X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    Carbrera super ❤️

Ja właśnie z Angel Sound w ręce ale nic nie mogę jeszcze wyczaić 🙄
    Swoje tetno znajduje w sekundę a malucha nie. Tylko miejscami takie dźwięki jakby turbulencje jakieś tam się działy 😂

Mnie dzis ma przyjsc ale chyba nie bede nawet próbowała tak wcześnie :D Szukasz nad nsama kością łonową?

• dominika405 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Mnie dzis ma przyjsc ale chyba nie bede nawet próbowała tak wcześnie :D Szukasz nad nsama kością łonową?
    A jaką wersję kupiłaś? :D Ja jeszcze się cykam, że kupię i od razu spróbuję i nic nie znajdę i będę jechała do szpitala. ;)

Córeczko, jesteś moim spełnieniem marzeń. 💕

17.06- FET 3.1.1
    6dpt- 29.2; 8dpt- 80.8; 10dpt- 188.4 ; 12dpt- 557.2; 14dpt- 1497; 17dpt- 4795;
    19dpt- pęcherzyk z zarodkiem;
    28dpt- mamy ❤
    38+4tc- mamy nasz Cud 👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominika405 wrote:
    A jaką wersję kupiłaś? :D Ja jeszcze się cykam, że kupię i od razu spróbuję i nic nie znajdę i będę jechała do szpitala. ;)

Kupiłam używkę na OLX. Zabij mnie ale nie wiem jaka to wersja, wiem tylko że w tej działa już aplikacja na telefon :)

Musimy się uzbroić w cierpliwość :) zastanawiam się tylko czy jak będziemy szukać np co 2 dni na tak wczesnym etapie, to czy to nie zaszkozi?

• Renatyslawa Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Przeczytałam cały wątek i chciałabym do Was dołączyć, wierzę że do końca! Coś więcej o mnie to mam 28 lat. To moja 3 ciąża jednak poprzednie 2 zakończyły się poronieniem w 6 i 9 tyg ( druga ciąża zatrzymała się w 6t2d). Cały czas myślę czy wszystko jest OK. Dziś wg USG mam 7t2d. U lekarza byłam w 6t0d i widziałam migające serduszko. Mam nadzieję, ze dalej bije. Kolejną wizytę mam 14.08. W związku z moimi mutacjami MTHR homozygotami przyjmuje kwas foliowy 5mg, acard 150, clexane 0,4, letrox50 oraz witaminy pregna start- oby to wystarczyło.
    Dziś jedynie mnie martwi i zajmuje myśli fakt, ze nie mam za bardzo objawów poza brakiem miesiączki. Tzn na początku miałam delikatnie wrażliwe piersi ale nie jakoś bardzo, a dziś mam wrażenie że już nie czuję. Poza tym byłam bardzo senna, a teraz jakby to minęło. Wiem, że nic nie jestem w stanie zrobić i muszę dotrwać do wizyty.

zokeia, Ania81, sisi, Alala lubią tę wiadomość

gann9n73ctx2srbn.png
  • dominika405 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Kupiłam używkę na OLX. Zabij mnie ale nie wiem jaka to wersja, wiem tylko że w tej działa już aplikacja na telefon :)

Musimy się uzbroić w cierpliwość :) zastanawiam się tylko czy jak będziemy szukać np co 2 dni na tak wczesnym etapie, to czy to nie zaszkozi?
    Ja mam zamiar szukać nawet codziennie. ;) Ale wiadomo, że jak znajdę to tylko sprawdzę tętno i wyłączę.

17.06- FET 3.1.1
    28dpt- mamy ❤
    38+4tc- mamy nasz Cud 👶
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Przeczytałam cały wątek i chciałabym do Was dołączyć, wierzę że do końca! Coś więcej o mnie to mam 28 lat. To moja 3 ciąża jednak poprzednie 2 zakończyły się poronieniem w 6 i 9 tyg ( druga ciąża zatrzymała się w 6t2d). Cały czas myślę czy wszystko jest OK. Dziś wg USG mam 7t2d. U lekarza byłam w 6t0d i widziałam migające serduszko. Mam nadzieję, ze dalej bije. Kolejną wizytę mam 14.08. W związku z moimi mutacjami MTHR homozygotami przyjmuje kwas foliowy 5mg, acard 150, clexane 0,4, letrox50 oraz witaminy pregna start- oby to wystarczyło.
    Dziś jedynie mnie martwi i zajmuje myśli fakt, ze nie mam za bardzo objawów poza brakiem miesiączki. Tzn na początku miałam delikatnie wrażliwe piersi ale nie jakoś bardzo, a dziś mam wrażenie że już nie czuję. Poza tym byłam bardzo senna, a teraz jakby to minęło. Wiem, że nic nie jestem w stanie zrobić i muszę dotrwać do wizyty.
    Cześć Renatyslawa! :) Niejedna z nas martwiła się już tutaj brakiem objawów, albo nagłym ich zanikiem, także nie podłamuj się. Bo wiesz, może wyjść jak u niektórych... żadnych objawów... cisza... a póxniej sztorm ;) Absolutnie tego ci nie życzę!

