WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w domku... Ufff... Gorąco... Było niezłe opóźnienie i to czekanie najgorsze. Ale najważniejsze, że z Bobo wszystko dobrze. Ma prawie 6,5 cm co z USG daje równo 13+0, a z OM mamy 12+1. Termin wg USG na 11/03, jednak skonsultuje z moją ginekolog czy zmieniamy datę.
    Przepływy wszystkie w porządku, wymiary, przezierność wszystko w normie. Pani doktor mówiła, że jest wszystko jak najbardziej w porządku 😍😍😍
    Co do płci, nie mogła potwierdzić, bo wstydzioch - nie dało rady zobaczyć na 100% choć coś wspomniała o 🩷 Także na razie nie ma pewności, bo na ostatniej wizycie była mowa o 💙 ale to nie ważne, najważniejsze, że całe i zdrowe!!!!! Maluch fikał jak szalony, aż w pewnym momencie Pani dr mówi "no spokój, spokój, współpracuj ze mną" 🤣
    Po wizycie ruszyliśmy do sklepu z wózkami itp. Spodobał nam się jeden model, piękny kolor, lekki, łatwy w składaniu, wszystko przemyślane. Adamex Delta Elite SE - no mega. Wszystko dopracowane. Do tego Pan nam opowiedział wszystko o fotelikach, wiemy co kupić itp i to za super cenę a z 5 gwiazdkami testowymi z bazą obrotową za niecałe 1300 zł.
    Oczywiście bez niczego nie mogliśmy wyjść, więc wzięliśmy ostatni komplet pościeli, rożek i ochraniacz do łóżeczka w misie w beżowym odcieniu ze spodem butelkowa zieleń 😍😍
    Cudny dzień!
    Gratuluję udanych wizyt!!!!! I badań 🥰🥰🥰

Teraz 11/09 wizyta u genetyka i omówienie Pappa. Ale myślę, że już będzie to tylko formalność 🥰

monii00, Martyna , Polcja, Abilify05, Pusshka lubią tę wiadomość

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam że już macie wyniki i cieszę się bardzo że niskie ryzyka, ja nadal czekam i się stresuje... Gratulacje pozytywnych wizyt 😘

Starania od 2017r.
    🙋30 lat
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️
    25.02.2025 🩷👶

age.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @maglew ten argument choć praktyczny do mnie nie przemawia 😂 niestety jestem po budownictwie i esetyka jest dla mnie też ważna 🙂 co do różyczki to też pierwszy raz słyszę o tym, że spadają.. dobrze, że ktoś to wyłapał 🙂

@Karina96 my mamy osobne kołdry na lato i na zimę, też już wkładam kołdrę między nogi i tak najlepiej mi się śpi 🙂 też muszę kupić tą poduszkę, nawet mąż pytał kiedy kupuje 😅

@KatarzynaBak witaj, opowiedz coś o sobie i staraniach 🙂 kiedy masz prenatalne i wizyty?

@Konieczko współczuję, domyślam się, że jest ciężko bo takie małe dziecko jeszcze nie rozumie dobrze 🙂 super wiadomość ❤️ zabieraj koniecznie, niech Mąż sobie poogląda Maluszka 😊

@eliz może ma większe pojęcie o Twoich chorobach i podjęte kroki pozwolą na uregulowanie Twoich wyników 😊

@Polcja z uwagi na wcześniejszy poród masz takie ryzyko, bo mnie też dopytywali o poronienia i porody mojej mamy 😉 np. strona https://pl.imgbb.com/

@Majania a zazwyczaj jest Synuś Mamusi, więc jest taka szansa 😊 witamy kolejnego Chłopaka na pokładzie 🩵

@Madzik2208 cudne wieści ❤️ widzę, że dzień pełen wrażeń i udane zakupy 😊 jak się pochwaliłaś to teraz musisz pokazać 😅

@Katri94 też czekam i chciałbym już wiedzieć 🥺

Katri94, Madzik2208 lubią tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l. 👶🏻💙

age.png
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    @maglew ten argument choć praktyczny do mnie nie przemawia 😂 niestety jestem po budownictwie i esetyka jest dla mnie też ważna 🙂 co do różyczki to też pierwszy raz słyszę o tym, że spadają.. dobrze, że ktoś to wyłapał 🙂

@Karina96 my mamy osobne kołdry na lato i na zimę, też już wkładam kołdrę między nogi i tak najlepiej mi się śpi 🙂 też muszę kupić tą poduszkę, nawet mąż pytał kiedy kupuje 😅

@KatarzynaBak witaj, opowiedz coś o sobie i staraniach 🙂 kiedy masz prenatalne i wizyty?

