X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ostatniej już wizycie. Szyjka 2 cm ale zamknięta. Wszystkie badania zrobione. Kończę pakować torbę i jesteśmy ready ale i tak liczę że dotrwamy do planowanej cc 17/03 :D

Agulkowa, Makt, Gratka, bummy, KolendrA, Dorjana, Sofijka85, amethyst lubią tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Inka150 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia a wage sprawdzal?

k277fn7.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie. "Maluszek" ma 3.5kg... Za dwa tygodnie dostanę skierowanie na cc, chyba, że do tego czasu się ruszy samo. To wtedy mogę próbować naturalnie. Ale szyjka oczywiście długa i zamknięta, główka wysoko :P za to AFI w dwa tygodnie spadło z 27 na 14 :) wczoraj na fb się pojawiły informacje, że szpital który wybrałam wstrzymał odwiedziny do odwołania. Ale tego się w sumie spodziewałam. Gorsze jest to, że podobno wstrzymali też planowe przyjęcia. Mam nadzieję, że zdąży się to zmienić w 3 tygodnie, bo inaczej nie przyjmą mnie na planowaną cesarkę. Jedynie jeśli akcja się rozpocznie to wtedy...

Inka150, bummy, Agulkowa lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka150 wrote:
    Mia a wage sprawdzal?
    Nie, usg było tydzień temu i powiedział że jest ok więc już nie będę miała sprawdzanej wagi raczej przed porodem. Ważne że rośnie :)

Inka150 lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Makt Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Ja też po wizycie. "Maluszek" ma 3.5kg... Za dwa tygodnie dostanę skierowanie na cc, chyba, że do tego czasu się ruszy samo. To wtedy mogę próbować naturalnie. Ale szyjka oczywiście długa i zamknięta, główka wysoko :P za to AFI w dwa tygodnie spadło z 27 na 14 :) wczoraj na fb się pojawiły informacje, że szpital który wybrałam wstrzymał odwiedziny do odwołania. Ale tego się w sumie spodziewałam. Gorsze jest to, że podobno wstrzymali też planowe przyjęcia. Mam nadzieję, że zdąży się to zmienić w 3 tygodnie, bo inaczej nie przyjmą mnie na planowaną cesarkę. Jedynie jeśli akcja się rozpocznie to wtedy...

Wow, kawał malucha. Nasza wczoraj w 36+0 ważyła ok 2655 g 😁 to prawnie 1 kg roznicy ;)

bummy lubi tę wiadomość

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podwyzszone crp, musza jeszcze skontrolowac, oby nie wzroslo bo będziemy tu siedziec nie wiem ile, a ja juz mam dosc...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już ja dwa razy miałam owocne igraszki 😂 powiedziałam dzisiaj staremu żeby kupił dużo alkoholu bo seks z wielorybem może być szokiem 😉
    Wiecie ja jakoś nie jestem gotowa psychicznie na narodziny... Jakos to do mnie nie dochodzi 🙄

Ushio, GWHT, Makt, Gratka, Agulkowa, Inka150, Majowa_nadzieja lubią tę wiadomość

d16e329c5c.png
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolendra, chyba mam tak samo.

We wtorek byłam kozakiem i kupiłam ten napar z liści malin, młoda wychodzisz dzis!
    Ale później uznałam ze lepiej poczekać na wyniki GBS, więc nie piłam. Dzisiaj dostałam wynik, ale dalej jakoś boję się zacząć pić "bo co jak podziała?"

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • bummy Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolendra rozumiem Cie doskonale. Nie wiem czy nastapi taki dzien ze powiem ze jestem i organizacyjnie i psychicznie gotowa. Poki co tk zajmuje sie nie tym co trzeba - zakupy, gotowanie, ciasto pieke 🙉 zamiast dopakowac torbę i sie zrelaksowac...

Katy a mowia z jakiego powodu to crp moze byc podwyższone? Zdrowia dla Kacperka <3

3i49jw4z40m3ifku.png
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ushio ja pije codziennie napar z liści malin od dwóch tygodni chyba i biorę olej z wiesiołka i nic zero, nul jakichkolwiek skurczy nawet najmniejszych nie mówiąc o jakiejś większej akcji... jedyny skurcz jaki poczułam to był po seksie ;) ale na jednym się skończyło także macica się nie rozochociła. Na ktg prosta kreska jak spod linijki.

