X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dziś odkryłam, ze szybkie zapieranie ze zwykłym mydłem i gorąca woda lub wrzątkiem daje radę. Dzięki straw następnym razem zakupie w Rossmann:)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Beatti Autorytet

Wysłany: 12 marca 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie co u Was?

Ilona pamiętam że mi sprawdzała się zamaczanie w wodzie i dopiero wrzucanie do prania. Ewentualnie trochę vanisha i później dobrze wypłukać przed praniem.

Mnie dziś zaczęły męczyć skurcze, mała chyba jest niżej bo bardzo mnie naciska na pęcherz. Dziś mąż złożył kołyskę, strasznie dziwne uczucie. Bo zawsze składał jak byłam w szpitalu i przyjezdzalam na gotowe. Wydaje mi się to wszystko takie nierealne..

Aga jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 23:08

Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
    👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
    17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatii moze 3 ciaze przenosisz?
    Moje samopoczucie super dzis wychodzimy, maly dał Mi pospać, ladnie je wiec jestem zadowolona 🙂
    Moj mąż Od rana na wysokich obrotach azw szoku jestem.
    Dziewczyny czy wybudzacie maluszków na jedzenie?

Beatti lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Ja przygotowywuje zamówienie na poniedziałek wiec robię ile wlezie. Jutro maja jeszcze wpaść goście. Miało być na odwiedziny nowego człowieka rodziny a tu zonk oni przyjeżdzają na obiad 😳generalnie nie miałabym nic przeciwko gdyby nie dwójka dzieci 5 ciast i ciagle wybudzanie w nocy. Życzcie mi duży siły będę odstpisc z młodym w poniedziałek :)

Beati to prawda. Dziękuje za pomoc.
    No powiem Wam, se czasami bym chciała być jeszcze w ciąży, ale takim początku 3 trymestru😅
    Teraz jakoś mega szargają mną emocje i czuje się złe przez to, przez złość po płacz i tak wkoło. Córka nie usnie w nocy beze mnie, wiec wstaje dwa razy więcej niż do juniora. Junior całkiem ok ( odpukać) w nocy. Narazie karze się nosić od popołudnia.
    Dziś jakoś dziwnie niby ok, ciagle popołudniu do piersi , strasznie się prężył ? Robi normalnie kupy, siku, puszcza baki. Bo kołki to chyba jak nie może nic zrobić? Czy jak to jest? Nigdy nie czytałam bo wywołuje to u mnie zawał na miejscu😢
    Beati a jak się czujesz? Wszystko w miarę ok? Może niedługo obidza ciebie skurcze skoro tak dziwnie się czujesz? Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.
    Aga to dobre wiadomości
    Aga ja nie wybudzam i tak ładnie je bez wybudzania.
    Kj, Pukola emilka ? Jak reszta dziewczyn?

e_mil_ka lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Beatti Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona nie byłabym tak wyrozumiala dla znajomych jak Ty.. serio. Jestem już na tym etapie życia że mówię w prosty że mi coś nie odpowiada. Niedawno urodziłaś powinni to uszanować chyba że Ci to odpowiada.
    Sama chętnie wrocilabym do początku ciąży 😊
    Niby nie ma diety matek karmiących ale jakoś nie do końca w to wierzę. Może poprostu bolał bo brzuch..nie wiem czy już można ale zawsze możesz dopytać o espumisan lub sab simplex (niby to samo co espumisan, ale pamiętam że mojej Martynce bardziej pomagał niż espumisan).
    Dziś miałam bardzo ciężka noc, Martynka po urodzinach źle się czuła, finał był taki że koło 23 wymiotowała, a później obudzila mnie wymiotami o 1. Wszystko było w wymiocinach, łącznie że ścianami, cała podłoga w kuchni i stołowym i ona sama cała 🙈. Zanim posprzątałam to zastała mnie 2 w nocy. Nie mogłam później zasnąć dopiero koło 4 mi się udało, bo w między czasie zaczęły się skurcze, posypałam do 7 i znów skurcze. Dziś w ogóle jakoś mnie trzymają. Trzymają kilka godzin co 4-7min. Później spokój przez 2-3h i znów się pojawiają. Jedyne co mnie zdziwiło to fakt że jak weszłam pod ciepły prysznic zamiast mi ulżyć to jeszcze bardziej lapaly. Później znów przeszło. Ale jakoś dziwnie dziś jest. Może coś się jednak szykuje🤔 bardzo jest mi gorąco , normalnie nie mogę sobie poradzić..strasznie mi dziś duszno, parno i gooorącccooo🥵🥵

