SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kj to ja właśnie zrezygnowałam z fryzjera zeby moje piórka odpoczęły. Ilona no to miałaś wesoło 😁. Ja dzis mega leniwie. Beatii cieszę się, że wszystko u Was w porządku, a niech rośnie grunt, ze zdrowo

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beati to dobrze niech rośnie, tylko niech nie przesadza 😅
    O zjadłabym zimnych nóżek. Tylko u nas nue było by komu tego jeść oprócz mnie 🙈
    Jutro pojade chyba na duże zakupy bo nue mam ochoty kupować dupereli w przyszłym tygodniu bo będzie masakra , jeszcze nas zamkną w domach i będzie powtórka z rozrywki 🙈

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimne nóżki ja tez poproszę! Uwielbiam :)

Beatti super wieści z wizyty:) mój gagatek już ostatnio miał prawie 900g więc spodziewam się ze we wtorek tez usłyszę ze ma ponad kilogram a jesteśmy na podobnym etapie :)

Ja jutro będę pakować prezenty dla nas pod choinkę żeby już były gotowe. Dla rodziców robię taki misz masz i czekam aż jeszcze przyjdą mi jakieś rzeczy.

A dziś uwaga, uwaga odebrałam dwie koszule porodowe:) wiec coś już mam :) na wszelki wypadek :)

Ilona ja mam wrażenie ze mój starszak im bardziej mi zależało żeby poszedł spac tym bardziej dawał/daje w kość...

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Beatti Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie skończyłam robić, jutro zapraszam na pewno Już stężeją..
    Ilona no właśnie niech nie przesadza!🤣

KJ2020, Różyczka32, Ilona92 lubią tę wiadomość

Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
    👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
    17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatti wstaję rano i jestem 😁

Beatti lubi tę wiadomość

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • pukola Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Jak się dzis czujecie? U mnie dzis fachowcy kładą panele w dwóch pokojach i od samego rana pełno roboty. Dziewczyny z cukrzycą, jak Wasze cukry? Moje poranne zaczynają wariować,dzisiaj np 93. Jakieś rady? Jem o 22 troche chleba i ostatnio było ok ale coś się psuje

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, KJ widze ze wyprawka pełną parą 😂 ja jestem niejadek straszliwy i nie przepadam za mięsem. Pukola ja tak mam, było wszystko ok i nagle dupa... a co jadłaś o 22? Bo ja zawsze pilam mleko, a się okazało że to źle. Wczoraj znajdlam kanapkę i juz dzis jest ok ( dziękuję Ilona za rady)
    A jak tam z sylwestrem jakies domówki? Dupa taka do nie można się przemieszczać... ale ja stwierdziłam, że jakby mnie ktoś złapał to powiem, że leków zapomniałam lub źle się czuje i jadę do lekarza 😆

• pukola Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chleb jadłam, jak zawsze. Ale tym razem dwie kromki,może za dużo,nie wiem. I inny chleb,ale cukier po nim miałam spoko więc sama nie wiem. Będę kombinować dzisiaj. Co do sylwestra to siedzimy w domu, w trakcie roku mieliśmy w planach zrobić domówkę bo dawno sie nie widzieliśmy,ale odwołaliśmy już na początku grudnia właśnie ze względu na pandemie wiec sylwester przed tv ;)

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewxzyny gdybyście miały 193, albo chociaż 110, 120 to jest się czym martwić, ale jeśli macie na glukometrze plus 3-4 wyzej to nie ma różnicy. Jeśli macie wahania później w ciągu dnia to trzeba się temu przyjrzeć. Teraz organizm potrzebuje wiecej insuliny bo łożysko hamuje wchłanianie węglowodanów i utrudnia działanie insuliny.
    Musicie poobserwować cukry ok godziny 2-4 nad ranem. Wtedy hormony znów budzą się do życia i możecie potrzebować więcej insuliny, lub macie spadek w nocy i trzeba dojeść. Przyczyn może być wiele np zbyt dużo tłuszczów i białek na nic, tak one tez podwyższają cukier, dlatego osoby z pompa dają bolysy przedłużone na wymienniki białkowa tłuszczowe:)

Ja dziś bez sił, chociaż choroba chyba w końcu nas opuszcza, mnie i corke. Wczorajsypjlsm herbatę do tego mrożona porze zje i plaster pomarańczy i mocno nawilxyko mi to gardło :)