A ja się właśnie umówiłam na badania prenatalne. Mam skierowanie do poradni przyszpitalnej ze względy na wiek haha :/ ;) W każdym razie pierwsze badanie krwi jest w 11 tygodniu, badanie lekarskie w 12 i później znowu jakieś w 20. Szczegółów jeszcze nie znam. Czyli jak dobrze pójdzie będę miała 4 lekarzy! Mojego prywatnego (u którego jeszcze nie byłam bo nie ma terminu), do tego lekarza od cytologii, który przy okazji sprawdził umiejscowienie pęcherzyka (gość tak super, że chciałabym się do niego przepisać), następnie lekarza na NFZ (umówiłam się bo chcę obniżać koszty...) i lekarza w poradni przyszpitalnej. NO CHYBA PRZESADZIŁAM ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2020, 19:51

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia to ile ty masz lat?? Ze ja tak sie nieskromnie spytam?

Renatyslawa trzymam kciuki za ciebie i groszka. Co do objawów to ja tak mialam z corka, nie jest nawet pewna czy mnie piersi bolay albo byly nadwrazliwe. Na poczatku cos tam mnie pomeczylo przez tydzien albo dwa, a potem mialam spokoj do 28 tyg ciazy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dostalam list ze szpitala. Mam badania prenatalne 18.08 o 14:40. Bede wtedy dokladnie 12tyg.

Cabrera, sisi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika405- Dotar do mnie detektor, oczywiście nic nie wyłapałam al to chyba eszcze bardzo wcześnie :)

Frelcia- Ty już swojego użyłaś?

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:

Taaak ale tylko moje łapie

agika88 lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, detektorem szukajcie bardzo nisko, zaraz nad spojeniem. Możecie śmiało lekko uścisnąć. Warto tez mieć sporo żelu 😊

Kurde, ja się właśnie zorientowałam, ze prenatalne wypadną mi dopiero 12+5/6. W szpitalu mam 25.08 o 12:30, a o 17:15 u swojego gina 🤷‍♀️
    A 24.08. umówiłam się do gina z certyfikatem 😬
    Mam nadzieje, ze czas szybko zleci, bo jeszcze jedziemy nad morze sobie na tydzień 😊

Ania81, JaSzczurek lubią tę wiadomość

• dominika405 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agika, też mam opcję kupienia na olx i mogłabym odebrać 10tc0d ale się cykam. :D Bo od razu sprawdzę i jak nie znajdę to będzie płacz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2020, 14:02

17.06- FET 3.1.1
    28dpt- mamy ❤
    38+4tc- mamy nasz Cud 👶
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carbrera szukam zaraz nad spojeniem, żelu używam, uciskam i bardzo powoli szukam.
    U mnie nie jest to takie proste. Wiem, że jest bardzo wcześnie ale już mnie to martwi.
    Nie potrzebnie go wzięłam chyba.

hchy90bv5a4juf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też szukałam nad spojeniem i nic tego, jeszcze za wcześnie :) Nie ma się co stresować, na wszystko przyjdzie czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, właśnie też wyłapuję tylko swoje, takie powolne a to powinien być taki galop konika :)

• dominika405 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasadniczo zwykle jest informacja,że najwcześniej wyłapują tętno w 12tc także chyba trzeba grzecznie poczekać.

17.06- FET 3.1.1
    28dpt- mamy ❤
    38+4tc- mamy nasz Cud 👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominika405 wrote:
    Zasadniczo zwykle jest informacja,że najwcześniej wyłapują tętno w 12tc także chyba trzeba grzecznie poczekać.

No nic, więc czekamy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to od wczoraj oglądam seriale żeby ten czas jakoś minął :D

• dominika405 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Ja to od wczoraj oglądam seriale żeby ten czas jakoś minął :D
    Kiedy masz teraz podgląd? Masz leżeć?

17.06- FET 3.1.1
    28dpt- mamy ❤
    38+4tc- mamy nasz Cud 👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominika405 wrote:
    Kiedy masz teraz podgląd? Masz leżeć?

Dziś o 19 ide na wizyte bo już i się leki kończą. Mam się nie przemęczać, ale leżę ile mogę.

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