Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Martynka.98 wrote:Eliz, czekamy na wieści ❤️ i oczywiście tylko dobre będą 🤞❤️
Martyna, dobrze, że Prenalen poszedł w ruch 😁 od kiedy poleciłaś te saszetki, to przy każdym przeziębieniu stosuje i naprawdę pomagają, więc kuruj się 🤞❤️❤️
Monii, fakt, że za bardzo się unioslam, ale tak jak napisałaś, w ciąży przeżywamy wszystko. Strasznie mnie zdenerwowała ta sytuacja, bo naprawdę nie chciałam źle i nigdy w życiu nikomu nie zaleciła bym, żeby nie brał leków tak, jak zalecił to lekarz. Zupełnie o co innego mi chodziło. Za uniesienie się przepraszam no i więcej nie wdam się w dyskusję tego typu, stres jest zbędny.
Miłego dnia dziewczyny, wszystkie wizytujące, odezwij się, czekamy na info ❤️
Kciuki za wszystkie wizyty!! 🤞🏽❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 07:59
Martynka.98, eliz lubią tę wiadomość
-
Ja dziś mam wizytę o 16, już przed 5 nie mogłam spać, dobrze że chodzę do pracy to przynajmniej zajmę głowę i chyba zaczynam nieśmiało czuć kopniaczki, wczoraj jak leżałam wieczorem to poczułam dwa razy ale później trzymałam rękę na brzuchu i się nie powtórzyło. Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dziś ze mną.
Martynka.98, Polcja, monii00, Pusshka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 😘
Mocno trzymam kciuki za wizyty ✊❤️
🍂 Martyna zdrówka życzę
Zaraz wstaje choć milutko w łóżeczku, jeszcze dostałam śniadanko do łóżka od męża 😄🤗popołudniu do dentysty skoczę, późnej do mamy, jeszcze jakieś zakupy małe i do domu.
Też sobie wydrukowałam tą listę wyprawki sporo na niej jest 🤭ale fajnie że jest będę na bieżąco z kupowaniem po trochu, napewno nie wszystko co tam jest ale ułatwienie duże 😊
Martynka.98, Pinkflower, monii00 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry ☀️
Ja coś nie mogłam dziś spać, gardło drapie. Prenalen syrop już też kupiłam ale okropny ten czosnek w nim xd widzę Martyna, że u Ciebie podobnie. Mnie tez co chwilę mąż coś sprzedaje, już się nawet sam przyznał do tego. Zdrówka 😘
Eliz, trzymam kciuki za wizytę 🤞❤️
Martynka, nie jesteś sama ja narazie też praktycznie nic z wyprawki nie mam. Jedynie kocyki i parę ubranek.
Monii, to oni oboje jacyś akrobaci 😜
Blabla, cieszę się że wszystko jest ok ❤️
Kasiula, kciuki za dzisiejsza wizytę 🤞🤞🤞❤️
Za wszystkie wizytujące trzymam kciuki 🤞❤️ i życzę miłego dnia ☀️
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Pinkflower wrote:Dzień dobry ☀️
Ja coś nie mogłam dziś spać, gardło drapie. Prenalen syrop już też kupiłam ale okropny ten czosnek w nim xd widzę Martyna, że u Ciebie podobnie. Mnie tez co chwilę mąż coś sprzedaje, już się nawet sam przyznał do tego. Zdrówka 😘
Martynka, nie jesteś sama ja narazie też praktycznie nic z wyprawki nie mam. Jedynie kocyki i parę ubranek.
