MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tak jak Englein myślè nad olejem.migdalowym, nawt teraz juz mam koncówke butelki bo ja go mieszam z oliwa z ooiwek i zmywam tym makijaz
-
MatyldaG wrote:Ja tez się nastawilam na hipp tylko myślę właśnie nad tą oliwka to się po kąpieli całego malucha smaruje Tym?
Ostatnio oglądałam na yt szkole rodzenia i akurat było kompanie noworodka i tamta kobieta po kąpieli smarowala oliwka tylko miejsca bardziej wysuszone i nawet mówiła że oliwka tylko na takie miejsca. Więc raczej nie ma sensu smarować całego a teraz nawet się całkowicie od oliwki odchodzi
Witamy nowa koleżankęMatyldaG lubi tę wiadomość
-
misia_ wrote:Ostatnio oglądałam na yt szkole rodzenia i akurat było kompanie noworodka i tamta kobieta po kąpieli smarowala oliwka tylko miejsca bardziej wysuszone i nawet mówiła że oliwka tylko na takie miejsca. Więc raczej nie ma sensu smarować całego a teraz nawet się całkowicie od oliwki odchodzi
Witamy nowa koleżankę -
Ja nie używałam żadnych płynów do kąpieli dla młodej, dopiero później jak się okazało ze miała problem ze skórą to Oilan, Atoperal, Oilatum.
Do pupy tylko i wyłącznie Bephanten, a na sutki Maltan maść po której można od razu karmić, nie trzeba specjalnie wycierać piersi. Podobno Bephanten też jest dobry na sutki.
Ewentualnie szare mydło do przemycia pupy po grubszej sprawieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 11:57
-
Hej ja się czuje fatalnie. Zgaga, mdlosci. Co do piersi to ja uzywalam purelan bo nie trzeba go zmywać przed karmieniem. Działał super cuda bo młoda bardzo ranila mi sutki. Na gemini jest o polowe taniej niż w aptece. Jest to czysta lanolina bardzo tlusta.
Byłam w lumpky i obkupiłam młodego ze masakra. -
a jezeli chodzi o podklady higieniczne to takie opakowanie 5 sztuk to wystaczy? czy trzeba dziecku osobno tez takie kupic do szpitala?
I jak sie nazywaja te specjalne podpaski poporodowe? -
MatyldaG wrote:a jezeli chodzi o podklady higieniczne to takie opakowanie 5 sztuk to wystaczy? czy trzeba dziecku osobno tez takie kupic do szpitala?
I jak sie nazywaja te specjalne podpaski poporodowe?
Podpaski poporodowe? ;p - chyba ;pkark lubi tę wiadomość
-
Czarnuszka wrote:Podpaski poporodowe? ;p - chyba ;p
-
Ja nie mogę spać za długo na lewym boku, jest mi niewygodnie; na prawym to już zupełnie odpada a najlepiej jest mi na plecach, zero dyskomfortu.
Wczoraj koleżanka wyciągnęła mnie do kina na jakiś durny film (za darmo) i była tam tak głośna muzyka co chwilę, że maluch mnie skopał.. było mu za głośno i miałam wyrzuty sumienia że się tam w środku denerwuje.
Wczoraj zdecydowaliśmy z P że do końca listopada, max początku grudnia upatrzymy wózek i łóżeczko, żeby potem zamówić (nie mamy gdzie tego teraz trzymać), wiem że rodzice chcą nam kupić wózek, więc zawsze to wszystko trochę mniej wyniesie.
Jestem jakaś śpiąca, nie wiem czy to ta pogoda, czy coś ze mną..
chloet lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama Zuzi -
Podklady poporodowe albo wlasnie podpaski poporodowe i tak i tak mozna
-
Angie 232 wrote:Ja nie mogę spać za długo na lewym boku, jest mi niewygodnie; na prawym to już zupełnie odpada a najlepiej jest mi na plecach, zero dyskomfortu.
Wczoraj koleżanka wyciągnęła mnie do kina na jakiś durny film (za darmo) i była tam tak głośna muzyka co chwilę, że maluch mnie skopał.. było mu za głośno i miałam wyrzuty sumienia że się tam w środku denerwuje.
Wczoraj zdecydowaliśmy z P że do końca listopada, max początku grudnia upatrzymy wózek i łóżeczko, żeby potem zamówić (nie mamy gdzie tego teraz trzymać), wiem że rodzice chcą nam kupić wózek, więc zawsze to wszystko trochę mniej wyniesie.
Jestem jakaś śpiąca, nie wiem czy to ta pogoda, czy coś ze mną.. -
No to moje dziecię ma dzisiaj dzien z muzyką.. mamusia w ramach rozrywki porzadkowej wlaczyla jakies viva dance czy cokolwiek to tam leci, w koncu ile można comedy central ogladac
Może i mnie skopie ze mu za glosnoczirisz, taka_ja lubią tę wiadomość
-
Jeszcze na skórę u dziecka czasem warto użyć starej dobrej metody czyli kąpiel w krochmalu. Działa cudo podkłady takie na materac wystarcza. Najważniejsze często zmieniać podpaski poporodowe. A po porodzie siłami natury polecam siusiu robić pod prysznicem najpierw strumień wody na ranę i wtedy siusiu. To bardzo pomaga i wtedy podetrzec się zwykłym białym ręcznikiem papierowym. Przy okazji mamy higienę rany wysoką