X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    To też przeboje miałaś 😔

Mialam, teraz zastanawiam sie co bedzie. Ze wzgledu na historie moja juz jestem w wysokim ryzyku.
    Dziewczyny moja rada, jesli ktoras z was zacznie odczuwam uporczywe swedzenie stop i dloni, szczegolnie w nocy. Koniecznie poinformujcie o tym lekarza. To moze byc poczatek cholestazy ciazowej. To jest paskuda choroba. Malenstwo zagrozone, i wasze zdrowie tez.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black rose a u ciebie czemu wywolywali?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    U nas znieczulenia nie ma, więc wiem że nawet nie mam co o nim myśleć.

To Tragedia, tutaj sie pytaja czy chcesz. Choc ja przy ostatnim chcialam, ale czasu nie bylo. Maly pchal sie na swiat bardzo. Teraz mam zamiar isc bez zadnych znieczulenia. Nawet jesli beda wywolywac, co raczej sie stanie

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Mialam, teraz zastanawiam sie co bedzie. Ze wzgledu na historie moja juz jestem w wysokim ryzyku.
    Dziewczyny moja rada, jesli ktoras z was zacznie odczuwam uporczywe swedzenie stop i dloni, szczegolnie w nocy. Koniecznie poinformujcie o tym lekarza. To moze byc poczatek cholestazy ciazowej. To jest paskuda choroba. Malenstwo zagrozone, i wasze zdrowie tez.

U mnie pierwszy syn już 16 dni po terminie się urodził, po kilku kroplówkach, zastrzykach na wywołanie.
    Młodszy też po terminie ale bardziej się bali, żeby się jakieś zakażenie nie wdalo bo ponad tydzień chodziłam z pełnym rozwarciem. I wtedy po prostu przebili mi pęcherz, 30min później syn leżał mi na piersi. Dostałam też oxytocyne ale już po porodzie bo nie mogli łożyska wydostać... Godzina męczarni i już anestezjologa wołali

hchy90bv5a4juf6w.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    To Tragedia, tutaj sie pytaja czy chcesz. Choc ja przy ostatnim chcialam, ale czasu nie bylo. Maly pchal sie na swiat bardzo. Teraz mam zamiar isc bez zadnych znieczulenia. Nawet jesli beda wywolywac, co raczej sie stanie

Kobieta powinna mieć wybór, choć osobiście nie wiem czy bym poprosiła. Dwa razy rodziłam bez to może i trzeci nie będzie taki ciężki

Ania81, zokeia lubią tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    U mnie pierwszy syn już 16 dni po terminie się urodził, po kilku kroplówkach, zastrzykach na wywołanie.
    Młodszy też po terminie ale bardziej się bali, żeby się jakieś zakażenie nie wdalo bo ponad tydzień chodziłam z pełnym rozwarciem. I wtedy po prostu przebili mi pęcherz, 30min później syn leżał mi na piersi. Dostałam też oxytocyne ale już po porodzie bo nie mogli łożyska wydostać... Godzina męczarni i już anestezjologa wołali

Kochana to ty tez przeszlas swoje. Zeby teraz bylo nam latwiej

BlackRose 89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    Kobieta powinna mieć wybór, choć osobiście nie wiem czy bym poprosiła. Dwa razy rodziłam bez to może i trzeci nie będzie taki ciężki

Zgadzam sie z tym. Ja tym razem nie bede prosic o znieczulenie. Jesli bedzie mi dane nawet przy wywolaniu ide cala droge natural

zokeia, BlackRose 89 lubią tę wiadomość

• zokeia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po dwóch porodach SN i uważam, że każdy powinien mieć prawo wyboru. To jest tak wyjątkowa chwila, pełna niepokoju, obnażająca naszą delikatność i lęki, że warto rodzić tak, aby zapewnić sobie komfort psychiczny. Bo czym innym dla mnie, chcącej rodzić naturalnie, godzącej się na ewentualne komplikacje było szycie krocza, czy przez jakiś czas (nie ukrywam) posikiwanie przy śmiechu... ech... a czym innym dla kobiety która była zmuszona rodzić w ten sposób. Dla mnie blizna po cesarce i proces gojenia byłby trudny do zaakceptowania. Myślę, też że same bóle porodowe odbierałabym jako takie przeciwko mnie. A byłam do nich nastawiona pozytywnie, bo sama tego chciałam.

