!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem właśnie skąd taka zmiana też jestem w szoku... KJ lepiej sobie odpuść pracę bo widzisz jak u mnie wyszło. U mnie 27tc termin 22.03. Biorę magnez 3x2 i luteinę 2x dziennie. Mam nadzieję że dotrwam... Teraz nie miałam mierzonej szyjki, w środę się dowiem co i jak. Zaczynam schizowac, co wcześniej nie wiedziałam nawet że w ciąży jestem to teraz boję się wstać z łóżka 🤷♀️
-
Anian nie wiem jaką masz prace ale ja dość komfortową. W sensie odpowiedzialną etc ale podejrzewam że nie jedna ciężarna na L4 jest bardziej ryzykuje niż na pracując. W czasach pandemii na wiosnę i teraz znowu od połowy listopada sporo pracuje też zdalnie choć tego akurat nie lubię
W sensie ja kocham moją prace i wole pracować a popołudniu odpoczywać niż biegać po sklepach czy ogarniać dom typu sprzątać. Kwestia priorytetów i charakteru mam nieumyte okna na święta i zamawiam uszka i pierogi ale mam to gdzieś w poprzedniej ciąży pracowałam niemal do porodu i było ok. Leżałam 2 tygodnie w 3 miesiącu ale to kwestia łożyska a nie pracy. Mam wrażenie że dzięki pracy do końca ciąży byłam w świetnej formie i teraz mam taki sam plan. Ale oczywiście priorytet jest jasny. Jeśli jutro usłyszę że koniec z pracą i mam odpuścić to odpuszczę. Zarówno w tej i poprzedniej ciąży miałam układ z lekarzem że chodzę częściej na kontrole po to żebym mogłam spokojnie pracować i z czystym sumieniem tak długo jak będzie to możliwe.
A tak w ogóle to jestem na prawie tym samym etapie co Ty:) termin mam na 21 marca:)
A dziś właśnie mój lekarz byłyby ze mnie dumy. Zaraz po pracy położyłam się i włączyłam Netflixa moi Panowie kopią piłkę a ja się lenie przeziębienie chyba faktycznie ustępuje bo jeszcze trochę odkaszluje ale poza tym czuje się ok.
Generalnie chodzi mi o że żeby nie generalizować. Zmęczona jestem ciągłym pytaniami czy nie boje się pracować etc. Czuje się dobrze i jestem pod kontrolą lekarza a czasami mam wrażenie że muszę tłumaczyć się częściej niż osoby które idą na L4 mimo żadnych wskazań medycznych „bo im się należy”. Sorry ale to nie mój klimat. Staram się być ok i skoro mogę pracować to pracuje a jak nie będę mogła to nie będę pracować. Tyle. Dla mnie to naprawdę proste:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 17:48
-
Ja też mam pracę ok, umysłowo męcząca ale fizycznie się nie przemęczam i miałam i tak pracować później zdalnie.. Cieszyłam się że mogę bo szybciej zleci do porodu a tu takie zdziwienie. W poprzedniej ciąży to nawet po terminie urodziłam bo syn się nie spieszył
KJ2020 lubi tę wiadomość
-
Pessar trzyma, szyjka go wypełniła, mogę zacząć w miarę funkcjonować, bez szaleństw. Wód dużo, łożysko wysoko, młody ma 1100 g. Na kolejną wizytę muszę zrobić mocz, morfologię i antygen hbs. Jutro powodzenia dla Ciebie KJ 😉 Aniu, ale szyjka się skróciła i zrobiło się rozwarcie zewnętrzne czy wewnętrzne?
KJ2020, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Ania kurde, jak to wszystko potrafi zaskoczyć, ale uważam, że szyjka powinna być zmierzona tym bardziej że 3 tyg temu.mialas taka ładna.
Strawbeery bardzo się cieszę 🙂 rozpoczęłaś tydzien od dobrych wiadomości. Kiedy następna wizyta? Grunt, ze z juniorem bedziesz mogła więcej zrobić.
KJ a Ty o ktorej wizyta? -
Strawbery bardzo się cieszę!!!🥳 teraz już musi być dobrze.
KJ trzymam ✊✊ za jutrzejszą wizytę!
Od rana mam dziś kiepski dzień.. rozwalilam lusterko w samochodzie, przytrzasnelam palca, przypalila obiad i potluklam ulubiony kubek. ☹ do tego boli mnie brzuch bo mam biegunkę...jakas czarna seria dzisiaj. Położyłam się do łóżka i leżę bo mam już dość dzisiejszego dnia. Jutro będę dzwonić by umówić się na 3 USG.Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
Beatti prawo serii... współczuje.
Zresztą ja tez dziś pod górkę. Rano nie mogłam wyjechać bo miałam problem z otwarciem bramy i garażu. Jak już wyjechałam to pod przedszkolem wycięłam orła - na szczęście poleciałam na tyłek nie brzuch! Przeklęte płaskie buty! A ponieważ sąsiad ma problem z kanalizacją to przy okazji ja mam rozwalone pół podwórka a zapowiada się ze to dopiero początek a ja będę musiała wyjść na jędze które chce od Panów gwarancji na piśmie ze to potem ogarną... także ten Beatti wiem o czym piszesz
Dziewczyny bierzecie magnez? W jakiej dawce? Ja suplementuje potas a magnez brałam niejako przy okazji, tabletkę dziennie. Ale od kilku dni mam częściej uczucie twardego brzucha wiec zaczęłam brać dwie tabletki Magne B6 na dobę. Przy czym to bezbolesne twardnienia ale jutro muszę dopytać lekarza. Paradoks polega na tym że jak to ja gorzej zaczęłam się czuć jak więcej siedzę w domu i leżę bo w biurze byłam ostatnio tydzień temu a przez to przeziębienie sporo jak na mnie leżałam ostatnio... no mówię Wam cyrk na kółkach. Jak latam jak opętana czuje się super. -
Hej dziewczyny! Strawberry pozytywne wieści. Teraz czekamy na wizytę syna!
