X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Talku, u mnie niestety nie... Ja termin miesiaczki mam za dwa tygodnie.
    Naczytalam sie jak strasznie zle opinie ma lekarka, ktora zajela sie mna po przyjezdzie na IP. Dziewczyny na znanylekarz pisza, ze popelnia powazne bledy w analizie obrazu usg. Mam wielka nadzieje, ze jutro to nie ona bedzie mnie badac i, ze to co mowila ostatnio jest prawda i nic zlego sie tam nie dzieje :/
    Nikodema szkoda się tym stresować. Ludzie na internecie różne rzeczy piszą :*zarodka chyba kobita umie rozpoznać ;) .
    Sylwia a jaki masz ten cukier?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka, jestem pewna że wszystko będzie dobrze. My tu z Kropkiem trzymamy za Ciebie kciuki 😘
    Dawaj znać jutro po USG. W razie gdybyś się ufała jej możesz podejść prywatnie do ginekologa.
    Dlatego ja wolę pójść do lekarza na wizytę na cito niż jechać na IP. Nie oceniam Waszych wyborów, absolutnie, ale przeraża mnie poziom opieki i empatii w szpitalach. I zazwyczaj nie są w stanie pomóc nic więcej niż lekarz w gabinecie, czyli dają leki i trzeba leżeć

Nikodemka lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka powodzenia dzis kochana. ja to az spac nie moge przed tym usg :/

Auricomka lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - we wtorek mam prywatna wizyte u mojego lekarza. Uwazam tak, jak Ty, ale niestety mieszkam w miejscu, gdzie ginekologow jest tyle, co kot naplakal. Dostanie sie gdzies z marszu graniczy z cudem...
    Chce juz byc po tym usg 😭

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Hej wczoraj mialam mały krwotok ale z maluszkiem wszystko dobrze. Mam malego krwiaczka obok pecherzyka wiec musze lezec. Dr powiedzial ze serduszko bije tak 80-100 na minutę tak na oko. Szybko nie pikalo tylko mrugało co sekundę. Teraz lezenie plackiem i kolejna wizyta juz u mojego gina 12.08. Mam nadzieje ze dotrwamy bez komplikacji do następnej wizyty. A Wam mowil lekarz ile na minutę tak w 6 tyg biło serduszko?

Podobno lekarze nie powinni podawać pulsu serduszka na tak wczesnym etapie bo nie wiadomo dokładnie kiedy serduszko zaczęło pracę.
    Na następnej wizycie zapewne już się rozkręci. Będzie pikac jak szalone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 06:27

• wydziarana_mama Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wasze UsG! Dziewczyny sory ze tak wtrącę ale jestem wściekła na ten posrany NFZ! Poszłam wczoraj na normalna wizytę siedziałam 3,5h. Pani pobrała cytologię zrobiła USG (dzidzia ma 1cm) i dała skierowanie ja badani z czego się cieszę bo nie muszę prywatnie wydać 300 zł ale termin mi dała na 19 wrzesień!! Wtedy będę już po prenetalnyvh ale do cholery a jak mam anemię albo jakieś bakterie w moczu?? Nie daj Boze złą cytologię 😩😩 Wyniki ponoć będą u położnej wiec nie mogę sobie ich od tak odebrać! Co 7tygodniu to chyba trochę słabo żeby chodzic szczególnie na początku. Myślicie ze mogę w jakiś sposób dostać te wyniki wcześniej i isc prywatnie? Chyba już mi się odechciało chodzic na NFZ wole wydać 150zl i wiedzieć ze wejdę na czas i ze wizyty będą w normalnych odstępach

hchyflw14pik81vl.png
    dqprj48ahpcgn9o4.png
  • Natalia85 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydziarana_mama wrote:
    Trzymam kciuki za wasze UsG! Dziewczyny sory ze tak wtrącę ale jestem wściekła na ten posrany NFZ! Poszłam wczoraj na normalna wizytę siedziałam 3,5h. Pani pobrała cytologię zrobiła USG (dzidzia ma 1cm) i dała skierowanie ja badani z czego się cieszę bo nie muszę prywatnie wydać 300 zł ale termin mi dała na 19 wrzesień!! Wtedy będę już po prenetalnyvh ale do cholery a jak mam anemię albo jakieś bakterie w moczu?? Nie daj Boze złą cytologię 😩😩 Wyniki ponoć będą u położnej wiec nie mogę sobie ich od tak odebrać! Co 7tygodniu to chyba trochę słabo żeby chodzic szczególnie na początku. Myślicie ze mogę w jakiś sposób dostać te wyniki wcześniej i isc prywatnie? Chyba już mi się odechciało chodzic na NFZ wole wydać 150zl i wiedzieć ze wejdę na czas i ze wizyty będą w normalnych odstępach

