Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś pytalam lekarza o te hemoroidy, bo mi naprawde cholernie dokuczaja. Mam juz taka blokade psychiczna przed wyproznianiem sie, bo bol jest mocny... Powiedzial, ze powinny zniknac po ciazy, ale jesli nic sie nie zmieni po trzech miesiacach, to poleca wizyte u proktologa. Poki co niestety Proctoglyvenol nie pomaga, teraz probuje naparu z kory dębu.
-
Ja po tej ciazy tez sie chyba przejde do lekarza zeby calkiem je wyleczyc..
Nie spie bo znowu mnie brzuch napierdziela tak jak ostatnio w nocy i mam biegunkePodejrzewam, ze to po majonezie bo tylko ja go jadlam, ale smakowal normalnie po za tym nie byl otwarty za dlugo...No, ale inny winowajca mi nie przychodzi do glowy..Tylko czemu znowu w nocy 😭
-
My zostawiliśmy wczoraj córkę na noc u dziadkow wiec mieliśmy ostatnia noc we dwójkę na dluuuugo... romantyczna kolacja, filmy, miały być tez seksy ale spaliśmy jak susły 8 godzin
w sumie mąż dalej spi ale ja już od 8 nie mogę wyleżeć. Ale przyjemnie tak bez dziecka... zwłaszcza ze ostatnio się budzi po kilka razy w nocy franca jedna.
-
Katy, albo organizm się zaczyna oczyszczać? Ty masz jutro 38+0? Wow!
To już tuż tuż.
Gdzie się zdecydowałas na poród?
Współczuję Wam hemoroidów. To musi być bolesne. Nikodemko, a może Tantum Rosa?
Ja sie podmywam codziennie na tą moją podrażnioną pochwę i przynosi sporo ulgi -
Niee, raczej to nie to bo ten bol brzucha chyba nie bylby taki mocny wtedy..Dopiero jak zwymiotowalam w nocy to mi troche przeszlo, czuje sie jak zdjeta z krzyza bo pol nocy nie spalam w ogole i w sumie dalej mi cos zoladek "szwankuje"..
Tak, jutro 38+0, az mi ciezko uwierzyć, ze wytrwalam :p Moge powiedziec, ze tyle w ciazy nigdy jeszcze nie bylam 😂 Bede rodzic w Ujastku, mam nadzieje, ze bede rownie zadowolona z porodu jak ostatnio:p -
Jejjj, dziewczyny, to już zaraz! Ale Wam zazdroszczę. Ja trochę nerwowy weekend, bo w moczu wyszło wczoraj białko, w morfologii neutrofile mocno podwyższone, niby lekarz mówi, że ok, no ale. No i do tego czuję się jak słonica. Przejdę kilka kroków i jakbym maraton zrobiła. 😂 I jeszcze nie wiem, gdzie rodzić, bo w Szczecinie jest teraz trochę dramatycznie z porodowkami i czasem dziewczyny do Niemiec jeżdżą, bo tu im każą czekać ze skurczami kilka godzin na IP. Kolorowo.
-
talku wrote:Katy,a masz tam swojego lekarza prowadzącego? Albo położną?
Gratuluję wytrwania tyle w ciąży ☺️
Dzieciątko donoszone, można rodzić
Mam lekarza prowadzącego z przychodni u nich :p
No już moglabym w tym tygodniu urodzictalku lubi tę wiadomość
-
amethyst wrote:Jejjj, dziewczyny, to już zaraz! Ale Wam zazdroszczę. Ja trochę nerwowy weekend, bo w moczu wyszło wczoraj białko, w morfologii neutrofile mocno podwyższone, niby lekarz mówi, że ok, no ale. No i do tego czuję się jak słonica. Przejdę kilka kroków i jakbym maraton zrobiła. 😂 I jeszcze nie wiem, gdzie rodzić, bo w Szczecinie jest teraz trochę dramatycznie z porodowkami i czasem dziewczyny do Niemiec jeżdżą, bo tu im każą czekać ze skurczami kilka godzin na IP. Kolorowo.
W Schwedt możesz też rodzić bez problemu. Tam więcej Polaków jak Niemców pracuje😅amethyst lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja dziś donoszona 💙 normalnie nie mogę w to uwierzyć
tak się martwiłam żeby chociaż do tego 35... przez tą szyjkę moja. A tu już 37.. teraz pewnie uparciuch będzie siedział.
kate2friend, Agulkowa, iriiska, bummy, Jejku, Syllwia91, Katy, Ushio, Inka150, Gratka, talku, GWHT lubią tę wiadomość
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
Natalia05 wrote:Wow Katy ty juz tak zawaansowana 😀 Ja najdluzej bylam w ciazy 38+4 i to juz bylo wystarczajaco. Teraz mam takie lęki ze do 42 bym mogla 🤣
Moja ciąża poprzednia 41+6 także teraz nie chce bić rekordu 🤣
Majowa gratki. Teraz to tylko czekać bo nawet gin mowil, że w każdej chwili może się zacząć....Majowa_nadzieja lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak moja sie nie obroci teraz do wizyty jak bede miala ustalany plan porodu to myslicie ze ginka ustali mi juz termin cc? Czy np czesto każą czekac do konca terminu?
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
kate2friend wrote:Dziewczyny a jak moja sie nie obroci teraz do wizyty jak bede miala ustalany plan porodu to myslicie ze ginka ustali mi juz termin cc? Czy np czesto każą czekac do konca terminu?
Kate2friend często nawet w dniu porodu dziecko może fiknac głową w dół. Więc jeśli zależy ci na sn to podczas wizyty w szpitalu w dniu CC możesz zdecydować jeśli dziecko się obróci.
No i jeszcze ma czas na obrót...
-
Agulkowa wrote:Amethyst a dowiadywałas się o szpital w Policach? Ostatnio ponoć tam dużo lepiej jak w Zdrojach i bez kolejek idzie.
W Schwedt możesz też rodzić bez problemu. Tam więcej Polaków jak Niemców pracuje😅 -
amethyst wrote:No właśnie przed Policami to jakoś kumpela ostrzegała, a ogólnie to mam tam kawałek, a chciałam, żeby ze względu na synka w domu dojazdy mojego męża nie trwały wieków. No ciężkie decyzje!
Nie wiem czy jesteś na grupie FB Szczecinianki... Bo tam właśnie dziewczyna pytala o wybór szpitala do porodu.. bardzo dużo osób chwaliło właśnie Police później Zdroje i jeszcze Pomorzany były polecane ale najmniej ...
-
Majowa_nadzieja wrote:Ja dziś donoszona 💙 normalnie nie mogę w to uwierzyć
tak się martwiłam żeby chociaż do tego 35... przez tą szyjkę moja. A tu już 37.. teraz pewnie uparciuch będzie siedział.
pięknie nam leci ta końcówka.
Majowa_nadzieja lubi tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
kate2friend wrote:Dziewczyny a jak moja sie nie obroci teraz do wizyty jak bede miala ustalany plan porodu to myslicie ze ginka ustali mi juz termin cc? Czy np czesto każą czekac do konca terminu?
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"