Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Polcja wrote:Dziewczyny, pewnie tylko wy mnie zrozumiecie. Bo mąż twierdzi że nic takiego nie stało się. A ja płakałam tak wczoraj i dzisiaj… teściowa przyjechała na kilka dni, mieszka daleko i pierwsze co - to spytała wprost ile ja przytyłam. A potem stwierdziła że jak na ten termin to ja mam bardzo duży brzuch, już mi łzy wypadły… tłumaczę jej że nie przytyłam wcale jeszcze … nie wierzy . No tak jest mi przykro 😭
Polcja, MartiGirl lubią tę wiadomość
Ponad dwa lata starań.
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia,otyłość, w ciągu roku -20kg
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
💊acard 150mg
💊3x1 no-spa , magnez
💉 neoparin 40mg
💉insulina
22.06.24 niepewne ⏸️🥹
05.07.24 - 5tydzień 🥹
18.07.24 - 6+6 -mierze 1,1cm ❤️ 146/min
31.07.24 - 8+5 -mierze 2.39cm❤️176/min
19.08.24 - 11+3-mierze 5.59cm ❤️ 165/min
28.08.24 -12+5 -mierze 6,84cm ❤️ 156/min - ryzyka niskie z testu Pappa
19.09.24 -15+6-ważę 155g i jestem chłopcem 💙
17.10.24 - 19+6 - ważę 328g 💙
24.10.24 II prenatalne - wszystkie parametry prawidłowe 100% chłopak , ważę 461g 💙
14.11.24 - 23+6-rozwijam sie dobrze,ważę 718g 💙
21.11.24 - echo 💙 bąbla
13.12.24 -wizyta u Gin.
-
Ola28.28 wrote:@maglew pewnie, z miłą chęcią się spotkam, a może ktoś jeszcze sie do nas dołączy 🥰
@Pusshka w sobotę będę w połowie 20tc 🥰ale z usg wynika że dzieciątko jest o tydzień większe 🥰
Ja od rana na nogach, piekę dziś dwa ciasta marchewkowe. Jedne teściowej i jedne dla mamy bo jutro po cmentarzu posiadanka. O 14 wizyta a wieczorem jedziemy właśnie do mojej mamuśki 🥰
Ja już po wizycie, wszystko dobrze 🥰 Łobuziak waży 470g, pokazał nawet dziś więcej swojej twarzy, ale jak gin przeszedł na 3d to się zakrył rączką 😀
Mam małego krwiaka na ściance macicy, dostałam zalecenie luteiny na noc, mam nadzieję że się wchłonie - ale na razie się nie stresować i tak jak do tej pory uważać i dbać o siebie ☺️RainbowDeer, eliz, Polcja, monii00, Abilify05 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
🌿Eliz ja dzisiaj identyczny cukier na czczo 😁 a po śniadanku 114 😁 oby tak dalej 💪
🌿Monii masz rację, teraz idzie jeszcze jeździć i parkować normalnie. My z teściową już wróciłyśmy, raz dwa nam poszło ale zimno strasznie... Właśnie odpoczywam a Młoda szaleje 😁 Ja jutro na cmentarz na nabożeństwo się nie wybieram. Mąż ze swoją mamą pojadą (teść nie żyje), wrócą, wypijemy kawkę i pojedziemy do moich dziadków pozapalac znicze i się pomodlić i wtedy do rodziców na kawkę. Co rok jeździłam i na cmentarz do teścia na nabożeństwo i potem do moich dziadków i stałam te całe godziny ale w tym roku niestety, zimno, pełno ludzi, trzeba unikać ile się da. Poza tym nie mam też ochoty z każdym z rodziny się widzieć, wkurzają mnie wtedy te sztuczne uśmiechu itp.