Aga jak bym widziała że dziecko się najada, to też bym nie wybudzala. Chyba że masz powiedziane że masz często karmić np przez zoltaczke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2021, 20:15

Ilona92 lubi tę wiadomość

👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatti współczuje Ci strasznie tego sprzątania! Masakra! A z tego co piszesz to chyba i u Ciebie poród się zbliża. Bo jednak skurcze miewasz już poważne. Odstawiłaś magnez?

Agnieszka ja generalnie nie jestem zwolennikiem wybudzania dzieci chyba że sytuacja tego wymaga. Ja z racji problemów z żółtaczką i z wagą na początku pilnowałam mocno tego mojego gagatka. Teraz widzę że sam się wybudza. Zazwyczaj ma jedną dłuższą (ok 4h) przerwę w nocy i w to nie ingeruje.

Ilona no podziwiam Cię że przyjmujesz gości na obiad... ja nawet rodziców wygoniłam po kilku minutach. Niby coś w domu robię a nawet skonsultował jeden temat w pracy ale generalnie i tak sama na siebie się wkurzam że za dużo robię. Czasami mam problem z odpoczywanie.... wiec dziś jak młody spał, mąż pracował na podwórku a straszak bawił się z sąsiadem to po prostu czytałam książkę....

Tym razem baby blus bardzo łagodnie się ze mną obchodzi, fizycznie czuje się bardzo dobrze a młody, zwłaszcza jak sobie przypomnę starszaka, to naprawdę bardzo spokojny osobnik ale bez przesady... urodziłam dwa tygodnie temu. Mój dom nie musi błyszczeć. To już wole pogadać z kimś z pracy. Przynajmniej dzięki temu mózg mi nie wsiąka wyłącznie w tematu dzieciowe:) ale wszystkim powtarzam ze to że teraz jest fajnej nie oznacza że za dwa tygodnie nie będę widziała jak się nazywam:)

W ogóle za jakiś czas muszę kupić nosidło. Przy Starszaku nie korzystałam a teraz bym chciała spróbować. Myślałam nawet żeby poprosić o nie w ramach prezentu od znajomych z pracy (zaskoczyli mnie dzwoniąc z pytaniem co chce bo nie mamy takiej tradycji i to ich spontaniczna inicjatywa) ale chyba nosidło chciałabym przymierzyć na żywo. Wiec poproszę ich o leżaczek bujaczek :) wiem, wiem nie zaleca się ale pare minut nikomu krzywdy nie zrobi.

Muszę tez zacząć zwracać uwagę co jem. Nie wierze w dietę karmiącej ale chyba za bardzo przeginam...

• Beatti Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KJ może coś w tym być.. Może mnie jakoś ruszy niedługo. Magnez odstawiłam w środę tyle że nie brałam go jakoś dużo bo tylko 2xaspargin. Właśnie baby blues...przy Kubie był straszny..przy Mati jakoś łatwiej było. Zobaczymy jak będzie teraz..zupelnie o tym zapomniałam że było coś takiego..
    Leżaczek bujaczek jest extra. Mi życie przy Mati ratował, A byłam w sumie sama z 2 malutkich dzieci..tak jak piszesz wszystko w granicach rozsądku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2021, 20:26

👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluch sie na jada żółtaczki nie ma, pokarmu mam dużo i on długo śpi ok 4 h a skyszalam o wybudzaniu, w szpitalu stracił 5%. Leżaczek też już mam na później. KJ a jak urodziny starszaka?
    Ilona zdradz sukces szybkiego powrotu do sprawności 😉
    Beatii wydaje mi się, że coś się szykuje u Ciebie 😆

• Beatti Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to się ciesz i korzystaj z 4h wolności. Dzięki temu może szybko zacznie co spać całe noce. U mnie tak było z Martynką, po 3tyg przesypiala mi 8h w nocy. Jadła krótko i konkretnie. To było cudowne dziecko do jedzenia z cyca. Karmienie było przyjemnością i wysypialam się normalnie.

