Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Pinkflower wrote:Monii, bardzo mi przykro ze wymioty znowu wróciły. Już liczyłam na to, że dadzą Ci spokój 🫂
Rozumiem z tym zmęczeniem, mój praca a po pracy zaraz idzie na budowę i wraca o 22. Brakuje mi czasu takiego dla nas wspólnego. Nawet w niedzielę czasem nie odpuszcza. Teraz ma juz jakieś bóle w mięśniach z przepracowania. Wkurzam się bo tempo narzuca sobie okropne.monii00 lubi tę wiadomość
-
Majania wrote:Widzę, że był jakiś temat łożyska. Ja się właśnie dzisiaj na wizycie dowiedziałam, że mam łożysko trochę nisko, niby jeszcze bez tragedii, powinno się według lekarza podnieść jeszcze, ale nakazał mi się oszczędzać i nie współżyć...
W ogóle to aż żal że miałam dzisiaj jakiegoś USG w 3d bo maluch tak pięknie pokazał buźkę do głowicy, że byłoby pięknie widać całą na zdjęciu 😉😉 to znaczy mam oczywiście zdjęcie, no ale wiadomo, ze zwykłego USG to nie ma takiego ładnego efektu 😉😉 -
Witajcie,
Ja od kilku dni zasypiam na siedząco takie zmęczenie mnie łapie ale w dzień w ogóle nie mam chwili żeby się zrelaksować wiecznie coś.
Dzisiaj mnie mąż wysłał na shopping nie nawidze tego nie ale już pojechałam. W HM była wyprzedaż i kupiłam jeansy i sukienkę. A dla maleństwa pierwsze ubranko ( nowe:P) w half price cały taki zestaw już na rozmiar 62. Aż dziwnie mi z tym bylo ale wzięłam. Wieczorem zrobiłam też zakupy na Triumph bo trzeba wymienić biustonosze, zobaczę czy trafiłam z rozmiarem. Wzięłam 4 to coś może akurat spasuje.
Kciuki za wizyty i wyniki badań 🙏🙏monii00 lubi tę wiadomość
-
monii00 wrote:Cześć Dziewczyny
@RainbowDeer współczuję lekarza i najważniejsze, że z Bobasem wszystko w porządku ❤️
U mnie mały kryzys, mąż bardzo zmęczony pracą i studiami. Chciałam kierować wczoraj autem, ale nie chciał. Widzę, że jest źle i mi przykro z tego powodu. Dzisiaj wymioty wróciły i nie mam na nic siły, musiałam jeszcze jechać na zakupy bo pustki w lodówce.. Jeszcze się zorientowałam, że muszę jechać na morfologię i mocz przed wizytą prywatnie a z tymi wymiotami to lipa.
Miłego dnia -
Oczywiście, że nie była duża 😂😂 my tam jesteśmy codziennie, więc ona nawet nie może być wysoka 😂 ale we wtorek powiedziałam, że może skosi trawę już na zimę przed koparka, bo wiadomo, że ugniecie ja i później nie będzie jak skosić. Wziął to tak do siebie, że wczoraj musiał zostać dwie h dłużej w pracy, ale i tak dopiął tego koszenia, żebym czasem ja nie była zła 🫣😂😂😂
Ponawiam kciukasy za wizyty 🤞🏽🤞🏽eliz lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry 🙂
@maglew mamy coś wspólnego, dlatego dużo kupuje w necie 😅 jak słyszę słowa galeria handlowa to aż mnie coś bierze (chyba, że na kawkę/herbatkę do costy).. na szczęście mamy to samo z mężem 🙂 jak raz na rok jestem w takim miejscu to jest dobrze, chociaż teraz pewnie wyprzedaże dla Bobo.. może się skuszę 🙂 mąż się śmiał ze mnie bo kupiłam 2 paczki pampersów z dady pure bo były na promce i oczy postawił, że już pampersy kupuje - 10 zł drogą nie chodzi 😅 z tym zasypianiem to standard, też mi się zdarza. Tak samo mu powiedziałam, on nie lubi tego okresu - jedzie do pracy ciemno, wraca ciemno 🤷🏻♀️
@Martyna to narzeczony posłuszny 😂 miotłą go bijesz czy głodówkę zarządzasz? 🙈 I tak Wam rozjadą, może być miejscowo po trawniku. U Nas od jazdy autem zrobiły się takie koleiny, że 2 tony żwiru na to poszło żeby utwardzić i mieć w miarę czyste buty bo mamy długi podjazd 🙂
