Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Mira000 wrote:Tattyteddy, jak tam samopoczucie? Mnie jutro czeka chwila prawdy w szpitalu - czy ta moja szyjka chociaż trochę puściła, ale szczerze to wątpię. Nie wiem jak oni mi ten poród wywołają 😱
Zawsze mogę też podjechać na ktg gdybym słabo czuła ruchy czy coś by się działo.
Cholernie się boję wywoływania, nie chcę tej oxytocyny bo będę znowu cierpieć katusze 🫤 Inaczej jak wszystko samo się zaczyna i pół porodu jest się w domu, możesz chodzić, położyć się, kucać itp, a inaczej jak przykleją cie do łóżka z kroplówką i podłączonym ktg i tylko cały poród leżysz, najgorsze 😶
Jestem trochę w szoku bo 2 tygodnie temu robiłam badanie krwi i hemoglobina już była ładna 12.3, a po 2 tygodniach jeszcze mi wzrosła na 13.5, o całą jednostkę a biorę tylko witaminy ciążowe które mają żelazo w składzie i nic do tego już. Ale to chyba zasługa tego, że dziecko już zrobiło zapas żelaza a mama wpierdziela ostatnio dużo czerwonego mięsa i witamin z warzyw i owoców hehe. Ogólnie to ostatnio mnie mdlilo a dzisiaj np tylko bym jadła, zjadłam rano śniadanie, potem drugie, potem sałatkę i zaraz mielone zrobię i normalnie ciągle dziś jestem głodna i tylko gębą ruszam. Jak karmiłam piersią to identiko miałam taki wilczy głód ciągle (przez co ciężko było też zgubić nadmiarowe kg).
A jak u Ciebie?🩷 -
No to masz jeszcze dużo czasu żeby się rozpoczęło. Ja z OM mam termin na 23.03. Kiepski mam humor, bo czuję że się tam mega wymęczę, ale chcę to już mieć za sobą... pewnie zaczną od balonika 😱Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:No to masz jeszcze dużo czasu żeby się rozpoczęło. Ja z OM mam termin na 23.03. Kiepski mam humor, bo czuję że się tam mega wymęczę, ale chcę to już mieć za sobą... pewnie zaczną od balonika 😱🩷
-
Tattyteddy wrote:To zależy jak organizm zareaguje na oxy, niektórym kobietom bardzo pomogło przyspieszyć akcję i 2-3 godzinki i było po wszystkim. A niektóre męczą się kilka dni bo nic nie rusza. Trudno przewidzieć co będzie, a może dziś w nocy samo się zacznie. Weź chłopa w obroty trochę 🫣😁Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Biorę go dzisiaj w obroty, nie ma wyjścia 🤭 Myślę że nie dadzą mi oksy na zupelnie niedojrzałą szyjkę, no ale zobaczymy co tam się dzieje jutro 🤷♀️
-
Mira, trzymam kciuki żeby coś się zadziało wcześniej, żebyś nie musiała się stresować tak 🥰 Nieważne co będzie, na pewno dasz radę, a jak już będziesz miała malucha w rękach to już na pewno w ogóle zapomnisz o bożym świecie 🙈
Julka, tak ciężko przechodzisz połóg?
Kurczę, ja np. jestem zdziwiona jak jest dobrze, mimo rany po cesarskim cięciu. Wszystko robię koło siebie, a od dwóch dni już nawet żadnych przeciwbólowych nie biorę. Szczerze mówiąc nawet nie czuję żeby się coś wiele zmieniło 💁♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 17:15
Mira000 lubi tę wiadomość
-
Mimisia wrote:Mira, trzymam kciuki żeby coś się zadziało wcześniej, żebyś nie musiała się stresować tak 🥰 Nieważne co będzie, na pewno dasz radę, a jak już będziesz miała malucha w rękach to już na pewno w ogóle zapomnisz o bożym świecie 🙈
Kurczę, ja np. jestem zdziwiona jak jest dobrze, mimo rany po cesarskim cięciu. Wszystko robię koło siebie, a od dwóch dni już nawet żadnych przeciwbólowych nie biorę. Szczerze mówiąc nawet nie czuję żeby się coś wiele zmieniło 💁♀️ -
Mimisia wrote:Mira, trzymam kciuki żeby coś się zadziało wcześniej, żebyś nie musiała się stresować tak 🥰 Nieważne co będzie, na pewno dasz radę, a jak już będziesz miała malucha w rękach to już na pewno w ogóle zapomnisz o bożym świecie 🙈
Kurczę, ja np. jestem zdziwiona jak jest dobrze, mimo rany po cesarskim cięciu. Wszystko robię koło siebie, a od dwóch dni już nawet żadnych przeciwbólowych nie biorę. Szczerze mówiąc nawet nie czuję żeby się coś wiele zmieniło 💁♀️
Zazdroszczę takiego samopoczucia 😍. Ja codziennie wieczorami mam dreszcze z przemęczenia, do tego pobolewa mnie ta rana po cc. Jutro mam wizytę położnej to zobaczy jak mi się tam goi, mam nadzieje że wszystko ok.
-
Emi88 wrote:Zazdroszczę takiego samopoczucia 😍. Ja codziennie wieczorami mam dreszcze z przemęczenia, do tego pobolewa mnie ta rana po cc. Jutro mam wizytę położnej to zobaczy jak mi się tam goi, mam nadzieje że wszystko ok.
Kurczę, mam nadzieję, że się jakoś poprawi 🥹🥹🥹
U mnie właśnie dzisiaj była położna i trochę mi szwy na wiązaniu się wbiły w skórę, ale na szczęście jeszcze nie na tyle głęboko, że mogła mi je wyciągnąć 🙈 A całkiem będę ściągać w piątek, a Tobie coś mówili na ten temat w szpitalu?
Podobno są fajne plastry na blizny po CC. -
Mimisia wrote:Kurczę, mam nadzieję, że się jakoś poprawi 🥹🥹🥹
U mnie właśnie dzisiaj była położna i trochę mi szwy na wiązaniu się wbiły w skórę, ale na szczęście jeszcze nie na tyle głęboko, że mogła mi je wyciągnąć 🙈 A całkiem będę ściągać w piątek, a Tobie coś mówili na ten temat w szpitalu?
Podobno są fajne plastry na blizny po CC.
No właśnie nic w szpitalu mi nie mówili w temacie zdjęcia szwów, tylko że mam przemywać ranę szarym mydłem i jak najwięcej wietrzyć.
Jutro położna podpytam o te plastry o których piszesz 🙂. -
Emi88 wrote:No właśnie nic w szpitalu mi nie mówili w temacie zdjęcia szwów, tylko że mam przemywać ranę szarym mydłem i jak najwięcej wietrzyć.
Jutro położna podpytam o te plastry o których piszesz 🙂. -
Dziewczyny, ja jestem w szpitalu, jutro mam mieć zakładany balonik. Nawet mi się teraz jakieś skurcze napisały na ktg - mam spinki brzucha, bo tak mnie dzisiaj wymęczyli w tym szpitalu od rana 😱Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Dziewczyny, ja jestem w szpitalu, jutro mam mieć zakładany balonik. Nawet mi się teraz jakieś skurcze napisały na ktg - mam spinki brzucha, bo tak mnie dzisiaj wymęczyli w tym szpitalu od rana 😱
Mira000 lubi tę wiadomość
-
Julka, dodałam Cię do przyjaciółek żeby wysłać jakąś wiadomość. A jak nie napiszę to znaczy że umieram tu w męczarniach bólu 😱Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak