X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jestem sama a wstałam o 11.00 .. ja się za późno kładę bo po północy, potem wstaję często na siku i jestem taka nie do końca..
    Matylda, dla mnie ten tydz też jakiś śpiący, gdyby nie zakupy to już bym się pakowała pod koc :)
    krOpka: bobas da znać, kiedy mu będzie za głośno :) u mnie wczoraj jeszcze z 2-3 godz szalała po tym kinie, więc kurde aż strach na przyszłość :P

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w piżamie <3

MatyldaG, Natka9029, Magdzia88, kr0pka lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • milagro Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie ja już dziś miałam też drzemkę jedna więc to chyba taki dzień.

Kurczę ja mam wesele za tydzień, a tam na pewno będzie głośno. Może się Tosia nie zdenerwuje za bardzo ;)

Angie 232 lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    To nie jestem sama a wstałam o 11.00 .. ja się za późno kładę bo po północy, potem wstaję często na siku i jestem taka nie do końca..
    Matylda, dla mnie ten tydz też jakiś śpiący, gdyby nie zakupy to już bym się pakowała pod koc :)
    krOpka: bobas da znać, kiedy mu będzie za głośno :) u mnie wczoraj jeszcze z 2-3 godz szalała po tym kinie, więc kurde aż strach na przyszłość :P
    ja o 21 juz leze wykapana w pidzamie pod koldra i ogladam tv wczoraj nawet top model nie dalam rady do konca obejrzec bo zasnelam po 22, potem sie budze ok 4 i po spaniu zasypiam 6-7 a o 8 mam nastawiony budzik do pracy ktory w tym tygodniu jak slysze to mam ochote nim cisnac w sciane tak nie moge dojsc do siebie. No i po poludbiu kolo 17-18 tez drzemka masakra.
    A najlepsze jest to ze jak sie tylko ululam to czuje akrobacje u mnie w brzuchu.

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sobie ta moja prace jakoś tak poukładać żeby nie chodzić jak zombie ale rano mi się nie chce a po południu tym bardziej mi się nie chce. Po świętach chciałam bardziej odpuścić robić coś tylko z domu i jak się wyspie ale nie wiem czy tyle wytrzymam :/ juz mi się ciężko robi z brzuszkiem

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pracy to zamierzam pracowac do samego konca ale u mnie to inaczej wyglada :-) Jezeli chodzi o spanie to spie nadal na brzuchu i rozciaganie na zajeciach tez czesto robie na brzuchu i nie czuje jakiegos dyskomfortu.
    Córke myłam w Oilatum, pozniej uzywalam Oliwke i do tyłka tylko i wyłacznie Bepanten masc bo wszystkie linomagi, sudokremy itp ja uczulały :-)

Karolina12345
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, a co by to było gdybym szła do pracy- masakra!
    Milagro- na weselu o dziwo była spokojna, tylko jak podjadłam to mnie stuknęła (chyba na znak że dobre!) ale ja też tylko trochę potańczyłam i resztę spędziłam towarzysko.
    A mam podobnie jak Matylda, że jak się tylko już ułożę do spania to mała Zuzia sobie tańce urządza, no ale wczoraj to już przesadziła :)
    Anuschka ja też zaraz znów się przebieram i idę się przespać znów bo chyba nie wytrzymam a mam dziś gości..
    Byłam właśnie w sklepie i była promocja na mentosy, skitelsy i colę, wczoraj P kupił mi dłuuugą czekoladę oreo (której połowy już nie ma a ja nie zjadłam ani kawałka!) i powiem Wam, że strasznie się dziwię, bo ja nie znosiłam do tej pory słodyczy tylko kwasotę... oby to było na potwierdzenie dziewczynki za tydzień!!! :)

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, ale jakaś niepocieszona jestem, bo było bez usg i nic nie widziałam ani nie słyszałam :p a lekarz powiedział tu Ok tam Ok dobrze, dobrze.. W sumie zapomniałam zadać polowe pytań, zapamiętałam tylko te o kt zapomniałam na ostatniej wizycie:p a i zapomniałam zapytac o długość szyjki o kt pisalyscie ale w sumie jak tu "Ok ram Ok to chyba Ok " :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kr0pka moje dziecko wlasnie słucha disco polo na polo tv, bo czekam na męża aż odda krew, wiec tez spodziewam sie dzis pierwszych baletów i pierwszych ruchów :p

• milagro Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki przeceniony Whisbear na Smyku :)

http://www.smyk.com/promocje/dziecko-mama/wishbear-promocja.html

MatyldaG lubi tę wiadomość

hchys65g0858ajku.png
  • karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 19 października 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie sprawdziłam tą aptekę gemini.....
    lekarz przepisał mi prenatal duo od 14 tyg. to biorę
    na gemini 11 zł tańsze niż w aptece w której ja to kupiła!!! SZOK

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • chloet Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też śpię jeszcze najczęściej na brzuchu, póki co, nie czuję dyskomfortu.

