!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja botków w ogóle nie lubię. Mam wrażenie ze skracają mi nogi...
W ogóle buty jeśli zamawiam to tylko w opcji darmowa dostawa i darmowy zwrot. Bo też mam z nimi problem. Zresztą z ciuchami również. Był okres że nosiłam od s do l jednocześnie... przy mojej typowej wadze niby jestem m ale mam duży biust wiec czasami l jest małe. A przy ciuchach oversize które lubię potrafię tonąć nawet w s.... -
Z ubraniami też mam problemy, drobne ramiona, średni biust, jeśli w ramionach jest dobrze, nie dopinam biustu, oversize nie dla mnie wyglądam bardzo zle. Dół tj biodra większe, ale nogi mam dość szczupłe i długie przy moim wzroście 🤦 w czasach panieńskich nawet XS bywało za duże (teraz oczywiście dawno nie).. Takie raczej s, m, ale zależy na którą część ciała 🤦 i kup tu sukienkę...
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Tak to już jest z nami kobietami... choć z młodym bywa u mnie nie lepiej jest wysoki ale stosunkowo szczupły czyli rzeczy dobre w pasie często są na niego za krótkie. A te dobre na długość są za luźne w pasie. Przy bluzkach problem stanowią rękawy co najwcześniej są za krótkie a buty nosi już 31/32:) Mąż mój szczęśliwie w końcu rzucił palenie i urósł mu brzuch. Wiec jest nie wysoki ale coś tam już zza paska mu wystaje no i w sumie też ciężko dobrać bez mierzenia:)
Więc ja to chyba w ogóle nie lubię zakupów ciuchowych Kocham za to gadżety, książki, kosmetyki etc:) -
KJ mój młody w pasie jest bardzo szczupły, a nogi długie. Kupuję spodnie dresowe z szeroką gumą, jeden sklepik upatrzyłam stacjonarnie z polskimi produktami i tam dobieram. Spodnie np z hm czy innej sieciowki to nawet po wszyciu nie wyglądałyby ciekawie. Bluzki już lepiej, ale muszę patrzeć, bo często są szerokie i krótkie. Za kurtka zimowa w tamtym roku zjeździłam całe miasto 🤦 mój mąż ma brzuch, a palenie rzucił 10 lat temu. Ja myślami jakoś jestem u siebie na działce ostatnio, choć zastanawiam się nad czymś, żeby wyciszyć. Działka jest ogrodzona, wokół las, pola i łąki i kiedy wieje.. Myślę o tujach, choć trochę (?), bo to 10 arów, wszelkie siatki raczej sfruna, bo już były takie próby. Książki, książki, a już nic nie pisz 🙈
-
I słuchajcie, słuchajcie. Dziś teoretycznie mam 27+0 czyli chyba zaczynam 3 trymestr.... a mój lekarz na ostatnio teorię że gagatek jest większy więc tak jakby robi się poważnie a to oznacza że koniec żartów! Normalna wizyta we wtorek, potem 12 stycznia u mojego Anioła Stróża i mam nadzieję ze po dobrych wiadomościach ruszę z kopyta z wyprawką... bo w lutym chyba pasowałoby coś wyprać ale przynajmniej wiedzieć co i gdzie mam muszę to jakoś sensownie przemyśleć i ogarnąć bo przyznam się Wam ze coraz częściej myśle, żeby o ile oczywiście będzie wszystko ok, w ogóle nie brać l4 tylko po prostu pod koniec przejść w 100% na prace zdalną..
-
Ja teraz zazwyczaj buty z ccc zamawiam przez stronę a jak nie pasują to ide oddać do sklepu, ja mam standardowo 36 i mam nadzieję, że noga nie urośnie no żal mi moich obcasów, ale pewnie będę musiała jeszcze jakieś na płaskim kupić do latania z wózkiem. Ja nie cierpię przymierzać w sklepie i nie kupuję jak jest mi coś nie potrzebne. No chyba ze obcasy 🤣 ehh nie wiem jak z nich zrezygnuję. Strawbeery a Ty o ktorej masz wizytę? Bo pisałam ale nie uzyskałam odpowiedzi.
Mi zostały drobne rzeczy higieniczne i koniec reszte jak się urodzi. Wgl 7 miesiąc jak to brzmi a niedawno był 3 .Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 20:10
-
Agnieszka nie rezygnuj ze szpilek tylko postaw na różnorodność ja cały czas biegam na szpilkach choć mam teraz parę par wygodnych butów i bardzo doceniam rozwiązania pośrednie. Niską szpilkę albo kostkę/słupek.
Straw berry ja z tym kokonem nie wiem. Cały czas myśle co kupić obok klasycznego łóżeczka które będzie na górze gdzie tylko śpimy. Rozważam kosz Mojżesza, może jakiś kokon albo po prostu łóżeczko turystyczne. Po straszaku mam kojec ale to nie ma początek. Kokon wydaje mi się rozwiązaniem na bardzo krótko. Ale nie mam doświadczenia bo tez nie miałam przy starszym. I może jestem nastawiona negatywnie bo młody szybko rósł i momentalnie wyrastał z tych niemowlęcych rzeczy. A malutki tez się nie urodził... -
Kokon moim zdaniem zbędny, maluch za szybko rośnie, ja mam poduszke do spania/karmienia i on będzie robił za ewentualny kokon. Dzieci teraz szybko sa gramotne i bałabym się zostawić w komonie powyżej 2 msc. Dlatego z ciuszkami też nie szalałam bo kto wie jaki duży będzie. Te kosze Mojżesza albo taki kojec kinderkraft mi się podoba fajne rozwiązanie bo na początku leży maluch a później pozycja siedzaca moze być. Ale ja w moim wielkim mieszkaniu nie mam co szaleć 😂.
