X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: 19 września, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monii napewno wszystko będzie dobrze, wchłonie się tak jak lekarz mówi, bądź dobrej myśli ❤️trzymam kciuki mocno🍀✊ja wierzę w was kochana 😘

LutekPaulutek trzymam kciuki mocno również za wyniki ✊❤️będzie dobrze

Starania 7 lat
    🙋30 lat
    Laparoskopia 2020r
    Inseminacja 5 razy nieudana 2022/23💔
    Punkcja 15.05.2024
    17.07.24 ⏸️
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️

22.07.24- 0,8👶
    31.07.24- 1,61cm👶
    05.08.24- 2,2cm👶
    14.08.24-3,68cm👶
    28.08.24-6,25cm👶
    18.09.24-9,25cm👶
    21.10.24- 360g🩷

preg.png
  • Polcja Ekspertka

Wysłany: 19 września, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monii ! LutekPaulutek! Będzie dobrze 🌷
    Ja dziś źle się poczułam, wymioty, ból podbrzusza, ciężko oddychać bylo, pociłam się . Pojechałam do szpitala zrobić USG , dostałam aż 3 kroplówki , zostawili mnie tu do niedzieli , lekarz powiedział że jeżeli w niedzielę będą wyniki ok to pójdę do domu . Ale nie wiem co w nich nie tak , nie było możliwości jeszcze spytać. Wiem tylko że jestem odwodniona .
    Leżąc i leżąc 😕

Czekamy na ciebie 🩷
    2.08 - beta 28776
    usg - jest ❤️ 6t3d

preg.png
  • RainbowDeer Ekspertka

Wysłany: 19 września, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @monii00 te torbiele wyszły w rutynowym usg? Jeśli lekarz mówi że prawdopodobnie się wchłoną, to trzeba mu zaufać.
    Ja bym chyba zrobiła dodatkowe badania typu nifty żeby na dobre wykluczyć trisomie, dla własnego spokoju. O ile oczywiście finanse na któryś z tych pakietów pozwalają.
    Ewentualnie w oczekiwaniu na połówkowe dodatkowa wizyta u swojego lub innego lekarza (druga opinia). Nie wiem co tu więcej poradzić, trzymaj się. Jest sporo małych wad które wychodzą w usg, a w trakcie ciąży lub w niemowlęctwie się wchłaniają. Jestem dobrej myśli ❤️

@LutekPaulutek jak się nad tym zastanowić to nie jest aż takie duże ryzyko. Wierzę że w sanco wszystko wyjdzie cacy 👌

U mnie nadal brak wyników z pappy. Jest to jakiś nieśmieszny żart. Rzekomo wysłane pocztą w poniedziałek. Jak jutro nie przyjdą, to już nie wiem co robić 😤

'96👩‍❤️‍👨'90

START STARAŃ 09.22
    START LECZENIA 01.24

♀️ PCOS, AMH 5,1

♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml

02.24 - IUI przepływowa ❌️
    04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
    05.06.24 - start stymulacji 💉
    15.06.24 - punkcja 🧪
    20.06.24 - transfer
    HCG 9dpt 77 ✨️
    HCG 11dpt 189 🥹
    HCG 19dpt 4655 🙃
    27dpt mamy ❤️

❄️❄️❄️ czekają na swoją kolej

preg.png
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 19 września, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Monii i LutekPaulutek kochane jestem z Wami całym sercem ❤️ Nie wiem co powiedzieć, bo każde słowo jest dość mało budujące. Po prostu Was przytulam mocno!!!!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • WgR Nowa

Wysłany: 19 września, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołaczam do forum. Termin - Okolice 24-28marca.

Jestem po prenatalnych. Przyjmuje xonvea 2tabl na noc, a teraz doszło acard 150mg.

