X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa nadzieja ja dwa razy cukier 103 na czczo potem krzywa minimalnie przekroczona i niestety cc

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Czy dobrze zrozumialam ze odpisalas ze tez z plamieniem i to w tym samym czasie?:) u mnie nie ma widocznej przyczyny, zadnego krwiaka no nie wiadomo, zaczelam plamic sluzem przezroczystym z krwia, po godzinie na rozowo a po nocy zauwalylam brazowe delikatne brudzenie od wczoraj cisza wszystko ustalo. Ale ja pracowalam, duzo chodzilam po schodach. A u Ciebie jak to wyglada?

Ja zaczelam sluzem zabarwionym na brazowo potem krew ciemna s potem brudzenie lekarz mowi ze czasem stan zapalny czasem nadzerka czasem krwiak a czasem po prostu niewiadomo..

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Auricomka - niestety nie informuja mnie o wynikach... powiedzieli tylko, ze beta ok.
    Agika - dokladnie, przyjechalam do szpitala w nocy z wtorku na srode :) U mnie tez przyczyna nieznana. Na usg widac zarodek, lekarka stwierdzila, ze ciaza jest zywa. Nie ma tez krwiaka. We wtorek mam wizyte u mojego lekarza licze, ze moze on powie mi cos wiecej. Mam nadzerke i mam cicha nadzieje, ze to z niej to plamienie...
    Do kiedy beda Cie trzymac w szpitalu? Bedziesz jeszcze miala usg?
    Czesto jest tak ze sie plami sie bez powodu, u mnie bylo podobnie. Jeden lekarz widzial cialko zolte drugi nie... no oszalec idzie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Ja zaczelam sluzem zabarwionym na brazowo potem krew ciemna s potem brudzenie lekarz mowi ze czasem stan zapalny czasem nadzerka czasem krwiak a czasem po prostu niewiadomo..
    Taka nasza uroda widocznie.

• PannaB Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Taka nasza uroda widocznie.

Chyba tak dzis lekarza kompletnie to plamienie nie ruszylo mowi ze poki nie ma zywej krwi w duzej ilosci i boli to jest ok

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ile stresu sie najadamy to masakra ;( ja sie tez martwie ze za duzo nospy mi w szpitalu dawali nie miałam boli a nospy sporo ;(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB - mi tez daja nospe na potege. Biore ja, ale tez uwazam, ze za duzo, mimo ze mam sporadyczne bole od poczatku ciazy.
    Racja, strachu co nie miara... Tak bardzo bym chciala, zeby u zadnej z nas juz sie nic takiego nie pojawilo.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikodemka- tak jutro mam usg i wychodze, jak okaze sie ze nie bedzie cialka to chyba skocze z mostu..

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agika - piateczka. Ja tez wychodze po usg, a jak sie dowiem, ze nie ma serduszka, to skoczmy razem :D

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Agika - piateczka. Ja tez wychodze po usg, a jak sie dowiem, ze nie ma serduszka, to skoczmy razem :D
    hehe nie ma sprawy, oby bylo wszystko po naszej mysli :) pewnie badania bedziemy mialy z rana skoro do poludnia sa wypisy

Nikodemka lubi tę wiadomość

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa_nadzieja wrote:
    Miała któraś z Was może już krzywa cukrowa? Ja miałam dzisiaj bo na ostatnim badaniu cukier na czczo miałam 99 ng/dl. Jutro odbieram wyniki... któraś z Was miała podobnie ? Martwię się że skończy się na cukrzycy:(
    Nie miałam krzywej a wizyta dopiero 21.08. często przekraczam na czczo, po posiłkach lepiej odkąd zmieniłam pieczywo. Nie rozkręciło się jeszcze całkiem ale wiem co mnie czeka. Na czczo nigdy problemów nie miałam ale cóż im dalej w las tym więcej drzew. Może jak wdrożę dietę to się poprawi. Na razie teoretycznie przed krzywą powinno się jeść tak jak zwykle.

