Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Monii to ja poproszę o wpisanie Marcela 🥰 jest tak na 90% bo stary jeszcze coś gęga ale jednocześnie nie ma lepszych propozycji 😁
Pinkflower, eliz, maglew, monii00, Polcja lubią tę wiadomość
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
🍀Monii u mnie dopisz że chłopiec 🩵 imię chyba po urodzeniu wybierzemy 🙈
Piekne imiona dobieracie. Jakby była dziewczynka, też bym brała pod uwagę Zuzannę. Potwierdzam, że Zuźki to najgorsze rozrabiaki. Proszę potem nie mówić że nie ostrzegałyśmy, 🍀Pinkflower 😂
Miłego wieczorku ✨️ŻonaMarynarza, Pinkflower, eliz, monii00, Polcja, Abilify05 lubią tę wiadomość
'96👩❤️👨'90
START STARAŃ 09.22
START LECZENIA 01.24
♀️ PCOS, AMH 5,1
♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml
02.24 - IUI przepływowa ❌️
04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
05.06.24 - start stymulacji 💉
15.06.24 - punkcja 🧪
20.06.24 - transfer
HCG 9dpt 77 ✨️
HCG 11dpt 189 🥹
HCG 19dpt 4655 🙃
27dpt mamy ❤️
❄️❄️❄️ czekają na swoją kolej
-
Mam nadzieję, że to był taki jednorazowy incydent, trochę szkoda mi tej stylistki, bo ją mega wystraszyłam 😆
Mam w rodzinie Zuzię i do grzecznych niestety nie należy 😅 Ale przecież imię to tylko imię, nie narzuca charakteru dziecka, a imię bardzo ładne 😊Pinkflower, eliz, ŻonaMarynarza lubią tę wiadomość
-
Madzik, piękne pazurki 🥰
Dziewczyny ale to jest ciekawe z tym imieniem, każdy Nam tak mówi haha będzie ciekawie.
Abilify05, ja mam bratanka Marcelka, wygląda jak blond aniołek a jest z niego niezłe ziółko. Ale ogólnie to mega słodziak i to taki nasz Marcelek Precelek 😜Abilify05 lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Pinkflower wrote:Tak, bardzo teraz mam traumę schodów, jak podchodzę to mnie wzdryga 😅
A co do imienia Zuzia to mamy w rodzinie i ja się wyłamie, bo jest mega grzeczna i ułożona 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października, 20:57
Pinkflower, Kasiula09 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Agula31 wrote:Cześć miło Cię powitać Oli to pełne imię czy skrót od Oliwiera? Ja myślałam o Oliwierze jakby miał być chłopak
Ja jestem akurat ze Śląska ale kilka osób ma tutaj wykupione kursy online od zaufaj położnej:)Ola28.28 lubi tę wiadomość
-
Pinkflower wrote:Ola32, mam nadzieję że to tylko jedna taka akcja. Może było duszno albo od siedzenia dłuższego brzuch się uciskał.
Ola28, mam nadzieję że jutro się kochana dowiesz jaka płeć 🤞
My jesteśmy po wizycie, wszystko dobrze, łożysko ok, szyjka ma 5 cm, infekcji nie ma. Na te erytrocyty dostałam femisept uro także będę brać. Zuzia wazy 330 gram. Monii, możesz wpisać imię 🥰Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Gratulacje pozytywnych wizyt i wybrania imion. My też chyba zdecydujemy dopiero po porodzie chyba że faktycznie upewnie się do tego jedynego:)
Co do ciuszkow, syn miał 3800 i 56 cm przez 3 tygodnie przynajmniej nosił 56, bo te dzieciaczki naprawdę są drobne i malutkie. Warto coś kupić nawet używanego na szybko na ten rozmiar bo w 62 może być zdecydowanie za dużo miejsca na wszystko chyba że dziecko będzie mega długie.
Cieszę się na jutrzejszą zdalną pracę i wolny piątek. Wieczorem robimy ognisko na osiedlu więc zapowiada się miły początek długiego weekendu. Rok temu na ognisku nieźle poimprezowalam, cieszę się że w tym roku omija mnie syndrom dnia poprzedniego 😂
Ja szukam już dostawki na OLX, zdecydowałam się na Chicco next to me w wersji dream jak ostatnio lub magic. Myślę że jak wpadnie jakas perełka to jeszcze w listopadzie będzie u nas
Życzę wszystkim spokojnych nocy, pięknych cukrów rano i mocnych kopniaków:)eliz, Pinkflower, monii00, RainbowDeer, Agula31 lubią tę wiadomość
-
ŻonaMarynarza wrote:Ja poprostu nie trafiłam bo Ksawery też niezły łobuziak🤣🤣
Marcela też mam w rodzinie no i również łobuz straszny, u nas jakoś większość tych dzieci to charakterne diabełki 😆 Mój syn nosi imię zagraniczne, ale nie chce tutaj mówić jakie, no i przynajmniej nie mieliśmy problemów z tym, że ktoś gadał, że tak nie dawajcie, bo znam i jest taki i owaki, córka również będzie miała nie polskie, żeby pasowała do brata i również nas ominie rozmyślanie czy się czasem w rodzinie nie powieli, a rodzinę ja, jak i narzeczony mamy duże 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października, 22:20
-
Dzień dobry Brzuchatki 🤎🧡💛
Gratulacje wyboru imion! Marcel i Ksawery - mamy w rodzinie i łobuzy 🙂 Ksawery jak dowali czasami mądrościami to nie wiadomo co odpowiedzieć 😅 @RainbowDeer gratuluję chłopaka 🩵 wybór imienia jest ciężki, wszystko przed Wami 😊 z nietypowych imion to mamy też Kornela i Kaję w rodzinie.. nie słyszałam żeby się powtórzyły te imiona wśród znajomych, może Wam pomoże 🙂
Udanych badań i wizyt, niech Bobasy pokazują co za skarby tam ukrywają 😅 trzymam kciuki ✊️🍀
Życzę przyjemnego i bezpiecznego dnia ❤️ uważajcie na siebie, strasznie dużo zdarzeń drogowych od początku tygodnia a ludzie jak to wiadomo przy Wszystkich Świętych zamyśleni 🙂RainbowDeer, eliz, Katri94 lubią tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
🗓 18.11 wizyta gin NFZ
🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
-
Gratuluję wizyt i wyboru imion.