@Konieczko współczuję, domyślam się, że jest ciężko bo takie małe dziecko jeszcze nie rozumie dobrze 🙂 super wiadomość ❤️ zabieraj koniecznie, niech Mąż sobie poogląda Maluszka 😊

@eliz może ma większe pojęcie o Twoich chorobach i podjęte kroki pozwolą na uregulowanie Twoich wyników 😊

@Polcja z uwagi na wcześniejszy poród masz takie ryzyko, bo mnie też dopytywali o poronienia i porody mojej mamy 😉 np. strona https://pl.imgbb.com/

@Majania a zazwyczaj jest Synuś Mamusi, więc jest taka szansa 😊 witamy kolejnego Chłopaka na pokładzie 🩵

@Madzik2208 cudne wieści ❤️ widzę, że dzień pełen wrażeń i udane zakupy 😊 jak się pochwaliłaś to teraz musisz pokazać 😅

@Katri94 też czekam i chciałbym już wiedzieć 🥺
    Zobaczymy czy się uda dodać zdjęcie 🤣

https://zapodaj.net/plik-f13XQ8mLTP

Dajcie znać czy Wam wchodzi?
    W takim motywie jeszcze pościel na poduszkę i kołderkę plus ochraniacz do łóżeczka.

monii00 lubi tę wiadomość

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

• RainbowDeer Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że temat wózków powrócił. Będzie niepopularna opinia, pewnie się za głowę złapiecie, ale ja chyba gondoli kupować nie będę 🫣

Jestem minimalistką i wszystko, co zajmuje więcej miejsca, a z czego można zrezygnować, usuwam ze swojej listy potrzeb.

Zamiast gondoli, która starcza raptem na pół roku, chciałabym wychodzić na spacery/do miasta w chuście lub nosidle (takim zakładanym na siebie/męża, nie tym do ręki xd)

Czy pomysł sie sprawdzi, to się okaże jak poznamy malucha. W ostateczności jeśli się nie uda, kupimy na szybko jakąś używkę

W ogóle ta cała otoczka konsumpcjonizmu wokół ciąży i małych dzieci mnie przeraża. Mam wrażenie że ta gałąź jest bardziej napompowana niż branża beauty, a to już wyczyn

Agula31, Polcja, Pusshka lubią tę wiadomość

'96👩‍❤️‍👨'90

START STARAŃ 09.22
    START LECZENIA 01.24

♀️ PCOS, AMH 5,1

♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml

02.24 - IUI przepływowa ❌️
    04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
    05.06.24 - start stymulacji 💉
    15.06.24 - punkcja 🧪
    20.06.24 - transfer
    HCG 9dpt 77 ✨️
    HCG 11dpt 189 🥹
    HCG 19dpt 4655 🙃
    27dpt mamy ❤️

❄️❄️❄️ czekają na swoją kolej

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RainbowDeer wrote:
    Widzę, że temat wózków powrócił. Będzie niepopularna opinia, pewnie się za głowę złapiecie, ale ja chyba gondoli kupować nie będę 🫣

Jestem minimalistką i wszystko, co zajmuje więcej miejsca, a z czego można zrezygnować, usuwam ze swojej listy potrzeb.

Zamiast gondoli, która starcza raptem na pół roku, chciałabym wychodzić na spacery/do miasta w chuście lub nosidle (takim zakładanym na siebie/męża, nie tym do ręki xd)

Czy pomysł sie sprawdzi, to się okaże jak poznamy malucha. W ostateczności jeśli się nie uda, kupimy na szybko jakąś używkę

W ogóle ta cała otoczka konsumpcjonizmu wokół ciąży i małych dzieci mnie przeraża. Mam wrażenie że ta gałąź jest bardziej napompowana niż branża beauty, a to już wyczyn

Spoko ja też żałuję że miałam :P głównie w chuście a potem od 10 miesiąca chusta + nosidło w sumie dobry plan 💪

Tak, można porównać te branżę że sobą, trzeba być bardzo trzeźwym w podejmowaniu decyzji.

