!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Melduję się po wizycie, Ada ma już 490g, wszystko jest ok. Sama mam regulować magnez tak by nie dopuszczać do twardnienia macicy.
Ania81 lubi tę wiadomość
Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
Straw_ berry ktg nie mam zleconego bo to podobno za wczesny tydzien ale dostalam dzisiaj detektor wiec bede sprawdzala serduszko zeby byc spokojniejsza... jesli chodzi o konsultacje to pisalam do kilku szpitali w Warszawie i do Łodzie odpisaoi mi tylko z Karowej wiec w 24tc bede jechala na Warszawe jeszcze bede probowala w 23tc sie dodzwonic tam gdzie mi nie odpisali...
Beatii cudownie ze maluszek tak pieknie rosnie24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Aga one nie były szczegółowe, gdyby nie to że lekarza zapytałam ile mała waży to busie nawet nie odezwał ani jej nie zbadał.Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
Misiaa jesteś slina i dotrwasz do 23 tc pojedziesz tam.i sie wami dobrze zajmą.
A tak myslalam bo ja magnezu nie miałam badanego, ja mam wizyte w wtorek i nie dam sie spławić ma zbadac i szyjke i normalnie usg bo.po tej koronie chce mieć pewność, że nic się nie działo.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Aga ja magnezu też nie mam badanego, ja go sobie sama mam dawkować ze względu na ewentualne stwardnienie macicy. Jak widzę że brzuch mi się nie stawia to nie biorę więcej niż 2tabl. Jak zaczyna mi twardniec lub boleć dokładam kolejne 2tabl. I obserwuje. Nie chce brać dużych ilości leków bo jakby nie daj Boże coś się działo później to zamiast magnezu musiałabym mieć podawany Fenoterol. A jest to dość nieprzyjemny lęk bo ma się po nim delirium. Więc próbuje nie przesadzać z lekami.Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
Mój lekarz kazał mi sprawdzać potas w tej ciąży i faktycznie mam na granicy wiec suplementuje. Poziomu magnezu nie badałam ale biorę 1 tabletkę dziennie, twardnienia mam sporadyczne. A pamiętam ze w pierwszej ciąży brałam i 6 tabletek magnezu ale potasu np nikt u mnie nie sprawdzał.
A poziom magnezu lekarz mi sprawdził jak się przyznałam ile pijałam kaw przed ciążaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 20:23
-
KJ ja w poniedziałek idę na wyniki wiec chyba też poproszę tak profilaktycznie 🙂 kurde zaczynam się zastanawiać gdzie postawić lozeczko i dochodze do wniosku że nigdzie mi nie pasuje 😂 mam miejsce przy drzwiach ale strasza przeciągami, oj czeka mnie chyba duze przemeblowanie
-
Z meblowaniem zawsze coś
jak rodził się Junior i to mieszkaliśmy w malutkim mieszkanku i wszystko brakowało nam miejsca a łóżeczko weszło dosłownie na milimetry
Teraz mamy dom i tez kurde nie wiem jak to ugryź. Na na gorze w sumie tylko śpimy wiec pasuje mi mieć coś na dole. Ale gdzie? W salonie nie chce a pokój obok od czasów covida robi za moje biuro i tez chce zostawić sobie tak miejsce bo na pewno, jeśli wszystko będzie ok, to i ja macierzyńskim będę coś pracować.
Aga z tym potasem to ja nie wiem o co chodzi. Ten mój lekarz czasami zleca mi leki czy badania i których raczej się nie mówi. No ale ok. Jest młody ale budzi moje zaufania. Tylko oo tych problemach z Nt te kluczowe usg robię u profesora bo on ciąż nie prowadziWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 20:48
-
Jak urodził się starszak to miał na początku łóżeczko w naszej sypialni. Jak miał 8/9 mcy to przeprowadziliśmy się do domu i młody od razy zaczął spać w swoim pokoju. Przy czym ja nie byłam fanką spania z dzieckiem w jednym łóżku i długo walczyłam z tym jak lwica. W końcu się poddałam i czasami brałam go w nocy do nas bo Junior nienawidzi spać i jazdy jakie nam urządzał są nie do opisania. Bardzo długo potrafił budzić się co 40 minut albo nie spać w nocy po 2/3h. Lepiej zrobiło się koło 2 rz a i tak nocy jeszcze długo nie przesypiał... Teraz młody też lubi się obudzić w środku nocy i dość często do nas przychodzi:) ale od zawsze usypia u siebie, w swoim pokoju, w swoim łóżku.