Majowa_nadzieja lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boję no widzę że wprzy takich betach jak ja miałam widzialyscie już zarodek a ja nie. A potem moja pani dr pojechała.na długie wakacje

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musimy wierzyć że będzie wszystko pięknie❤️

agika88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Ja też się boję no widzę że wprzy takich betach jak ja miałam widzialyscie już zarodek a ja nie. A potem moja pani dr pojechała.na długie wakacje
    Nie widzualas jeszcze zarodka? jaka byla ostatnia beta?

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia i jedyną beta to jakoś ponad 8tys. No nie widziałam;). Dotychczas nawet aż tak się tym nie stresowałam zakładając że i tak nie mam na to wpływu ale się dzisiaj naczytałam o wartościach bety i się zmartwiłam. Chociaż wtedy lekarka niemowila by było coś nie tak.

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Guuu Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Ostatnia i jedyną beta to jakoś ponad 8tys. No nie widziałam;). Dotychczas nawet aż tak się tym nie stresowałam zakładając że i tak nie mam na to wpływu ale się dzisiaj naczytałam o wartościach bety i się zmartwiłam. Chociaż wtedy lekarka niemowila by było coś nie tak.

Ja przy becie 8 tys tez nie mialam zarodka.
    A dzis juz zobaczylam serduszko - glowa do gory. Zobaczysz, ze bedzie dobrze ;)
    A w jakim tygodniu i dniu mialas ostatnie USG ?

Auricomka lubi tę wiadomość

16ud3e3km4jx6lve.png
    2019
    10.07 - beta HCG - 36
    13.07 - beta HCG - 146
    17.07 - beta HCG - 1208
    19.07 - beta HCG - 2738
    25.07 - USG - pęcherzyk, z cialkiem żółtym i CRL 4.3 bez serduszka
    01.08 - USG - CRL 1.02 mamy ❤
    08.03.2020 - zdrowa córka ♥️
  • talku Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzisiaj mi ginekolog powiedziała, że ona przy takiej glukozie na czczo kieruje do diabetologa i na krzywa cukrową. Mam 91.
    Ale, że jestem u niej gościnnie bo ciążę prowadzi mi inny lekarz w innym mieście to nie chce się wracać w jego metody. I tak się zastanawiam czy pytać go j prosić o krzywą cukrową czy na razie obserwować? Powtórzyć badanie?
    A wy co robicie jak macie taki cukier na granicy?

Moje plamienie jest teraz w terminie kolejnej miesiączki. I ponoć tak może być. Może u Was jest podobnie? Wtedy nie ma wyjaśnienia takiego stanu rzeczy, tak się po prostu dzieje

Majowa_nadzieja lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guuu wrote:
    Ja przy becie 8 tys tez nie mialam zarodka.
    A dzis juz zobaczylam serduszko - glowa do gory. Zobaczysz, ze bedzie dobrze ;)
    A w jakim tygodniu i dniu mialas ostatnie USG ?
    5+2(albo 1)
    Talku ta moja koleżanka ginekolog też mówi że kieruje przy podwyższeniach.
    Moja narazie kazała powtarzać odczyty i czekać. Ale.ja mam znacznie wyższa niż ty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 23:31

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, u mnie niestety nie... Ja termin miesiaczki mam za dwa tygodnie.
    Naczytalam sie jak strasznie zle opinie ma lekarka, ktora zajela sie mna po przyjezdzie na IP. Dziewczyny na znanylekarz pisza, ze popelnia powazne bledy w analizie obrazu usg. Mam wielka nadzieje, ze jutro to nie ona bedzie mnie badac i, ze to co mowila ostatnio jest prawda i nic zlego sie tam nie dzieje :/

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zapas na 4.5 miesiąca glucophage i nie wiem czy iść do diabetologa który karze mi nie brać tego czy czekać nie wiem....

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