X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • meetme Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa kciuki za dzisiaj 😊

U mnie tez od wczoraj calkowity zakaz odwiedzin 😔 jestem załamana, bo w poniedziałek mam się stawić do szpitala i tez będę sama. Przy pierwszym porodzie mąż był dla mnie wybawieniem po cc. Pomagał mi i bardzo podtrzymywał na duchu bo miałam baby blues. No i wiadomo jakie jest szpitalne jedzenie to mi przynosili zupki 😉 wiec słabo... wczoraj to chciało mi się nawet ryczeć z tego powodu.

A jeśli chodzi o kikut to mojej córce trzymał się 3 tygodnie, t była masakra. Dodatkowo nie zdjęli jej tej klamerki w szpitalu i Polozna środowiskowa kazała tez nie zdejmować i tak męczyła się z nią przez 3 tygodnie. Ani jak położyć na brzuszku ani odbić. Mam nadzieje, ze teraz pójdzie nam sprawniej.

Agulkowa lubi tę wiadomość

laijp2.png
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się wczoraj nie hamowałam i pół wieczora wyłam :)

Zadzwoniłam dziś do szpitala żeby się upewnić "co z porodami rodzinnymi" bo na stronie jest tylko napisane, że zakaz odwiedzin.

Pani przez telefon mnie opieprzyła "Czytać pani nie umie?! przecież PISZE że zakaz odwiedzin" Jej ton doprowadził mnie do takiego stanu że nie byłam nawet wstanie zadać dodatkowych pytań, które miałam zapisane...

Swoja drogą mówi się jest napisane a nie pisze :D (ten moment kiedy rozmyślasz nad kłótnią pod prysznicem i przychodzi Ci riposta:D)

Patrzac na warunki w moim szpitalu to ja chyba muszę się zapakować na europaletę a nie do torby. Miałam raczej luźne podejście do wszystkiego na zasadzie "pakuje 2 butelki wody mineralnej... mąż dowiezie, to też mi dowieziesz i to i to..."

Teraz muszę zapakować wszystko I PROWIANT :D Tak więc do listy zakupów dołączyłam wszelkiej maści kisiele i wafle ryżowe...

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy- za to zgage straszna. Powiedz mi Twój straszak budzi się w nocy Ci? U mnie codziennie ok 4-5 pobudka. Muszę stać, próbując, pomiziac(czasem jak dziś 1.5h) i dopiero zasypia. Pomijając fakt że nawet skrzypniecie podłogi czy łóżka to wzbudza;/
    I to jest dzień w dzień. Normalnie nie wiem co jest grane ale chodze czasem mega niewyspana

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam kikut nie odpadł jeszcze.. Dziisjs mamy polozna, ogólnie jest ciężko ale nie mówił nikt że będzie łatwo. Mały różnie, wczorsj od 20 do 2 krzyczał, cycek chciał ale nie, walka krzyk pisk na wszysrko.... Nie wiem chyba kupki nie mógł zrobić. Dzisiaj w sumie też nie jest lepiej ale trochę spokojniej, ja mam nawał pokarmu a on głównie na jednej piersi wisi, nie wiem czy głodny czy mu mleko nie pasuje czy co czy dokarmiać butla bo bez przesady żeby ciągle otwarta buzia miał i karate ćwiczył i piszczał a jak daje cycka to minuta i koniec i znowu walka. BTW nie wiedziałam że można zasnąć np siedząc i sikając 😂😂

• Katy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Katy- za to zgage straszna. Powiedz mi Twój straszak budzi się w nocy Ci? U mnie codziennie ok 4-5 pobudka. Muszę stać, próbując, pomiziac(czasem jak dziś 1.5h) i dopiero zasypia. Pomijając fakt że nawet skrzypniecie podłogi czy łóżka to wzbudza;/
    I to jest dzień w dzień. Normalnie nie wiem co jest grane ale chodze czasem mega niewyspana

Niestety sie budzi :/ Wczesniej wystarczyło mu dac cycka na chwile i spal dalej, a teraz jeszcze mlodszy wydaje jakies odglosy i ciezej starszego uspac od nowa :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syllwia91 wrote:
    Nam kikut nie odpadł jeszcze.. Dziisjs mamy polozna, ogólnie jest ciężko ale nie mówił nikt że będzie łatwo. Mały różnie, wczorsj od 20 do 2 krzyczał, cycek chciał ale nie, walka krzyk pisk na wszysrko.... Nie wiem chyba kupki nie mógł zrobić. Dzisiaj w sumie też nie jest lepiej ale trochę spokojniej, ja mam nawał pokarmu a on głównie na jednej piersi wisi, nie wiem czy głodny czy mu mleko nie pasuje czy co czy dokarmiać butla bo bez przesady żeby ciągle otwarta buzia miał i karate ćwiczył i piszczał a jak daje cycka to minuta i koniec i znowu walka. BTW nie wiedziałam że można zasnąć np siedząc i sikając 😂😂
    Sylwia, no właśnie noworodki takie dziwne są ;) zwłaszcza jeśli to pierwsze dziecko 😉 układ pokarmowy jest jeszcze nie przystosowany do jedzenia, więc może brzuch go boli, może pozycja do karmienia mu nie odpowiada, albo jest mu za zimno, za ciepło, zbyt luźno, bo w brzuchu był bardziej ściśnięty. Nie poddawaj się, karm, noś i przytulaj, z dnia na dzień będzie tylko lepiej 😊

Syllwia91 lubi tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam synka.
    Staś urodzony 6.03, 8.35 53 cm i 3660 g
    Mega śpioch z niego.❤️😍

Rusałka06, Inka150, iriiska, Mia ❤️, Katy, bummy, GWHT, amethyst, meetme, KolendrA, Elo, White Innocent, Dorjana, kate2friend, Makt, talku, Syllwia91, Olalasz, Nikodemka, Alunis, Sofijka85 lubią tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Agulkowa!!! Cudowne wieści :) odpoczywajcie teraz!!!

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • Inka150 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa gratulacje! Czekamy na jakieś foto :D Dużo zdrówka!

k277fn7.png
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa gratulacje! Cieszcie się sobą :)

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa super! Gratulacje!
    Dużo zdrówka i spokoju dla Ciebie i Stasia ❤️

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Agulkowa 🎉😍

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa gratulacje!!!

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • bummy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa super :* Stas śpioch a Ty cierpiałaś na bezsenność tej nocy :)

3i49jw4z40m3ifku.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa gratulacje 😍napisz co więcej w wolnej chwili

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa, gratki, ale mega, super wymiarowy robaczek! I co, łysolek, czy nie? 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2020, 13:12

db91f7f0a3.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa gratulacje 😘 mamy kolejnego dzieciaczka
    ☺️

d16e329c5c.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Hashimoto lub cukrzycą. Czy wasze dzieciaczki były badane pod tym kątem?

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Na razie kiepsko się czuje bo puszcza mnie znieczulenie i noc była do tyłu. Ale mój ssak zalapal jak ssać cyca i mleka mam w dodatku. Także chociaż tyle. Później wstawię zdjęcie jak mnie spionizuja bo na razie wszystkie z cycoreem na wierzchu 😂
    Staś fryzura podobna do siostry.😂😂😂 Szału z włosami nie ma

Mia ❤️, Katy, KolendrA, amethyst lubią tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Gratka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa Gratulacje!

f2w3skjojj1fj9kq.png

klz98ribo229snxh.png

11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    33lata
‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