Choruję między innymi na hashimoto, niedoczynność.

maglew, Abilify05 lubią tę wiadomość

• maglew Autorytet

Wysłany: 19 września, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna wrote:
    Dziewczyny, czy którejś z was już się sączy z piersi? To nie było oblanie, co jakiś czas widać na bluzce mokre i jak ścisnęłam sutka to robi się mokry. Nawet nie wiedziałam, że tak wcześnie można 🫣 jak temu zaradzić, co mam zrobić? Wiecie coś? 😂 na razie może nie będę reagowała, bo jest tego malutko i nie przeszkadza, ale boję się, że się rozpędzi 🤔

@Martyna mniej więcej w tym czasie może już się wytwarzać siara. To o niczym nie świadczy jeszcze, na pewno mleko nie będzie się lało bo ono dopiero pojawia się po siarze w kolejnych dobach. Kup sobie wielorazowe albo jednorazowe wkładki dla większego komfortu ale myślę że to chwilowe.

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 19 września, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Monii00 dużo sił i pozytywnego myślenia. Ja też bym posłuchała lekarza chociaż łatwo pisać, z tyłu głowy zostaje nic innego niż czarne myśli. Przytulam Cię mocno, pamiętaj tutaj możesz pisać o wszystkich uczuciach.

@LutekPaulutek, ja myślę że nie masz złego tego wyniku! Ale zejdzie wam stres jeśli przyjdą wyniki Sanco. Ja przed wynikiem pappy miałam 1:120, to jest po prostu statystyka która bardzo nas straszy, ja wierzę bardziej w USG i wiem że u Was będzie wszystko dobrze! Trzymam kciuki i ściskam.

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 19 września, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lilou trochę się wtrące z moim komentarzem odnośnie encortonu. Brałam od 14 dnia cyklu aż do 15tc. Schodziłam z 5mg, przez tydzień miałam brać 2.5mg i powiem szczerze że bałam się odstawić. I wydaje mi się że od momentu odstawienia wróciły mi mdłości i gorsze samopoczucie, nie wiem czy organizm tak przechodzi odstawienie? Accofillu już nie biorę od dawna ale nie miałam skutków odstawienia. Co do pappy, to pewnie wzięli pod uwagę moje 4 poronienia ale wyniki wyszły bardzo dobre.

preg.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 19 września, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸maglew po tych dwóch plamkach jest spokój na szczęście 🙏🏽
    🌸Eliz, bo my tutaj czekamy na wieści co się skrywa pod twoim serduchem!! 🥰

maglew, eliz lubią tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
    29.10 438g łobuziary 🍩
    preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 19 września, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcja wrote:
    Monii ! LutekPaulutek! Będzie dobrze 🌷
    Ja dziś źle się poczułam, wymioty, ból podbrzusza, ciężko oddychać bylo, pociłam się . Pojechałam do szpitala zrobić USG , dostałam aż 3 kroplówki , zostawili mnie tu do niedzieli , lekarz powiedział że jeżeli w niedzielę będą wyniki ok to pójdę do domu . Ale nie wiem co w nich nie tak , nie było możliwości jeszcze spytać. Wiem tylko że jestem odwodniona .
    Leżąc i leżąc 😕
    Moja koleżanka w trzech ciążach leżała w szpitalu od 6-8 tygodnia bo zawsze się odwadniala, wymiotowała i ogólnie kiepsko się czuła. Może tak przechodzisz po prostu ten czas. Wierzę że lepiej się poczujesz i wrócą Ci siły.

Polcja lubi tę wiadomość

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 19 września, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Eliz, czekamy na relacje z wizyty

Do do współżycia, miałam większe libido w pierwszym trymestrze w przerwie między gorszym samopoczuciem i kilka razy nam się udało. Teraz coś mniej bo po prostu na wieczór jestem mega słaba i zmęczona i szybko zasypiam. Chciałabym żeby to zmęczenie minęło, brakuje mi bliskości takiej bo jednak wcześniej jej było bardzo bardzo dużo.

eliz lubi tę wiadomość

preg.png
  • LutekPaulutek Ekspertka

Wysłany: 19 września, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglew wrote:
    @Monii00 dużo sił i pozytywnego myślenia. Ja też bym posłuchała lekarza chociaż łatwo pisać, z tyłu głowy zostaje nic innego niż czarne myśli. Przytulam Cię mocno, pamiętaj tutaj możesz pisać o wszystkich uczuciach.

@LutekPaulutek, ja myślę że nie masz złego tego wyniku! Ale zejdzie wam stres jeśli przyjdą wyniki Sanco. Ja przed wynikiem pappy miałam 1:120, to jest po prostu statystyka która bardzo nas straszy, ja wierzę bardziej w USG i wiem że u Was będzie wszystko dobrze! Trzymam kciuki i ściskam.

