!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnieszka_s wrote:Ja się boję ze nie poradze sobie z pepkiem
Ogólnie czuje się bardzo dobrze juz po kąpieli 🙂 cyca ciągnie ladnie ale krótko, chociaż położne mówią, że mam dużo pokarmu i on się najada bo odrazu leci i jest go duzo.
Beatii ja tez męczyłam sutki bo mąż nie chciał się bawić 😁
Też się bałam pępka ale jak zobaczyłam że Iga przy jego pielęgnacji nie płaczę to jakoś poszło. Dziś w nocy właśnie nam pępuszek odpal i został mały strupek.Beatti lubi tę wiadomość
-
Butterfly witaj! Rozgość się 😊 może dzięki tobie nie będę ostatnia 😁😅
Butterfly02 lubi tę wiadomość
Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
Butterfly witaj 🙂 przyda się towarzyszka dla Beatii 😄
Emilka zgadzam się, że nie ma czasu na nudę 😁
Co do pępka po jakim czasie Wam odpadł i jak pielegnujecie? Bo ja w sumie tylko podczas kąpieli lekko zmoczyłam.
Co do spacerów ponjakom czasie wyszłyście na spacer?
KJ jak zawsze zorganizowana 🙂 podziwiam
Pozdrawiam z nad gorącego kubka Inki 😍Beatti, e_mil_ka, Butterfly02 lubią tę wiadomość
-
Agnieszka_s wrote:Butterfly witaj 🙂 przyda się towarzyszka dla Beatii 😄
Emilka zgadzam się, że nie ma czasu na nudę 😁
Co do pępka po jakim czasie Wam odpadł i jak pielegnujecie? Bo ja w sumie tylko podczas kąpieli lekko zmoczyłam.
Co do spacerów ponjakom czasie wyszłyście na spacer?
KJ jak zawsze zorganizowana 🙂 podziwiam
Pozdrawiam z nad gorącego kubka Inki 😍 -
Dzień dobry:) Butterfly witaj
U mojego pępek odpadł w 11 dobie i od tego czasu jest super. Najgorzej było jak się trochę trzymał bo lała się z niego taka ropa.
Pierwszy Spacer jeśli dobrze pamiętam to chyba w 6 dobie.
Poza tym była u nas położna. Młodzieniec ładnie przybiera wiec zostaje wyłącznie na piersi jak do tej pory. Pępek totalny luz bo zagojony. Nadal jest żółty ale trochę mniej wiec powolutku ale żółtaczka się cofa. I z powodu żółtaczki właśnie mam mu nie pozwalać na za długie przerwy w jedzeniu. Ale naturalnie ludzi się co 2,5-4h (4h to czasami w nocy) wiec luz.
Położna pobrała próbkę do badania SMA i zaraz muszę odgarnąć jest odesłanie.
Teoretycznie kolejna wizyta za 2 tygodnie ale nasza położna zakłada ze będzie lockdown i zobaczymy co wtedy.
Ilona92, Butterfly02 lubią tę wiadomość
-
Pukola kcikasy!!!
Ja położna dopiero mam jutro bo szpital mial informować poradnie a jeszcze tego nie zrobił. Sasiadka mowi , że w ogóle nas nie słychać 😁 ja myślę spacer moze w weekend to będzie 9 doba. Pierwsze kapiele za nami a taki stres , ze masakra przedwczoraj nie umyliśmy głowy 🙈 i ciągle mam problem z sikaniem bonsie zapominam i zdaza sie , ze nas o sika 😂 -
8:30 urodził się Nikoś, równe 4kg i 58cm. Więc ta waga była mocno zawyżona. Miałam go dziś tylko na trochę bo jestem obolała i jeszcze słaba. Próbowaliśmy się karmić,ale leniuszek co chwilę przysypiał przy cycku
Kopia starszego synka. Teraz sobie już usiadłam i może dostanę małego na noc,choć położne mówią,że lepiej dopiero rano.
zokeia, Butterfly02 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję!!🥰🥰
Taka informacje dla Was- o 18 odeszły mi wody. Na razie Light. Będziemy się zbierać bo mam godzinę do szpitala, a że to 3 poród to wolę być wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 19:02
zokeia lubi tę wiadomość
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
Pukola wielkie gratulacje dla Ciebie!!!
Beatti widzę że towarzystwo się zmobilizowało:) a tak serio to mimo Twoich obaw super wytrwałaś w tej ciąży do prawie terminu. Teraz trzymam kciuki za lekki poród! W miarę możliwości dawaj znać! Zaczynasz jak ja - odejściem wód!
Jak tam dziewczyny? Jak się dziś macie? Ja pokonałam strach i się zważyłam. Do wagi z przed ciąży brakuje mi 2/3 kg więc lajt (ni poza tym że przed ciążą przytyłam i tak mam co zrzucać) tylko ze to nic nie znaczy... nadal nie mieszczę się w normalne ciuchy a co więcej nawet obrączki nie założę co najbardziej mnie wkurza bo nie lubię chodzić bez. Poza końcówka pierwszej ciąży i częścią tej obrączki nie ściągam od prawie 9 lat i nie mogę się doczekać żeby znowu zacząć ją nosić
A poza tym znowu zrobiłam prawie 10 km i nogi bolą mnie jeszcze bardziej niż wczoraj:) ale była piękna pogoda a reszta tygodni ma być słaba wiec korzystałam. -
No więc tak.. jadąc do szpitala miałam regularne skurcze co 4min. Po przyjeździe okazało się że szyjka długa 1cm, przepuszcza palec ale brak rozwarcia u góry. Po KTG skurcze ustały, przyjęli mnie na OCP i będę tu tak długo aż mi się ruszy. Jeśli do rana nic się nie będzie działo to pewnie pójdę pod oxytocynę. Zaraz spróbuje się przespać by łapać sen zanim zaczną się skurcze.
zokeia lubi tę wiadomość
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
KJ noc niestety do spokojnych nie należała. Miałam skurcze i nad ranem niestety wszystko przeszło.. teraz byłam na badaniu mam dostać antybiotyk że względu na wody i olejek rycynowy by się oczyścić i może ruszy..dalej mam czekać.Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
Beatti współczuje. Tego czekania i pewnie jesteś też już fizycznie zmęczona po takiej nocy. U mnie najbardziej pomógł może niezbyt miły ale jednak skuteczny masaż szyjki. Najpierw prowadzący a potem położna. Może u Ciebie ten olejek pomoże.
Antybiotyk na wody tez dostałam choć wcześniej niż Ty bo już po niespełna 12h od odejścia wód. W każdym razie w takie sytuacji to już naprawdę niedługo. Trzymaj się! -
KJ o dziwo nie.. przeslpalam się z 40min nad ranem jakoś jest ok. Jak długo robił Ci ten masaz? Bo właśnie się zastanawiałam czy to badanie było tak bardzo nieprzyjemne cz coś jednak zmajstrowal ten ordynator.Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
Beatti wrote:KJ o dziwo nie.. przeslpalam się z 40min nad ranem jakoś jest ok. Jak długo robił Ci ten masaz? Bo właśnie się zastanawiałam czy to badanie było tak bardzo nieprzyjemne cz coś jednak zmajstrowal ten ordynator.
Beatti mój lekarz mnie pomęczył tak z 5 minut. Ale już się wyrywałam bo było mało przyjemnie. A na pewno coś podziałał bo 2 dni wcześniej na wizycie był mega delikatny i on generalnie tak nie bada. A potem jeszcze położna pomogła. Najpierw jedna potem, druga i tez się nie cyrkoliły.