KJ właśnie jak urodziny?

👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie za tydzień przychodzą koledzy starszaka :) bo i tak już wróci wtedy do przedszkola:) A nie chciałam robić urodzin 2 dni po wyjściu ze szpitala :) plan jak poprzednio. Własny salon i ogród, 4 najbliższych kolegów ale też wypasiony tort, mnóstwo balonów, piniata efc W moim przekonaniu najbezpieczniej jak się da ale z atrakcjami żeby starszak był zadowolony. Mam nadzieje że nam wyjdzie :)

Generalnie ja słyszałam że powinno się wybudzać. Ale ani teraz poza 2/3 dnia ani przy starszaku nie miałam takiej potrzeby. Młodszy budzi się systematycznie od kiedy się trochę ogarnął z tą żółtaczką, straszy tez budził się systematycznie tylko co 40 minut także ten...

Baby blus przy starszaku miałam przecięty, teraz minimalny. Wtedy pierwsze dni były ciężkie jak młody płakał całymi dniami no i potem straszliwie tęskniłam za pracą. Teraz miałam kryzys jak nie miałam co na siebie ubrać w sobotę po wyjściu ze szpitala bo ani ciążowe ani zwykle ciuchy mi nie pasują:)

Beatti, Ilona92 lubią tę wiadomość

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, przepraszam Ci goście wprost mówili o obiedzie? Przepraszam, ale to bardzo niestosowane z ich strony w stosunku do Ciebie.... My po pierwszym nocnym maratonie na piersi, wcześniej zdarzały się tylko dzienne. KJ ja też nie mam się w co ubrać... Aga super wieści 😊 Beatti idziesz na rekord z tą ciąża, ale to dobrze dla Ady, lepiej dotrwać do tego 39 tc, tak uważam i myślałam, że mi też się uda 🤷🏻

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Beatti Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw tak jak piszesz dobrze by było, dużo nie zostało.
    Noc spokojna dawno się tak nie wyspałam, kilka skurczy i cisza. Po wstaniu brzuch cały czas twardy. Może chociaż szyjka się miękką zrobi 😊

👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
  • pukola Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam mamusie mija niedziela? Ja pakuje do końca torbę,sprawdzam czy wszystko mam. Jeszcze wczoraj w lumpie dokupiłam kombinezon zimowy bo patrząc na pogodę na ten tydzień ma być dość zimno. I tak mi trochę odbija już w tym domu z nadmiaru myśli ;) Taka ekscytacja pomieszana ze strachem.

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal sie dostosowuje do myśli, że zostałam mamą czasami jeszcze w to kiedy wierze. Mąż spisuje się w 100%. Ma pomieszany dzień z nocą bo wtedy więcej je ale nie mogę narzekać pokarmu wystarczająco. Beatii cisza przed burzą? Pukola a kiedy do szpitala bo wyleciało mi z głowy?
    Emilka a jak Wy funkcjonujecie?
    Ilona podziwiam , że masz tyle siły bo ja w dzień funkcjonuje ale w nocy kręgosłup dostał w kość i bardziej boli niz rana.

• pukola Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już leżę. Jutro do 12stej cięcie. Młody dzisiaj około 4300 więc sporo. Leżę i odpoczywam. Na oddziale pustki, cisza więc fajnie.

Właśnie Beatii jak tam? Coś ruszyło?

Ilona92, Beatti lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. W końcu się obrobilam. Nie mogłam zrobić prostego kremu i siedziałam do 1 w nocy, a pobudka o 6, mam teraz mega zjazd energii i chyba zaraz zmrużenia oko jak młody pozwoli. Akurat je wiec może pójdzie dalej spać.
    Czy u Was tez jest tyle orania ? No poprostu jakiś never ending story 🙈

Z rym obiadem to jakieś dziwne zamieszanie wyszło, ale fakt faktem mogę na nich liczyć wiec s dwojga złego wyszlo dobrze. Jedno powie drugiemu, ja się wkurzyłem zamiast wyjaśnić. Koniec końców pomogła mi sąsiadka, ja zrobiłam obiad i dzięki temu mam przynajmniej go jeszcze na dwa dni. Mogę leżeć i więcej odpocząć.

