X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona ciesz się ze maly kopie bo mój to leniuch, dobrze, ze mialam wizyte bo bym się martwiła. Co do badań to mi zaleci po następnej wizycie czyli w 32 tc. Rozmawiałam dzis z położna wiec jestem troszkę spokojniejsza, bo ostatnio diabetolog mnie zdenerwowała.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Beatti Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jutro idę na badania krew i mocz. A w czwartek wizyta u gina. Dziś miałam dziwna sytuację, w czasie przytulanek wyleciało dużo cieczy zw mnie. Strasznie się wystraszyłam po czym po rozmowie z położną okazało się że to mała na pęcherz uciska więc popuściłam🙈🙈 no masakra.. Nie myślałam że spotka mnie to przed 70-tką 🙈🤣 teraz się z tego śmieje ale rano nie było mi do śmiechu. Szukałam wkładek by zobaczyć czy to wody ale okazuje się że spotkanie ich graniczy z cudem.
    Następne kilka dni będę miała kocioł jakiego dawno nie miałam. W piątek zamierzam robić farsz do pierogów, A w sobotę będziemy lepić z siostrami. Taka nasza coroczna tradycja. Spotykamy się same baby i kleimy pierogi dla kilku rodzin. Nasz rekord to 1800szt. To był hardcore. W sobotę na pewno tyłu robić nie będziemy ale zawsze to miłe spotkanie którego nie mogę się doczekać😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 20:12

Zielona koniczyna, Ilona92 lubią tę wiadomość

Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
    👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
    17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatii owocnego lepienia pierogów, eh mój nadal odmawia przytulanek , a nie chce go zmuszać. Te wkładki są ciężko dostępne

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli boicie się o wyciek wód to pytajcie ginekologa o takie sprawy nie ma co czekać.
    Beati zazdroszczę takiego spotkania to zawsze miłe jeśli ma się takie tradycje. U nas nawet nie ma z kim tego robić. Mama obrażona od ponad roku, rodzeństwa nie mam, sióstr i braci ciotecznych sztuk po se 25 i tez nie ma z kim. Święta w rym roku będziemy spędzać sami chyba, ze spotkamy się z sąsiadami... mój ojciec może przyjedzie w drodze powrotnej od swojej siostruni jak bezie składał życzenia. Teśc chyba nie wraca na święta. Reszta rodzina za granica. Dziwne to czasy jak ludziom konsumpcja i pieniądze odbierają mózgi.

Agnieszka ni rwiemy co powiedzieć na temat przytulanek bo nie mieliśmy tego problemu. Jakiś to ja mam ogrniaczenia , ale to orzez wyglada nie o sama sytuacje 🙈

Beati tez bym się martwiła, sle boje się, zepo porodzie tez mogę popuszczać 😂

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma jakieś problemy, pomimo że nie ma żadnych przeciwskazań ale on ma jakieś wyobrażenie ze krzywdę zrobi. Ja przez nadżerkę czasami plamiłam po stosunku i on chyba się tego boi. .. ja mam schizę z ruchami teraz, że mało sie ruszą. Z wodami też problem 3 lata temu moja kuzynka straciła mała w 7 mc właśnie przez wody , gdzieś się sączyły ,a ona nie zwróciła uwagi.

• KJ2020 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1800 pierogów to ja przez całe życie nie zrobię:)
    ale jak już pisałam ani lubię ani umiem gotować :) i raczej, wbrew tradycjom rodzinnym, nie uważam że święta są po to żeby się zajechać :) więc nie myje okien, nie gotuje tysiąca dań. Zawsze coś przygotowuje ale po prostu staram się dbać, żebyśmy mieli w domu coś co lubimy i żeby było miło... leniuchujemy czasem pod kocem oglądając filmy i zajadając się popcornem...

