X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona mi też jest ciężko z brzuchem, mam nawet problem wyjść z samochodu a dsiw jak byłam na spacerze to spałam jak stara lokomotywa, pierogi na dwa podejścia robiłam.a gdzie tu 3 miesiące jeszcze 🙈🙊🙉

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Beatti Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona i Aga ja za to nie czuje że w ciąży jestem. Czasem jak się mała nie odezwie to się zastanawiam czy w ogóle w ciąży jestem😄🙈 może to przez to że zawsze miałam duży brzuch, a jeszcze teraz przy chorobie spadłam z wagi więc w sumie przytyłam tylko 1,9kg..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 20:56

Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
    👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
    17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu nie wiem dlaczego usłyszeliście dziś takie słowa ale ważne ze macie gdzie jechać i ze to nie koniec walki. Trzymam kciuki!

Dziewczyny aż wstyd się przyznać ale ja czuje się wybornie. Może to jakaś rekompensata od losu za te wszystkie nasze nerwy i stresy?? Wstałam o 5tej, przejechałam prawie 100 km żeby pojawić się w biurze, pracowałam cały dzień, zdążyłam podjechać na myjnię i zatankować a wracając podrzuciłam koledze prezent niespodziankę. Przetrząsnełam pół domu szukając jednego dokumentu a jeszcze miałam czas pobawić się z młodym a teraz szybciutko i bardzo pobieżnie ogarnęłam dom. I naprawdę czuje się ekstra. Za to wystarczy ze poleże 0,5h i nie mogę wstać. Podnoszę się jak staruszka bo tu mnie coś zaboli, tam ukłuje. Aż się wierzyć nie chce ale naprawdę tak to u mnie wygląda...Miałam kilka gorszych dni ale od kilkunastu tygodni super. Może po prostu schodzi ze mnie ogrom stresu z pierwszych tygodni a może faki już ze mnie typ że muszę być w ruchu i ograbić milion spraw równocześnie...

Tylko gotować nie lubię :) i gotuje co najwyżej średnio. Pierogów w życiu nie robiłam :) jestem królową szybkich materiałów, często jemu gotowce albo coś zmawiamy. No i mój mąż fajnie gotuje choć robi przy tym taki bałagan ze szok. Za to lubię i umiem piec. Na wiosnę jak siedzieliśmy w domu zużyłam tonę cudem zdobytych drożdży co odbiło się na mojej wadze :) ale mój mąż za to zawsze chętnie gotuje jak w nagrodę czeka go ciasto na deser :) młody za to pożera właśnie bułeczki drożdżowe czy takie z serem w każdej ilości.

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu podziwiam Waszą wolę walki, na jutro dużo siły ✊✊ ja chyba znowu nie będę spać (?) przez to gardło, myślę, że jeśli pessar nie zassał to pójdę na oddział na leżenie i modlitwę, choć mimo swego pesymizmu nie dopuszczam tego do siebie.Kj bardzo zazdroszczę, ja jestem bardzo za sprzątaniem, codziennie bym ogarniała. Czy nawet tak poprostu na spacer, do marketu wyjść... Z pierwszym synem latałam całą ciąże, nawet w 9 msc lubiłam ten stan. Apropo drożdży był boom fakt, mąż kupił 'po kryjomu' w piekarni i pomrozilismy..

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawbeery, Misiaa czekamy na wieści i zaciskamy kciuki. KJ jak ja bym miała puec to bym z 30 kg ciezejsza była. No i chyba za długo się cieszyłam tymi idealnymi cukrami bo wczoraj i dziś 92 🤦‍♀️ oj ja głupia

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw i co z pessarem? Ja jestem na oddziale, pobrali mi krew i mocz...czekam do jutra bo ma byc konsylium zrobione

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobre wieści Misiaa 🙂 dobrze, ze decyzję podejmie parę osób a nie jedna .

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Misia to i tak szybko zaczęli działać. Jutro w południe poznasz wszystkie szczegóły. Czy czas jestem z Wami!

My od dwóch dni ogarniamy sypialnie. Przywiózł maz biurko wiec wywalamy , przeglądamy co trzeba i robimy miejsce. Zostało w sumie odkurzyć i ogarnąć moje ubrania na sprzedaż i do schowania. Cześć poprasować bo to córki , wywiesić pranie i dość. Luźniej się jakoś zrobiło chyba. Jakoś to w miarę wyglada. Normalnie jak wicie gniazda przed porodem. Ostatnio tak cały dom ogarnelam. Wsusstko ma swoje miejsce, pochowane co noe trzeba ect. Przynajmniej mniej tych dupereli.

