!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ilona i Aga ja za to nie czuje że w ciąży jestem. Czasem jak się mała nie odezwie to się zastanawiam czy w ogóle w ciąży jestem😄🙈 może to przez to że zawsze miałam duży brzuch, a jeszcze teraz przy chorobie spadłam z wagi więc w sumie przytyłam tylko 1,9kg..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 20:56
Ilona92 lubi tę wiadomość
Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
Misiu nie wiem dlaczego usłyszeliście dziś takie słowa ale ważne ze macie gdzie jechać i ze to nie koniec walki. Trzymam kciuki!
Dziewczyny aż wstyd się przyznać ale ja czuje się wybornie. Może to jakaś rekompensata od losu za te wszystkie nasze nerwy i stresy?? Wstałam o 5tej, przejechałam prawie 100 km żeby pojawić się w biurze, pracowałam cały dzień, zdążyłam podjechać na myjnię i zatankować a wracając podrzuciłam koledze prezent niespodziankę. Przetrząsnełam pół domu szukając jednego dokumentu a jeszcze miałam czas pobawić się z młodym a teraz szybciutko i bardzo pobieżnie ogarnęłam dom. I naprawdę czuje się ekstra. Za to wystarczy ze poleże 0,5h i nie mogę wstać. Podnoszę się jak staruszka bo tu mnie coś zaboli, tam ukłuje. Aż się wierzyć nie chce ale naprawdę tak to u mnie wygląda...Miałam kilka gorszych dni ale od kilkunastu tygodni super. Może po prostu schodzi ze mnie ogrom stresu z pierwszych tygodni a może faki już ze mnie typ że muszę być w ruchu i ograbić milion spraw równocześnie...
Tylko gotować nie lubięi gotuje co najwyżej średnio. Pierogów w życiu nie robiłam
jestem królową szybkich materiałów, często jemu gotowce albo coś zmawiamy. No i mój mąż fajnie gotuje choć robi przy tym taki bałagan ze szok. Za to lubię i umiem piec. Na wiosnę jak siedzieliśmy w domu zużyłam tonę cudem zdobytych drożdży co odbiło się na mojej wadze
ale mój mąż za to zawsze chętnie gotuje jak w nagrodę czeka go ciasto na deser
młody za to pożera właśnie bułeczki drożdżowe czy takie z serem w każdej ilości.
-
Misiu podziwiam Waszą wolę walki, na jutro dużo siły ✊✊ ja chyba znowu nie będę spać (?) przez to gardło, myślę, że jeśli pessar nie zassał to pójdę na oddział na leżenie i modlitwę, choć mimo swego pesymizmu nie dopuszczam tego do siebie.Kj bardzo zazdroszczę, ja jestem bardzo za sprzątaniem, codziennie bym ogarniała. Czy nawet tak poprostu na spacer, do marketu wyjść... Z pierwszym synem latałam całą ciąże, nawet w 9 msc lubiłam ten stan. Apropo drożdży był boom fakt, mąż kupił 'po kryjomu' w piekarni i pomrozilismy..
-
Straw i co z pessarem? Ja jestem na oddziale, pobrali mi krew i mocz...czekam do jutra bo ma byc konsylium zrobione
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Hej! Misia to i tak szybko zaczęli działać. Jutro w południe poznasz wszystkie szczegóły. Czy czas jestem z Wami!
My od dwóch dni ogarniamy sypialnie. Przywiózł maz biurko wiec wywalamy , przeglądamy co trzeba i robimy miejsce. Zostało w sumie odkurzyć i ogarnąć moje ubrania na sprzedaż i do schowania. Cześć poprasować bo to córki , wywiesić pranie i dość. Luźniej się jakoś zrobiło chyba. Jakoś to w miarę wyglada. Normalnie jak wicie gniazda przed porodem. Ostatnio tak cały dom ogarnelam. Wsusstko ma swoje miejsce, pochowane co noe trzeba ect. Przynajmniej mniej tych dupereli.
