!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga to jak już wody uciekną to odwrotu już nie ma 🥰 pewnie pod oxytocyną lezysz?? Jakie masz rozwarcie?Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
😔😔 ojej.. antybiotyki teraz A co później? Czy zielone wody mogą być podstawą do ewentualnego CC?🤔 ewentualnie po jakim czasie jakby nie szło przy zielonych wodach i czy w ogóle robią CC? Dopytuje bo nie wiem jakie są standardy..Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
Aga gratulacje!!! Duży chłopak! 😍🥰 Odpoczywajcie 😊
Po wizycie wszystko ok. Szyjka jaka była taka jest, rozwarcie też. Na KTG skurczy brak. Ogólnie nie zanosi się na poród. Mała waży 2890g. Kolejną wizyta za tydzień, a za dwa nie będzie juz mojego lekarza bo idzie na urlop...KJ2020, Ilona92 lubią tę wiadomość
Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
Agnieszka gratulacje! Wszystkiego dobrego dla Was!
Bestii czyli musisz się sprężyć przed urlopem lekarza? od jutra mycie okien, sex i herbatka z liści malin?
Jak tam dzieciaki dziewczyny? My dziś byliśmy u pediatry. Znowu nowa waga ale wychodzi ze w końcu mamy przyrost wagi. Wg. dzisiejszych pomiarów 100g od poniedziałku. Mało realne ale ważne ze nie było spadku. Młody nadal jest żółty ale przy kp to ponoć dłużej schodzi wiec póki co czekamy i nadal pilnuje go z jedzeniem. A poszliśmy bo pępek się brudził. Okazało się ze odpadł u lekarki... szybko ale podobno jest ok. Mam przeczyścić i obserwować.
Ilona, Straw berry macie starsze dzieciaki w klubiku/przedszkolu?
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Agnieszka gratulacje. Wypoczywaj ile możesz. Obyś nie miała problemów z karmieniem.
Beati przyjdzie i pora na Was. Najważniejsze, ze jesteście obydwie zdrowe.
Czytałam Was wczoraj , ale nie nadążam, znaczy generalnie nie jest złe, ale wczoraj córka wymiotowała , dodatkowo mały i tak zmiana z teki na tekę, taz jedno raz drugie ... także odłam jak tylko mogłam.
Dziś za to mała w domu bo bałam się, ze to coś poważnego, ale chyba to poprostu przeżycia i w końcu ja złapało. Nie wiem sama. Dziś było dobrxe. Za to junior ciagle na rękach, wymiana jak leżał chwile to czas dla córki, albo ja karmiłam i tez cAs dla niej. Bolą mnie tak masakrycznie plecy, ze nie wiem co nam zrobić. Teraz obydwoje już śpią. Juniora w końcu udało mi się kolejny raz umyć, bo idzie spać na noc czasem i o 28, także tego jeszcze nie mogę zsynchronizować, ale mam nadzieje, ze będzie jak z córka.
Kj tak moja córka chodzi do klubiku cały czas.
Kj to super , ze synek przybiera na wadze. Może teraz w końcu ruszy. Tylko pamiętaj, ze na piersi dzieci przybierają skokowo. My tez mieliśmy problem z pępkiem, ale to w sumie wina tego, ze zostawili klamerka i nie kazali go ruszać. Polozna oczyściła, na drugi dzień prawie odpadł , ale był mega mokry w środku itp, wiec zastosowałam jej polecenia i podsuszyl się, na następny dzień prawie odpadł. Został na jednej „nitce”, jak go przebierałam to został mi w dłoni. Myślałam, se zawału dostanę.
-
Powiem wam ,że za bardzo to mi się też nie śpieszy.. jak dla mnie może siedzieć, byle bym tylko się źle nie czuła i mała by za bardzo nie urosła. Na razie wydaje mi się że 300g w 2tyg to tak nie za dużo, nie za mało.. Nie chciałabym klocka urodzić. Wyjdzie jak będzie gotowa. Ciekawa jestem co będzie za tydzień jak do niego pójdę. Jeśli nic się nie zmieni to kiedy idzie się do szpitala? W dniu terminu czy po? Nie chciałabym iść do innego lekarza niż mój..
