!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to się muszę najeść, bo jak to będzie wyglądało jak przy pierwszej ciąży o niedługo noe przełknę nic poza kanapką z jajkiem i oprócz tego jedynie banan. No i to wszechogarniające zmęczenie, więc teraz trzeba nadrabiać.
Na ten moment u mnie wrażliwe sutki, lekki ból podbrzusza, większy apetyt, bardzo delikatne mdłości i wyczulenie na zapachy. I siku co 5 minut 😁
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Dziewczyny to ja też się melduję.
Termin jeszcze nieznany, apka mi przesunęła na 27.02.
Beta była, serducha na usg będzie badane 11.07.
Wam rośnie już brzuch? Bo ja czuje się już grubsza...A to dopiero poczatek -
Żonkil wrote:Dziewczyny to ja też się melduję.
Termin jeszcze nieznany, apka mi przesunęła na 27.02.
Beta była, serducha na usg będzie badane 11.07.
Wam rośnie już brzuch? Bo ja czuje się już grubsza...A to dopiero poczatek
To Twoja pierwsza ciąża ? Mnie się wydaje,że mam większy brzuch , tak jakbym miała non stop wzdety chociaż wzdęć nie mam. To moja druga ciąża. Normalnie brzuch mam płaski.30 lat
Córeczka 4 lata -
Aniusia2104 wrote:To Twoja pierwsza ciąża ? Mnie się wydaje,że mam większy brzuch , tak jakbym miała non stop wzdety chociaż wzdęć nie mam. To moja druga ciąża. Normalnie brzuch mam płaski.
Nie wiem czy on tak już rośnie, czy może to ciążowe wzdęcia czy zatrzymanie wody czy co... Ale No nie dopnę już niektórych spodni. -
Aniusia2104 wrote:Kasiulka03 wrote:Doskonale Cię rozumiem Ja chyba pójdę za 2 tyg do jakiegoś lekarza na NFZ zobaczyć co tam słychać u fasolki[/QUOTE
U mnie niestety na NFZ to cud się dostać a pod drugie to nawet jak to nie robią USG w gabinecie tylko dostajesz skierowanie i umawiasz się do innego gabinetu. Bez sensu to. Mój gin od 6.07 do 12.07 ma urlop też dlatego dopiero na 14.07 wizyta.
No ja dziś czekam na wyrok, zrobiłam rano betę i czekam, tak mi się marzy żeby było tej bety chociaż 50 jak w poniedziałek było 7..... -
Dzieeczyny staram się uzupełniac na bieżąco informacje, ale mała prośba z mojej strony, żeby mi pisać pw jak mam coś zmienić, bo w postach może mi umknąć 😊 mnie dziś napierdziela lewy jajnik... jutro druga beta, lekarz 21.07, nie chcę się stresować tym sznurkiem: a czy jest pęcherzyk, a czy jest zarodek, a serduszko? Raz a dobrze!
Jak dziś u Was? Mnie czeka prasowanie, jutro komunia chrześnicy męża.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ja dalej kontynuuje dzień lenia m, w sumie wstyd się przyznać bo od marca siedzę z synkiem w domu przez ta pandemie, i tyle o ile bylo spoko to tak teraz już mam ochotę gdzieś z nim powychodzic. Wiecie jakieś parki dinozaurów zoo te sprawy.
Jutro jedziemy do teścia na działkę No ma drzewo z czereśniami wiec ile sobie nazbieramy to nasze 😆
No i. Dziś oczywiscie do wyniku jak na szpilkach.... -
Ja jutro mam wesele, ciekawe jak to będzie wyglądać w dobie koronawirusa. Weselicho mojej świadkowej, także obecność obowiązkowa. Nie wiem tylko co tu założyć, żeby brzuszek ukryć...
Macie już pierwsze mdłości albo zachcianki? Ja mdłości nie mam, ale na myśl o śledziach ślinka mi cieknie. W lodówce 3 słoiki czekają :dMajaaaa lubi tę wiadomość
-
Żonkil wrote:Ja jutro mam wesele, ciekawe jak to będzie wyglądać w dobie koronawirusa. Weselicho mojej świadkowej, także obecność obowiązkowa. Nie wiem tylko co tu założyć, żeby brzuszek ukryć...
Macie już pierwsze mdłości albo zachcianki? Ja mdłości nie mam, ale na myśl o śledziach ślinka mi cieknie. W lodówce 3 słoiki czekają :d
Ja nie mam mdlosci, tylko wczoraj zauważyłam,że np. gulasz mi śmierdzi . Zachcianek też nie. Czy Ciebie bolą piersi jakoś mocno? Jesteśmy na podobnym etapie .btroche mnie to martwi,ze mnie już raczej nie.Majaaaa lubi tę wiadomość
30 lat
Córeczka 4 lata -
Aniusia2104 wrote:Ja nie mam mdlosci, tylko wczoraj zauważyłam,że np. gulasz mi śmierdzi . Zachcianek też nie. Czy Ciebie bolą piersi jakoś mocno? Jesteśmy na podobnym etapie .btroche mnie to martwi,ze mnie już raczej nie.
