Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimisia wrote:Spadła mi z 11.3 na 10.4 plus coś tam z hematokrytami się podziało 🙈
Zobaczymy jak po tych shotach😀
Jestem po wizycie. U malucha wszystko w porządku, a ja dostałam zmianę żelaza na jakieś dwa - mam brać jedno rano, drugie wieczorem. Zobaczymy co to będzie 😆Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Hematokryt to mi równo z hemoglobiną spada co badanie xD
Jestem po wizycie. U malucha wszystko w porządku, a ja dostałam zmianę żelaza na jakieś dwa - mam brać jedno rano, drugie wieczorem. Zobaczymy co to będzie 😆
Nooo, trzymam kciuki żeby coś podziałało. Ja biorę teraz dwa razy dziennie żelazo w tabletkach i to do picia, także jakby potrójną dawkę mocy🤣
Dobrze, że u maluszka wszystko dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2023, 17:14
-
Mimisia wrote:Nooo, trzymam kciuki żeby coś podziałało. Ja biorę teraz dwa razy dziennie żelazo w tabletkach i to do picia, także jakby potrójną dawkę mocy🤣
Dobrze, że u maluszka wszystko dobrze!
Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mimisia wrote:Ja dzisiaj miałam wizytę. U malucha wszystko dobrze. Prosiłam o jakieś zdjęcie w końcu pamiątkowe, ale się mały odwrócił dupą i tyle było z sesji 😂
Synek wazy już 606 gram 🫣
Anemia mi się tylko pogłębiła mimo brania żelaza i dodatkowo dostałam jakieś shoty do picia. Zobaczymy, co to będzie. -
Mira000 wrote:Hematokryt to mi równo z hemoglobiną spada co badanie xD
Jestem po wizycie. U malucha wszystko w porządku, a ja dostałam zmianę żelaza na jakieś dwa - mam brać jedno rano, drugie wieczorem. Zobaczymy co to będzie 😆
-
Sylwia2691 wrote:Cudownie,że u synka wszystko dobrze:)a co do anemii i wyników to poprawią się:)słyszałam,że zakwas z buraka jest dobry na anemię.
Tak, też to słyszałam, ale ja niestety mam taki wstręt do takich rzeczy, że po prostu chyha nie przełknę nawet niestety 😏 -
No ja buraków nie cierpię. Moje najbardziej znienawidzone warzywo. Ja za to słyszałam że sok z pokrzywy jest dobry, kupiłam sobie wczoraj i będę sobie pić - w smaku jest po prostu kwaskowy także spoko.Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:No ja buraków nie cierpię. Moje najbardziej znienawidzone warzywo. Ja za to słyszałam że sok z pokrzywy jest dobry, kupiłam sobie wczoraj i będę sobie pić - w smaku jest po prostu kwaskowy także spoko.
O to witaj w klubie znienawidzonych buraków 🥲. A ten sok z pokrzywy to w formie takiego koncentratu? Ja piłam taki jeszcze przed ciążą i włosy mega po tym rosną 😅 Może powinnam do tego wrócić, bo nie wiedziałam że na żelazo dobre.
Ponoć też kiwi jest bogate 🫣 -
Mimisia wrote:O to witaj w klubie znienawidzonych buraków 🥲. A ten sok z pokrzywy to w formie takiego koncentratu? Ja piłam taki jeszcze przed ciążą i włosy mega po tym rosną 😅 Może powinnam do tego wrócić, bo nie wiedziałam że na żelazo dobre.
