!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
Strawberry dzięki za polecenia. Na szczęście po clotrumazolu wszystko wróciło do normy. Ten żel musiał mnie uczulić 🙈
Ja miałam wymaz z pochwy robiony po cytologi bo coś wyszło i tydzień później na teleporadziw dostałam leki. Za tydzień mam wizytę to wsusstko opowiem i pewnie zleci jakiś wymaz. Bałam się jak nie wiem co tej opuchlizny, kolory i wogole.
Strawberry kurczę mam nadzieje, ze pessar ładnie się trzyma i jutro wrócisz do normalnego funkcjonowania. Trzymam za to kciuki.
Co do spraw higienicznych. Każdy lubi co innego. Podkłady poporodowe i higieniczne już mam, nożyczki dla dziecka nowe, muszę zamówić kolejny zestaw do inhalacji i odciągania nosa bo mam takie coś 2w 1 a każde powinno mieć swoje, patyczki to zawsze są na stanie , sól fizjologiczna kupiłam do ostatniej inhalacji wiec mam cała zgrzewkę, starczyła prawie na 3 lata, bawełniane padsy mam, bo córce dużo zamawiałam bo ja nie lubię chusteczek dla takich maluchów.
Co do promocji ja uważam, se się opłaca co biorę bo tak promo na 60 zł, a nie np np 5 po produkcie , ale to może tez nie być dobre myślenie
Ręczniki mam 2, kocyk, 4 komplety body i śpiochy? Po świętach będę czatować na promo i będę zamawiać większe paczki, mam jedna czapkę, misia na wyjście, materiał na wózek, z higienicznych to kupiłam butelki do kosmetyków dla siebie a mydło mam w kostce do włosów, przeleje trochę żelu do higieny intymnej , żel do mycia , krem do rak, pomadka się przyda jakaś dziewczyna pisała o kozakach czasami żeby dziecko się poruszyło przy porodzie i nawilży i cukier podniesie, butelka filtrująca. Mam koszule do porodu taka na napy z przodu a z tylu na zakładkę wiec łatwo podac zastrzyk, nie bierzcie poduszek do karmienia bo później nie można tego całego wyprać a jednak ze szpitala wiele zarazków sienoryznosi. Ja dopiero teraz o tym przeczytałam , albo czytałam i tak chciałam. Klapki do chodzenia i pod prysznic, szlafrok, przekąski Plus taki, ze dieta cukrzycowa jest o wiele lepsza i w wawie mnie dobrze karmili.
Witamina D ja lubiłam krople lub twist off. Do tej pory takie mamy, octanisept mam , chociaż Polozna kazała mi przemywać pępek takimi wacikami ze spirytusem. Generalnie najlepiej szybko zasuszyć i z głowy. Maść na sutki obowiązkowo, ja to milam strasznie pogryzione na początku aż się krew lala, wkładki laktacyjne kupiłam na promo i 2 pary majtek siateczkowej, chociaż chciałam dokupić ale coś mam jeszcze z poprzedniego porodu. Aby uprać, ja dziecko myje w płynie dwa w jednym i koniec, nie smarowałam dopóki nie widziałam suchej skory. Pod pieluchę bepanthen bo u nas był ok No ina zapas na odparzenia nie kupuje. Pieluchy bambusowe na początek , pieluchy tetrowe mam, płyn do prania tez mam bo ja nadal Lovela lub coś delikatnego , chusteczki jakieś suche ewentualnie , ale u nas w szpitalu papieru nie brakowało ale zawsze można wziąć. Niektóre biorą kosmetyki, ja nie czuje tej potrzeby Leków przeciwbólowych dostawałam dużo bez grymasów , nawet kapusta była w lodowce 😂😁szczotkę mam po młodej z włosia koziego wiec to tez odpada , jedna butelkę tez mam na zapas, smoczek tez Chaotycznie, ale to co mi się przypomina pasta do zębów i szczoteczka , ręczniki dla nas. Ja dziecka w szpitalu znów nie kapie. Nie musi się wietrzyć , a dwa cała mazią się wchłonie i zabezpiecza. To kolejny stres. U nas się zawsze pytały, czy życzą sobie oanie kąpiel dziecka. Mydełko do rak ewentualnie jakby nie było
Aaaa i koniecznie grube skarpety do porodu bo cholernie zimno ze stresu i szlafrok
Misia kciuki! -
Ilona wszystkiego najlepszego 🎂🍹😁 nie spałam całą noc... Piłam wodę, byle nie kaszleć... Jestem po teleporadzie...dostalam syrop drosetux i inhalacje z soli... Nie wiem co to, brak gorączki, boli stawów czy mięśni, jedynie w gardle dusi niemiłosiernie.. Pewnie zapalenie wirusowe. Ciekawe jak 'tam' sytuacja. Zazdroszczę Wam, że sprzątacie 🙈 itp tęsknię za tym. Agnieszka ja zawsze robiłam pierogi przy okazji świąt, jednak nie tym razem... Inny miałam plan na grudzień, co zrobić 🤷🏻 miłego dnia i czekamy Misiu 🍀
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Ilona wszystkiego najlepszego!!!🥳🥳
Strawbery kurczę Może poprostu podrażniłaś śluzówkę? Tantum verde dokup na gardło. Dobrze że leki dostałaś. Oby przeszło bo u Ciebie to teraz bardzo ważne. Tym bardziej że nie możesz kaszleć. Oby Ci minęło.