Teraz pomysł mam podobny. Czyli najpierw łóżeczko u nas w sypialni a za jakieś 0,5roku przenosiny do pokoju obok. Ale zobaczymy. Nie lubię remontów i przemeblowania:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 21:08
-
Ja mam nadzieję, że będzie sam spał ale roznie bywa 😄 poprostu chciałabym zostawić sobie "salon" jak najdłużej. Ja nie lubie zostawiać na ostatnią chwilę i bardzo lubię różne organizowanie 😀 mierzenie i rozmyślanie gdzie co będzie, dlatego juz bym się za to zabrała.
-
Vian to ekstra! Teraz niech szyjka trzyma do samego końca!
Misia a może zadzwon do szpitala św Zofii na żelazna i do imid w Warszawie? Jesteś tak silna, se większość kobiet może brać z Ciebie przykład...
Co do magnezu i potasu ja miałam częste skurcze łydek i dostałam aspargin. Na początku 2x2 teraz biorę tylko wieczorem o ile mam potrzebę. Jak macica mi się stawiała to lekarka kazała mi brać nosie. Papiedziala, se w drugiej ciąży macica szybciej zaczyna ćwiczyć , ale miałam to dość często woec 3x1. A No i ja przez cukrzyce biorę acard 100. Generalnie mam ciśnienie dobre , a wręcz bym mówiła, ze za niskie ostatnio milam 112/65
Co do łóżeczka ja mam kosz wiec sobie go mogłam znosić. Niedługo chce kupić duże łóżko dla córki i przenieść ja na dol do siebie. Bo owszem w końcu śpi u siebie w łóżeczku, ale nad ranem przychodzi się przytulać. Ja tez chciałam, żeby dziecko spało u siebie, alw już nigdy tego tulenia nocnego nie będzie, ale każdy ma inne zdanie i potrzeby
Ja jak jestem czy to u gin czy kardiologa czy na usg to wszystko mi tłumacza. Dziś byłam w szoku na co się zwraca uwaga w budowie serca u płodu i u dziecka po narodzinach. Zawsze leży każdym jag od razu odkręcam głowę do monitora i od razu mi wsustsko pokazują. A w poprzedniej ciąży wielu badań i konsultacji nie miałam pomimo prywatnej opieki. Ta jest na NFZ i czuje się bardziej zaopiekowana 🤷🏼♀️
Mierzyła mi ostatnio szyjkę, sprawdzała nawet zapach wydzieliny z pochwy, woec to chyba zależy od lekarza. Babeczka ma może z 37 lat.
Moje dziecko dziś ważyło z wyliczeń kardiologa ponad 630 gram, także aż się boje rozmiarów 🙈 -
Ilona piękną wagę ma już Twój maluszek ❤ będę dzwoniła po wszystkich szpitalach bliżej 24tc bo będę już mogła też im powiedzieć coś więcej o małej..
My łóżeczko na początku planujemy postawić u nas w sypialni i cały czas wierzymy że tak właśnie będzie a później razem z Wami będziemy się zamartwiać czemu maluchy kupy nie robią :pIlona92 lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Ilona dobry lekarz to połowa sukcesu🙂 ale 630 gram w normie 🙂
Misiaa na pewno tak będzie 😉 mocno w to wierzę, dzis czytałam artykuł o wczesniakach w czerwcu urodził się bobas 370 gram i udało się dzis juz ma ponad 3 kg i sam je 😉Misiaa, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Agnieszka a czy pamiętasz może w którym szpitalu się urodził o ile było to w Polsce?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2020, 12:00
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
- przypominam sobie kto mi się przygląda..."