Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć kochane 😘
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ✊❤️
Dzisiaj sobie pospałam ładnie 🙈przed 10 się obudziłam 😅śniadanko teraz wjedzie
Co do wózka też jestem za czarnym chociaż podobają mi się też takie karmelowe kolorki, ale no muszę obejrzeć na żywo popatrzeć i żeby był nie za ciężki też
Miłego dnia wam ☀️😘monii00, Polcja lubią tę wiadomość
-
Najważniejsze żeby na wózku nie było widać że jest brudny
Ja po badaniach porannych super, mam tylko jedno miejsce gdzie można pobierać krew reszta do zrosty także idealnie mi trafiła dzisiaj, wystarczyła jedna próba 💪powtarzalam przeciwciała różyczki bo w ciągu roku totalnie mi spadły i trochę martwi to moją panią dr. Zobaczymy co przyniosą wyniki.monii00, Polcja lubią tę wiadomość
-
maglew wrote:Najważniejsze żeby na wózku nie było widać że jest brudny
Ja po badaniach porannych super, mam tylko jedno miejsce gdzie można pobierać krew reszta do zrosty także idealnie mi trafiła dzisiaj, wystarczyła jedna próba 💪powtarzalam przeciwciała różyczki bo w ciągu roku totalnie mi spadły i trochę martwi to moją panią dr. Zobaczymy co przyniosą wyniki. -
Cześć! Mnie już coraz ciężej się śpi. Zabieram mężowi kołdrę i wkładam między nogi 😅 chciałam właśnie kupić sobie poduszkę do spania ciążowa ale jak zobaczyłam ile tego jest to wymiękłam. Nie mam pojęcia jaki kształt wybrać. Lubię spać na obu bokach chyba najlepsza będzie u albo c co wy na to ?🙋28 lat
🧑🦱29 lat
Starania od grudnia 2023. Pierwsza ciąża. Wcześniej długi okres tabletek anty.
💊 Duphaston 2x1 - koniec w 11 tyg.
⏸️ 24.06.24
05.07 widać pęcherzyk!
19.07 7 tydzień, mamy serce i jeden cm szczęścia!
30.07. 8+6 z badania, 2.5cm ❤️
27.08 prenatalne 12+6, 6.5 cm, chyba będzie córka 💗
17.10 połówkowe, mała Wiktoria rośnie jak na drożdżach! Waga 380g, chyba będzie mieć długie nogi 😅
-
Karina96 wrote:Cześć! Mnie już coraz ciężej się śpi. Zabieram mężowi kołdrę i wkładam między nogi 😅 chciałam właśnie kupić sobie poduszkę do spania ciążowa ale jak zobaczyłam ile tego jest to wymiękłam. Nie mam pojęcia jaki kształt wybrać. Lubię spać na obu bokach chyba najlepsza będzie u albo c co wy na to ?
Też się już ostatnio zastanawiałam nad tym chciałam kupić ale faktycznie sporo tego, bardziej bym się skłaniała do tego w kształcie U ale muszę jeszcze popatrzeć 😁 -
Martyna wrote:Pierwsze słyszę, że przeciwciała mogą spaść 😲😲 coś wiesz o tym więcej?💔 04.10.2024 🩵 16tc
-
Martyna wrote:Pierwsze słyszę, że przeciwciała mogą spaść 😲😲 coś wiesz o tym więcej?34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Dooobra, już rozumiem 😀😀 zdziwiłam się z tą różyczka, bo miałam szczepienie jedynie jako dziecko. Co prawda robiłam igg w tej ciąży i wyszło ponad 30, a lekarz nic nie mówił dlatego się zdziwiłam 😀😃
-
Tak, przeciwciała spadają w trakcie życia. Aktualnie są tak niskie że istnieje jakieś ryzyko że mogę się zarazić szczególnie mając dziecko w przedszkolu. Ale mam nadzieję że im dalej w tygodniach ciąży tym będzie już bezpieczniej.
Z poduszek do spania miałam te największa w literę C ale była ciut za długa dla mnie przy wzroście 176 cm. Też się rozglądam i patrzę co nowego jest w ofercie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 12:21
-
Martyna wrote:Dooobra, już rozumiem 😀😀 zdziwiłam się z tą różyczka, bo miałam szczepienie jedynie jako dziecko. Co prawda robiłam igg w tej ciąży i wyszło ponad 30, a lekarz nic nie mówił dlatego się zdziwiłam 😀😃
Bo to bardzo dobry wynik jestMartyna lubi tę wiadomość
-
maglew wrote:Tak, przeciwciała spadają w trakcie życia. Aktualnie są tak niskie że istnieje jakieś ryzyko że mogę się zarazić szczególnie mając dziecko w przedszkolu. Ale mam nadzieję że im dalej w tygodniach ciąży tym będzie już bezpieczniej.
Z poduszek do spania miałam te największa w literę C ale była ciut za długa dla mnie przy wzroście 176 cm. Też się rozglądam i patrzę co nowego jest w ofercie.
