!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
Beati dziękuje za odpowiedz !! Tak się zdrapalam, se teraz boli jak cholera, ale nigdy czegoś takiego nie miałam, a chorób grzybowych przeszłam wiele 🙈🙈
Misia trzymam kciuki ! Generalnie twoja mała ma rozwinięte wszystkie narządy? Bo jeśli nie ma wód to problem z nerkami. Wierze, ze jednak wszystko dobrxe się skończy , Walacz tak jak to uważasz za słuszne! Każda Twoja decyzja będzie Twoja i prawidłowa decyzje.
Mam nadzieje, ze uda Ci się dziś lekko odpocząć i spędzić ten dzień dobrze, a jutro pojedziecie do Łodzi na kolejna konsultacje. Przytulam!
Strawberry tez trzymam za Twoja szyjkę kciuki, współczuje tylko leżenia, ale pessar się przyjmie i będziemy odliczać wsystskie do porodu. Ja za 4 tyg mam już usg 30 tygodnia 😱😱😱woec zostało mi oryginalnie 3 miesiące ciąży
Kurujcie się dziewczyny i udanej niedzieli!Papillon lubi tę wiadomość
-
Ilona tak, ma rozwinięte wszystkie narządy, które mimo tak małej wagi delikatnie rosną... lekarze mi powiedzieli że nie ma wód przez te cholerne złe przepywy...zobaczę co mi jutro powiedzą w Łodzi.. 30tc...wow! Zaraz maluch będzie za świecie ❤
Ilona92 lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Agnieszka ostatnio ważyła zaledwie 215g... dlatego trzeba coś pilnie zrobić żeby poprawić przepływy bo przez nie nie ma ani dobrego dotlenienia ani jedzenia aby rosnąć
jak wszystko dobrze się skończy to będzie najprawdziwszy cud.. ale wierzyć w to będę do końca
Ilona92, Ania81 lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Ale kochana cuda istnieją i w Waszym przypadku tak będzie. Jutro się Wami dobrze zajmą. Mała jest dzielna i walczy więc nie ma innej opcji ❤ dzis starajcie się troche odpocząć, spakuj się porządnie i czekamy jutro na wieści.
Milej niedzieli życzę Wam kochane 😘😘 a tak wgl Mikolaj był?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 12:34
-
Mikołaj był tylko u córki. Dostała książeczkę z seri Jadzia pętelka piecze pierniki, zestaw milki z krowa, avokado, słodycze. Jeszcze moja nie ogarnia świat pomimo mówienia, są rok będzie zabawniej
Byłam na szpitalu bo słuchałam w podwoziu. Oni czegoś takiego nie robią proponują oddziale, mówię nie dziękuje jeśli na oddział bo jak z infekcja na oddział? Przychodzi lekarz i mówi, se to zapewne infekcja grzyb, a pytam o opuchliznę on na to ze bakterie grzyby się łącza, maja pożywkę i wyszło. Mam się smarować delikatnie clotrimazolem , wietrzyć , mało się myć w sensie w miarę możliwości o komfortu, słodycze odstawić No i tyle. We wtorek zadzwonię do przychodni bo akurat będzie moja ginekolog. Ja chyba słucham po tym super żelu łagodzącym 😡 No nie fajnie
Później podjechałam do apteki i rossmana i jest promocja 2+2 na artykuły pielęgnacyjne i higieniczne dla dzieci. Wzięłam fajne produkty duży rabat i co chce zapłacić z aplikacji bo to zakuoy musza być na liście plus. Czekam 15 mon z panią k co nie mogę dokonać transakcji. Ciagle spróbuj później. Wiec mówię może zrestartuje aplikacje? I co wszystko się anulowali i zabrało rabat😡😡😡
Misia będzie dobrze !Beatti lubi tę wiadomość
-
Misia dołączam do grona trzymających kciuki za jutrzejszą wizytę. Powodzenia i daj znać.
Straw_berry jak ogarniasz opiekę nad straszakiem ? Masz pomoc?
Beati lepiej Ci?
Ilona nieźle Cię wzięło... w ogóle zastanawiam się jak działają teraz IP. Dałoby się dostać z ulicy np. Gdyby ruchy były słabsze? Choć wolałabym nie sprawdzać....
Co za kosmetyki chciałaś kupić? Coś polecasz? Muszę chyba sobie poprzypominać co nieco
W tygodniu mam być dzień darmowej dostawy to może coś pozamawiam
A tej listy plus w Rossmannie nie lubię. Kiedy kupowałam u nich bardzo dużo z odbiorem w drogerii a teraz wkurza mnie ze żeby skorzystać z rabatu muszę jechać i zrobić zakupy w drogerii. Tracić bez sensu czas. Czasy są takie ze zakupy online powinny być promowane... zresztą sama ta lista plus dla mnie jest nieprzyjemna w obsłudzeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 20:13
-
Jak weszłam nikogo nie byli. Także spoko. Najgorsze, ze nawet mnie nie obejrzał, a mógł chociaż zajrzeć , dziecko czyje to ok, ale co poradzisz.
Wiesz co ja chciałam wziąć bepanthen był za 40 zł ten duży, płyn 2w1 lirene eko, eco derme i corine. Z młoda miałyśmy hipp i tez było ok
Właśnie strawberry jak junior?