Ja nadal leżę w łóżku..wczoraj dostałam ataku astmy, ciągle kaszlalam więc podrażniłam gardło. Dziś teleporada, kolejne leki i inhalacje. Myślę że gdyby nie atak astmy ogólnie mogłabym powiedzieć że mi przechodzi.
Misiaa wiesz już coś? Trzymam cały czas kciuki ✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 13:39
Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
Ilona sto lat
Czekam pod gabinetem...Ilona92 lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Dziękuje dziewczyny za życzenia.
A co do zbliżeń to nie ma u nas zakazu, ale dłuższy czas było kiepsko między nami wiec nie było nic. Ale oporów u nas nie ma.
Strawberry ja lubiłam te patelni prenalen bo bardzo nawilżają gardło.
Pewnie jakiś wirus złapał , albo obdarzyło gardło.
Beati kurczę to nie zazdroszczę 😢czekam na twoja jutrzejsza wizyte! -
Teraz to pełno tych wirusów, nie ma zimy i nie ma co wymrozić bakteri. Strawbeery teraz wypoczywaj bedzie czas bedziesz robić, a jak chcesz to wyślę Ci pocztą moje 😂. Współczuję Wam tych przeziebien. A mam pytanie jakie pampersy kupujecie malucha? Ja myślałam zeby kupić na początku z 2 roznych firm i zobaczyć jakie najbardziej nam podpasują ale nie wiem czy to dobry plan?
Misiaa caly dzień myslalmi jestem z Wami wiec czekam na info.
Jutro wizyte ma Strawbeery o ile dobrze pamiętam . Vian a co u Was??Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 16:32
-
Aga jakupuję Pampers Premium Care 1, tylko zastanawiam się czy wziąść 1op czy 2op. tych 1..czy wwziąść1op 1 i jedno op.2 🤔🤔 dawno nie kupowałam pieluch ale z tego co pamiętam to pampers nigdy nie uczulił żadnego z moich dzieci.wiekszy problem miałam z innymi firmami...Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
Piłam już dziś herbatę z miodem i cytryna, mleko z miodem, syrop z imbirem, cytryna, miodem, mam tantum verde (działa jak cukierek niestety), jestem po jednej inhalacji i dawce drosetuxu.. Nawadnaim się maksymalnie... Aga ja ze starszym miałam pampers premium care, teraz póki co kupiłam z ciekawości bambiboo z Rossmana małe opakowanie newborn. Beatti ale teraz masz jakiś lek?
-
Strawbery mąż mi wykupił receptę dostałam ventolin i pulmicort - 3x dziennie wziewy i dodatkowo nawilżające tabletki na gardło...
Ja również najpierw stosowalam pampers A później dopiero dade.Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
Ja po badaniu. Jutro jade na Warszawe bo Szaflik sie nie podjal. Powiedzial "tego dziecka nie da sie juz uratowac" my bedziemy probowali do konca...24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Misiaa 😭😭 no kurde...wazne że jutro pojedziecie. Nadzieja zawsze umiera ostatnia! Trzeba walczyć do końca!!! Jesteście bardzo dzielni i silni!!
Ilona92 lubi tę wiadomość
Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
Moja dostała odparzeń , ale to chyba przeze mnie, ze za rzadko zmieniałam pieluchę i nie wysuszalam pupy. Ja kupowałam na początek papmoers i dade, ale jakoś mi nie podeszły, wolałam te z rossmanna. Długo je mieliśmy. A te bambusowe sobie bardzo chwale. I chyba te kupię na początek , rozmiar 1 i 2 czy tam 0 i 1. Po jednym opakowaniu starczy, później się dokupi
Wybaczcie, ale już mi się wizyty myła 🙈.
Beati czyli masz 2 dni po mnie.
Wam tez jest ciężko z brzuchem czy ja poprostu ta ciaze przechodzę słabo?
Misia podziwiam Was i mogłabym się uczyc podejścia. Kochana życzę siły i dalszej wiary. Jestem z wami bo nawet nie wiem co innego mogę napisać i co ty byś chciała żeby chociaż podtrzymać na duchu 💗💗💗💗💗