Ponoć też kiwi jest bogate 🫣
A kiwi jem bardzo często i nic to nie zmieniaJa 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Chyba taki koncentrat, bo dawkuje się 50 ml dziennie (wg etykiety), czyli dwa kieliszki. Jest dużo pozytywnych opinii, choć po zmianie żelaza nie będzie wiadomo co pomogło
A kiwi jem bardzo często i nic to nie zmienia
No wiadomo, ale może nie zaszkodzi spróbować jeszcze z tą pokrzywą 🙈 Ja jem kiwi na potęgę, bo bardzo lubię, ale oprócz walorów smakowych to nie ma poprawy faktycznie 😅
A powiedz mi, generalnie odczuwasz jakieś skutki z tą anemia? Ja np. rano zanim zjem to jestem taka słabawa i mi się czesto w głowie kręci. -
Mimisia wrote:No wiadomo, ale może nie zaszkodzi spróbować jeszcze z tą pokrzywą 🙈 Ja jem kiwi na potęgę, bo bardzo lubię, ale oprócz walorów smakowych to nie ma poprawy faktycznie 😅
A powiedz mi, generalnie odczuwasz jakieś skutki z tą anemia? Ja np. rano zanim zjem to jestem taka słabawa i mi się czesto w głowie kręci.Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Czasami czuję się właśnie taka ospała, zmęczona, trochę jakby szumi mi w głowie, ale nie jest jakoś bardzo źle. Poza tym ogólnie ciężko mi się skupić, zapominam wszystko albo robię jakieś dziwne rzeczy np. wylanie herbaty do kosza na śmieci - ale nie wiem czy to kwestia anemii czy ciąży 😅
O to mam podobnie w sumie. Też taka rozkojarzona jestem, nie myśle w ogóle 😂 Coś mowie, potem zapominam co chciałam powiedzieć. Lekarz mnie o o coś pytał wczoraj, a ja taki zawias i w ogóle zapomniałam, czy mi przedłużył L4 i musiałam do niego dzwonic po wizycie 😅 -
Hej wszystkim, też spada mi żelazo ferrytyna miesiąc temu było na poziomie 26 a teraz po miesiącu 13 także chyba mi zwiększy dawkowanie właśnie zaraz idę do doktora z wynikami i wynikami połówkowych prenatalnych. Zawsze mam stresa przed wizytą. Teraz się nawet stresuję tym że czuję się coś za dobrze;) pierwszy trymestr było mi mega niedobrze a teraz jest super czuję się jak gdyby żadnej ciąży nie było. Oprócz zadyszki nie odczuwam jakichś nieprzyjemności. Też chodzę nieraz rozkojarzona zapisałam sobie więc na kartce o co muszę lekarza zapytać
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2023, 14:10
-
Agatina85 wrote:Hej wszystkim, też spada mi żelazo ferrytyna miesiąc temu było na poziomie 26 a teraz po miesiącu 13 także chyba mi zwiększy dawkowanie właśnie zaraz idę do doktora z wynikami i wynikami połówkowych prenatalnych. Zawsze mam stresa przed wizytą. Teraz się nawet stresuję tym że czuję się coś za dobrze;) pierwszy trymestr było mi mega niedobrze a teraz jest super czuję się jak gdyby żadnej ciąży nie było. Oprócz zadyszki nie odczuwam jakichś nieprzyjemności. Też chodzę nieraz rozkojarzona zapisałam sobie więc na kartce o co muszę lekarza zapytać
Pozdrawiam
Ja tak od pierwszej wizyty sobie zapisuję wszystkie pytania na koniec wizyty wyciągam listę i walę pytania 😂Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Agatina85 wrote:Hej wszystkim, też spada mi żelazo ferrytyna miesiąc temu było na poziomie 26 a teraz po miesiącu 13 także chyba mi zwiększy dawkowanie właśnie zaraz idę do doktora z wynikami i wynikami połówkowych prenatalnych. Zawsze mam stresa przed wizytą. Teraz się nawet stresuję tym że czuję się coś za dobrze;) pierwszy trymestr było mi mega niedobrze a teraz jest super czuję się jak gdyby żadnej ciąży nie było. Oprócz zadyszki nie odczuwam jakichś nieprzyjemności. Też chodzę nieraz rozkojarzona zapisałam sobie więc na kartce o co muszę lekarza zapytać
Pozdrawiam
Oj, dobrym samopoczuciem to się ciesz, a nie zamartwiaj! Ja od początku ciazy to się śmieje, że gdyby nie to, że mi brzuch rośnie to bym nie wiedziała, że to już się dzieje 🙈
Ja właśnie miałam zapisywać pytania, a potem jakoś od tego odeszłam i już tak właśnie chodzę i zapominam🥸 -
Czekam w kolejce do dr i tak właśnie czytam nasze forum… kiedyś mi jakiś dr mówił że czasem warto zbadać ferrytyne ona mówi głównie czy mamy podobno wystarczające zapasy żelaza. U mnie będzie 22,23 tydzień a do mnie nadal nie dociera, jeszcze nie robię jakichś wielkich zakupów, coś tam kupiłam jakiś laktator parę ubranek rożek i to na tyle:) powiedziałam sobie że jak dziś będzie wszystko ok to biorę się za to wszystko i szukam już konkretnie rzeczy dziecięcych.