Trzymam kciuki Dziewczyny za wizyty, połówkowe i badania ✊️🍀 dajcie znać po 🙂
Udanego dnia 🤎🧡💛eliz lubi tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
🗓 18.11 wizyta gin NFZ
🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
-
monii00 wrote:Dzień dobry 🙂
@maglew mamy coś wspólnego, dlatego dużo kupuje w necie 😅 jak słyszę słowa galeria handlowa to aż mnie coś bierze (chyba, że na kawkę/herbatkę do costy).. na szczęście mamy to samo z mężem 🙂 jak raz na rok jestem w takim miejscu to jest dobrze, chociaż teraz pewnie wyprzedaże dla Bobo.. może się skuszę 🙂 mąż się śmiał ze mnie bo kupiłam 2 paczki pampersów z dady pure bo były na promce i oczy postawił, że już pampersy kupuje - 10 zł drogą nie chodzi 😅 z tym zasypianiem to standard, też mi się zdarza. Tak samo mu powiedziałam, on nie lubi tego okresu - jedzie do pracy ciemno, wraca ciemno 🤷🏻♀️
@Martyna to narzeczony posłuszny 😂 miotłą go bijesz czy głodówkę zarządzasz? 🙈 I tak Wam rozjadą, może być miejscowo po trawniku. U Nas od jazdy autem zrobiły się takie koleiny, że 2 tony żwiru na to poszło żeby utwardzić i mieć w miarę czyste buty bo mamy długi podjazd 🙂
Trzymam kciuki Dziewczyny za wizyty, połówkowe i badania ✊️🍀 dajcie znać po 🙂
Udanego dnia 🤎🧡💛
Głodówka czy miotła? Właśnie kurczę ani jedno, ani drugie 😂 chyba ciąża na niego działa napędowo i to, że szybciej mnie zdenerwować 🫣😂monii00 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry 😘
U nas dziś też słoneczko. W nocy mnie przebudził ból brzucha, taki mocno wzdeciowy ale przeszło. W ruch też poszła poduszka ciążowa do spania, bo bez niej to ostatnie noce ciężkie - ból pleców, napięcie brzucha. Na początku ciężko mi było ją ogarnąć, szczególnie jak chciałam się przerzucić na drugą stronę ale dało radę.
Trzymam kciuki za Wasze budowy i wysyłam siły dla Was wszystkich 💪🫂
Przybijam pjontkę wszystkim, które nie lubią galerii... Dla mnie to koszmar. Podziwiam osoby, które potrafią całe dnie tam spędzać i odwiedzać każdy sklep po kolei. Dla mnie to jak wyprawa jakaś. Mamy też dość daleko do tego typu miejsca, więc tym bardziej mnie tam nie ciągnie 😁 Wolę raz, że małe sklepiki, dwa przez net, trzy tam gdzie nie ma tłumów. Może przez to, że sama w handlu pracuje, nie wiem. Ale też mój mąż tak ma, więc w tym temacie też jesteśmy zgodni.
Kciuki za wszystkie wizyty, połówkowe, badania, wyniki, dajcie znać po 🫂💪❤️
monii00, eliz lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Dzień dobry Kochane. 🤰
U mnie za to mgliscie dzisiaj z rana,cukry poniżej 90 może już będzie tylko lepiej.
Śniadanko,kawka i moja poranna rutyna zrobiona. 😉
Teraz czas na przygotowanie się do wizyty. (Jest ona w Warszawie więc trzeba dojechać). Trzymajcie mocno kciuki! Miałam się nie stresować no ale...
Co do galerii...kiedyś uwielbiałam chodzi na zakupy,przemieszczać się z jednego do drugiego sklepu. A teraz unikam jak ognia. Nawet zakupy spożywcze to z moim bo samej to jakoś tak dziwnie. Denerwują mnie ludzie którzy nie patrzą na nikogo i by Cie staranowali najlepiej. 🤬
Dobra lecę się szykować. 😀
Bąbel daje znaki 🥰
Życzę udanych wizyt,badan oraz połówkowych! 🤞Trzymam mocno kciuki za każdą z nas ktora coś dzisiaj ma 🍀🤰Ponad dwa lata starań.
