Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Monii napewno wszystko będzie dobrze, wchłonie się tak jak lekarz mówi, bądź dobrej myśli ❤️trzymam kciuki mocno🍀✊ja wierzę w was kochana 😘
LutekPaulutek trzymam kciuki mocno również za wyniki ✊❤️będzie dobrze -
Monii ! LutekPaulutek! Będzie dobrze 🌷
Ja dziś źle się poczułam, wymioty, ból podbrzusza, ciężko oddychać bylo, pociłam się . Pojechałam do szpitala zrobić USG , dostałam aż 3 kroplówki , zostawili mnie tu do niedzieli , lekarz powiedział że jeżeli w niedzielę będą wyniki ok to pójdę do domu . Ale nie wiem co w nich nie tak , nie było możliwości jeszcze spytać. Wiem tylko że jestem odwodniona .
Leżąc i leżąc 😕 -
@monii00 te torbiele wyszły w rutynowym usg? Jeśli lekarz mówi że prawdopodobnie się wchłoną, to trzeba mu zaufać.
Ja bym chyba zrobiła dodatkowe badania typu nifty żeby na dobre wykluczyć trisomie, dla własnego spokoju. O ile oczywiście finanse na któryś z tych pakietów pozwalają.
Ewentualnie w oczekiwaniu na połówkowe dodatkowa wizyta u swojego lub innego lekarza (druga opinia). Nie wiem co tu więcej poradzić, trzymaj się. Jest sporo małych wad które wychodzą w usg, a w trakcie ciąży lub w niemowlęctwie się wchłaniają. Jestem dobrej myśli ❤️
@LutekPaulutek jak się nad tym zastanowić to nie jest aż takie duże ryzyko. Wierzę że w sanco wszystko wyjdzie cacy 👌
U mnie nadal brak wyników z pappy. Jest to jakiś nieśmieszny żart. Rzekomo wysłane pocztą w poniedziałek. Jak jutro nie przyjdą, to już nie wiem co robić 😤'96👩❤️👨'90
START STARAŃ 09.22
START LECZENIA 01.24
♀️ PCOS, AMH 5,1
♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml
02.24 - IUI przepływowa ❌️
04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
05.06.24 - start stymulacji 💉
15.06.24 - punkcja 🧪
20.06.24 - transfer
HCG 9dpt 77 ✨️
HCG 11dpt 189 🥹
HCG 19dpt 4655 🙃
27dpt mamy ❤️
❄️❄️❄️ czekają na swoją kolej
-
Dziewczyny Monii i LutekPaulutek kochane jestem z Wami całym sercem ❤️ Nie wiem co powiedzieć, bo każde słowo jest dość mało budujące. Po prostu Was przytulam mocno!!!!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Martyna wrote:Dziewczyny, czy którejś z was już się sączy z piersi? To nie było oblanie, co jakiś czas widać na bluzce mokre i jak ścisnęłam sutka to robi się mokry. Nawet nie wiedziałam, że tak wcześnie można 🫣 jak temu zaradzić, co mam zrobić? Wiecie coś? 😂 na razie może nie będę reagowała, bo jest tego malutko i nie przeszkadza, ale boję się, że się rozpędzi 🤔
@Martyna mniej więcej w tym czasie może już się wytwarzać siara. To o niczym nie świadczy jeszcze, na pewno mleko nie będzie się lało bo ono dopiero pojawia się po siarze w kolejnych dobach. Kup sobie wielorazowe albo jednorazowe wkładki dla większego komfortu ale myślę że to chwilowe. -
@Monii00 dużo sił i pozytywnego myślenia. Ja też bym posłuchała lekarza chociaż łatwo pisać, z tyłu głowy zostaje nic innego niż czarne myśli. Przytulam Cię mocno, pamiętaj tutaj możesz pisać o wszystkich uczuciach.
@LutekPaulutek, ja myślę że nie masz złego tego wyniku! Ale zejdzie wam stres jeśli przyjdą wyniki Sanco. Ja przed wynikiem pappy miałam 1:120, to jest po prostu statystyka która bardzo nas straszy, ja wierzę bardziej w USG i wiem że u Was będzie wszystko dobrze! Trzymam kciuki i ściskam. -
@Lilou trochę się wtrące z moim komentarzem odnośnie encortonu. Brałam od 14 dnia cyklu aż do 15tc. Schodziłam z 5mg, przez tydzień miałam brać 2.5mg i powiem szczerze że bałam się odstawić. I wydaje mi się że od momentu odstawienia wróciły mi mdłości i gorsze samopoczucie, nie wiem czy organizm tak przechodzi odstawienie? Accofillu już nie biorę od dawna ale nie miałam skutków odstawienia. Co do pappy, to pewnie wzięli pod uwagę moje 4 poronienia ale wyniki wyszły bardzo dobre.
