X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Inka150 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka gratulacje!

k277fn7.png
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki dla nowych mam!!! Jak dałyście radę z tymi obostrzeniami w szpitalach? Elo, jeszcze ja, jeszcze ja! W poniedziałek mam mieć CC. Tak mnie wkurzył lekarz w szpitalu, w którym miałam rodzic, bo na siłę chcieli indukcję robić, a nie cc, że pojechałam do drugiego szpitala. Gorsze warunki lokalowe, ale zero problemów, w niedzielę już mam się stawić, popukali się w głowę nt. pomysłu indukcji po cc i z cukrzycą na insulinie.

Mia ❤️, Elo lubią tę wiadomość

db91f7f0a3.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko gratulacje. Jak duży się Kacperek urodził?
    Inka śliczna malutka.

Amethyst na który szpital się zdecydowałaś?

Inka150 lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny :* trzymam za was kciuki.
    Kacperek mial wg lekarza wazyc 3100, wazyl 3450 i mierzy 58 cm :)
    Amethyst - u mnie jest bardzo slabo. Nie pomagaja wiecej niz wtedy kiedy byly odwiedziny.
    Ale to chyba najgorszy szpital jaki znam.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa, w końcu na Pomorzany. Choć zarzekałam się, że nigdy w życiu. Ale jak tylko tam weszłam i panie z Izby Przyjęć mnie wysłuchały i od razu wpisały na CC, a dodatkowo poprosiły przechodzącego doktora o możliwość wcześniejszego przyjęcia, to poczułam, że ktoś rozumie, o co chodzi. A w Zdrojach miałam pecha do lekarza, przy mnie zaczął w internetach czytać, kiedy powinno się rozwiązywać ciąże przy cukrzycy... Nikodemka, masz super wysokiego tego faceta, wow. 😍 Trzymam kciuki. No nie da się ukryć, że trudno rodzic w tych warunkach, ale wiecie co? Za miesiąc chyba byłoby gorzej. Tak myślę. Będzie mi bardzo brakować wsparcia męża, no i nie wiem, kiedy moi rodzice zobaczą wnuczkę, no ale... Jakoś trzeba dać radę.

Agulkowa lubi tę wiadomość

db91f7f0a3.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka, Inka gratulacje ❤️❤️❤️

U mnie słabo z pokarmem. Znaczy jest siara ale mała sie nie najada więc dokarmiam mm żeby jak najszybciej stąd wyjść
    Młoda uczy się dopiero jak łapać cyca bo trochę leniwa jest :p czekamy na moje mleczko :)

Wczoraj wieczorem spuchły mi strasznie cale nogi, kostki i stopy. Wyglądam jakbym wróciła do wagi sprzed lat. I jeszcze mnie mega swędzi całe ciało ale chyba efekt znieczulenia

Inka150 lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Makt Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate kciuki dzisiaj za ciebie i Anie! :)

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • Inka150 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A wy podczas karmienia piersia ograniczacie jakoś szczególnie diete? Tak się zastanawiam czy mogę wszystko jeść, czy faktycznie nie można pomarańczy, smazonego itp

k277fn7.png
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka ja jem wszystko, tylko czekolada i orzechy na początku testowo po troszkę. Źle się czułam po kapuście, to odpuściłam. Także ogólnie słucham się swojego organizmu :)

Kate powodzenia!:)

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko ładna waga synka.
    Kate2friend kciuki

Amethyst jeśli czujesz się zaopiekowana na Pomorzanach to pewnie. Tam przecież też dużo kobiet rodzi. I chyba bliżej masz do domu z tego co pamiętam. Powodzenia w poniedziałek.

Inka ja jem wszystko jak do tej pory. Truskawki tylko jak jadłam to kilka aby zobaczyć czy małego nie wysypie bo to silny alergen... Zauważyłam tylko pewna zależność między ilością pokarmu a wypiciem wody. Jak wypije mniej niż 2-3 l dziennie to jest mniej pokarmu a jak pilnuje picia to aż z cycków kapie.

Dziewczyny, które mają chłopców... Czy u was też to takie chodzące sikawki... U nas co zmiana pieluchy to ryzyko, że albo wystrzeli 2 albo trąbka sika na strony. Też wasi synkowie tak mają? Heh a mowili, że chłopcy są łatwiejsi w obsłudze 😂

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem wszystko :p

Tak, moj Kacperek sika prawie przy kazdej zmienie pieluchy 😂 Nawet lekarke w szpitalu osikal, ale dla mnie to nowość bo pierwszemu synkowi sie to raczej rzadko zdarzalo xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa, ja kochałam Zdroje, do Pomorzan byłam zrażona. A widzisz, wyszło jak wyszło, ale w tej sytuacji ważniejsze bobo, niż mój komfort, a gdyby ten sam lekarz przyjmował mnie w poniedziałek... Mogłoby być niedobrze. Tak, bliżej mi do Pomorzan, śmieję się, że na taksówce oszczędzę. 😂 Dam znać "po". A chłopca mam już na stanie i powiem tak... Sikawka jak cholera. Od początku trzeba było na węża uważać. Nawet teraz jak wchodzi do wanny, to pierwsze co, to staje, sika na stojąco i wtedy zadowolony siada dopiero. Oszalec z chłopami można. 😘

db91f7f0a3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam corke i tez sika fontanna 😀

Ja jem wszystko ale w sumie to jem malo i dosc monotematycznie bo brak apetytu.