Dziękuję za wsparcie ❤️ Poeiem Wam szczerze że chyba tylko dzięki temu USG jeszcze nie zwariowałam i trzymam się tego usilnie - zarówno na USG prenatalnym pani doktor nie zauważyla nic niepokojącego, tak i nasz lekarz prowadzący dwa dni temu powiedział że wszystko jest w porządku i nie widzi żadnych nieprawidłowości... A Ty mając takie ryzyko pogłębiałaś diagnostykę, potwierdziło się?

• eliz Autorytet

Wysłany: 19 września, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸Martynka 🌸Maglew dziękuję Kochane ☺️ już pisze co tam u mnie na wizycie. 🥰

Na szczęście jest wszystko bardzo dobrze.
    Szyjka wporządku,płynów jest tyle ile trzeba.
    Bąbel waży 155gram 🥹
    Kręcił się jak to Pani Ginekolog powiedziala : 'jak gówna w przeręblu..I tak i tak 😅' no UWIELBIAM JA ❤️ ale najważniejsze pokazał swe krocze...no i SIUSIAK jest 😅🥹 więc chociaż łaskawy pokazał swe oblicze...ale zdjęcia to najwyżej krocza mam i rączki o takiej pięknej. 🥰

https://zapodaj.net/plik-20qM1qzyIR
    https://zapodaj.net/plik-rQnDnx52rR

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 21:56

ŻonaMarynarza, Polcja, maglew, Katri94, Pusshka, blabla, Olaa..32, Pinkflower, Agula31, Abilify05 lubią tę wiadomość

Ponad dwa lata starań.
    👩‍🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia,otyłość, w ciągu roku -20kg
    🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%

💊acard 150mg
    💊3x1 no-spa , magnez
    💉 neoparin 40mg
    💉insulina

22.06.24 niepewne ⏸️🥹
    05.07.24 - 5tydzień 🥹
    18.07.24 - 6+6 -mierze 1,1cm ❤️ 146/min
    31.07.24 - 8+5 -mierze 2.39cm❤️176/min
    19.08.24 - 11+3-mierze 5.59cm ❤️ 165/min
    28.08.24 -12+5 -mierze 6,84cm ❤️ 156/min - ryzyka niskie z testu Pappa
    19.09.24 -15+6-ważę 155g i jestem chłopcem 💙
    17.10.24 - 19+6 - ważę 328g 💙
    24.10.24 II prenatalne wszystko OK , 100% chłopak , ważę 461g 💙

14.11.24 - wizyta u Gin.
    21.11.24 - echo 💙 bąbla

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 19 września, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eliz wrote:

Bąbel waży 155gram 🥹
    Kręcił się jak to Pani Ginekolog powiedziala : 'jak gówna w przeręblu..I tak i tak 😅' no UWIELBIAM JA ❤️ ale najważniejsze pokazał swe krocze...no i SIUSIAK jest 😅🥹 więc chociaż łaskawy pokazał swe oblicze...ale zdjęcia to najwyżej krocza mam i rączki o takiej pięknej. 🥰

Gratulacje! Najważniejsze że wszystko dobrze!! Ja bardzo lubię szczerość lekarzy także twoja jest jak najbardziej w porządku:D
    Gratulacje synka ♥️💙

eliz lubi tę wiadomość

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 19 września, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LutekPaulutek wrote:
    Dziękuję za wsparcie ❤️ Poeiem Wam szczerze że chyba tylko dzięki temu USG jeszcze nie zwariowałam i trzymam się tego usilnie - zarówno na USG prenatalnym pani doktor nie zauważyla nic niepokojącego, tak i nasz lekarz prowadzący dwa dni temu powiedział że wszystko jest w porządku i nie widzi żadnych nieprawidłowości... A Ty mając takie ryzyko pogłębiałaś diagnostykę, potwierdziło się?