Za wszystkie wizytujące trzymam kciuki 🤞❤️ i życzę miłego dnia ☀️
Ten Prenalen ma intensywny trochę ten smak czosnku 😜ale nawet ogólnie do zniesienia syrop, skończyłam go i równo z nim przeszedł i kaszel i ogólnie przeziębienie więc m.in pomógł i mam nadzieję że i wam pomoże i dużo herbatki pić z cytryną miodemPinkflower lubi tę wiadomość
-
monii00 wrote:Dzień dobry 🍂
@eliz super wieści 🙂
@Martynka.98 każdy ma swój czas i nie zmuszaj się jeśli tego nie czujesz bo powinna być to dla Was przyjemność a nie obowiązek 😊
@AgaKa800 jeśli jest zalecenie lekarza, trzeba brać 🙂
@Madzik2208 widziałam bo zaglądam na miesięczne wątki na staraczkach i po cichu trzymam bardzo kciuki 😊
@Abilify05 przepraszam, że się wtrące ale czarnuszka jest zakazana w ciąży.. przerabiałam ten temat bo jestem fanką właściwości czarnuszki i kiedyś piłam olej na czczo, jest też super na smarowanie blizny 👍
@le_bonheur miewamy lepsze i gorsze momenty, normalka 🙂 sama wczoraj miałam ciężki dzień
@BillieJean gratulacje Chłopczyka 🩵 najważniejsze, że wszystko dobrze 🙂
@SailorMoon gratulacje Dziewczynki 🩷
@RainbowDeer dobra firma i dobra promka, więc trzeba się dzielić ❤️
@Pinkflower super wiadomości 🩷 to tak jak mój Pan 😅
Po ostatniej ostrej dyskusji na temat zwolnień lekarskich w ciąży znów ostra wymiana zdań.
@BuBu90 mam prośbę, jeśli masz jakieś przemyślenia lub inne zdanie na jakiś temat i masz zamiar napisać na tym wątku to proszę 10 razy zastanów się zanim tu napiszesz. Rozumiem, że masz wykształcenie medyczne, chcesz zapewne pomóc, ale nawet lekarze mają specjalizacje, nie są wszechwiedzący i kierują do odpowiednich lekarzy.
Nie traktuj tego jako ataku tylko jesteśmy wszystkie w ciąży i czasami małe rzeczy wyprowadzają Nas z równowagi.
Najważniejsze - zalecenie lekarskie jest "święte", lekarz bierze odpowiedzialność za Nasze zdrowie i życie. Jeśli się nie zgadzamy zawsze można iść do innego lekarza lub zmienić lekarza prowadzącego ciążę. Dziewczyna zapytała tylko czy któraś ma podobne zalecenia, czasami w stresie zapomnimy o coś dopytać, sama bym kiedyś wyleciała z przychodni bez zwolnienia lekarskiego 😉
Do wszystkich - jako prowadząca wątek nie mam ochoty czytać i się denerwować bo uważam, że zdrowie Naszych Maluszków i Nasze jest najważniejsze a takie dyskusje są zbędne. Ostatnio mieliśmy tu straty i było naprawdę ciężko, 15.10 był dopiero Dzień Dziecka Utraconego, większość z Nas jest po takich przeżyciach. Jeśli macie do siebie jakieś "ale" to załatwiajcie to między sobą lub po prostu olejcie sprawę.
Jeśli ktoś wizytuje, ma prenatalne lub badania to trzymam kciuki jak zawsze ✊️🍀 Miłego spotkania z Bobo 🙂
Przyjemnego dnia ❤️Abilify05 lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Cześć! Ja już po śniadanku, zjadłam batonika na wszelki wypadek i zbieram się powoli na połówkowe o 11.30! Nie mogę uwierzyć że to już połowa ciąży 😀 mężowi zostało mało urlopu więc dzisiaj jadę sama ale myślę że to tylko formalność. I pewnie potwierdzimy na 100% dziewczynę na pokładzie 😀 mam ostatnie tygodnie pracy teraz więc już taki luźniejszy czas i w końcu zabiorę się za kupowanie rzeczy dla małej bo nie mamy kompletnie nic oprócz szafy żeby to schować 🤣
Katri94, monii00, Pinkflower, Martynka.98, eliz, Pusshka, Olaa..32 lubią tę wiadomość
🙋28 lat
🧑🦱29 lat
Starania od grudnia 2023. Pierwsza ciąża. Wcześniej długi okres tabletek anty.
💊 Duphaston 2x1 - koniec w 11 tyg.
⏸️ 24.06.24
05.07 widać pęcherzyk!
19.07 7 tydzień, mamy serce i jeden cm szczęścia!
