!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiu kochana cignie Cie z nerwów, tak jak dzirwczyny pisza ruchy są nie regularne ( ja doświadczenia nie mam) jutro juz odetchniesz z ulgą 😍😍❤❤
Boziuu ja nie wiem co Ci powiedzieć, jak pocieszyć, jak doradzić bo te słowa wszystko będzie dobrze pewnie Cie denerwująWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2020, 18:32
-
Agnieszka trzymaj po prostu mocno kciuki
musi byc dobrze! Innej opcji nie ma!
Jeszcze tak się wkurzyłam przed chwilą przez te wszystkie obostrzenia...moj M ma w sobotę za tydzień urodziny i chciałam mu je wyprawić ostatni raz na spokojnie bez malucha :p miało być 16 osób i co? I dupa bo Toruń jest w czerwonej strefie i od 19.10 nie można organizować wesel ani innych imprezWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2020, 18:59
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Oo misia Ty z Torunia ja mam nie daleko bo z chełmna 🙂 a to nawet nie wiedziałam, mój mąż mowi ze kazde większe miasto ma być w czerwonej strefie automatycznie. Dziś bylam w biedronce bylo tylu ludzi, że dramat. A gdzie planujesz rodzic? Do kogo do diabetologa chodzisz?
-
Ooo jak miło... a ja znowu nie wypowiem się pozytywnie na temat Chełminskiej porodówki, polozne są ok ale lekarze... ja nie chce rodzic w Chełmnie tylko w świeciu moim lekarzem jest ordynator wiec jakoś bliżej mi tam. Każdy ma swoje opinie ale na jakiej podstawie wybrali ją na pierwsze miejsce to ja nie wiem 🙈
-
Ja Torunia nie polecam bo nie mam dobrych wspomnień z tego cholernego szpitala...planuję rodzić w Bizielu w Bydgoszczy bo tam jest najlepszy oddział neonatologiczny w kuj-pom.. do diabetologa chodzę do dr.Danyluk w Citomedzie w Toruniu... kurde ale ten świat mały :p gdybym miała ciążę prawidłową to bym rodziła w Chełmży no ale cóż..24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
W Toruniu pewnie wszystko zależy od zniany tak jak wszędzie ale ja nie zapomnę swojej pierwszej doby na patologii...nie dość że byłam mega przestraszona całą sytuacją to na dodatek byłam świadkiem jak wymęczyli młodą dziewczynę przed porodem..biedna z bólu aż na korytarzu wymiotowała..nie chcieli zrobić jej CC...tak długo zwlekali aż w końcu zemdlała..dziecka nie dali rady uratować...zresztą mi też proponowali aborcje w 24tc...non stop lekarze gadali że dziecko i tak nie przeżyje..to co ja tam przeżyłam to koszmar...dlatego ja będę każdemu Toruń odradzała...ale wiadomo są i takie dziewczyny które nie mogą nic złego powiedzieć...24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Misia podziwiam Ciebie!
I z suwaczkow i z tego co piszesz! Jesteś silna kobieta. Musisz czuć się teraz bezpieczna.
Ja tez rodziłam 109 km od miejsca zamieszkania. Tylko , ze u mnie się trafiło, ze miałam gdzie mieszkać przez jakoś czas i po wizycie u diabetologa poszłam na ktg, opinia i lekarka się bała, se brzuch zaraz będzie wiekszycniz głowa, po dwóch dniach przyjęcie na patologie, na następny dzień decyzja o wywołaniu i jak w poniedziałek przyjechałam tak w sobote Jadzia była z nami.
Chodziłam do giną prywatnie, teraz chodzę na NFZ i czuje się jeszcze jakoś lepiej zaopiekowana. Pierwszy raz poszłam do kobiety ginekologa i jakoś nie żałuje decyzji. Jeśli będzie mi dane tez chce tam rodzic bo plocka się boje jak ognia. Nie dość, ze byłam pierwszym przypadkiem zachorowania na cukrzyce na oddziale dziecięcym, lekar ginekolog robił badania hormonalne w x cyklu, cukrzyków badali insulinę No jaja poprostu. Wiec jedyne mam tu okulistę i dentystę. Nawet do diabetologa jezdze tam gdzie ginekolog.