Jak dzień? Ja w tym tygodniu muszę jechać na badania , a we wtorek wizyta.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie jest dobrze. Tylko połowa szyjki wypełniała pessar. Mam leżeć bezwzględnie do 21 grudnia do wizyty. Szew w tym momencie wykluczony, mógłby uszkodzić pęcherz płodowy. Usłyszałm byle wytrzymac do 30 tc, bo teraz 26 to jest dużo za wcześnie...

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Beatti Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawbery kurczę bardzo mi przykro😔 wierzę że dasz radę!! Do 21 już nie daleko. Powoli do celu. Nie kładą Cię w szpitalu?

Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
    👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
    17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem z innego wątku ale czasem zaglądam na ciężarówki co słychać.
    Strawberry a nie dostałaś progesteronu? U mnie też koło 24 tc szyjka miała ok 20 mm i dostałam proga. Dojechałam z nim do 37 tc. Wg młodszego pokolenia lekarzy ma taką samą skuteczność jak pessar czy szew a nie ma ingerencji. No chyba że Ci się pęcherz wpukla albo szyjka rozwiera.

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec mam duphaston 3x1 i magnellę 3x1. Szyjka od wewnątrz zaczęła się rozwierać.... Nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim... Szpital... Psychicznie wolę być w domu...

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw a ile maluch wazy?
    Lez kochana, nie stresuj sie a dotrwacie, gleboko w to wierze

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    830 g ważył w środę... Szczerze powiem, że jestem zaskoczona,bo w pierwszej ciąży, akurat z szyjką nic się nie działo... Teraz w zasadzie leżę od 20 tc, a i tak się skróciła... Dziękuję Misiu, wiem trzeba pozytywnie myśleć ❤️ podejrzewam, że jeśli 21 sytuacja się nie poprawi to szpital, zapytałam co dalej ewentualnie to leżenie bezwzględne... Teraz oby do 21 i dalej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 19:16

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawbeery przytulam, kurde jakie to jest wszystko niesprawiedliwe. Moim zdaniem w takich sytuacjach powinien być częściej monitoring , ale do 21 wytrzymasz będziemy Ci czas umilać. A kto z juniorem? Dobrze, że w domu bo w szpitalu bys zwariowała z tęsknoty

• Milkowiec Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strawberry to moim zdaniem masz za mało proga a już na pewno nie tam gdzie trzeba. Lepiej byłoby brać dowcipnie. Mi wystarczyły 2x100 mg lutki dziennie i 600 mg magnezu. Magnez masz ok.
    I jak to mawiają "du*a do góry", serio.

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw kurczę współczuje bo czasem się zastanawiam co jest przyczyna takich przykrych spraw.
    Masz 2 tygodnie oby byli lepiej i żeby szyjka się nie rozwierała. Trzymam kciuki! Wiem, ze na pewno odczuwasz żal i gniew, ale musisz to przetrwać!! Tule mocno

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec nie chciała dopochwowo luteiny, bo będę globulkę już kłaść, żeby zapobiec infekcjom... Magnella ma chyba dawkę 200 to daje 600 razem. Wierzcie mi, że tragedii z tego nie robię, wierzyłam cały czas, że będzie dobrze, a teraz to jestem skołowana..

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straw to piękną masz tą wagę :)

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• KJ2020 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu i jak Warszawa? Jesteś zadowolona po pierwszym dniu?

Straw berry przykro mi. Tyle dobrego ze szyjka przy leżącym trybie życie naprawdę potrafi dużo wytrzymać i nie jedną już znam historie gdzie było groźnie a ciąża była donoszona. Sama w poprzedniej ciąży miałam rozwarcie i skrócona szyjkę miesiąc przed porodem i lekarz wysłał mnie wtedy na L4 żebym jeszcze chwile wytrzymała choć było już bezpiecznie. A ja z tą szyjką, rozwarciem i przy w miarę normalnym trybie funkcjonowania wytrzymałam idealnie do terminu. Po prostu staraj się oszczędzać. Także w poprzedniej ciąży, tylko na początku plackiem leżałam 2 tygodnie i nawet z sypialni do salonu rzadko przechodziłam... wiec wiem jakie to trudne a nie miałam wtedy młodego.... ale wierze ze dasz radę.

Ilona zazdroszczę porządków. Ja przez ten mój pracoholizm i tryb życia nie mam na nic czasu :) niby od kiedy mam dom a nie malutkie mieszkanko odpuściłam wiele rzeczy ale wiem ze przed urodzinami gagatka czeka mnie jeszcze sporo pracy...

‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