Ja chyba założę drugie konto bo szkoda promo 😂😂
W szoku byłam jak ekspedientka mi pomagala -
Ja przy starszaku miałam Oilatum albo Hipp. Teraz może kupię malutkie Oilatum i coś „zwykłego”. Pozostałych firm o których pisałaś nie znam. Poza lirene oczywiście. Muszę poszukać. Generalnie dla młodego potrzebuje coś na odparzenia, coś do kąpieli i pewnie jakiś octanisept do pępka? O czymś zapomniałam ?
Oliwek nie używałam w ogóle. W aptece dokupię jakiś probiotyk, może 2/3 saszetki z mlekiem, a witaminy to w zależności od metody karmienia. A no i sól fizjologiczna. Dla siebie podkłady, majtki poporodowe, wkładki laktacyjne i coś ma brodawki. Tantum rosa może się przypadać. A potem pampersy i chusteczki i powinnismy przetrwać pierwsze dni
.
-
Ja słyszałam, że te promo w rosmmanie się nie opłaca bo nie uwzględniają innych rabatów, wiec jakby dobrze popatrzyć to ide kupić taniej ale to moje zdanie.
[ ] Do kąpieli
[ ] Olej kokosowy
[ ] Szare mydlo 10rosman
[ ] Krem chroniący buzię
[ ] Pampersy
[ ] Chusteczki
[ ] Patyczki
[ ] Octanisept
[ ] Sudokrem
[ ] Maść na pośladki
[ ] Masz na sutki
[ ] Sol fizjologiczna
[ ] Czopki glicerynowe
[ ] Płatki kosmetyczne
[ ] Czopki przeciw gorączkowe
Witamina D w kapsułkach
Mi zostało to do kupienia z listy, takie zalecenia dostałam od położnej ale to chce kupić w styczniu. Czy coś jeszcze się przyda z takich kosmetycznych?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 20:48
-
Dziewczyny z opieką to ten tydzień mąż będzie w domu.. Z tym, że gin mi powiedziała, że jeśli we wtorek będzie dobrze, to mogę wrócić do w miarę normalnego funkcjonowania... Z tym, że dziś mnie gardło maks drapie, mam syrop z imbiru, cytryny, miodu, tantum verde, amol, pije wodę i wodę z cytryną, już płynów to z 3 l wypiłam dziś... A kaszleć mi się chce 🤦 boję się, że to wypadnie, pytałam wczoraj o to i o ew kaszel 🤦 także jestem tym nieco bardzo zmartwiona. Młody był jeszcze w piątek prywatnie u laryngologa, bo tak mi pokaslywal, był u rodzinnej i nic się nie dopatrzyła. Dostal sporo inhalacji i syropów, bo laryngolog stw wirusa i teraz się rozkręca... Ja aplikacji z Ross nie mam jakiś czas, bo zbierałam, zbierałam, a potem jak chciałam wykorzystać to niby okazało się, że już wykorzystane.. Panie do mnie, że może mąż, a mąż nie korzystał. To kto korzystał 🤷🏻 mam też ręcznik z Lidla 100x100 były wczoraj i mąż skoczył, bardzo fajny i chyba 25 zł.
-
Dobrze, że piszecie o kosmetykach.. Ja miałam kupić coslys do mycia albo skrobie z azeta bio. Myślałam też o hipp. Kremy z veledy, alphanova bebe, momms z filtrami. Ale jeszcze nie kupiłam. 🤔 Mam płatki, patyczki, chusteczki do szpitala, bambiboo z Ross do szpitala, nożyczki, gaziki, sól, aspirator do nosa, szczotkę, podkłady na łóżko i po porodzie, wkładki, pedicetamol, linomag zielony, majtki, 2 smoczki, 1 butelkę, maść lano ziaja. Potem właśnie octanisept (?) i witaminę... I przyszła jednak ta szafka, właśnie mąż składa... 😁
-
Ilona w związku z pessarem miałam wymaz z pochwy w kierunku grzybów, bakterii tlenowych i beztlenowych. Wynik był w ciągu 2 dni, bo nic nie wyhodowano. Może warto byłoby zrobić? Dostałam też zalecenie wkładania globulek co 3 dni, bo 0essar to ciało obce i sprzyja infekcjom. Kupiłam też plivafem f do higieny int.
-
Strawbeery rób sobie inhalacje, mnie jak drapie to zawsze hools czarny . Recznik chcialam kupić ale siostra powiedziała, że na święta dostaniemy. A Lidlu teraz recznik i bodziaki dobrej cenie. Co do firm kosmetyków to nie mam bladego pojęcia jakiej firmy kupić. Ja mam zielony śluz wiec pewno tez cis dopadło ale na szczęście nie szczypie , nie swędzi. Q teraz głupie pytanie jak jest z sexem ( oczywiście wiem ze nie zawsze można) ale ogólnie jak wasi partnerzy chętni? Ja mam problem poniewaz moj prawie wgl. Nie chce chyba ze ja zainicjuje, i trochę się wkurzam ale on tłumaczy ze ma opory...
-
nick nieaktualny