U mnie cycki teraz czuje tylko jak dotykam i to bardziej od boków od strony pach, oprócz tego nic. Jutro powinnam mieć planowana datę okresu, a okresowo się nie czuje podbrzusze tez nie boli, wiec chyba jest ok!
Jedyne co mnie zastanawia to to ze czasami przy podcieraniu mam taki śluz bardzooo lepki o zabarwieniu jakby trochę mętnym białym. I nie wiem czy to dobrze. Już sobie wkręcam ze @ chce się pojawić ale duphaston ja blokuje......
-
Żonkil wrote:Ja jutro mam wesele, ciekawe jak to będzie wyglądać w dobie koronawirusa. Weselicho mojej świadkowej, także obecność obowiązkowa. Nie wiem tylko co tu założyć, żeby brzuszek ukryć...
Macie już pierwsze mdłości albo zachcianki? Ja mdłości nie mam, ale na myśl o śledziach ślinka mi cieknie. W lodówce 3 słoiki czekają :dŻonkil lubi tę wiadomość
-
Majaaaa wrote:Ja się właśnie zastanawiam czy nie pójść szybciej do lekarza na NFZ, tak sobie myśle ze jak nie usłyszę serduszka do będę się tylko stresować niepotrzebnie so pierwszej wizyty.... a z drugiej strony jak będzie widać pęcherzyk to jest cień szansy ze nie ma biochemicznej.....
No ja dziś czekam na wyrok, zrobiłam rano betę i czekam, tak mi się marzy żeby było tej bety chociaż 50 jak w poniedziałek było 7.....
Wszystko będzie dobrze Podziel się dobrym wieści ani jak dostaniesz wynik
Tez nie wiem czy iść wcześniej żeby Obarczyć serce chociaż jeśli nie będzie będę się stresować a 18.07 napewno będzie -
Majaaaa wrote:Ja bez zachcianek, mdłości lekkie i to czasami narazie bez wymiotów na szczęście!
U mnie cycki teraz czuje tylko jak dotykam i to bardziej od boków od strony pach, oprócz tego nic. Jutro powinnam mieć planowana datę okresu, a okresowo się nie czuje podbrzusze tez nie boli, wiec chyba jest ok!
Jedyne co mnie zastanawia to to ze czasami przy podcieraniu mam taki śluz bardzooo lepki o zabarwieniu jakby trochę mętnym białym. I nie wiem czy to dobrze. Już sobie wkręcam ze @ chce się pojawić ale duphaston ja blokuje......
Taki ślub to dobre wieści Ja też go mam dużo Wejście szyjki zabezpiecza się przed infekcja intruzami Ujęcie szyjki jest obklejone takim szluzem -
Kasiulka03 wrote:Wszystko będzie dobrze Podziel się dobrym wieści ani jak dostaniesz wynik
Tez nie wiem czy iść wcześniej żeby Obarczyć serce chociaż jeśli nie będzie będę się stresować a 18.07 napewno będzie
Właśnie przed chwilą o tym myslam czy nie iść wcześniej ale z drugiej strony jak coś nie będzie widać to znów stres no i co sobie lekarz pomyśli,że jakaś wariatka30 lat
Córeczka 4 lata -
Majaaaa wrote:Ja bez zachcianek, mdłości lekkie i to czasami narazie bez wymiotów na szczęście!
Też mam taki śluz i to akurat pamiętam
Z poprzedniej ciąży ,że tak może być i to jest okej bo pytam gina wtedy o to. Ważne aby nie był brzydki zapach no i nie swedzialo.30 lat
Córeczka 4 lata -
Anetynka wrote:Dzien dobry Dziewczyny!😊
A ja mam dzisiaj za soba ciezka noc...wieczorem zaczal mnie kluc brzuch w jednym miejscu szczegolnie i potem w nocy meczylam sie i z bolem i z kluciem. W ogole prawie nie spalam - sama nie wiem czy z tych dolegliwosci czy ze stresu...wczoraj mialam pierwszy dzien nizszej dawki duphastonu (zeszlam z 3x1 do 2x1) i zastanawiam sie czy to nie to ale rano tez obudzilam sie z rewolucjami w jelitach wiec jest tez mozliwosc ze czulam tak naprawde jelita. Zrobilam dzisiaj bete kontrolnie zgodnie z planem wiec czekam niecierpliwie na wynik! Na szczescie poki co nie ma zadnych plamien wiec jest nadzieja ze jednak wszystko ok.
A jak u Was dzis samopoczucie?
To mnie tak bolało we wtorek , zaczęło sie w niedzielę po urodzinach i przypuszczam że nalykalam się powietrza. Dopiero w środę mi minęło ale od tego czasu też mam rewolucje w toalecie. I w ogóle powiem Wam ,że mam kiepski apetyt jakoś tak nic mi nie smakuje. Aaa może weź sobie Espumisan ? Mi to pomogło.30 lat
Córeczka 4 lata