Jeśli wyniki będą nieprawidlowe to napewno Cię poinformują. Ja mam w przychodni w której pracuje też lekarza na Nfz, ale nie wyobrażam sobie mieć tylko 3 usg w czasie ciąży, więc będę chodzić prywatnie

8p3ougpjq5rhvxu5.png

eiktuay3ja3l5dqc.png

[*] 27.09.2014 (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma zarodka, nie ma cialka zoltego...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana może ciąża jest dużo młodsza? A jaka miałas betę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po transferze.. wiec dzis rozpoczelam 7 tydzień.. wspaniale..

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agika - o nie... Co powiedzial lekarz? Wczoraj czytalam historie dziewczyn, u ktorych wszystko pojawilo sie w 8tc.
    Ja tez juz jestem po usg. Trwalo moze z minute, gdyby nie to, ze sama dopytalam o serduszko, to nawet bym nie wiedziala, ze jest. Ale jest! Dali mi uslyszec dwa uderzenia. Jestem o wiele spokojniejsza, czekam na wizyte we wtorek.

Katy, kate2friend, syllwia91, Guuu, talku lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agika a co mowi lekarz? Nie ma juz szans???

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • kate2friend Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agika jak to nie ma przeciez na wcześniejszej wizycie tej takiej pierwszej usg bylo zolteczko. Zalezy wszyskto od sprzętu bo bardzo dokładnie trzeba wymanewrować głowica zeby znalezc. Mi gin wczoraj powiedzial ze jest malutkie zolteczko a w poniedziałek bylo większe od zarodka i tez sie zaczelam martwic czy nie zanika. Boje sie jak cholera bo mialam dwie ciaze z zatrzymanym serduszkiem ale one byly bez tych wszystkich lekow ktore teraz biore i ktore powinnam wtedy byla brac. Gin mi powiedzial ze często do 6 tygodnia nic nie widac i późnej sie ukazuje. Niech ci lekarze nie podejmują żadnych pochopnych decyzji tylko czekaj dwa dni na kolejny podglad

Nikodemka gratulacje serduszka☺️

thgfs65gpu8ocaxc.png
    2021.05.05 crio blastki 4BB
    5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
    21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
    2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
    2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
    2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
    2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
    2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
    2021.10.03 usg ważę 700g❤
    2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
    2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc

Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
    klz9f71xqupqgh4t.png
  • wydziarana_mama Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agika co mówi lekarz? Robili Ci betę? Trzymam kciuki

hchyflw14pik81vl.png
    dqprj48ahpcgn9o4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z innej beczki jak to jest jak kończy mi się umowa 31.08 i co dalej? Zwalniaja mnie czy muszą przedłużyć umowę? Bo właśnie szefowa mu powiedziała że kończę umowę z dniem 31 a potem co... Ja czytałam że nie mogą mnie zwolnić po 3 miesiącu ciąży?

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Dziewczyny pytanie z innej beczki jak to jest jak kończy mi się umowa 31.08 i co dalej? Zwalniaja mnie czy muszą przedłużyć umowę? Bo właśnie szefowa mu powiedziała że kończę umowę z dniem 31 a potem co... Ja czytałam że nie mogą mnie zwolnić po 3 miesiącu ciąży?

A jaka masz umowę i od kiedy tam pracujesz???

https://www.prawo.pl/kadry/umowa-na-czas-okreslony-a-ciaza,266438.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 10:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    A jaka masz umowę i od kiedy tam pracujesz???

https://www.prawo.pl/kadry/umowa-na-czas-okreslony-a-ciaza,266438.html
    Umowa o pracę a pracuje od 2017 tylko ze umowy mam na rok pisane

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Umowa o pracę a pracuje od 2017 tylko ze umowy mam na rok pisane
    Jeśli na rok to jeśli ci nie przedłużą to nie będzie zwolnienie chyba. Z drugiej strony szefowa może do rawold wykazsc

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wiem... Do dnia porodu jestem jakby automatycznie zatrudniona ale tylko na zwolnieniu a po porodzie macierzyńskie 1000zl ale gdyby się coś odpukać stało to zostaje bez pracy... A i gdybym nie była w 3 m ciąży to też mogłabym zosuqx bez niczego a ja 12+0 mam 30.08 więc wow

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie chyba Kropek się poddał ...serca nie ma... wielkość zarodka 1,28 mm - mniejszy niż wiek ciąży ..
    Znowu:(

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