PS O 15.30 idę na USG połówkowe. Proszę za mnie trzymać kciuki, bo włączył się lekki stresik :)

m@rtynka, Magdzia88, milagro, Klarcia, MatyldaG, czirisz, Karolina12345, Angie 232, anuschka, kr0pka, fantasmagoriia, wolfik25, Fedra, Mimi86, severi lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Dziewczynki przeceniony Whisbear na Smyku :)

http://www.smyk.com/promocje/dziecko-mama/wishbear-promocja.html
    Ale taki San gdzie indziej normalnie ok 186zł. W Gdańsku widziałam go teraz za 175 w sklepie. Taki sam z funkcją cry.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Englein Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Ja też śpię jeszcze najczęściej na brzuchu, póki co, nie czuję dyskomfortu.

PS O 15.30 idę na USG połówkowe. Proszę za mnie trzymać kciuki, bo włączył się lekki stresik :)
    Trzymane ;) będzie dobrze ;)

chloet lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • milagro Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Ale taki San gdzie indziej normalnie ok 186zł. W Gdańsku widziałam go teraz za 175 w sklepie. Taki sam z funkcją cry.

O widzisz ;) Ale promocja :D

hchys65g0858ajku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpię na bokach i na plecach. Jak się obracam na plecy i prostuję nogi, to jakby prąd przez nogi przeleciał. To miłe uczucie tak jak przy przeciąganiu się. Też takie coś macie?
    Karcia.wawa ja już nie pracuję.
    Nadiii witaj.
    Dziś na obiad zupa krem porowo - serowa z grzankami.

Magdzia88 lubi tę wiadomość

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajcie koniecznie znac jak u was po polowkowych ;)

chloet lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karcia.wawa wrote:
    właśnie sprawdziłam tą aptekę gemini.....
    lekarz przepisał mi prenatal duo od 14 tyg. to biorę
    na gemini 11 zł tańsze niż w aptece w której ja to kupiła!!! SZOK

Ale wysyłka 12 zł ;) ja zamawiam większe ilości wtedy się opłaca. A naprawdę dużo ciekawych rzeczy tam mają.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mi do teraz zeszło nadrabianie wczorajszego popołudnia i dzisiejszego poranka - idziecie jak burza z tematami.

Wczoraj zaliczyłam wizytę u lekarza. Mały rośnie, serduszko 140/min.
    No i dostałam kolejne zdjęcie siuraka, więc skoro 3 lekarz widzi chłopaka to raczej mu się chyba nie odmieni. :D Więc bardzo mnie to cieszy, męża zresztą też. Dzisiaj po południu będziemy dyskutować na temat imienia. Mi się podoba Mikołaj, Leon albo Filip, ale wiem, że Leon odpadnie, bo tak się nazywa pies najlepszego przyjaciela mojego męża. ;) Zobaczymy czy dojdziemy do wspólnych wniosków.

Kr0pka nie martw się wymiarami, jesteśmy na tym samym etapie a mój maluch jest jeszcze odrobinę mniejszy od Twojego. I tak jak dziewczyny pisały każdy wymiar na inny tydzień. Lekarka stwierdziła, że wszystko jest w normie, więc tego się trzymam. ;)

Ja śpię na brzuchu, bo praktycznie wcale go nie mam i mi nie przeszkadza, albo ewentualnie na boku. Na plecach spać nie umiem i nie lubię.

Do śledzi mnie nie ciągnie. Mimo, że wszystko inne co kwaśne to tak...kapuśniak, ogórkowa, barszcz, żurek, to mogłabym jeść codziennie.

Nadal pracuję, zwolnienie planuję dopiero od 16 grudnia.

m@rtynka, MatyldaG, Angie 232, czirisz, kr0pka, Marynia991, fantasmagoriia, Fedra, Anita12, kark, severi lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia a masz zdjęcie męskości swojego synka? ;-) super ze wszystko w porządku ;-)

17u93e5ep5g57u5f.png
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