-
🌸maglew po tych dwóch plamkach jest spokój na szczęście 🙏🏽
🌸Eliz, bo my tutaj czekamy na wieści co się skrywa pod twoim serduchem!! 🥰
maglew, eliz lubią tę wiadomość
-
Polcja wrote:Monii ! LutekPaulutek! Będzie dobrze 🌷
Ja dziś źle się poczułam, wymioty, ból podbrzusza, ciężko oddychać bylo, pociłam się . Pojechałam do szpitala zrobić USG , dostałam aż 3 kroplówki , zostawili mnie tu do niedzieli , lekarz powiedział że jeżeli w niedzielę będą wyniki ok to pójdę do domu . Ale nie wiem co w nich nie tak , nie było możliwości jeszcze spytać. Wiem tylko że jestem odwodniona .
Leżąc i leżąc 😕Polcja lubi tę wiadomość
-
@Eliz, czekamy na relacje z wizyty
Do do współżycia, miałam większe libido w pierwszym trymestrze w przerwie między gorszym samopoczuciem i kilka razy nam się udało. Teraz coś mniej bo po prostu na wieczór jestem mega słaba i zmęczona i szybko zasypiam. Chciałabym żeby to zmęczenie minęło, brakuje mi bliskości takiej bo jednak wcześniej jej było bardzo bardzo dużo.eliz lubi tę wiadomość
-
maglew wrote:@Monii00 dużo sił i pozytywnego myślenia. Ja też bym posłuchała lekarza chociaż łatwo pisać, z tyłu głowy zostaje nic innego niż czarne myśli. Przytulam Cię mocno, pamiętaj tutaj możesz pisać o wszystkich uczuciach.
@LutekPaulutek, ja myślę że nie masz złego tego wyniku! Ale zejdzie wam stres jeśli przyjdą wyniki Sanco. Ja przed wynikiem pappy miałam 1:120, to jest po prostu statystyka która bardzo nas straszy, ja wierzę bardziej w USG i wiem że u Was będzie wszystko dobrze! Trzymam kciuki i ściskam.
Dziękuję za wsparcie ❤️ Poeiem Wam szczerze że chyba tylko dzięki temu USG jeszcze nie zwariowałam i trzymam się tego usilnie - zarówno na USG prenatalnym pani doktor nie zauważyla nic niepokojącego, tak i nasz lekarz prowadzący dwa dni temu powiedział że wszystko jest w porządku i nie widzi żadnych nieprawidłowości... A Ty mając takie ryzyko pogłębiałaś diagnostykę, potwierdziło się? -
🌸Martynka 🌸Maglew dziękuję Kochane ☺️ już pisze co tam u mnie na wizycie. 🥰
Na szczęście jest wszystko bardzo dobrze.
Szyjka wporządku,płynów jest tyle ile trzeba.
Bąbel waży 155gram 🥹
Kręcił się jak to Pani Ginekolog powiedziala : 'jak gówna w przeręblu..I tak i tak 😅' no UWIELBIAM JA ❤️ ale najważniejsze pokazał swe krocze...no i SIUSIAK jest 😅🥹 więc chociaż łaskawy pokazał swe oblicze...ale zdjęcia to najwyżej krocza mam i rączki o takiej pięknej. 🥰
https://zapodaj.net/plik-20qM1qzyIR
https://zapodaj.net/plik-rQnDnx52rR
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 21:56
ŻonaMarynarza, Polcja, maglew, Katri94, Pusshka, blabla, Olaa..32, Pinkflower, Agula31, Abilify05 lubią tę wiadomość
Ponad dwa lata starań.
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia,otyłość, w ciągu roku -20kg
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
💊acard 150mg
💊3x1 no-spa , magnez
💉 neoparin 40mg
💉insulina
22.06.24 niepewne ⏸️🥹
05.07.24 - 5tydzień 🥹
18.07.24 - 6+6 -mierze 1,1cm ❤️ 146/min
31.07.24 - 8+5 -mierze 2.39cm❤️176/min
19.08.24 - 11+3-mierze 5.59cm ❤️ 165/min
28.08.24 -12+5 -mierze 6,84cm ❤️ 156/min - ryzyka niskie z testu Pappa
19.09.24 -15+6-ważę 155g i jestem chłopcem 💙
17.10.24 - 19+6 - ważę 328g 💙
24.10.24 II prenatalne wszystko OK , 100% chłopak , ważę 461g 💙
14.11.24 - wizyta u Gin.
