Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja będę robiła badania w Gamecie w Łodzi i USG prenatalne to koszt 180zł a test PAPPA dodatkowe 200zł, także cena 500zł to dla mnie szok, może podzwoń jeszcze w inne miejsca i znajdziesz coś bardziej racjonalnego
-
Olalasz wrote:Ja tez się trochę w tym gubię. Moja aplikacja pokazuje mi 8+1, 9 tydzień. Czyli jestem w 8, czy w 9 tygodniu?
Olalasz lubi tę wiadomość
-
Olalasz wrote:Ja tez się trochę w tym gubię. Moja aplikacja pokazuje mi 8+1, 9 tydzień. Czyli jestem w 8, czy w 9 tygodniu?
Zależy czy chcesz mówić skończonymi tygodniami czy rozpoczętymi masz 8 tygodni (skończonych), ale jesteś w 9 tygodniu (rozpoczęłaś go). Lekarz zawsze będzie mówił tygodniami skończonymi, więc dla lekarza jesteś w 8 tygodniu. Ale w rozmowie z koleżanką możesz mówić, że w 9. Jedna i druga wersja będzie poprawna (w zwykłej rozmowie) na wizycie mów "jestem w 8 tygodniu plus jeden dzień"
Co do cen to ja w poprzedniej ciąży za zwykłą wizytę płaciłam 150 zł, za badania I, II i III trymestru 250. Teraz jak się zapisywałam na wizytę to widzę, że cena poszła do 200 zł, więc pewnie i za prenatalne będzie więcej ale z drugiej strony w tym czasie moja gin zdobyła certyfikat FMF...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 14:47
Olalasz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sylwia - ja na szczescie (w pewnym sensie) mam wskazanie do czestszych wizyt, przynajmniej w pierwszym trymestrze, ze wzgledu na rosnacego miesniaka. Chyba, ze ten lekarz nie bedzie tego praktykowal.
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
syllwia91 wrote:Dokładnie! Cała noc tak realne sny! I byłam u lekarza i miałam wpisane że wody płodowe są żelowe i dziecko umiera i za chwilę że jestem na spacerze i mam synka i za chwilę coś innego jescze i cała noc.... Masakra.
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Auricomka wrote:Ja wczoraj pół dnia to rozkminialam w 9jestes . No pierwszy tydzień zaczyna się od 0+
Mi też wolno leci czas ;)niecierpliwa jestem.
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
nick nieaktualnyWe Wrocławiu płaciłam ok 300 zł za prenatalne, tu ok 200 euro. Zrobie usg plus krew a jak cos wyjdzie źle to bede amniopunkcję robić, przynajmniej wynik jest pewny. Po nifty przy złym wyniku nadal trzeba amnio robić, samo nifty nie daje podstaw.
-
White Innocent wrote:Zależy czy chcesz mówić skończonymi tygodniami czy rozpoczętymi masz 8 tygodni (skończonych), ale jesteś w 9 tygodniu (rozpoczęłaś go). Lekarz zawsze będzie mówił tygodniami skończonymi, więc dla lekarza jesteś w 8 tygodniu. Ale w rozmowie z koleżanką możesz mówić, że w 9. Jedna i druga wersja będzie poprawna (w zwykłej rozmowie) na wizycie mów "jestem w 8 tygodniu plus jeden dzień"
Co do cen to ja w poprzedniej ciąży za zwykłą wizytę płaciłam 150 zł, za badania I, II i III trymestru 250. Teraz jak się zapisywałam na wizytę to widzę, że cena poszła do 200 zł, więc pewnie i za prenatalne będzie więcej ale z drugiej strony w tym czasie moja gin zdobyła certyfikat FMF...PannaB lubi tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
Widzę, że wątek w pełni rozkręcony
My już po wizycie u mojej doktor prowadzącej. Dzidzia pięknie rośnie. Mamy małego krwiaka podkosmówkowego i mam uważać z noszeniem córki, co nie jest łatwe bo jest na etapie raczkowania i wchodzenia na mnie
Lekarka śmiała się, że często tak bywa.Najpierw walka o pierwsze dziecko latami, a później wpadka
Badania prenatalne, mamy 24 sierpnia, muszę zadzwonić kiedy powinnam zrobić test papa.
W tej ciąży jestem dużo spokojniejsza. Czasami mam wyrzuty sumienia, że nie denerwuję się jak poprzednio każdym objawem
Dorjana, PannaB lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, czy któraś z Was też była taka ospała, ciągle zmęczona i bez energii na początku ciąży? Ja czuję się jakbym w ogóle nie spała, jestem cały czas zmęczona. Mogłabym leżeć godzinami w łóżku. Nie mam na nic kompletnie siły. Dobija mnie taki stan rzeczy. Nie wiem czy nie powinnam porozmawiać o tym z lekarzem przy kolejnej wizycie?
W pierwszej ciąży czułam się super,miałam energii ponad normę A teraz jestem sflaczałym balonem.Majowa_nadzieja lubi tę wiadomość
-
NieidealnaMama wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was też była taka ospała, ciągle zmęczona i bez energii na początku ciąży? Ja czuję się jakbym w ogóle nie spała, jestem cały czas zmęczona. Mogłabym leżeć godzinami w łóżku. Nie mam na nic kompletnie siły. Dobija mnie taki stan rzeczy. Nie wiem czy nie powinnam porozmawiać o tym z lekarzem przy kolejnej wizycie?
W pierwszej ciąży czułam się super,miałam energii ponad normę A teraz jestem sflaczałym balonem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 20:27
-
nick nieaktualny
-
White Innocent wrote:Ja w pierwszej ciąży ciągle spałam. Budzilam się tylko żeby zwymiotować i dalej szłam spać. Serio, dokładnie tak pamiętam I trymestr...
-
nick nieaktualnyJa nawet nie mam jak odpocząć bo po domu buszuje prawie 2letni Łobuz. Jedynie w ciągu dnia korzystam z czasu, kiedy ma drzemkę. Ale w moim przypadku to i tak nic nie zmienia bo nadal czuję się tak samo. Do tego jeszcze dochodzą bóle głowy - dla mnie masakra.
Co do zachcianek to też jak jakiś smak mnie napadnie to MUSZĘ to zjeść i to zaraz 🤣🤣