Cały czas mam w głowie że może się coś złego jeszcze zdarzyć na początku tego roku poronilam a teraz wszystko wygląda że jest ok no i już 22 tydzień ale i tak czasem mnie nachodzą lub nie dociera że wszystko ok, też tak macie??? -
Mimisia wrote:Oj, dobrym samopoczuciem to się ciesz, a nie zamartwiaj! Ja od początku ciazy to się śmieje, że gdyby nie to, że mi brzuch rośnie to bym nie wiedziała, że to już się dzieje 🙈
Ja właśnie miałam zapisywać pytania, a potem jakoś od tego odeszłam i już tak właśnie chodzę i zapominam🥸
Przypomniało mi się właśnie też jak nieraz byłam tak zakręcona że chyba 2 razy wyszłam sobie bez zapłacenia za wizytę i dr mnie upominał haha masakra żeby tak był rozkojarzonym ale wiadomo to są emocje a to a tamto a ja na koniec myślałam tylko czy wszystko już wiem do następnej wizyty i zapominałam o zapłacie haha -
Agatina85 wrote:Czekam w kolejce do dr i tak właśnie czytam nasze forum… kiedyś mi jakiś dr mówił że czasem warto zbadać ferrytyne ona mówi głównie czy mamy podobno wystarczające zapasy żelaza. U mnie będzie 22,23 tydzień a do mnie nadal nie dociera, jeszcze nie robię jakichś wielkich zakupów, coś tam kupiłam jakiś laktator parę ubranek rożek i to na tyle:) powiedziałam sobie że jak dziś będzie wszystko ok to biorę się za to wszystko i szukam już konkretnie rzeczy dziecięcych.
Cały czas mam w głowie że może się coś złego jeszcze zdarzyć na początku tego roku poronilam a teraz wszystko wygląda że jest ok no i już 22 tydzień ale i tak czasem mnie nachodzą lub nie dociera że wszystko ok, też tak macie???
Oj, ja Ci się przyznam, że mam trochę to samo. To tak jakbym się bała, że kupowaniem itd zapesze. Wiem, że to niedorzeczne, ale naprawdę… Nawet nie oglądam specjalnie jakichś ubranek itd,. bo tak mi w głowie różne myśli się kołatają.
Pierwsze mnie nastraszyli tą pappą i od tego czasu jestem trochę taka zapobiegawcza. -
Agatina85 wrote:Czekam w kolejce do dr i tak właśnie czytam nasze forum… kiedyś mi jakiś dr mówił że czasem warto zbadać ferrytyne ona mówi głównie czy mamy podobno wystarczające zapasy żelaza. U mnie będzie 22,23 tydzień a do mnie nadal nie dociera, jeszcze nie robię jakichś wielkich zakupów, coś tam kupiłam jakiś laktator parę ubranek rożek i to na tyle:) powiedziałam sobie że jak dziś będzie wszystko ok to biorę się za to wszystko i szukam już konkretnie rzeczy dziecięcych.
Cały czas mam w głowie że może się coś złego jeszcze zdarzyć na początku tego roku poronilam a teraz wszystko wygląda że jest ok no i już 22 tydzień ale i tak czasem mnie nachodzą lub nie dociera że wszystko ok, też tak macie???
Mam dokładnie tak samo jak Ty. rok rozpoczęty od zabiegu, bo poronienie zatrzymane stwierdzone dzień przed nowym rokiem..
Teraz 24tydzien leci, a ja nadal jestem trochę zawieszona i boję się czy dalej będzie ok. Nastraszyli mnie na połówkowych porodem przedwczesnym i gdzieś mi to w głowie siedzi.
Mam wizytę w pon, mam nadzieję, że dalej wszystko jest w porządku. Nie dziwię Ci się wcale, że masz takie myśli i momenty, ale trzymam mocno kciuki żeby tym razem wszystko było dobrze ❤️04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
28.08 - 10t4d ❤️
05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