X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TO byś musiała zapytać na wątku in vitro jak to było u dziewczyn które rodziły SN. Ja bezwzględnie chcę CC.

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa wrote:
    TO byś musiała zapytać na wątku in vitro jak to było u dziewczyn które rodziły SN. Ja bezwzględnie chcę CC.
    O ja za nic w świecie.. nigdy więcej chyba, że nie będzie wyjścia. Jak tylko blizna i inne rzeczy pozwolą to chcę SN.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie ciekawa jestem jakie macie dziewczyny 'życzenia ' odnośnie porodu? :) CC czy SN? Nie pytam co jest obiektywnie lepsze! Tylko co czujecie jest lepsze dla WAS :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    A właśnie ciekawa jestem jakie macie dziewczyny 'życzenia ' odnośnie porodu? :) CC czy SN? Nie pytam co jest obiektywnie lepsze! Tylko co czujecie jest lepsze dla WAS :)

Dla mnie zdecydowanie lepszą opcją jest SN. Chociaż rodziłam duże dzieci to CC mnie przeraża i modlę się, żebym mogła trzeci raz rodzic siłami natury. W mojej ocenie plusow porodu naturalnego jest dużo więcej niż CC, zaczynając od samych przeżyć, przez możliwości komplikacji różnego typu, po dochodzenie do siebie po.
    CC na życzenie to dla mnie totalna abstrakcja ale wiadomo, że każdy jest inny i ma inne doświadczenia. Nie chcę żeby mnie ktoś źle zrozumiał, tak uważam w odniesieniu do swoich porodów po prostu.

hchy90bv5a4juf6w.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowanie bardzo źle wspominam Cc. Nie jako sam moment operacji, ale to jak się czułam po. Wiem, że są kobiety, które szybko stają na nogi i śmigają. Ja byłam w strasznym stanie, pierwsze 3-4 doby tragedia, w drugiej dobie ledwo siedziałam, samo chodzenie było wyzwaniem a jak szlam wyparzać elementy do latkatora to tragedia bo jak to myłam to nie miałam ręki, żeby aie czegoś trzymać.
    Zazdrościłam babkom, które chodziły wyprostowane, bo ja to jak pokurcz i stopa za stopą.
    Dlatego jeśli mi pozwolą, bo jednak to CC było dość niedawno jak na medyczne standardy, to chcę spróbować SN.
    Ale i tak najpierw chcę zostać w dwupaku do końca roku 😉 jiż to będzie dla mnie sukcesem.

BlackRose 89, Ania81 lubią tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mi prenatalne przełożyli :/ z poniedziałku na wtorek. Smutno mi :/

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian, polubiłam, bo myślę, że donosisz tym razem. Będzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 12:18

Ania81 lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian to dla ciebie, moja kolezanka po dwoch cesarkach stwierdzila, ze za trzecim razem rodzi SN i urodzila. Nie miala wielkie odleglosci mierzy ostatnia cesarka i SN. Jesli nie bedzie powaznych przesiwskazan moze pozwola lekarze.
    Zgadzam sie z BlackRose tym razem donosisz i bedzie wszystko dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mnie to zdecydowania SN. Fakt wszystkie trzy mialam wywolywane, i raczej tym razem tez tak bedzie, no chyba ze malenstwo zrobi mi psikusa, albo lekarze zdecyduje sie na CC, ale to dla mnie bedzie koszmar.
    Doszlam do siebie w miare szybko, mozna juz smigac tego samego dnia😀. Wszystko sie szybciej goi.
    Rozumiem ze niektore dziewczyny boja sie porodu naturalnego i dlatego chca sie umowic na CC. To wszystko jest sprawa indywidualna.
    CC moim zdaniem tylko jak sa po wazne wskazania do tego

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa wrote:
    Znowu mi prenatalne przełożyli :/ z poniedziałku na wtorek. Smutno mi :/

Frelcia bedzie dobrze, niedlugo zobaczysz maluszka slicznego.

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Co do mnie to zdecydowania SN. Fakt wszystkie trzy mialam wywolywane, i raczej tym razem tez tak bedzie, no chyba ze malenstwo zrobi mi psikusa, albo lekarze zdecyduje sie na CC, ale to dla mnie bedzie koszmar.
    Doszlam do siebie w miare szybko, mozna juz smigac tego samego dnia😀. Wszystko sie szybciej goi.
    Rozumiem ze niektore dziewczyny boja sie porodu naturalnego i dlatego chca sie umowic na CC. To wszystko jest sprawa indywidualna.
    CC moim zdaniem tylko jak sa po wazne wskazania do tego

Aniu a dlaczego wywoływali? U mnie dwa razy też i liczę, że tym razem uda się bez

Ania81 lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Frelcia bedzie dobrze, niedlugo zobaczysz maluszka slicznego.