21.11.24 - echo 💙 bąbla
-
eliz wrote:🌸Martynka 🌸Maglew dziękuję Kochane ☺️ już pisze co tam u mnie na wizycie. 🥰
Bąbel waży 155gram 🥹
Kręcił się jak to Pani Ginekolog powiedziala : 'jak gówna w przeręblu..I tak i tak 😅' no UWIELBIAM JA ❤️ ale najważniejsze pokazał swe krocze...no i SIUSIAK jest 😅🥹 więc chociaż łaskawy pokazał swe oblicze...ale zdjęcia to najwyżej krocza mam i rączki o takiej pięknej. 🥰
Gratulacje synka ♥️💙eliz lubi tę wiadomość
-
LutekPaulutek wrote:Dziękuję za wsparcie ❤️ Poeiem Wam szczerze że chyba tylko dzięki temu USG jeszcze nie zwariowałam i trzymam się tego usilnie - zarówno na USG prenatalnym pani doktor nie zauważyla nic niepokojącego, tak i nasz lekarz prowadzący dwa dni temu powiedział że wszystko jest w porządku i nie widzi żadnych nieprawidłowości... A Ty mając takie ryzyko pogłębiałaś diagnostykę, potwierdziło się?
Po pappie wyszło mi odpowiednio 1:2500, 1:5500 1:17000. Nie chciałam robić dalszej diagnostyki. Byłam i jestem wciąż na tyle zestresowana tą ciążą że kolejne oczekiwania pogorszyłoby mój stan. Nie żałuję bo uważam że i tak nic już bym nie zmieniła. Godzę się też z tym że różnie się może wszystko potoczyć. -
maglew wrote:Po pappie wyszło mi odpowiednio 1:2500, 1:5500 1:17000. Nie chciałam robić dalszej diagnostyki. Byłam i jestem wciąż na tyle zestresowana tą ciążą że kolejne oczekiwania pogorszyłoby mój stan. Nie żałuję bo uważam że i tak nic już bym nie zmieniła. Godzę się też z tym że różnie się może wszystko potoczyć.
Rozumiem, Twoje ryzyka po pappie wyszły niskie więc przy takich wynikach pewnie też bym nic nie pogłębiała . No cóż, póki co to boję się cholernie ale nie pozostało nic więcej niż tylko czekać -
eliz wrote:🌸Martynka 🌸Maglew dziękuję Kochane ☺️ już pisze co tam u mnie na wizycie. 🥰
Bąbel waży 155gram 🥹
Cudowne wieści 😊🤗 gratuluję 💙Chociaż Twoje dzidzi pokazało co tam skrywa 😁🥰eliz lubi tę wiadomość
-
🌸Eliz no w końcu się książę ujawnił! 😍
Ja już pobudka, czekam na transporty z towarem i murarzy… cieszę się, że stawiamy się „za płotem”, bo czekam na nich w łóżku 😂
Wczoraj pierwszy raz wieczorem, gdy przyłożyłam detektor to od razu serducho wyłapałam -147. Chyba wyłapałam jak malutka spała, bo bez problemu się mierzyła 😂
Miłego dnia dziewczynki i jak któraś z nas wizytuje to niezmiennie kciuki zaciśnięte 🤞🏽eliz, Agula31 lubią tę wiadomość
-
Do dziewczyn z detektorami tętna - czy tym które mają łożysko z przodu udaje się wyłapać tętno malucha?
Wyjeżdżam na parę tygodni i zastanawiam się nad zakupem żeby mieć spokój że z ciamciakiem wszystko ok. Czytałam że jak ma się łożysko z przodu, to czasami niemożliwe/utrudnione jest wyłapanie serducha tymi domowymi detektorami
Nie chcę się dodatkowo stresować, więc jak ma nie łapać to wolę nie kupować 🙈eliz lubi tę wiadomość
'96👩❤️👨'90
START STARAŃ 09.22
START LECZENIA 01.24
♀️ PCOS, AMH 5,1
♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml
02.24 - IUI przepływowa ❌️
04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
05.06.24 - start stymulacji 💉
15.06.24 - punkcja 🧪
20.06.24 - transfer
HCG 9dpt 77 ✨️
HCG 11dpt 189 🥹
HCG 19dpt 4655 🙃
27dpt mamy ❤️
❄️❄️❄️ czekają na swoją kolej
-
RainbowDeer wrote:Do dziewczyn z detektorami tętna - czy tym które mają łożysko z przodu udaje się wyłapać tętno malucha?
Wyjeżdżam na parę tygodni i zastanawiam się nad zakupem żeby mieć spokój że z ciamciakiem wszystko ok. Czytałam że jak ma się łożysko z przodu, to czasami niemożliwe/utrudnione jest wyłapanie serducha tymi domowymi detektorami
Nie chcę się dodatkowo stresować, więc jak ma nie łapać to wolę nie kupować 🙈