RainbowDeer lubi tę wiadomość

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Madzik2208 ale dzień! Dobrze że wszystko w porządku no i gratulacje zakupów jeśli one dały Ci tyle radości to tylko się cieszyć 🤗

@Monii ja się śmieję oczywiście, dla mnie tez estetyka jest ważna ale w byciu rodzicem czasem estetyka schodzi na dalsze plany i liczy się najbardziej funkcjonalność:P czy Ty dalej wymiotujesz, jak mdłości? Mam nadzieję że mijają 🙏

Madzik2208, monii00 lubią tę wiadomość

preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:
    Zobaczymy czy się uda dodać zdjęcie 🤣

https://zapodaj.net/plik-f13XQ8mLTP

Dajcie znać czy Wam wchodzi?
    W takim motywie jeszcze pościel na poduszkę i kołderkę plus ochraniacz do łóżeczka.
    Ale słodkie 😍 doszło 🙂

Madzik2208 lubi tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l. 👶🏻💙

age.png
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Ale słodkie 😍 doszło 🙂
    Nowa umiejętność 😍 udało się 😁

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

preg.png

• monii00 Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @RainbowDeer to Wasze Dzieciątko i Wasze decyzje, każdy żyje swoim życiem 🙂 co się da to chcemy używane, to co niezbędne nowe 😉

@maglew dziękuję, że pytasz.. Mam lepsze i gorsze dni. Po odstawieniu leków znów zaczęłam wymiotować. Potem 2 dni nic. Dzisiaj rano i przed chwilą małe wymioty. Rano za ostro wstałam i chyba przez to. A teraz wzięłam się za sprzątanie i chyba za bardzo ściskałam brzuch. Na pewno progres jest, chyba potrzeba czasu 🙂 Staram się jeść małe porcje a często i wieczorem jem jeszcze, rano raczej wymiotuje z głodu bo nie mam takiego apetytu.. wsuwam często banana i idę dalej spać 😂

maglew lubi tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l. 👶🏻💙

age.png
  • blabla Ekspertka

Wysłany: 3 września 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Oficjalnie zaczęłam l4. Byłam na badaniu i wstępnie znamy płeć dziecka. Zdziwiłam się, że na tym etapie jeszcze są wyrostki płciowe 😊 rzucam się w wir domowych obowiązków i odpoczynku przy książce. Odstawiam progesteron i zobaczymy co będzie się działo z szyjką. Aktualnie dziecko waży 123 g. Następną wizyta za 4 tygodnie ♥️

Abilify05, Polcja, Pusshka lubią tę wiadomość

preg.png
    08.01 💔
    17.06 ⏸️
    24.06 17 dpo beta 2450
    26.06 19 dpo beta 5500 🥹
    6.07 6 + 1 ❤️
    19.07 8+0 1,89 cm 🐻
    30.07 3.14 cm 🍀
    20.08 7,7 cm 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2024, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam godzinkę temu. Wszystko dobrze z dzidziolem ☺️ 67mm, więc duży urósł (na pewno starszy nie jest, bo wiem kiedy owulacja była). Tak jak u @Madzik2208 termin z OM - 17.03, z USG - 11.03.

maglew, Abilify05, Polcja, Pusshka lubią tę wiadomość

• monii00 Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @blabla 🩷 czy 🩵? Dużo odpoczynku dla Was na L4 i mam nadzieję, że z szyjką będzie wszystko dobrze. Koniec zmartwień, cieszmy się ciążą ❤️

@Fluffy czy zmieniać Ci termin porodu w 1 poście? Cieszę się, że Maluchy tak ładnie rosną ❤️

blabla lubi tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l. 👶🏻💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    @Fluffy czy zmieniać Ci termin porodu w 1 poście? Cieszę się, że Maluchy tak ładnie rosną ❤️
    Na razie nie, zobaczymy co na wizycie mój gin powie ☺️

• maglew Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ wysyp dobrych wieści ♥️

Polcja lubi tę wiadomość

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:
    Nowa umiejętność 😍 udało się 😁

Sprzedaj info jak to otworzyć :)

preg.png
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko chwilę mnie od rana nie było, a ile wiadomości 😁 teraz odpisywać na coś spezed dwóch stron trochę bez sensu 😅 gratuluję udanych wizyt.