Oby bo nie nastraja mnie dobrze takie przekładanie :/

Aga83, Ania81 lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%

ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • Aga83 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się panicznie boję porodu SN. Że sobie nie poradze, że coś się stanie z dzieckiem, niedotlenienie itd. Nie wiem z czego to wynika. To moja pierwsza ciąża. Na razie myślę o CC, może z czasem to się zmieni, może to kwestia rozjaśnienia jak jeden i drugi poród wygląda i zmienię podejście

uwo9ugpjmzxnmidf.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze marzyłam o porodzie naturalnym ale niestety chyba nie będzie mi dane z racji stabilizatora kręgosłupa po złamaniu kręgu L1. Jeszcze nie jest przesądzone prawdopodobnie będzie konsultacja ortopedyczna.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam pierwszy poród... Oczywiście urodzę SN.... 12 h silne bóle, rozwarcie 10....tylko gaz.... Lekarka początkowo myślała, że ze mnie słabeusz, że zaraz o cc będę prosić ... Po tylu godzinach, ona mówi, że nie pójdzie, główka nie chce zejść... A ja, że rodzę SN... Położna mówi no niestety... I było cc... Teraz nie wyobrażam sobie powtórki. Kto mi zagwarantuje, że urodzę SN i nie będzie cc? Niby miało pójść dołem, pomiary były, żadnych przeciwwskazań....

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    Aniu a dlaczego wywoływali? U mnie dwa razy też i liczę, że tym razem uda się bez

Pierwszym razem bylam po termini, drugim razem mialam cholestaze ciazowa, trzecim razem cukrzyce ciazowa i pidejrzenie cholestazy. Ostatni porod byl dosc dramatyczny, bo male u serduszko bilo coraz wolniej, jak sie urodzil byl skinny caly, ale naszczescie szybko nadrobic jak go lekarze w obroty wzieli.

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Pierwszym razem bylam po termini, drugim razem mialam cholestaze ciazowa, trzecim razem cukrzyce ciazowa i pidejrzenie cholestazy. Ostatni porod byl dosc dramatyczny, bo male u serduszko bilo coraz wolniej, jak sie urodzil byl skinny caly, ale naszczescie szybko nadrobic jak go lekarze w obroty wzieli.

To też przeboje miałaś 😔

hchy90bv5a4juf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straw_berry wrote:
    Pamiętam pierwszy poród... Oczywiście urodzę SN.... 12 h silne bóle, rozwarcie 10....tylko gaz.... Lekarka początkowo myślała, że ze mnie słabeusz, że zaraz o cc będę prosić ... Po tylu godzinach, ona mówi, że nie pójdzie, główka nie chce zejść... A ja, że rodzę SN... Położna mówi no niestety... I było cc... Teraz nie wyobrażam sobie powtórki. Kto mi zagwarantuje, że urodzę SN i nie będzie cc? Niby miało pójść dołem, pomiary były, żadnych przeciwwskazań....

Ja przy pierwszy sie nameczylam
    Najpierw po wywplaniu mialam za silne bóle do rozwarcia, musieli zatrzymac i zaczac od poczatku. Potem maly nie chcial wyjsc, ale jak mi lekarka powiedziala ze szykuja sie i beda go wyciagac, to ze starchu przed tym szybko go wypchalam😂.
    Z corcia przespalam wiekszosc czasu, jak czas przyszedl polozna tylko mowila przyj nie przyj, do czasu az sie okazalo ze malej ramiona utknely, ale team lekarzy i poloznych rozwiazal sprawe szybko. Oba pierwsze mialam epidural, znieczulenie w kregoslup,takze bolu nie czulam.

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straw_berry wrote:

Nikt nam nic nie zagwarantuje jeśli chodzi o poród. CC też może mieć różne scenariusze.
    Bardziej chodzi o to jaki typ porodu byśmy sobie wymarzyły

hchy90bv5a4juf6w.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znieczulenia nie ma, więc wiem że nawet nie mam co o nim myśleć.

hchy90bv5a4juf6w.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