Mój luby się ożywił z przytulankami, w pierwszej ciąży chyba oboje podchodziliśmy jakoś ostrożniej. Teraz utrzymujmy stałą średnią. I w ogóle ślubny jakiś miły, wpadł na chwilę do domu i przyniósł ciastko. Powiedział, żebym nie gotowała bo kupi pierogi. A nawet pytał co chce pod choinkę... a on z tych mało romantycznych ;)

A i dostałam dziś pudło od przyjaciółki. Myślałam, że wrzuci mi parę ciuszków a ja mam gigantyczną paczkę! muszę to przejrzeć bo ona ostatnio rodziła dziewczynki ale coś na pewno wybiorę...

A kolega z pracy właśnie mnie poinformował, że on to jednak nie widzi żeby miało mnie nie być.. co zważywszy na to, że to introwertyczny informatyk oznaczało chyba wyżej klasy komplement :)

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona w kwestii rodziny to przykre 😔 niestety i ja zawiodłam się bardzo. Całe życie moja mama robiła zjazdy rodzinne, każdy chętnie przyjechał, świeta, wszystkich świętych, wakacje.. Jakiś czas temu skończyła te atrakcje i koniec... Ja całe wakacje miałam zjazdy rodzinne na działce rekreacyjnej, która z mężem zrobiliśmy, bo mieszkamy w bloku. Trzy miesiące cotygodniowych grilli.. Skończyło się lato, koniec. My jeśli zainicjujemy to super, w drugą stronę nie. Z męża strony tak samo od lat, szczerze mam dość, bo człowiek się urabia i tyle. Teraz będzie nowy mały członek rodziny także nie będę znowu nadskakiwać 20 osobom... No cóż, trzeba skupić się na swojej małej rodzinie, poświęcić ten ważny czas dzieciom, a nie przygotowywaniem i goszczeniem sporej ilości osób. KJ faktycznie super komplement 😁👍 Aga ja to teraz bardziej wyciekam, przez pessar i globulki, ale myślę, że nie aż tak 🤔

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to poprostu skonsultuj to z lekarzem. Ja nie ma. Pojęcia jak to rozpoznać. Ja mam dużo wydzieliny , ale takiej białej.
    Kj to bardzo miło ze strony męża :)
    Mój tez się na prawdę stara. Ogarnia bardzo dużo oprócz prscy, także jakbym coś powiedziała , ze złe to chyba tylko przez to, ze sama sobie coś wymyślam j nie nadążam zrobić.
    Ja tez staram się ogarniać standard. Sprzątam przed porodem bo później nie będę miała czasu , ani chęci. Stad te nasze porządki. , ale miłej się w domu robi ☺️

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na wizycie wszystko jest ok, ufam temu lekarzowi, ale u kuzynki tez niby było ok a po 2 dniach pojechała do szpitala w innym mieście i .... ale z drugim synem miała ta samą sytuację. Nie chce się negatywnie nakręcać ale to poprostu gdzies z tyłu głowy siedzi.

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są wkładki na wyciek wód, niestety słabo lub niedostępne.. Innego sposobu nie znam, by skutecznie to sprawdzić. Aga super, że wizyta udana, a pytałaś lekarza o te wody?

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział, że wszystko jest ok i tyle , taka rozmowa z nim... Mały rosnie wszystko wygląda w porządku mam się nie nakręcać bo pewnie popuszczam 😂

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno bardziej tam mokro masz, to normalne, ja mam więcej białej wydzieliny, ale widzę, że też przez pessar i globulki. Przypomniało mi się, że przecież lekarz sprawdza też poziom wód na wizycie, tzw afi, także napewno, by zauważył gdyby było coś nie tak 😉

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja słyszałam o papierkach lakmusowych ale ponoć są ciężko dostępne.

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KJ2020 wrote:
    Aga ja słyszałam o papierkach lakmusowych ale ponoć są ciężko dostępne.
    Na allegro za kilka złotych.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierki mogą zafałszować wynik, zwłaszcza jeśli współistnieją u nas infekcje intymne, tak tłumaczyła mi pani farmaceuta w aptece.