Po pappie wyszło mi odpowiednio 1:2500, 1:5500 1:17000. Nie chciałam robić dalszej diagnostyki. Byłam i jestem wciąż na tyle zestresowana tą ciążą że kolejne oczekiwania pogorszyłoby mój stan. Nie żałuję bo uważam że i tak nic już bym nie zmieniła. Godzę się też z tym że różnie się może wszystko potoczyć.

preg.png
  • LutekPaulutek Ekspertka

Wysłany: 19 września, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglew wrote:
    Po pappie wyszło mi odpowiednio 1:2500, 1:5500 1:17000. Nie chciałam robić dalszej diagnostyki. Byłam i jestem wciąż na tyle zestresowana tą ciążą że kolejne oczekiwania pogorszyłoby mój stan. Nie żałuję bo uważam że i tak nic już bym nie zmieniła. Godzę się też z tym że różnie się może wszystko potoczyć.

Rozumiem, Twoje ryzyka po pappie wyszły niskie więc przy takich wynikach pewnie też bym nic nie pogłębiała . No cóż, póki co to boję się cholernie ale nie pozostało nic więcej niż tylko czekać

• Katri94 Autorytet

Wysłany: 19 września, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eliz wrote:

Bąbel waży 155gram 🥹

Cudowne wieści 😊🤗 gratuluję 💙Chociaż Twoje dzidzi pokazało co tam skrywa 😁🥰

eliz lubi tę wiadomość

Starania 7 lat
    🙋30 lat
    Laparoskopia 2020r
    Inseminacja 5 razy nieudana 2022/23💔
    Punkcja 15.05.2024
    17.07.24 ⏸️
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️

22.07.24- 0,8👶
    31.07.24- 1,61cm👶
    05.08.24- 2,2cm👶
    14.08.24-3,68cm👶
    28.08.24-6,25cm👶
    18.09.24-9,25cm👶
    21.10.24- 360g🩷

preg.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 20 września, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸Eliz no w końcu się książę ujawnił! 😍
    Ja już pobudka, czekam na transporty z towarem i murarzy… cieszę się, że stawiamy się „za płotem”, bo czekam na nich w łóżku 😂
    Wczoraj pierwszy raz wieczorem, gdy przyłożyłam detektor to od razu serducho wyłapałam -147. Chyba wyłapałam jak malutka spała, bo bez problemu się mierzyła 😂
    Miłego dnia dziewczynki i jak któraś z nas wizytuje to niezmiennie kciuki zaciśnięte 🤞🏽

eliz, Agula31 lubią tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    29.10 438g łobuziary 🍩
    preg.png
  • RainbowDeer Ekspertka

Wysłany: 20 września, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn z detektorami tętna - czy tym które mają łożysko z przodu udaje się wyłapać tętno malucha?

Wyjeżdżam na parę tygodni i zastanawiam się nad zakupem żeby mieć spokój że z ciamciakiem wszystko ok. Czytałam że jak ma się łożysko z przodu, to czasami niemożliwe/utrudnione jest wyłapanie serducha tymi domowymi detektorami

Nie chcę się dodatkowo stresować, więc jak ma nie łapać to wolę nie kupować 🙈

eliz lubi tę wiadomość

'96👩‍❤️‍👨'90

START STARAŃ 09.22
    START LECZENIA 01.24

♀️ PCOS, AMH 5,1

♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml

02.24 - IUI przepływowa ❌️
    04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
    05.06.24 - start stymulacji 💉
    15.06.24 - punkcja 🧪
    20.06.24 - transfer
    HCG 9dpt 77 ✨️
    HCG 11dpt 189 🥹
    HCG 19dpt 4655 🙃
    27dpt mamy ❤️

❄️❄️❄️ czekają na swoją kolej

preg.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 20 września, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RainbowDeer wrote:
    Do dziewczyn z detektorami tętna - czy tym które mają łożysko z przodu udaje się wyłapać tętno malucha?

Wyjeżdżam na parę tygodni i zastanawiam się nad zakupem żeby mieć spokój że z ciamciakiem wszystko ok. Czytałam że jak ma się łożysko z przodu, to czasami niemożliwe/utrudnione jest wyłapanie serducha tymi domowymi detektorami

Nie chcę się dodatkowo stresować, więc jak ma nie łapać to wolę nie kupować 🙈
    Ja mam łożysko wysoko z przodu i bez problemu :)

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    29.10 438g łobuziary 🍩
    preg.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