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia,otyłość, w ciągu roku -20kg
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
💊acard 150mg
💊3x1 no-spa , magnez
💉 neoparin 40mg
💉insulina
22.06.24 niepewne ⏸️🥹
05.07.24 - 5tydzień 🥹
18.07.24 - 6+6 -mierze 1,1cm ❤️ 146/min
31.07.24 - 8+5 -mierze 2.39cm❤️176/min
19.08.24 - 11+3-mierze 5.59cm ❤️ 165/min
28.08.24 -12+5 -mierze 6,84cm ❤️ 156/min - ryzyka niskie z testu Pappa
19.09.24 -15+6-ważę 155g i jestem chłopcem 💙
17.10.24 - 19+6 - ważę 328g 💙
24.10.24 II prenatalne - wszystkie parametry prawidłowe 100% chłopak , ważę 461g 💙
14.11.24 - 23+6-rozwijam sie dobrze,ważę 718g 💙
21.11.24 - echo 💙 bąbla
13.12.24 -wizyta u Gin.
-
Dzień dobry 😘😘
Kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞🍀
Jeśli chodzi o galerie itd to też nie cierpię...raz na jakiś czas owszem ale męczą mnie takie zakupy i czasami ludzie 😄większość przez neta zamawiam i mi to pasuje.
Plecy mnie wczoraj bolały mega chyba przesadziłam bo jak zaczęłam sprzątać ogarniać to końca nie było 😜jeszcze mnie bolą ale mąż pomasował i już lepiej trochę, ale częściej już te bóle są, wogóle jak przekładam sie na drugi bok w nocy to z trudem mi to idzie ostatnio coś 😂
Dzisiaj słoneczny dzień ☀️życzę miłego dnia wam kochane -
Dzień dobry, dzisiaj w nocy ewakuowałam się do salonu, bo nie dawałam mężowi spać przez warczenie (monii00 😂). U nas dziś też bardzo gęsta mgła od rana.
Ja po śniadaniu oglądam TopModel z kawką
Ja też nienawidzę zakupów w galerii 🙈 Kiedyś bardzo lubiłam, często z koleżankami szalałyśmy na wyprzedażach. Teraz jeżdżę tuż przed zamknięciem z konkretną kolejnością sklepów - głównie po odbiory zamówień 😅
🍁eliz trzymam mocno kciuki ✊
Jeżeli któraś dziś wizytuje to również ✊eliz lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
maglew wrote:@Majania, miałam tak 3 tygodnie temu na wizycie. Łożysko nisko, ale miało się podnieść no i się podniosło też miałam absolutny zakaz podnoszenia/ współżycia. Też się obawiałam ale jest ok czego i tobie życzę.
Dziękuję, mam nadzieję, że tak będzie, bo trochę mnie ta informacja zmartwiła 🤗🤗
W poniedziałek mam połówkowe, więc też zapytam Pani doktor, jak ona ocenia to łożysko, niech się tam dokładnie przyjrzy 🙂 -
Hejka
Mi dzisiaj było ciężko dzisiaj wstać. Jakoś tak. Poleżałam sobie do 9 w łóżku. Teraz trochę ogarnęłam w domu i znów kanapa Gram w simsy póki mogę. Po obiedzie wezmę psa na długi spacer żeby nie być aż taką kluską. Jak byłam u lekarza to mi poleciła szpital inny niz do tej pory brałam pod uwagę i zgłębiłam się w poszukiwanie informacji i opinii. Nie ukrywam że chciałabym do szkoły rodzenia akurat tam gdzie będę rodzić, zeby też się poznać z personelem i z miejscem. Ale jakoś tak ta ilość informacji mnie przytłoczyła. W połowie listopada zrobię objazd po szpitalach.
Też nie lubię zakupów. Wydaje mi się że to pandemia nas zmieniła, dla mnie jest za głośno, za dużo ludzi, nie chce mi. Ale też zmieniło się moje podejście do zakupów, stawiam na minimalizm. Mam już dużo rzeczy z wyprawki wybrane, ale czekam na black friday. Liczę na to mocno.ŻonaMarynarza wrote:Uwielbiam zakupy ale przez neta 😁😁😁😁, gdybym mogła to bułki też bym kupowała online👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 echo serca
-
Dzień dobry,
Majania- na połówkowych ginekolog powiedział to samo, ale ma nadzieję, że się podniesie. Zaleceń mi nie dał. Ale jestem dobrej myśli.