Misia trzymam na dziś kciuki. Ja wizytę mam we wtorek. Czas leci jak szalony. W poprzedniej ciąży się wsusstko dłużyło. Teraz tez nie czuje ruchów , dziecko ma tyle miejsca ze robi salta i fikołki , a my tego nie czujemy. W poprzedniej ciąży tez późno czułam ruchy i powiem , ze i lepiej bo czasami strasznie to bolało 🙈
-
Misiaa trzymam kciuki ❤❤❤ bardzo bardzo mocno, daj proszę znać po lekarzu 🙂
Co do porodówek oczywiście każdy ma swoje zdanie w Chełmnie duzo ludzi jest zadowolonych, ale znam przypadki oczywiście, że męczyli ludzi... ja nie mam zaufania do lekarzy u mnie dlatego też jeżdżę. -
Czekam za wizytą...ciśnienie 143/88 z nerwów
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Misia, wdech, wydech. Trzymam kciuki i czekamy niecierpliwie na wieści 😁
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Jestem po wizycie...maluch ma się dobrze
jestem taaaaka szczęśliwa! Wody są ok, szyjka też
nadal nie wiemy kto jest w środku...ale za 2 tyg mam prywatną wizytę to mam nadzieję że mi w końcu powie :p
Bardzo Wam dziękuję za kciuki!Ania81, Martina123 lubią tę wiadomość
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do porodowek, to nie tylko w Polsce zdarzaja sie te okropne. Moje pierwsze dziecko rodzilam w mordowni. Jak dokladnie poczytalam opinie o polozniczym, gdzie moj syn sie rodzil, to wlosy stanely mi deba. Matki, malenstwa umieraly tam. Glupia zawierzylam szwagierce, ze to dobry szpital. Porod mlodego to byl koszmar. Do dnia dzisiejszego mam przez to probelm emocjonalny jesli chodzi o porod.Boje sie bardzo, ze znowu bedzie to samo, ze polozna zostawi mnie sama w pokoju umierajaca z bolu z zanikajacym biciem serduszka. Nawet dwa kolejne porodu, ktore byly super, nie zmienily tego.
Ja mam teraz koszmar sen, ze mam porod kleszczowy, maz nie jest ze mna, a polozne mnie zostawily z tymi kleszczami w srodku i poszly sobie. -
Mi na spokojnie
musiałam auto oddać do mechanika bo mi się klocki hamulcowe kończą a w poniedziałek muszę jechać pod granicę z Niemcami więc wolałam aby samochód był w pełni sprawny
a Tobie?
Dzisiaj kolejny gin mi powiedział że po CC w 26tc nie ma szans na poród siłami natury więc może w moim województwie rzeczywiście tak jest... ale wkurzyłam się bo pytam doktorka co w sytuaji gdybym źle się poczuła a byłabym przeziębiona.ot tak po prostu jak to w sezonie grypowym..powiedział że żaden lekarz w tej przychodni mnie nie przyjmie więc mam na siebie dmuchać i chuchać a jak zadałam pytanie a co w sytuacji gdybym musiała iść do szpitala to mi powiedział że tylko Grudziądz z covidem przyjmują..szkoda tylko że tam nie ma zaplecza neonatologicznego24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Misiaaa to lepiej chuchać i dmuchać. Ale dla mnie to wszystko jest głupie bo lekko przeziębiona i juz wyników nie zrobią... łooo to kawał drogi ja to do Torunia mam problem jechac a co dopiero tak daleko 😆 cieszę się że citoemd jest na wylocie 😉 akurat z Grudziądzem mam dobre wspomnienia ale nie z ginekologicznym. Nie m co myśleć negatywnie 😛.