Zanim zaczęłam pic te napary i brać olej to poczytałam dużo i wszyscy zgodnie piszą ze oba specyfiki nie przyspiesza akcji porodowej ale mogą sprawić ze poród będzie sprawniejszy. Liście malin maja sprawić ze skurcze będą bardziej efektywne a olej z wiesiołka ze poród krótszy o ile dobrze pamietam.

GWHT, Makt lubią tę wiadomość

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bummy, nie wiem, jakas infekcja prawdopodobnie, oby wieczorem bylo juz ok ;) Boje sie, ze to przez tego mojego polpasca w ciazy...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolendrA wrote:
    Już ja dwa razy miałam owocne igraszki 😂 powiedziałam dzisiaj staremu żeby kupił dużo alkoholu bo seks z wielorybem może być szokiem 😉
    Wiecie ja jakoś nie jestem gotowa psychicznie na narodziny... Jakos to do mnie nie dochodzi 🙄

U nas już akcja była, na szczęście udało się wyciszyć i czekamy do marca.
    Niby też kozacze, że jak zacznę działać to że wszystkim na raz ale nie wiem czy nie z zpanikuje.

Niby mieliśmy z mężem sexy uprawiać w ten weekend (po tak długiej przerwie, nie wiem czy będzie to przyjemne???)
    Im bliżej tej soboty tym większy smuteczek.
    Kocham mój brzuszek i będę tęsknić za nim... Jakoś nie chce się z nim rozstać
    😭😭😭😭

Makt, Gratka lubią tę wiadomość

• amethyst Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Rany, maluszek rasowo waży, idealnie! :) Kurczę, zasadniczo to rozumiem to wstrzymanie odwiedzin, choć wiadomo, ciężkie to dla mam jest. No ale że planowe przyjęcia też??? Z jakiej paki?

db91f7f0a3.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mieszanka uczucie. Z 1 strony mam dość brzucha i 'niepełnosprawności'. Poza tym moj syn jest mega ruchliwy, ciężko mi się śpi itd.
    Z 2 strony to pewnie moja ostatnia ciąża i ostatnie momenty z maluchem w brzuchu.
    Babie nie dogodzisz 🥴🤦‍♀️

d16e329c5c.png
  • Gratka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana mam podobne odczucia. Tez będę tęsknić za brzuszkiem.
    Nie uświadomiłam tego mężowi jeszcze ale czekam do niedzieli i do terminu donoszonej ciąży i tez liczę na jakieś sexy. Po prawie dwóch miesiącach...
    Odebralam dzisiaj wózek. Także myślę że mamy już wszystko niezbędne.

f2w3skjojj1fj9kq.png

klz98ribo229snxh.png

11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    33lata
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uschio ja w poprzedniej ciąży piłam napar z liści malin od skończonego 35 tygodnia ciąży i nic nie dalo. Ciążę przenosilam...
    Mia, White Innocent gratuluję udanych wizyt.

Z brzuszkiem też mam tak jak wy z jednej strony już chce być po ale z drugiej strony wiem, że więcej dzieci nie chce i kolejnej ciąży nie będzie.

W ogóle dziś jak odkurzalam w domu poczulam, że ciężar brzucha mi spadł. I normalnie ręka mi się mieści pod cycami. Ale to było głupie uczucie...

67b4e084c527.jpg
    Opadł?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 16:44

Mia ❤️, Katy, KolendrA, Gratka, bummy, marcela123, kate2friend, GWHT lubią tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa brzuszek piękny ale chyba ma szansę jeszcze bardziej opasc :D

Agulkowa lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriiska, Sylwia kiedy wychodziecie? :)

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ❤️ wrote:
    Agulkowa brzuszek piękny ale chyba ma szansę jeszcze bardziej opasc :D
    Bardzo możliwe. Ale uczucie strasznie dziwne...😂

Mia ❤️ lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja walczę z laktacja.... Mleka coś mam ale mały w ogóle ma w nosie ssanie cyca, Woli butle... Śpi ciągle, mało je, cukry były niskie dziisj już ok ale nie wyszliśmy bo wyszła żółtaczka😔mam dość... Sama tu siedzę bo zakaz odwiedzin, nie śpię, płacze i dziisjs wysłali do mnie psycholog może mi ktoś w końcu pomoże, narwzie planuje ściągać i dawać mu butle i uczyć cyc, chce już stąd wyjść, wydaje mi się że jestem najgorsza matka ever, ulewa dość sporo, napina się ale baki idą kupka niby też, tylko to ulewanie no i żółtaczka 😭

‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