30.07. 8+6 z badania, 2.5cm ❤️
27.08 prenatalne 12+6, 6.5 cm, chyba będzie córka 💗
17.10 połówkowe, mała Wiktoria rośnie jak na drożdżach! Waga 380g, chyba będzie mieć długie nogi 😅
-
Dzień dobry cały dzień wczoraj jeździłam i załatwiałam różne rzeczy, jednak już długa jazda samochodem mnie męczy, chyba chodzi o to że się trzeba koncentrować aż tak. Coraz ciężej też wyjść z klasą z auta bo kierownica przeszkadza 😂 a widziałam gdzieś filmik że trzeba wychodzić dwiema nogami na raz jak w mini, żeby sobie ścięgna przy brzuchu nie naciągnąć.
Dziewczyny szanujmy się, wymieniajmy się doświadczeniami i przede wszystkim ufajmy lekarzom i swojej intuicji. Każda z nas chce być najlepszą mamą❤️
Miłego dnia, dużo zdrówka dla wszystkich i trzymam kciuki jeśli ktoś wizytuje❤️ Ja już nie mogę się doczekać wtorku żeby zobaczyć Igusie😉 co ona tam robi.
Katri94 wrote:Też sobie wydrukowałam tą listę wyprawki sporo na niej jest 🤭ale fajnie że jest będę na bieżąco z kupowaniem po trochu, napewno nie wszystko co tam jest ale ułatwienie duże 😊
Przespałam też chyba tą listę?🤷🏼♀️ gdzie mogę to znaleźć.
Martynka.98 lubi tę wiadomość
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 echo serca
-
Hej dziewczyny 🥰 wrócę do was w większym wymiarze na forum jak pójdę na zwolnienie 😅😅😅
Póki co jeszcze dzielnie pracuje, mam ambitny plan do końca listopada, ale powoli baterie mi się już kończą i mam ochotę odpoczywać 😅
Połówkowe mam 14.11 🩷
A najbliższa wizyta 24.10 🌸
Co jakiś czas przewija się motyw wózków, cały czas się rozglądam i zastanawiam jaki tu wybrać 🙈
W sobotę jedziemy oglądać i może coś nam wpadnie w oko
A wy macie już wybrane? Polecacie jakieś model szczególnie?monii00 lubi tę wiadomość
-
@blabla przypomniałaś mi o tych kapturkach, dzięki 🙈 laktacja nie jest prosta, doświadczenie na pewno Ci pomoże. Teraz doradca laktacyjny to norma w szpitalu i uważam, że super 🙂 Duża Dziewczynka rośnie, mój we wtorek miał 386 g. Raczej Dziewczyny chcą rozłożyć koszty póki jest jeszcze czas na to
@Martynka.98 ja się nie gniewam 🙂 sama kiedyś miałam spięcie, nie pamiętam z kim i gdzie.. po prostu szkoda nerwów i czasu ❤️
@Kasiula09 Nasze Szkraby czasami bawią się w chowanego 😂
@Katri94 to Twój Mąż się postarał, super ❤️ też wydrukowałam tą liste, wiadomo nie wszystko jest potrzebne a zawsze ściągawka jakaś jest. Bardziej zastanawiam się nad ubrankiem wierzchnim - zimowe czy trochę cieńsze 🙈 fajna jest też tam ściąga jak ubierać bobo do snu wg temperatury w domu
@Pinkflower Wstydziochy chyba, mój na pierwszych prenatalnych to na głowie stał aż ten profesor się śmiał z tego małego kaskadera 😅
@BuBu90 w ciąży są również zaburzenia wyrażania myśli i zaburzenia koncentracji, które mogą wpływać na zmianę odbioru pewnych słów czy sytuacji. Rozumiem tą sytuację bo oprócz wymiotów mam też "baby brain" i między innymi z tego powodu nie chodzę do pracy a pracuje w urzędzie, gdzie muszę uważać co mówię i robię bo niesie to za mną duże konsekwencje prawne, zawodowe i ogólną opinię z uwagi na bycie osobą publiczną w pracy. Jak czekałam na połówkowe to jedna ciężarna tak się wydarła na rejestratorkę, że mi kobity było szkoda. Nie osądzam, kto i gdzie tu zawinił, kto ma rację a kto nie, nie jestem od tego i jesteśmy w ciąży. Zapewne normalnie ta sytuacja by się nie wydarzyła i wystarczy, że Ty i @Martynka.98 odniosłyście się do wczoraj po moim wpisie. Sprawa jest zamknięta.