Ja mam w domu Zuzie i podobnie jak Pusshka wyłamie się i powiem że jest bardzo grzeczna a jak jest sama to czasem nie słychać że jest i niestety bardzo wrażliwa co jest jej wadą ale to akurat ma po mnie.
U nas co do imienia jest zgrzyt bo mąż powiedział że ja wybrałam dla dwóch to on wybiera trzeciej więc ok wybrał Jagoda, co ja od początku jak zaczęły się mdłości mówiłam w żartach że Jagódka mi daje popalić i widać mężowi to się spodobało. Za to moja pierworodna Zuzia kategorycznie się nie zgadza bo Jagody to są w lesie a nie w domu 😂
Mi się podoba też Oliwka, ale w rodzinie już jest, Monii Kaję też mamy akurat siostra Oliwki 😉
Ja dziś wzięłam urlop i mam 4 dni wolnego, ale strasznie napięty grafik, chce dzid pojechać na targ bo nie byłam dawno a chciałabym kupić płaszcz zawiązywany bo zaczynam się nie dopinać w kurtach a jak będę rozpieta to zaraz i chora, później na cmentarze zawieźć kwiaty i na 15:30 dzieci mają taekwondo mam nadzieję że się wyrobie ze wszystkim. Miłego dnia wam życzę i udanych wizyt jeśli ktoś dziś maWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 06:25
monii00 lubi tę wiadomość
-
@Kasiula09 tak to jest z tymi imionami, mam też sąsiadkę Monikę i jesteśmy bardzo podobne do siebie z charakteru.. w pracy też mam dużo koleżanek o tym imieniu i już bardziej widzę różnicę. Niech chłop coś ma z życia 😂 Jagoda też piękne imię, ale tekst Twojej córki mnie rozwalił 😅 to tak samo Róże są w ogrodzie a nie w domu 🙈 mi się podoba Liliana i skrót Lili, ale też mamy w rodzinie 😊 udanych zakupów i urlopu ❤️👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
🗓 18.11 wizyta gin NFZ
🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
-
Hej kochane 😘
Trzymam kciuki za wizyty 🤞🍀
Ja właśnie wyjeżdżam na pobranie krwi później małe zakupy, śniadanko i będę układać w komodzie.
Miłych spotkań z bobasami wam na wizytach 🥰
I miłego dnia kochane mamuśki ❤️monii00, eliz lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry! Obudziłam się i wyruszam na kawkę 😁
Wczoraj podpisałam deklarację z położna w przychodni, niedługo zaczniemy szkołę rodzenia.
Miłego dnia życzę 🌷RainbowDeer, monii00, Pusshka, eliz, Katri94 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 😘
My dzisiaj jeszcze w łóżku ale zaraz sterujemy z tym dniem. Wiki już powoli w brzuszku się budzi, dostaje pojedyncze kopniaczki, więc trzeba dziecko nakarmić 😁 Śniadanko i po śniadanku jedziemy na cmentarze tu wokół nas, by jutro się tam nie pchać.
Spokojnego i bezpiecznego dnia dla Was, uważajcie na siebie! Buziaki! 😘
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Kasiula09 wrote:Gratuluję wizyt i wyboru imion.
Ja mam w domu Zuzie i podobnie jak Pusshka wyłamie się i powiem że jest bardzo grzeczna a jak jest sama to czasem nie słychać że jest i niestety bardzo wrażliwa co jest jej wadą ale to akurat ma po mnie.
U nas co do imienia jest zgrzyt bo mąż powiedział że ja wybrałam dla dwóch to on wybiera trzeciej więc ok wybrał Jagoda, co ja od początku jak zaczęły się mdłości mówiłam w żartach że Jagódka mi daje popalić i widać mężowi to się spodobało. Za to moja pierworodna Zuzia kategorycznie się nie zgadza bo Jagody to są w lesie a nie w domu 😂
Mi się podoba też Oliwka, ale w rodzinie już jest, Monii Kaję też mamy akurat siostra Oliwki 😉
Ja dziś wzięłam urlop i mam 4 dni wolnego, ale strasznie napięty grafik, chce dzid pojechać na targ bo nie byłam dawno a chciałabym kupić płaszcz zawiązywany bo zaczynam się nie dopinać w kurtach a jak będę rozpieta to zaraz i chora, później na cmentarze zawieźć kwiaty i na 15:30 dzieci mają taekwondo mam nadzieję że się wyrobie ze wszystkim. Miłego dnia wam życzę i udanych wizyt jeśli ktoś dziś ma
Zanim wyszło że jest chłopiec to dla dziewczynki mieliśmy Jadwiga/ Jadzia i bardzo mi się podobała. Podobnie z Jagodą, Jagódka śliczne i myślę że mąż ma dobry typ do imieniaKasiula09 lubi tę wiadomość