Mnie kusi ta poduszka ciążowa z The Slings, choć nie ukrywam, że cena trochę przeraża 🫣 Będę się jeszcze rozglądać za czymś innym, z synem miałam w literę C kupiona gdzieś na allegro, ale była dla mnie za twarda, bo jak leżałam na niej głową to strasznie ucho bolałoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 12:49
-
Cześć dziewczyny! Nie było mnie tutaj bo młoda ma regres snu 18 miesiąca i nie wiemy z mężem jak się nazywamy. Serio. Dramat.
Wczoraj dzwonił ginekolog! Test harmony wyszedł ok! Od wczoraj oficjalnie mówimy że jestem w ciąży 🥹 kolejne badania 25.09 i zabieram na nie mezusia za sobą 🥹Atenka, Olaa..32, monii00, Pusshka, KatarzynaBak lubią tę wiadomość
-
Dotarłam w koncu do domu,uff... 🥵
Mega gorąco... spoznilam się na wizytę. (ah te ranne warszawskie korki 🤬) ale na szczęście Pani Doktor mnie przyjęła. Okazało się,że to Ginekolog no i dostałam skierowania do Kardiologa,Diabetologa,badania krwi...(wszystko u nich)od dzisiaj zaczynam insulinę brać. I jeszcze muszę zamówić sensor.
No jednak dobrze,że na zwolnienie poszłam😂 Przy okazji sprawdziła czy z bąblem wszystko okej. 😄maglew, monii00, Abilify05, Pusshka lubią tę wiadomość
Ponad dwa lata starań.
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia,otyłość, w ciągu roku -20kg
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
💊acard 150mg
💊3x1 no-spa , magnez
💉 neoparin 40mg
💉insulina
22.06.24 niepewne ⏸️🥹
05.07.24 - 5tydzień 🥹
18.07.24 - 6+6 -mierze 1,1cm ❤️ 146/min
31.07.24 - 8+5 -mierze 2.39cm❤️176/min
19.08.24 - 11+3-mierze 5.59cm ❤️ 165/min
28.08.24 -12+5 -mierze 6,84cm ❤️ 156/min - ryzyka niskie z testu Pappa
19.09.24 -15+6-ważę 155g i jestem chłopcem 💙
17.10.24 - 19+6 - ważę 328g 💙
24.10.24 II prenatalne wszystko OK , 100% chłopak , ważę 461g 💙
14.11.24 - wizyta u Gin.
21.11.24 - echo 💙 bąbla
-
Jestem , wróciliśmy ! Ryzyka są niskie, trochę więcej ryzyko porodu po 34 tc . Bardzo długo mnie badała i zewnątrz i wewnątrz po 2 razy , przed wizytą zjadłam pół snikiersa, ale było to nie potrzebne. Bejbik tak się kręcił że w którymś momencie lekarz powiedziała że mamy przyjechać za tydzień bo ona nie może zbadać dokładnie. Po czasie się uspokoiło 🫣 jeżeli ktoś mi wytłumaczy jak wstawić tu zdjęcia z telefonu najlepiej, to pokaże , piękny widok
Połówkowe mam na 19.11
eliz, Atenka, monii00, RainbowDeer, Abilify05, Agula31, Pusshka lubią tę wiadomość
-
Konieczko wrote:Cześć dziewczyny! Nie było mnie tutaj bo młoda ma regres snu 18 miesiąca i nie wiemy z mężem jak się nazywamy. Serio. Dramat.
Wczoraj dzwonił ginekolog! Test harmony wyszedł ok! Od wczoraj oficjalnie mówimy że jestem w ciąży 🥹 kolejne badania 25.09 i zabieram na nie mezusia za sobą 🥹
Gratulacje wyników testów, spokojna głowa teraz:) wspieram mocno jesli chodzi o regres, trochę potrwa więc dużo cierpliwości i miłościPolcja lubi tę wiadomość
-
Polcja wrote:Jestem , wróciliśmy ! Ryzyka są niskie, trochę więcej ryzyko porodu po 34 tc . Bardzo długo mnie badała i zewnątrz i wewnątrz po 2 razy , przed wizytą zjadłam pół snikiersa, ale było to nie potrzebne. Bejbik tak się kręcił że w którymś momencie lekarz powiedziała że mamy przyjechać za tydzień bo ona nie może zbadać dokładnie. Po czasie się uspokoiło 🫣 jeżeli ktoś mi wytłumaczy jak wstawić tu zdjęcia z telefonu najlepiej, to pokaże , piękny widok
Połówkowe mam na 19.11
Gratulacje wyników! Jakimi parametrami mierzy się ryzyko wcześniejszego porodu? -
My też już po badaniu, na USG wszystko wyszło książkowo, mały człowiek ma już ponad 6cm i będzie drugi chłopak 🙉🙉 mam nadzieję, że chociaż drugi będzie synusiem mamusi 🤣🤣, bo pierwszy ma od małego tatozę totalną.
eliz, Polcja, monii00, maglew, Abilify05, Abilify05, Pusshka, KatarzynaBak lubią tę wiadomość
-
maglew wrote:Gratulacje wyników! Jakimi parametrami mierzy się ryzyko wcześniejszego porodu?