-
Agnieszka_s wrote:Kokon moim zdaniem zbędny, maluch za szybko rośnie, ja mam poduszke do spania/karmienia i on będzie robił za ewentualny kokon. Dzieci teraz szybko sa gramotne i bałabym się zostawić w komonie powyżej 2 msc. Dlatego z ciuszkami też nie szalałam bo kto wie jaki duży będzie. Te kosze Mojżesza albo taki kojec kinderkraft mi się podoba fajne rozwiązanie bo na początku leży maluch a później pozycja siedzaca moze być. Ale ja w moim wielkim mieszkaniu nie mam co szaleć 😂.
Chyba dokładnie ten kojec o którym piszesz ostatnio wpadł nam w oku, a zwłaszcza mężowi. Przede wszystkim ze można obniżyć potem wysokość materaca, no i wydaje się fajny do transportu - na pewno zajmuje mniej miejsca niż klasyczny kojec lub łóżeczko turystyczne. W sumie mój mąż już prawie go kupił -
KJ A myślałaś poprostu o wózku z gondolą? Tym bardziej jak masz miejsce. Ja przynajmniej taki mam zamiar. Przynajmniej na początek później zobaczę.
Aga fajny ten leżaczek 😊 ja akurat nie kupuje bo mam po siostrzenicy, fakt jednak jest taki że mi leżaczek pomógł bardzo przy córce. Na prawdę dla mnie nie oceniona rzecz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 06:37
Agnieszka_s lubi tę wiadomość
Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
Strawbeery kciuki kochana za wizytę!
Beati ja to myślę jak np. Obiad robic zeby był blisko ale z drugiej strony bede miala nianie elektroniczna od siostry wiec nie mam pojęcia czy będzie potrzebny.
Ja poniedziałek rozpoczynam od prania 😅 milego dnia kobietki 😍 -
Staw berry powiedzenia na wizycie daj znać po!
Agnieszka my oglądaliśmy coś w tym stylu: https://babyhit.pl/product-pol-20695-Kinderkraft-Sofi-Lozeczko-Turystyczne-Z-Funkcja-Kojca-4w1-Grey.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN
Beatti taki pomysł też mamy ale ja w sumie nigdy nie lubiłam jak starszak spał w wózku, w sumie nie wiem dlaczego bo zawsze wózek był w mieszkaniu (nie mieliśmy go gdzie trzymać). No i tak sobie myślę, że skoro najlepsze trasy spacerowe w okolicy są mocno terenowe to nie wiem czy będzie chciało mi się np. czyścić koła żeby wprowadzać wózek do domu... no ale na początek kto wie.
Generalnie mój mąż uważa, że nie będę chciała spuszczać młodego z oczu... i chyba mnie z kimś myli bo przy Juniorze nie miałam takich problemów choć faktycznie mieszkając na 27m ciężko było odejść dalej ale generalnie nie mam problemu, przynajmniej na ten moment żeby młody spał sobie u góry, a ja pracowała na dole. Bardzie wolałabym go mieć bliżej jak będzie aktywny i np. będzie tylko leżał a nie spał (tak wiem.... bardzo naiwne założenie. Junior jak nie spał to rzadko kiedy leżał... raczej domagał się uwagi:) no chyba że wpatrywał się w kota jak w TV:)) -
Agnieszka dzięki, że pytasz. Z każdym dniem do przodu 🙂 czekam z utęsknieniem najpierw na 30tc ( dzis skonczine 29+0), potem na Nowy Rok, a potem na 32 tydzień. Ja już tyle dotrwam to będzie cudownie.
Ogólnie jest mi coraz ciężej. Bolą o jelita i inne brzuszne elementy. Mała potrafi już całkiem dobrze celować w żebra, chociaż najwięcej czuję ją po bokach. Ostatnio mało przybrała, ale to były pomiary w odstępie tygodnia. W każdym razie ma ok 1kg więc będzie jedną z tych najdrobniejszych tutaj.
Tak marzyłam, żeby dotrwać do Świąt a one są tuż za rogiem! Dziś wieczorem przyjeżdża moja mama.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Vian zobaczysz dacie radę! Tak jak piszesz zaraz święta, nowy rok i na spokojnie wytrwacie dłużej niż 32 Mała tez przybierze. Mama przyjedzie to myślami skupisz się na czymś innym 😘
KJ w domu jak najbardziej taki jest ok ja w mieszkaniu nie ma sensu na taki duży. Dorobìlam sie dzis 2 paczek pampersow chciaz to kropla w morzu ale jak za darmo to przygarniam 😄 -
Hej dziewczyny, rzadko tu bywałam ale teraz się wszystko odwróciło do góry nogami. Miałam plany żeby pracować jak najdluzej a tu w piątek na wizycie okazało się że robi mi się rozwarcie na opuszek i niestety leżenie do porodu mnie czeka
A 3 tyg temu było jeszcze idealnie i szyjka miała 4.5cm...
-
Anian a skąd taka zmiana?
Ja właśnie zakładam, że będę pracować, że będzie ok ale ciągle mam z tył głowy, że każda wizyta może to zmienić...
Vian popatrz jak daleko już jesteś! Teraz czas jeszcze przyspieszy a za chwilę wszystkie będziemy po 30stym tygodniu.. -
Aniu witaj! Faktycznie dawno Cię nie było. Przypomnij na kiedy masz termin lub w którym tyg.jestes aktualnie? Bardzo mi przykro że przypałętały Ci się problemy. Skrocila Ci się szyjka? Dostałaś jakieś leki?Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