Beati ale współczuje. Nie ma nic gorszego niż serie niefortunnych zdarzeń od poniedziałku.
Chociaż ja dziś byłam na zakupach itak będę jeździć cały tydzień, na jutro tez wyjazd, w środę tez. Przy okazji zrobię przeciwciała bo 29 mam immunoglobuline.
Co do butów ja od zawsze za płaskim. Jak kupuje to jedne i porządne na kilka lat. Teraz swoje z ochnika mam już chyba 6 rok, kurtkę tez 3 sezon, ale jest częściowo wełniana, częściowo poliester, a kołnierz z futra.
Ja odpoczywam ile mogę bo u mnie sezon i praca od lutego do minimum października. Także chwila moment i znów planowanie, szukanie ect....
Najlepsze promo zaczynaja się po świętach, druga faka nowy rok. Wtedy tez zacznę kupować. Mi w sumie dużo nie beakuje.
Ja kokonu nie kupuje bo to chyba ogranicza ruchy, a lepiej już użyć pieluchy czy otulacza jeśli będzie lubiło ciasno.
Ja mam kosz shnuggle. W wózku córka duzi spędzała czasu i dużo w nim spała, łóżeczko dostała jakoś po roku bo i tak spała z nami, ale jazdy bobas inny.
Widzę, ze większość z nas ma uważać przez szyjkę. Ja mam wrażenie, ze znów będę rodzic przed terminem umyśle, ze teraz będzie luty 😱😱KJ2020 lubi tę wiadomość
-
Ilona ja moje Gino Rossi męczę zdaje się 8 rok:) a hitem była kurtka która służyła mi prawie 10 lat obie rzeczy warte każdej złotówki Z Ochnika zachorowałam ostatnio na torebkę ale w końcu nie kupiłam bo na początku kupiłam Obaga bo długich wahaniach i teraz nosze cały czas. Ale przy torebkach tez mam zasadę mniej znaczy więcej. I kupię rzadko ale dobre jakościowo. Za to dżinsy, koszulki etc mogę mieć najtańsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 20:45
-
KJ ja biorę Aspargin i szczerze uważam że jest dużo lepszy niż zwykły magnez z B6. Mi lekarz powiedział że maksymalna dawka dzienna to 6tabl.Asparginu(3x2). Zawsze biorę 2tabl.jak czuje że brzuch się spina odbieram kolejne 2, a jak dalej nie pomaga to znów 2. Choć ostatnio powiedział że mam brać stale 6tabl.gdyż córkę urodziłam w 36tc.a wyglądała jak wcześniak.
Mam pytanie z innej beczki do którego tygodnia bierzecie Acard lub ile przed porodem trzeba przestać?Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
Aktualnie biorę magne b6 3 razy dziennie, gin kazała 6 tabletek dziennie w razie twardnien. Jeden płaszcz w szafie trencz jesienny, wiosenny mam od 2010 🙈 i wygląda super. Beatti ja mam tak ostatnio jakoś często (?) 🤔 ale zobacz światło w tunelu się pojawia ✊✊
KJ2020, Beatti lubią tę wiadomość
-
Beatii współczuję dzisiejszego dnia, niestety tak jest ze jak się zacznie czarna seria to końca nie widać. Ale jeszcze trochę i ten rok się skończy oby kolejny był lepszy.
Ja za bardzo uwielbiam buty, się fakt mam 2 pary co mają 10 lat ale mało użytkowane.
Ja chyba też musze zacząć brac magnez.
KJ daj znać po wizycie. -
Cześć czekam i się nudzę bo wyjątkowo nie wzięłam książki. Ostatnio płynnie szło:) wychodząc zostawiłam na podwórku z 12 Panów którzy myślą kopać czy nie kopać dobrze ze sąsiad ich pilnuje bo bałabym się co zastane jak wrócę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 10:11
-
Dzięki za kciuki! jestem już w domu i u mnie wszystko ok. Nic złego nie widać, gagatek pięknie rośnie - waga to 1 111 gramów. Beatti tak jak pisałam nasze dzieciaki równo pakują Zresztą u Stawberry waga też podoba. Szyjki długości nie znam, ale twarda i zamknięta. Mogę zwiększyć ilość magnezu nawet dla własnego komfortu.
No i maluszek cały czas trzyma dobrą pozycję - główką w dół, co też odczuwam po kopniakach.
12 stycznia mam jeszcze usg III trymestru u Profesora ale mój prowadzący nie podejrzewa, żeby coś miało być nie tak. Więc jeśli kolejne wiadomości będą równie dobre to spokojnie mogę rodzić w dowolnie wybranym szpitalu w okolicy.
Mam sporo badań do zrobienia ale to klasyka.
A i u mnie mam brać 3 tabletki Magne B6 na dobę maks. Większą dawkę trzymamy w zapasie jakby coś zaczynało się dziać z szyjką.
I waśnie jem rogalika z czekoladą i popijam kawą bo zostałam pochwalona za wagęWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 10:49
-
KJ świetne wiadomości 😉 Agnieszka z magnezem myślę, że możesz, choć jedna dziennie, chyba, że bardzo twardnieje to nawet 3. Mi te 6 zalecała w razie jakiś ekstremalnych sytuacji, narazie nie było potrzeby. U mnie przybywa póki co 1 kg na msc, także też chwali 😉 póki co 6 na plusie, ważę już prawie tyle, co z pierwszym synem na koniec, ale miałam teraz wyższa wagę startowa 😅