Jak dzień? Ja w tym tygodniu muszę jechać na badania , a we wtorek wizyta. -
Niestety nie jest dobrze. Tylko połowa szyjki wypełniała pessar. Mam leżeć bezwzględnie do 21 grudnia do wizyty. Szew w tym momencie wykluczony, mógłby uszkodzić pęcherz płodowy. Usłyszałm byle wytrzymac do 30 tc, bo teraz 26 to jest dużo za wcześnie...
-
Strawbery kurczę bardzo mi przykro😔 wierzę że dasz radę!! Do 21 już nie daleko. Powoli do celu. Nie kładą Cię w szpitalu?Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
Cześć, jestem z innego wątku ale czasem zaglądam na ciężarówki co słychać.
Strawberry a nie dostałaś progesteronu? U mnie też koło 24 tc szyjka miała ok 20 mm i dostałam proga. Dojechałam z nim do 37 tc. Wg młodszego pokolenia lekarzy ma taką samą skuteczność jak pessar czy szew a nie ma ingerencji. No chyba że Ci się pęcherz wpukla albo szyjka rozwiera. -
Straw a ile maluch wazy?
Lez kochana, nie stresuj sie a dotrwacie, gleboko w to wierze24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
830 g ważył w środę... Szczerze powiem, że jestem zaskoczona,bo w pierwszej ciąży, akurat z szyjką nic się nie działo... Teraz w zasadzie leżę od 20 tc, a i tak się skróciła... Dziękuję Misiu, wiem trzeba pozytywnie myśleć ❤️ podejrzewam, że jeśli 21 sytuacja się nie poprawi to szpital, zapytałam co dalej ewentualnie to leżenie bezwzględne... Teraz oby do 21 i dalej..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 19:16
-
Strawbeery przytulam, kurde jakie to jest wszystko niesprawiedliwe. Moim zdaniem w takich sytuacjach powinien być częściej monitoring , ale do 21 wytrzymasz będziemy Ci czas umilać. A kto z juniorem? Dobrze, że w domu bo w szpitalu bys zwariowała z tęsknoty
-
Strawberry to moim zdaniem masz za mało proga a już na pewno nie tam gdzie trzeba. Lepiej byłoby brać dowcipnie. Mi wystarczyły 2x100 mg lutki dziennie i 600 mg magnezu. Magnez masz ok.
I jak to mawiają "du*a do góry", serio. -
Straw kurczę współczuje bo czasem się zastanawiam co jest przyczyna takich przykrych spraw.
Masz 2 tygodnie oby byli lepiej i żeby szyjka się nie rozwierała. Trzymam kciuki! Wiem, ze na pewno odczuwasz żal i gniew, ale musisz to przetrwać!! Tule mocno -
Milkowiec nie chciała dopochwowo luteiny, bo będę globulkę już kłaść, żeby zapobiec infekcjom... Magnella ma chyba dawkę 200 to daje 600 razem. Wierzcie mi, że tragedii z tego nie robię, wierzyłam cały czas, że będzie dobrze, a teraz to jestem skołowana..
-
straw to piękną masz tą wagę24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Misiu i jak Warszawa? Jesteś zadowolona po pierwszym dniu?
Straw berry przykro mi. Tyle dobrego ze szyjka przy leżącym trybie życie naprawdę potrafi dużo wytrzymać i nie jedną już znam historie gdzie było groźnie a ciąża była donoszona. Sama w poprzedniej ciąży miałam rozwarcie i skrócona szyjkę miesiąc przed porodem i lekarz wysłał mnie wtedy na L4 żebym jeszcze chwile wytrzymała choć było już bezpiecznie. A ja z tą szyjką, rozwarciem i przy w miarę normalnym trybie funkcjonowania wytrzymałam idealnie do terminu. Po prostu staraj się oszczędzać. Także w poprzedniej ciąży, tylko na początku plackiem leżałam 2 tygodnie i nawet z sypialni do salonu rzadko przechodziłam... wiec wiem jakie to trudne a nie miałam wtedy młodego.... ale wierze ze dasz radę.
Ilona zazdroszczę porządków. Ja przez ten mój pracoholizm i tryb życia nie mam na nic czasuniby od kiedy mam dom a nie malutkie mieszkanko odpuściłam wiele rzeczy ale wiem ze przed urodzinami gagatka czeka mnie jeszcze sporo pracy...