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam samopoczuciem i zdrowie kobietki? Ja dzis czas upiększania i na paznokciach bylam 😂

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, ważne jest samopoczucie w ciąży, a takie wyjście napewno je poprawia. U mnie w zasadzie czarna seria, pisałam Wam, że syn 2 tyg temu był u laryngologa, bo rodzinna z kaszlem nie wiedziała już co poradzić... Na szczęśnie nic groźnego, dostał infalacje i jest dobrze. Teraz czeka nas wizyta u ortopedy we wtorek, bo na wysokości kolana z tyłu pojawiła się gulka.. Wszystko prywatnie 🤦 no ale oby nie było to nic groźnego. Macie przepis na sałatkę jakąś smaczna? Może mąż da radę zrobić w przyszłym tyg 🤔

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ale fajnie... ja w trakcie pierwszej kwarantanny zrezygnowałam z hybryd i póki co nadal nie chodzę. I dobrze bo hybrydy nosiłam od lat bez przerwy i jednak trochę zniszczyły mi płytkę. Więc teraz paznokcie maluje sama:)
    Za to nie odpuszczam fryzjera:) kocham, uwielbiam i chodzę regularnie:)

Straw_Berry współczuje... niestety potwierdzasz że to prawo serii:/ trzymam kciuki. Powiem Wam, że jak jak robiłam te wszystkie testy/konsultacje to byłam przerażona jakie te są koszta. Oczywiście wtedy o tym nie myślałam i cieszyłam się że po prostu mnie na to stać no ale... Nie narzekamy jakoś mocno na finanse, choć milionerami też nie jesteśmy, żyjemy raczej na takim średnim poziomie. A wyszło że szarpnęło nas to nieźle po kieszeni. Z wyprawkę będzie pewnie tak samo...

Co do sałatek ja ostatnio często robię na weekend, nawet jak jesteśmy sami bo widzę, że chętnie jemy. Ostatnio robiłam z selerem i ananasem, a wcześniej z tortellini i mieszanką meksykańską + jajka.

Beatti jak wizyta? to chyba dziś?

A tak w ogóle to dostałam kataru:/ i dupa jestem uziemiona bo szef mnie na zbity pis wyrzuci z biura jak będę chciała pójść:) do rodziców ani nigdzie też nie pójdę. zostaje mi zrobić sobie herbatę.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dziś tez słabo. Mam strasznie zdarte gardło. Dużo pije i robię sobie inhalacje, najpierw córka, później ja.
    Wczoraj wyprowadziła mnie z równowagi. Oprócz totalnej mamozy, ciagle się rozbiera w domu i lata gola, mówię ubierz się nie i nie. Poszłyśmy na górę , przymknęli mi się oko, nagle czuje jak podchodzi , zrwywam się i pytam co aTY zrobiłaś kupę? A ona podpuściłam... okazało się, ze drapała i jej poleciało wiec dziecko do mycia bo śmierdziała ks góry do dołu, łóżko brudne ... wiec mycie, ubieram w piżamę, zasypia i się posikała chyba ze stresu ... znów przebieranie , polegała trochę, kręciła się i nagle tata robi kolacje ona tez chce ... wtedy we mnie pękło mówię chodź i niech się tata tobą zajmie bo oszaleje No i dziś spałam sama, obi na gorze, ale pobudki co 2-3 h, bo mama, mama.
    Także masakra.

Dziś upiekłam blaty do piernika staropolskiego z pozostałości zrobiłyśmy pierniki, standard sprzątanie, leki ect i dzień zleciał 🙈

Jeszcze kolejne lock downy poprostu masakra

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Beatti Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona o kurczę ale miałaś z młodą przygodę...

Jestem po wizycie. Szyjka ok, badania też, mała ułożona cały czas pośladkowo (wiem że ma jeszcze czas), lekarz powiedział że w sumie to już powinna się odwrócić. Ada to mały klocuszek już.. waży 1100g!😱 A to dopiero początek 27tc. Jej jak tak dalej pójdzie to boję się że urodze klocka.
    Dziś cały dzień na zakupach, wybrałam się również do fryzjerki. Ogarnęłam dopiero obiad i właśnie podszykowuje pod farsz. Gotuje kapustę, grzyby i golonkę na zimne nóżki.

Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
    👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
    17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