!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
To jakie za duzo jak ja mam przedział max 140 po godzinie. A na czczo dlugo sie utrzymuje w sensie codziennie taki masz czy raz na jakiś czas? Bo mi się zdarzyło mieć cukier ponad 90 moze z 5 razy i już straszyli insulina, na szczęście Ilona dała cenne rady i mam w normie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 20:46
-
Agnieszka_s wrote:To jakie za duzo jak ja mam przedział max 140 po godzinie. A na czczo dlugo sie utrzymuje w sensie codziennie taki masz czy raz na jakiś czas? Bo mi się zdarzyło mieć cukier ponad 90 moze z 5 razy i już straszyli insulina, na szczęście Ilona dała cenne rady i mam w normie.
No właśnie norma do 140. Mi się wydawało,e jest okej bo co nie zjem mam max 110. Te 125 to było dosłownie z 3 razy. A na czczo niestety codziennie prawie te 92-93 wiec tu się nie dziwie akurat. Strasznie się dzis tym podłamałam,tym bardziej,że mam się kuć w brzuch i że niby mogę z jedną dziennie dawką insuliny rodzic w szpitalu o pierwszym stopniu referencyjnosci ,czy jak to się tam mowi. -
Pukola niestety jak juz bierzesz insulinę to musisz w szpitalu o pierwszym stopniu. Ja zawsze stawałam z łóżka zeby zmierzyć, teraz mam przy łóżku i mierze odrazu po przebudzeniu (zeby nie wstawiać) nawet nie leniuchuje tylko odrazu mierze i to mi pomogło i mam w normie (rak tez nie myje rano) i co to za kłucie w brzuch??? Pomysl o zmianie diabetologa jak istnieje taka możliwość. Ja przy cukrze 92 dostałam 2j. (Ale nie biorę,bo się unormowała) A Ty az 6??
-
Teraz każdy diabetolog zapisuje insulinę, moja mi powiedziała, że jak skoczy mi na czczo 3 razy mam brac insulinę. No kłucie w brzuch dziwne, ja mam zalecenie w nogę. Jeśli masz jakieś pytania napisz do Ilony ona lepiej wytłumaczy 😄 bo ja nie wiem czy wolno w brzuch.
"W zależności od wyników glikemicznych insulina może być przyjmowana tylko na noc lub przed posiłkami. Kobiety w ciąży nie powinny przyjmować zastrzyków insulinowych w brzuch, ponieważ może to zwiększyć stres i zaszkodzić dziecku. Zastrzyki mogą być wykonywane w przychodni lub gabinecie przez pielęgniarkę" taka informacje mam z neta. Mam nadzieje , ze cos sie unormuje
No i zwróć uwagę na ta rozbieżność ja 2 j a Ty 6j spora różnicaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 22:11
-
Witajcie :* dziewczyny wpadłam na szybko życzyć Wam zdrowych, wesołych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia!
P.S Pukola nie rób insuliny w brzuch tylko w uda.. ja bym zaczęła od 2j i stopniowo regulowała bynajmniej ja tak zaczynałam.. i nie zapomnij przed każdym zastrzykiem wywalić 1jBeatti, Ania81 lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Misiaa również kochana dla Was Zdrowych, Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia oraz wszystkiego dobrego w Nowym Roku!🎄🎄
Zaczynam być zła.. wczoraj zaczęło mnie boleć gardło, okazało się że to przez to że mamnzatkany nie i oddycham przez buzię. Znów odzywają się zatoki. Nie mam zapchany, oraz przewody słuchowe bardzo opuchnięte. Od wczoraj znów inhalacje poszły w ruch razem z kroplami do uszu by tylko się nie zatkaly.
Wstałam dopiero o 9.20 bo o 4 standardowo pobudka i zasnąć od razu nie moglam, zaraz z Mati zabieram się za ciasta. Współczuję wam tych jazd z insuliną..no masakra.. podziwiam was że to ogarniacie.