Dzisiaj byłam na pobraniu krwi, a we wtorek wizyta. U mnie też słonecznie, ale zimno.
Teraz będąc w ciąży lubię galerię odwiedzać, jestem tuż po porannej wizycie i pustki są. W innych okolicznościach nie lubię zakupów. Najgorsze zimą mierzenie ciuchów.
Tak z ciekawości - jesteście aktywne w ciąży? Dużo spacerujecie? Zastanawiam się czy nie przesadzam z aktywnością, ale byłam aktywna przed ciążą. -
🍁blabla ja byłam dość mocno aktywna przed ciążą - pole dance, badminton i zajęcia fitness, no i spacery. Wychodziło tak 3-4 treningi na tydzień. Także nie ukrywam, że jak zaszłam w ciążę i dostałam bana na wszystko (przez torbiel endometialną na jajniku, która może pęknąć) to smutek się pojawił, teraz już się przyzwyczaiłam ☺️ Stawiam na codziennie spacery, raz w tygodniu zajęcia dla kobiet w ciąży i chcę jeszcze w domu zacząć trochę ćwiczyć (joga i na piłce)Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
@Martyna terroryzujesz chłopa 🤣 żarty oczywiście.. Nie no kochany jest, że Cię nie denerwuje 🙂
@Madzik2208 mnie też wkurza czasem ta poduszka, ale kręgosłup tak nie boli bo wszystko jest w jednej linii 🙂 marnowanie czasu takie łażenie bez celu, jak już to idę konkretnie po coś.. kiedyś pracowałam w obi w trakcie studiów i możliwe, że właśnie przez to mam jak Ty 😉
@eliz u nas też duża mgła była, długo się też utrzymywała 🙂 super z tym cukrem, oby już było z górki ✊️🍀 no i jeszcze ani przepraszam, ani spitalaj 🤣 zdeptaliby jakby mogli 🤷🏻♀️
@Katri94 ja to wtedy po wielkim sprzątaniu śmiałam się 1 dzień sprzątania a 2 dni leżenia i odpoczywania - definicja ciąży 🤣 Dobrze mieć prywatnego masażystę 🙂
@Pusshka co Ci ten chłop robi w tych snach 🤣🤣 chociaż w salonie wygodna kanapa? Kiedyś oglądam, ale teraz bardziej kryminalne seriale lub metamorfozy wnętrz
@ŻonaMarynarza akurat do spożywki to miałabym wątpliwości 🙂 też nawet głupoty kupujemy w necie.. co do butów to musisz określić nowy rozmiar wkładki bo mam ten sam problem, ale z rozmiarem bo mam polskie 41 a chińskie 42 🤷🏻♀️ bałam się tego zjawiska w ciąży bo już wgl butów bym nie kupiła, ale na razie chyba nie urosła.. Moja znajoma też tak miała jak Ty a miała ogrom butów 🙈
@Agula31 za mną chodzą simsy bo jestem wielką fanką i nie grałam 3 lata 🙈 mam na starym kompie i tak będę go kiedyś odpalać to sobie zagram 🤣 które masz? Zazdro ja mam 5 km do najbliższego sklepu i tylko własne auto ratuje 🙂
@blabla zależy od planów i samopoczucia, codzienny spacer jest zawsze zalecany a reszta aktywności musi być skonsultowana z lekarzem.. na basen nie chodzę bo po pierwszym poronieniu złapałam infekcje mimo higieny, wolę nie ryzykować.
Znalazłam spektakl teatralny i wybieramy się z mężem 10.11 bo 11.11 wolny od pracy. Trochę się rozerwiemy, pośmiejemy bo ostatnio nerwówka. Ogólnie polecam każdemu byliśmy ostatnio na 2 bo dostałam bilety i fajnie było. Ostatnio kino mniej nas przekonuje bo nie ma za bardzo na co iść..Madzik2208, eliz lubią tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
🗓 18.11 wizyta gin NFZ
🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
-
🍂 monii racja dziś już więcej odpoczywam😂nie ma wyjścia
Super że się wybieracie z mężem ☺️napewno miło spędzicie czas i trochę głowa odpocznie napewnomonii00, eliz lubią tę wiadomość