależy czy chcesz mówić skończonymi tygodniami czy rozpoczętymi
masz 8 tygodni (skończonych), ale jesteś w 9 tygodniu (rozpoczęłaś go). Lekarz zawsze będzie mówił tygodniami skończonymi, więc dla lekarza jesteś w 8 tygodniu. Ale w rozmowie z koleżanką możesz mówić, że w 9. Jedna i druga wersja będzie poprawna (w zwykłej rozmowie)
na wizycie mów "jestem w 8 tygodniu plus jeden dzień" 
Co do cen to ja w poprzedniej ciąży za zwykłą wizytę płaciłam 150 zł, za badania I, II i III trymestru 250. Teraz jak się zapisywałam na wizytę to widzę, że cena poszła do 200 zł, więc pewnie i za prenatalne będzie więcej
ale z drugiej strony w tym czasie moja gin zdobyła certyfikat FMF...
PannaB lubi tę wiadomość

31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
Widzę, że wątek w pełni rozkręcony

My już po wizycie u mojej doktor prowadzącej. Dzidzia pięknie rośnie. Mamy małego krwiaka podkosmówkowego i mam uważać z noszeniem córki, co nie jest łatwe bo jest na etapie raczkowania i wchodzenia na mnie
Lekarka śmiała się, że często tak bywa.Najpierw walka o pierwsze dziecko latami, a później wpadka
Badania prenatalne, mamy 24 sierpnia, muszę zadzwonić kiedy powinnam zrobić test papa.
W tej ciąży jestem dużo spokojniejsza. Czasami mam wyrzuty sumienia, że nie denerwuję się jak poprzednio każdym objawem
Dorjana, PannaB lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, czy któraś z Was też była taka ospała, ciągle zmęczona i bez energii na początku ciąży? Ja czuję się jakbym w ogóle nie spała, jestem cały czas zmęczona. Mogłabym leżeć godzinami w łóżku. Nie mam na nic kompletnie siły. Dobija mnie taki stan rzeczy. Nie wiem czy nie powinnam porozmawiać o tym z lekarzem przy kolejnej wizycie?
W pierwszej ciąży czułam się super,miałam energii ponad normę A teraz jestem sflaczałym balonem.
Majowa_nadzieja lubi tę wiadomość
-
Ja na początku do 6-7tyg tak się czulsm teraz inne rzeczy mi.dokucza. ale pogadaj z lekatzemNieidealnaMama wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was też była taka ospała, ciągle zmęczona i bez energii na początku ciąży? Ja czuję się jakbym w ogóle nie spała, jestem cały czas zmęczona. Mogłabym leżeć godzinami w łóżku. Nie mam na nic kompletnie siły. Dobija mnie taki stan rzeczy. Nie wiem czy nie powinnam porozmawiać o tym z lekarzem przy kolejnej wizycie?
W pierwszej ciąży czułam się super,miałam energii ponad normę A teraz jestem sflaczałym balonem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 20:27

-
nick nieaktualny
-
O kurcze to się nlwymeczylas. Ja spałam no mi było niedobrze k słabo właśnie. Teraz mi jest neidobrze jak zjem coś co aktualnie się niemspodobalom ale to się cechuje duża zmiennościąWhite Innocent wrote:Ja w pierwszej ciąży ciągle spałam. Budzilam się tylko żeby zwymiotować i dalej szłam spać. Serio, dokładnie tak pamiętam I trymestr...
wczoraj pasował mimpasztet domowy bez wtarobki dziś mnie mdli dwa dni temu wsuwalam tymbaliki wczoraj już nie
z kolei dzisiaj smakują ogórki kiszone a wcześniej mdliło;) niezdecydowany ten mój dzidizus

-
nick nieaktualnyJa nawet nie mam jak odpocząć bo po domu buszuje prawie 2letni Łobuz. Jedynie w ciągu dnia korzystam z czasu, kiedy ma drzemkę. Ale w moim przypadku to i tak nic nie zmienia bo nadal czuję się tak samo. Do tego jeszcze dochodzą bóle głowy - dla mnie masakra.
Co do zachcianek to też jak jakiś smak mnie napadnie to MUSZĘ to zjeść i to zaraz 🤣🤣