Ilona92 lubi tę wiadomość
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
KJ u mnie dziś znowu była położna. Od wtorku przybral 200g. Niemożliwe, więc to chyba ten skok. Żółtaczka może być nawet do msc... Trzeba pilnować. Mój starszak poszedł w pon, chodził 4 dni, katar przeszedł, a dziś znowu boom, jutro nie idzie.
KJ2020 lubi tę wiadomość
-
Aga dobrze że z Tymkiem wszystko w porządku i że pięknie je cyca 😊 wcale się nie dziwię że się przerazilas...sama jak to przeczytałam byłam przestraszona.
KJ okna umyłam wczoraj, nawet wszystkie szafki w kuchni ogarnęłam A mam je do samego sufitu i muszę na stołek stawać by wszystko dosiegnac. Sex...temat dla mojego męża mógłby nie istnieć bo myśli że po akcji od razu pójdę rodzić 🤦♀️ nie idzie mu wytłumaczyć że to tak nie działa... Ogólnie od jutra zacznę sutki przygotowywać do karmienia to może skurcze się jakieś zaczną.Ilona92 lubi tę wiadomość
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
Straw berry jak czytam co piszesz to mam wrażenie ze nasze dzieci przyjęły taką samą strategie rozwoju w podobnym czasie mamy na tapecie te same tematy tez ten skok wagi wydaje mi się za duży ale tak pisze Ilona to pewnie efekt skokowy. Dla mnie najważniejsze że nie ma spadków i odetchnęłam z ulgą przynajmniej na chwile.
Ilona u nas też pępek ledwo się trzymał a do tego brzydził wiec położna kazał mi wczoraj iść do lekarza bo i tak mieliśmy się pokazać do dwóch tygodni od porodu. A na wizycie jak pępek odszedł po prostu przy ściąganiu body. Ale wyglada to lepiej niż jak tak wisiał.
Agnieszka a Ty jak się czujesz?Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Ja się boję ze nie poradze sobie z pepkiem
Ogólnie czuje się bardzo dobrze juz po kąpieli 🙂 cyca ciągnie ladnie ale krótko, chociaż położne mówią, że mam dużo pokarmu i on się najada bo odrazu leci i jest go duzo.
Beatii ja tez męczyłam sutki bo mąż nie chciał się bawić 😁Ilona92, Beatti lubią tę wiadomość
-
Kj dokładnie wszystko skokowo z pępkiem u nas było to samo. A klamerka wam zostawili?
Agnieszka dasz radę. W pępku trzeba czyścić ten pierścień i osuszać , wietrzyć ile można , zbierać ta wydzielinę i będzie ok. Jeśli zacznie się babrać to labo są takie gotowe waciki ze spirytusem w sklepie albo samemu rozcieńczyć żeby miał 70% albo delikatnie na patyczki woda utleniona żeby te wszystkie „brudy” wypienilo, zebrać, osuszyć i tak raz dziennie, a wcześniej octaniseptem.
Beati masz racje z dzieckiem. Ważne żebyście się dobrze czuły i były zdrowe. Mój tak zaczął przybierać. W dwa tygodnie 800 gram 🙈🙈🙈był cięższy od córki o ponad 600 gram. Dlatego miałam tak wysadzony brzuch do przodu bo gdzieś się musiał zmieścić. Z drugiej strony nie boje się go brać. Ja zawsze mówię żeby zdrowe było, ale takiego 5 kg bym się przestraszyła 😜😜
Agnieszka to super ! Pamiętaj, ze w pierwszych dobach dziecko tez wypoczywa pi całym porodzie. U nas młody już powoli zaczyna ogarniać dzień i noc. Trochę już jest aktywny, także mogę coś planować. Kładę go na brzuszek i widzę , ze się meczy i ucieka spać. Jest mistrzem w brudzenie pieluchy.
Znacie jakieś szybkie sposoby na usunięcie „musztardy” z ubranek lub tkanin? Na przewijak nie chce podkładów bo i tak toniemy w śmieciach. Masakra pełen kosz dziennie moich higienicznych rzeczy i juniora