@Agula31 na wątku listopadowym jest przykładowa lista wyprawkowa 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 10:15
Martynka.98, Agula31 lubią tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
🗓 18.11 wizyta gin NFZ
🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
-
monii00 wrote:@blabla przypomniałaś mi o tych kapturkach, dzięki 🙈 laktacja nie jest prosta, doświadczenie na pewno Ci pomoże. Teraz doradca laktacyjny to norma w szpitalu i uważam, że super 🙂 Duża Dziewczynka rośnie, mój we wtorek miał 386 g. Raczej Dziewczyny chcą rozłożyć koszty póki jest jeszcze czas na to
@Martynka.98 ja się nie gniewam 🙂 sama kiedyś miałam spięcie, nie pamiętam z kim i gdzie.. po prostu szkoda nerwów i czasu ❤️
@Kasiula09 Nasze Szkraby czasami bawią się w chowanego 😂
@Katri94 to Twój Mąż się postarał, super ❤️ też wydrukowałam tą liste, wiadomo nie wszystko jest potrzebne a zawsze ściągawka jakaś jest. Bardziej zastanawiam się nad ubrankiem wierzchnim - zimowe czy trochę cieńsze 🙈 fajna jest też tam ściąga jak ubierać bobo do snu wg temperatury w domu
@Pinkflower Wstydziochy chyba, mój na pierwszych prenatalnych to na głowie stał aż ten profesor się śmiał z tego małego kaskadera 😅
@BuBu90 w ciąży są również zaburzenia wyrażania myśli i zaburzenia koncentracji, które mogą wpływać na zmianę odbioru pewnych słów czy sytuacji. Rozumiem tą sytuację bo oprócz wymiotów mam też "baby brain" i między innymi z tego powodu nie chodzę do pracy a pracuje w urzędzie, gdzie muszę uważać co mówię i robię bo niesie to za mną duże konsekwencje prawne, zawodowe i ogólną opinię z uwagi na bycie osobą publiczną w pracy. Jak czekałam na połówkowe to jedna ciężarna tak się wydarła na rejestratorkę, że mi kobity było szkoda. Nie osądzam, kto i gdzie tu zawinił, kto ma rację a kto nie, nie jestem od tego i jesteśmy w ciąży. Zapewne normalnie ta sytuacja by się nie wydarzyła i wystarczy, że Ty i @Martynka.98 odniosłyście się do wczoraj po moim wpisie. Sprawa jest zamknięta.
@Agula31 na wątku listopadowym jest przykładowa lista wyprawkowa 🙂34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
🍂Agula31 na pierwszej stronie do pobrania na wątku listopadowym 2024👍
🍂monii wstał wcześniej ode mnie więc zrobił 😅a przeważnie ja wstaje wcześniej albo go nie ma z rana😄
Co do ubranka to też nie wiem ale wydaje mi się że chyba cieplejsze ale czy typowo zimowe to się zastanawiam 🙈muszę przemyślećmonii00, Agula31 lubią tę wiadomość
-
Agula31 wrote:Dzień dobry cały dzień wczoraj jeździłam i załatwiałam różne rzeczy, jednak już długa jazda samochodem mnie męczy, chyba chodzi o to że się trzeba koncentrować aż tak. Coraz ciężej też wyjść z klasą z auta bo kierownica przeszkadza 😂 a widziałam gdzieś filmik że trzeba wychodzić dwiema nogami na raz jak w mini, żeby sobie ścięgna przy brzuchu nie naciągnąć.