Ciekawa jestem czy na wsi będzie jeździł samochód policyjny. Chociaż sadzać po ich ilości to ie bardzo. Maja chyba jedno lub dwa auta 😂

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal przeziębiona ale czuje się znośnie. Kolega zostawił mi test na przeciwciała COVID to z ciekawości sobie sprawdze za kilka dni. W sumie nic nie biorę - pije tylko dużo herbaty z dużą ilością sok malinowego, cytryny i imbiru plus czasem miód. No i ciężko narzekać bo naprawdę mocno mnie nie rozłożyło. Raczej jestem zmęczona po tym tygodniu. Pod koniec roku mam zawsze mnóstwo pracy a nie daje sobie taryfy ulgowej. Dobrze ze weeeknd. Ubierzemy choinkę i chce podrzucić prezenty chrześniakowi ale dosłownie podrzucić bo już Wam kiedyś pisałam ze meczy mnie bycie jednak stroną która podtrzymuje kontakt i w tym roku odpuszczam... mąż chce jechać do taty na cmentarz w weekend ale nie wiem czy się z tego nie wykręcę. Zobaczymy jak będę się czuć.

Ja problemów z cukrzycą nie mam ale na pewno przeginam z ilości słodyczy ostatnio. Muszę przerwać go błędne koło....

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona dziękuję za cenne rady. Właśnie się dowiedziałam, że w szpitalu w którym chce rodzic wznowiono porody rodzinne , tylko partner musi zrobić szybki test w szpitalu, koszt 50 zł i może być przy porodzie.

• Beatti Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KJ zdrowiej! Ty masz jutro wizytę chyba nie? Czy ja coś pomyliłam??

30kg farszu zrobione..nie mam siły...jutro lepienie...Ada dziś strasznie leniwa.

Aga to super! Oby tak zostało 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 17:47

👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za rok Beatii lepisz tez dla mnie ? 🤣 teraz co chwile jakies choróbska, mnie na szczęście omijają większe infekcję. Ilona a Twoja cora dzis grzeczna?

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka tak dziś całkiem ok. Mam nadzieje, ze w poniedziałek pójdzie do klubiku. Chciałam ja na spokojnie wyleczyć bo te kaszle i katary są masakryczne.
    Akurat poszła spać już na noc bo nie ma drzemek w ciągu dnia. Ciężko ja czymś zając dłużej niż 10-15 min także ciężko zorganizować nawet jakaś zabawę.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Beatti Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie ma sprawy, damy radę jak tylko Ada będzie grzeczna i da kleić. 😁

👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona to taki wiek,i na pewno wyczuwa, ze niebawem nie będzie sama i już teraz zabiega o uwagę 😉. Beatii moj rekord 120 samemu, teraz zrobiłam kolo 70 i juz ledwo dałam rade więc szacunek. Szanuje takie tradycje rodzinne, ja z siostrami się dogadujemy ale nigdy nie stworzyliśmy własnej tradycji a szkoda... może gdyby rodzice żyli

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem mistrzem kuchni, ale pierogi to jest coś co lubię robić. Pierwszy raz robiłam jakieś 10 lat temu, sama, ale miałam bałagan 🤦🤦 pamiętam, że wynajmowałam wtedy mieszkanie, ocieplali blok, rolety miałam srednie i panowie na rusztowaniu napewno mieli ubaw 🙈 Z mięsem, grzybami lub serem (na prośbę siostry, choć i ja je polubiłam). Maksymalnie zrobiłam 200 do mrożenia, choć sprzątanie tego 😅😅 to już nie jest fajne zajęcie.

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje pierwsze pierogi tez kolo 10 lat temu, włożyłam odrazu po lepieniu do worka i mi się skleiły, w wigilie leciałam do sklepu kupić... jedna wielka breja wyszła 🤣 ale uwielbiam ten klimat tylko sniegu brak 😔
    Strawbeery a Ty wizyta w poniedziałek? Jakie nastawienie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 19:52

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka ja też tak oczywiście zrobiłam 🙈😅 trzeba przyznać, że człowiek po kilku razach uczy się i wychodzi coraz sprawniej. Tak, wizyta w poniedziałek 😔 mam nadzieję, że nie dostanę skierowania do szpitala...staram się nastawiać optymistycznie...

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze 😁 musi być.

‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