Dziś zaczęłam 3 trymestr 🥳🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 10:04
Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
Misiu, życzę Ci spokojnych oraz zdrowych Świąt Bożego Narodzenia, samych pomyślności w nadchodzącym roku 🍀❤️ Beatti powiem Ci, że mi do końca też to gardło nie przeszło, usłyszałam, że to taki nowy nietypowy objaw korony.. Ciągnie się to, ale nic więcej mi nie dolegało i nie dolega.. My robimy mydelka z bazy z lawendą i płatkami owsianymi. Ciekawa jestem efektu końcowego...
Beatti lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, jestem po wizycie
rozwarcie na opuszek jest nadal, ale nie jest gorzej. Mam się oszczędzać i brać nadal luteinę i magnez. Szyjki nie chciała mierzyć przez usg żeby jej nie pobudzać, powiedziała że jest krótka. Za 2 tyg kontroli i zobaczymy czy ewentualnie sterydy dostanę na rozwój płuc.Życzę Wam wszystkim Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia 🥰
Beatti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania81 wrote:Misiu wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolke, Chcialabym z toba porozmawiac o czym poz forum. Moze pomoze24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Prawie skończyłam... Jeszcze tylko mięso w piekarniku siedzi. Oczywiście stwierdziłam że zrobię jeszcze galaretkę z piersi kurczaka i ugotowałam warzywa na jutrzejszą sałatkę ponad plan. Jak już to wszystko dziś ogarnęłam to 40min temu padłam..leżę teraz i odpoczywam.. mam jeszcze z tylu głowy prasowanie na jutro dla całej naszej 4...tylko muszę najpierw pomyśleć co mam założyć 🤔🤔 nie mam pojęcia. Nie kupowałam żadnych rzeczy już od ponad 6mies.bo stwierdziłam że wymienię garderobę jak już urodzę, a teraz nie mam co założyć 🙈Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
Dziewczyny tyle rzeczy chciałam Wam napisać ale nie mam kiedy
padam.... nie przez święta a przez prace
ale jutro już wolne
do świat nie mam nic ale podchodzę do tego na spokojnie... nic nie planuje, nic nie muszę
mam brudno i mam uszka które oczywiście kupiłam
Ale to nic... jutro mój mąż jest chwile w pracy wiec rano zrobię ciasto. Potem ugotujemy skromny obiad a potem będziemy się lenić na kanapie
Ja na szczęście mam oboje rodziców ale bardzo się o nich boje dlatego nie jedziemy do nich w święta. Może przesadzam, może mam paranoje ale święta będą tez za rok a tej cholernej pandemii mam nadzieje już nie. Jutro pojadę do nich tylko na 15 minut i na świeżym powietrzu złożymy sobie życzenia.
Co dalej nie wiem. Mężowi pozostawiam decyzje ci z jego rodziną....
-
Misiu wszystkiego dobrego, zdrowia, życzliwości dla Was 😘😘😘
Co do diabetologa to zależy kto jakim trybem idzie, ale walnąc 6j przy takich cukrach to ja bym się bała. Co do zastrzyków w brzuch niech sama się kłuje. Ciekawe jak masz go zrobić przy takim brzuchu ? Polecam uda lub pośladki. Porąbało babę. Sorry , ale ja właśnie takich diabetologów nie kumam. A w nocy badasz cukier? Wow na czczo masz o 2-3 więcej nie 20-30 czy 100, ale może ja za bardzo bagatelizuje. Chociaż jakby tak było to by mnie ginekolog pouczyła bo ma moje wszystkie wydruki od mwizyty do wizyty🤷🏼♀️🤷🏼♀️
Dziewczyny przykro mi z powodu rodzicow, ale widac w cudzysłowie ofc ze jesteście silne i stawiacie wszystkiemu czoła!
U nas był teść ba chwile bo on pracuje nadal jako trener , wiec przyleciał w poniedziałek odlatuje 6. Może mój tatuś się pojawi jutro i koniec. Także może mentalnie odpoczniemy.
Co do gotowania to zrobię jeszcze barszcz i mam rybę zamrożona, śledzie zrobione, uszka i ouerogi, piernik, chleb starczy
Dziś robiłam przeciwciała, we wtorek immunoglobulina.
Gdybym
Się nie odezwała życzę Wam spokoju, radości, miłości, zdrowia, życzliwości i generalnie wszystkiego dobrego i oczywiście lekkich porodów i zdrowych różowych bobasów 💗💗💗