• meetme Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowych bobasków ❤️ Nikodemka jaki długi Kacperek 😊 to mój z 50 cm to taki krasnal 😂

U nas była wczoraj Polozna środowiskowa, ze względu na 👑 jest ograniczenie do 1 wizyty, reszta na telefon.

A ja niestety nabawiłam się zapalenia rany i zbiera mi się ropa 😔 tylko tego mi brakowało. Wczoraj byłam w szpitalu, pobrali wymaz i dali narazie antybiotyk. We wtorek ma być wynik to zobaczymy co dalej. Mam nadzieje, ze ten antybiotyk będzie trafiony i już zacznie działać. Oby jak najszybciej to mi się skończyło....

Wiktorek jest cudowny 😍 nie mogę się na niego napatrzeć 😊 no i starsza córka jest w nim zakochana.

Mia ❤️ lubi tę wiadomość

laijp2.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych Mam! Trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane, żeby poszło szybko, miło i przyjemnie ;)

My od niedzieli w domu. Wypisałam się po 48h na żądanie :P ale to dlatego, że wypis pediatryczny dla dziecka już czekał, a ginekolog który przyszedł na obchód stwierdził, że on wie, że tutaj praktykują wypisywanie po dwóch dobach od CC, ale on nie, wyjść mogę jutro. Jak się zdecydowałam, że wychodzę na żądanie to usłyszałam, że jak mi puści szew wewnętrzny, dostanę krwotoku i umrę to będę miała za swoje... Także tego :D mam nadzieję, że go nie spotkam jutro na zdjęciu szwów :D

Ja od poniedziałku walczę z nawałem, dziś widzę iskierkę w tunelu - cycki przestały być kwadratowe, synek jest w stanie przy jednym karmieniu opróżnić praktycznie całą pierś, także liczę, że najgorsze za mną. W ogóle cała ciążę sobie trzymałam w głowie myśl, że tym razem będzie inaczej niż z córką, że dostanę dziecko do piersi i bach, po prostu zacznę karmić. I powiem Wam, że jest jeszcze łatwiej niż w moich wyobrażeniach! <3

Janek większość dnia przesypia, w nocy jest troszkę gorzej, bo często po jedzeniu nie potrafi się wyciszyć i zasnąć, ale mam nadzieję, że niedługo mu się naprostuje co jest dniem a co nocą :P

Do soboty mam do pomocy mamę, a później jeszcze 1.5 tygodnia mąż ma wolne. A ja już się zastanawiam jak ja ogarnę dwójkę po tym czasie. Jakiś kosmos :D

Udało mi się już załatwić większość spraw urzędowych. Jedyne co to od poniedziałku nie dodzwoniłam się do przychodni... Dzwonimy po kilkadziesiąt razy dziennie i cały czas zajęte. Masakra. Ale teraz i tak nie ma wizyt położnej ani patronaży, więc trudno. Kiedyś w końcu uda się go zgłosić :D

Mia ❤️, GWHT, Agulkowa, KolendrA, Alunis lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Inka150 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie tych ograniczeń przy karmieniu. Chyba nie ma się co spinac, najwyżej jak coś zaszkodzi to już więcej nie zjem 🤷‍♀️

k277fn7.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wychodzę ❤️❤️❤️
    Nie mogę się doczekać aż M pozna swoją córcię 🥰

Agulkowa, marcela123, Katy, White Innocent, Natallia05, amethyst, Inka150, Nikodemka lubią tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka ja też jem wszystko. I w 1 ciąży i teraz. Zupełnie nie wierzę w diete matki karmiącej!
    White, Mia super się czyta takie pozytywne wpisy ☺️
    A ja Wam juz oficjalnie przedstawiam Ignacego, urodzonego 14 marca, 3605 g i 49 cm. Przyszłego zawodnika MMA 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 15:49

marcela123, GWHT, Mia ❤️, Agulkowa, Katy, White Innocent, Natallia05, amethyst, bummy, Inka150, iriiska, Elo, Alunis lubią tę wiadomość

d16e329c5c.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolendra gratulacje 😍

KolendrA lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolendra faktycznie mina i poza jakby już na walkę się szykował 🤣 świetny

Mia to dziś tatuś pozna miłość swojego życia? Ale fajnie, że tak szybko.
    White Innocent aż miło się czyta takie wpisy. 🤗

Mia ❤️, KolendrA, White Innocent lubią tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