P.S. z pęcherzem już wszystko ok ;) 2 porody i nie czuję różnicy choćby w seksie.

Ania81 lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia masz racje. Kazda z nas powinna miec wybor.

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    Nikt nam nic nie zagwarantuje jeśli chodzi o poród. CC też może mieć różne scenariusze.
    Bardziej chodzi o to jaki typ porodu byśmy sobie wymarzyły
    Masz rację, ale dodatkowo po przebojach z raną po cc, obawiam się scenariusza sn plus nieplanowane cc.... To najgorsza możliwa' opcja moim zdaniem....

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊

Mnie trochę mniej, bo na wakacjach jesteśmy i jest bosko 😍

Gratuluje wizyt i gratuluje dwóch potwierdzonych dziewczynek ❤️

Frelcia, mi tez przełożyli prenatalne z poniedziałku na środę 😏
    We wtorek idę do szpitala na pappe i usg (ale tam nic nie mówią, tylko dają suchy opis po dwóch tygodniach).

Dziewczyny, wracam do Was po weekendzie 😊

Ania81, BlackRose 89, Aga83, e_mil_ka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wypoczywaj ile wlezie kochana❤️❤️❤️.
    Zycze by do konca wakacje byly udane😍

Cabrera lubi tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Właśnie pozostaje tylko czekać:) Dzis lekarz pytal po co chce robic Pappe , powiedzial ze juz sie od tego odchodzi i ze dopiero po prenatalnych powinno sie zadecydowac.
    W Uk krew pobiera się po usg

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    A właśnie ciekawa jestem jakie macie dziewczyny 'życzenia ' odnośnie porodu? :) CC czy SN? Nie pytam co jest obiektywnie lepsze! Tylko co czujecie jest lepsze dla WAS :)
    cc

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć dziewczyny :)
    I ja mam termin na marzec 2021 :))) jestem w 9 tygodniu ciązy, po długich, 4,5 letnich staraniach. Mamy maleństwo z ICSI, udało sie za 1 razem :))) nasze problemy związane były z moimi niedrożnymi jajowodami, próbowałam wszystkiego, nim zapisaliśmy sie na invitro. Musiałam do tego dojrzeć... A teraz jestem najszczęśliwsza na świecie. Wyniki mam bdb, we wtorek kolejna wizyta, a maluszka widzieliśmy już na 3 usg :) Całuję

Fresa, Maaaa, Ania81, Silvia, Viktoria Ka, dominika405, zokeia, Aga83, sisi, Cabrera, e_mil_ka, Maddleine lubią tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. Jak Wy ustawiacie te piękne suwaczki??? :D

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kasia 😉 suwaczek ustawiałam na babyboom, potem link w ustawienia-spoleczność wklejasz 😉

Martina123 lubi tę wiadomość

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ile tu czytania z dzisiejszego dnia! Idz tu człowieku na jeden dzien do pracy a się na forum nie ogarniesz. Nie byłam w robocie 2 miesiące, myślałam że szef będzie miał pretensje o wszystko a tu na dzien dobry podwyżkę dostałam :D

dominika405, Martina123, VianEthel2, Silvia, BlackRose 89, Aga83, Maaaa, Ania81, e_mil_ka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było dziś żadnych prenatalnych?

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Nie było dziś żadnych prenatalnych?

Ja miałam 😀 6.58cm szczęścia i wszystko wygląda idealnie. NT 1.66

sisi, Ania81, Maaaa, Misiaa, Cabrera, Martina123 lubią tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