Dziewczyny szanujmy się, wymieniajmy się doświadczeniami i przede wszystkim ufajmy lekarzom i swojej intuicji. Każda z nas chce być najlepszą mamą❤️
Miłego dnia, dużo zdrówka dla wszystkich i trzymam kciuki jeśli ktoś wizytuje❤️ Ja już nie mogę się doczekać wtorku żeby zobaczyć Igusie😉 co ona tam robi.
Przespałam też chyba tą listę?🤷🏼♀️ gdzie mogę to znaleźć.
Agula, lista jest ja wątku tutaj listopad 2024. Mam nadzieję, że dziewczyny nie mają nam za złe jeśli podczytuja że sobie użyczyłysmy 😊Agula31 lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Pinkflower wrote:Dzień dobry ☀️
Za wszystkie wizytujące trzymam kciuki 🤞❤️ i życzę miłego dnia ☀️Pinkflower, AgaKa800 lubią tę wiadomość
-
Cześć z góry przepraszam za mną nieobecność czytam Was uważnie. Niestety od wczoraj jestem na antybiotyku z powodu choroby, od soboty byłam na prenalenie ale tak mnie przeczyszczał że szkoda gadać 🤣🤣 nie mam sił na nic jeszcze dzieciaki też chore więc armagedon!!!
-
Cześć dziewczyny 🥰
U nas remont trwa, mój mąż ma popołudnia teraz w pracy i robi na raty, ale z drugiej strony i tak niektórych etapów by nie przyspieszył choćby schnięcia a potem szlifowania.
Co do kombinezonów to ja mam taki ocieplany sweterkowy śmietankowy na wyjście ze szpitala (wrzucałam tu kiedyś) i na to przyjdzie otulacz, a na spacerki dostałam w prezencie ostatnio taki jak niżej na zdjęciu, więcej nie kupuje.
https://zapodaj.net/plik-H1tFyUbrCl
Kciuki za dzisiejsze wizyty, połówkowe i badania 🥰🥰🥰monii00, Abilify05, Nefertiti89 lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Co do laktatora to kupuje jednak na kabel z uwagi na to że może mi się nie przydać jak w poprzednich okresach KP, a nie chciałabym żeby bateria szybko padła jak nie używany. Kapturków też nie używałam bo mała nie umiała złapać, na poranione sutki własne mleko lub lanolina i zamiast wkładek dla mnie najlepsze były muszle laktacyjne bo sutek oddychał i żadne paproszki z wkładek się nie przyklejały jak skóra poraniona była
Martynka.98 lubi tę wiadomość
-
Hej wszystkim. Ja dzisiaj odpoczywam, wzięłam sobie urlop żeby psychicznie się przygotować do 17 na prenatalne. Zostawiłam też synka w domu to łatwiej mi pozbierać myśli jak jesteśmy razem.
Co do poranionych sutków, lanolina, własne mleko i przede wszystkim wietrzenie:) oczywiście permanentne poranione sutki świadczą o złym chwycie dlatego jeśli ten stan się przedłuża warto skonsultować z doradczynią.
Ja polecam wkładki wielo fajnie się sprawdziły a teraz zamierzam też dokupić muszle.
Kciuki dla wszystkich wizytujących 🙏
Szkoda że czasem występują tu jakieś nieporozumienia ale warto rozmawiać i wyrzucić z siebie emocje, róbmy to w jednak we wspólnym poszanowaniu.
@Abilify chyba pisałaś o nosiboo że cena kosmiczna, zgadzam się ale mąż właśnie trafił na dobrą promocje chyba kupił za 450 zł a one długo trzymają swoją wartość i można też kupić używkę w dobrej cenie na OLX.
Mam pytanie czy ktoś ma leginsy z hm w rozmiarze S? Na jakie mniej więcej gabaryty są? Bo te wszystkie ubrania ciążowe wydają się o rozmiar zawyżone i nie wiem jak je kupować. -
eliz wrote:Dzień dobry dziewczynki! 🤰
Ja już na nogach,szykuje się na wizytę 🥰
Już stresik łapie jak zawsze.
Życzę cudownego Dnia! ❤️
Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze! 🍀🫂
🌸PinkFlower cudowne wieści! 🩷eliz lubi tę wiadomość