Monii ładny ten wózek choć rzeczywiście ciemny mimo tego moro. No i rzeczywiście głównie dla chłopca.

Karina96 miałam poduszkę typu C, wielką jak wąż boa 😄 była bardzo wygodna, chociaż partner już tylko czekał aż się jej pozbędziemy bo zajmowała pół łóżka 😆

Konieczko, a płeć badaliscie w tescie harmony?

Madzik2208 ładny wózek, Adamexy też są spoko. Fotelik obrotowy to złoto dla pleców, mam taki u syna ale jak wyrosl z łupiny, bo łupinę przypinaliśmy tylko pasami. Jeszcze wtedy zresztą dziecko nie jest tak ciężkie.
    Rożek też bardzo ładny :) nam się rożek mega przydał na bardzo długo, usypialismy w nim młodego jak budził się w nocy z płaczem, ale koniecznie musiał mieć usztywniany dół. Dziadkowie też chcieli nosić dziecko w rożku, bali się takie małe na ręce brać, co mnie dziwi bo mają troje dzieci 🫣 niektórym rożki w ogóle się nie przydają z kolei.

Blabla to już ten etap gdy określają wagę? Ale to zeszło :D

monii00, Polcja, blabla lubią tę wiadomość

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    202112224562.png
    202503051762.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same cudowne wiadomsci! 🥹
    Tak bardzo się cieszę Kochane🥰❤️

🌸Moni tak bardzo konkretna Pani Doktor. Tylko tyle wiadomości dostałam,że z tego wszystkiego jak wróciłam do domu to poszłam spać 😂 za dużo jak na jeden dzień. 😉

monii00, Polcja lubią tę wiadomość

Moje najwieksze szczęście Jakub urodzony 19.02.2025 o 14:36 , 3180g i 55cm. 💙💙💙

age.png
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abilify05 wrote:
    O matko chwilę mnie od rana nie było, a ile wiadomości 😁 teraz odpisywać na coś spezed dwóch stron trochę bez sensu 😅 gratuluję udanych wizyt.

Monii ładny ten wózek choć rzeczywiście ciemny mimo tego moro. No i rzeczywiście głównie dla chłopca.

Karina96 miałam poduszkę typu C, wielką jak wąż boa 😄 była bardzo wygodna, chociaż partner już tylko czekał aż się jej pozbędziemy bo zajmowała pół łóżka 😆

Konieczko, a płeć badaliscie w tescie harmony?

Madzik2208 ładny wózek, Adamexy też są spoko. Fotelik obrotowy to złoto dla pleców, mam taki u syna ale jak wyrosl z łupiny, bo łupinę przypinaliśmy tylko pasami. Jeszcze wtedy zresztą dziecko nie jest tak ciężkie.
    Rożek też bardzo ładny :) nam się rożek mega przydał na bardzo długo, usypialismy w nim młodego jak budził się w nocy z płaczem, ale koniecznie musiał mieć usztywniany dół. Dziadkowie też chcieli nosić dziecko w rożku, bali się takie małe na ręce brać, co mnie dziwi bo mają troje dzieci 🫣 niektórym rożki w ogóle się nie przydają z kolei.

Blabla to już ten etap gdy określają wagę? Ale to zeszło :D
    My chcieliśmy po prostu coś kupić, no i ta butelkowa zieleń mnie urzekła 😍 a że pani poleciła nam ostatni komplet pościeli w tym motywie, to mówimy dobra bierzemy 😁

monii00, Abilify05 lubią tę wiadomość

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

preg.png

• Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglew wrote:
    Sprzedaj info jak to otworzyć :)
    Skopiuj ten link co wstawiłam i wrzuć w przeglądarkę 😁

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

preg.png

‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