Mnie najbardziej wykańczają wymuszania córki i płacz syna jak coś chcą to na już.

Aga jeśli ładnie je to nie wybudzaj. Bo jeśli tak jak Kj mielibyście problemy z waga albo czymkolwiek to tak. Wiaodmo, św teraz 8 h bez jedzenia nie wytrzyma.
    Beati moja córka potrafiła w ciągu dnia mieć długie drzemki, ale teraz nawet się budzi przynajmniej raz w nocy, woec to każde jest inne.
    Beati trzymam kciuki za dobry poród.
    Pukola trzymam kciuki za dobre cięcie ! Zaraz powitamy kolejnego bobasa :)
    Agnieszka jaw pokimo ciężkiego porodu z corka, do formy wracałam całkiem szybko. No nie jestem jak Lewandowska i chyba nawet tak nie chciałabym wyglądać, ale powoli spada mi w końcu brzuch który mnie denerwuje. No i biodra bo nie wiem co zakładać na siebie. Poza tym miałaś cięcie wiec to trochę inaczej dla organizmu. A może wrócisz szybciej do formy niż inne kobiety :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Beatti Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona podziwiam..szacun dla sąsiadki że pomogła 😊

Pukola duży chłopak się szykuje! Trzymam kciuki za jutro!✊✊

U mnie wszystko się wyciszyło..caly weekend braxtony mnie atakowały, a od wczoraj w nocy cisza jak makiem zasiał... chyba pogodzilam się z myślą że dotrwam do końca. Jestem tylko batdzo zmęczona bo dziś noc prawie bezsenna..tak poprostu obudziłam się i nie mogłam zasnąć. Teraz chodzę jak cień człowieka. Niestety jak nie prześpię 5h na dobę to chodzę jak zombi..a w ciągu dnia nie umiem zasnąć i koło się zamyka..

Aga cieszę się że masz pokarm 😊

👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatti miałaś zaczynać a wygląda na to że zamkniesz kolejkę ale po prostu będziesz punktualna :) z bezsennością współczuje ja w ciąży czy tej czy poprzedniej często się budziłam i nie mogłam spać. Kij wie dlaczego bo nic mnie nie bolało. Za to w dzień nie lubię spać i właściwie mi się nie zdarza. Nie odsypiałam nawet jak straszak nie sypiał przez pił nocy. Po drzemce w ciągu dnia czuje się koszmarnie.

Pukola powodzenia jutra! Trzymam kciuki żeby poszło gładko.

A dziś wróciłam do tego co super sprawdzało mi się przy starszaku. Zapakowałam młodego do wózka, wzięłam kawę do kubka i poszliśmy na spacer. I zupełnie nieoczekiwanie zrobiliśmy prawie 10 km. Nie powiem gdzie mi teraz nogi wchodzą :)

• Butterfly02 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wpadłam do Was z kwietnia🙃
    Termin mam na 7 kwietnia, ale dzis umówiłam cesarskie cięcie na 30 marca, a widzę na pierwszej stronie, że wolna data 😂 Jeżeli nie macie nic przeciwko to chętnie jedną nogą dołącze.
    Mam 32 lata , syn ma już 9 lat. Teraz czas na córeczkę ;)

e_mil_ka, Beatti, KJ2020, Ilona92 lubią tę wiadomość

thgfe6hhx1actwcv.png
    4 cykl 🍀
    28 dc ⏸️
    27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
    03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszko u nas to tak typowo mała się budzi ci 2-2,5 godziny. W dzień zdarza się jej mieć już czasem 2-3 godziny aktywności. Ogólnie nie mam czasu za bardzo nawet do Was zaglądać bo kiedy Iga śpi to ją ogarniam obiad pranie albo jakieś porządki. Kiedy mąż wraca z pracy to wtedy kiedy Iga śpi ja też idę na drzemkę. Ogólnie nie ma czasu na nudę ale też nie jest jakoś tragicznie :)

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