🌿Polcja kochana nie martw się, niestety ludzie nieważne czy to bliscy czy nie po prostu nie myślą co mówią i co robią. Ważne, że Ty wiesz jak jest, inni mogą sobie gadać co chcą. Przytul się do poduszki, pogłaskaj brzusio i ciesz się tym stanem ❤️❤️❤️ przytulam Cię mocno 🫂Polcja lubi tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Polcja wrote:Dziewczyny, pewnie tylko wy mnie zrozumiecie. Bo mąż twierdzi że nic takiego nie stało się. A ja płakałam tak wczoraj i dzisiaj… teściowa przyjechała na kilka dni, mieszka daleko i pierwsze co - to spytała wprost ile ja przytyłam. A potem stwierdziła że jak na ten termin to ja mam bardzo duży brzuch, już mi łzy wypadły… tłumaczę jej że nie przytyłam wcale jeszcze … nie wierzy . No tak jest mi przykro 😭
Ale babol. Bo ona jest lekarzem i potrafi ocenić na oko czy brzuch jest za duży czy za mały na dany tydzień 😂
Z takiego pitolenia to lepiej chyba się śmiać, bo łez szkoda na buractwo. Znawczyni od siedmiu boleści 😏
U mnie już 5 kg na plusie a moja teściowa z kolei mówi że brzuch mam jakiś mały i kiedy on się pojawi w końcu bo ona to przytyła 20 kg w ciąży. Nie dogodzisz 😅
No i dobra, każdy jest inny, ma inną budowę ciała. Co za różnica jaki brzuch, ważne że dziecko zdrowe i mama zdrowa
A za takie chamskie odzywki należy się ograniczenie relacji do minimum dopóki się znawczyni nie nauczy kultury. I medal z burakaPolcja lubi tę wiadomość
'96👩❤️👨'90
START STARAŃ 09.22
START LECZENIA 01.24
♀️ PCOS, AMH 5,1
♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml
02.24 - IUI przepływowa ❌️
04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
05.06.24 - start stymulacji 💉
15.06.24 - punkcja 🧪
20.06.24 - transfer
HCG 9dpt 77 ✨️
HCG 11dpt 189 🥹
HCG 19dpt 4655 🙃
27dpt mamy ❤️
❄️❄️❄️ czekają na swoją kolej
-
Polcja! Nie wiem jak pozostałe dziewczyny, ale ja zrobiłam się dość bezpośrednia w ciąży. Powiedziałabym, że kwestia wagi to jest moja sprawa i swój brzuszek kochasz, bo nosisz pod sercem swoje maleństwo! Trzeba naprawdę nie mieć taktu, żeby tak powiedzieć…
I tymczasem dzień dobry! W końcu uporałam się z zakupami, urzędami i w końcu zasypywaniem fundamentów. Właśnie upiekłam sernik, czeka na mnie jeszcze strucla i wracam do was ponownie!
Dziwnie było tą chwilę bez forum, ale kurczę nie miałam czasu nawet się po tyłku podrapać 🫣🫣
Buziaki dla każdej z osobna! Pamiętajcie, jesteśmy cudowne, bo to właśnie w nas tworzy się nowe życie!!!Polcja lubi tę wiadomość
-
No dzisiaj mega ruch się zrobił od rana na mieście, porobiłam dwie sałatki na jutro chciałam jeszcze ciasto jakieś ale mąż stwierdził starczy już 😅
Jutro właśnie po cmentarzu po mszy do teściów wlecimy to zabiorę sałatkę, później kawka i jedziemy na drugi cmentarz zapalić znicze i do mamy mojej też posiedzimy trochę ☺️
Teraz wkońcu usiadłam ale czeka mnie jeszcze w komodzie układanie a już mi się nie chce 😜 zobaczymy.
🍂Polcja nie przejmuj się tymi tekstami...wiem że ciężko nie przejmować się tym ale nie warto. Mogła sobie darować takie coś niech patrzy na siebie...już bym jej coś powiedziała też to by się zdziwiła. Czasem ludzie nie przemyslą co powiedzą. Głowa do góry kochana to jest cudowny czas teraz 🫂❤️Polcja lubi tę wiadomość
-
Mi jeszcze została lazienka do sprzątania...właśnie będę się za nią zabierać. A później przyjemniejsze rzeczy...czyli pieczenie ciasta 🤤
🌸Madzik no u mnie cukry dzisiaj idealnie jak narazie zobaczymy jak później będzie. ☺️
🌸Pusshka super że wszystko dobrze z maleństwem. ❤️ A krwiak mam nadzieję że się wchłanie. 🫂
🌸Martyna powiem Ci ze ja się odważniejsza zrobiłam w ciąży. Mowie to co myślę A nie tak jak kiedyś milczałam. 😉Ponad dwa lata starań.
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia,otyłość, w ciągu roku -20kg
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
💊acard 150mg
💊3x1 no-spa , magnez
💉 neoparin 40mg
💉insulina
22.06.24 niepewne ⏸️🥹
05.07.24 - 5tydzień 🥹
18.07.24 - 6+6 -mierze 1,1cm ❤️ 146/min
31.07.24 - 8+5 -mierze 2.39cm❤️176/min
19.08.24 - 11+3-mierze 5.59cm ❤️ 165/min
28.08.24 -12+5 -mierze 6,84cm ❤️ 156/min - ryzyka niskie z testu Pappa
19.09.24 -15+6-ważę 155g i jestem chłopcem 💙
17.10.24 - 19+6 - ważę 328g 💙
24.10.24 II prenatalne - wszystkie parametry prawidłowe 100% chłopak , ważę 461g 💙
14.11.24 - 23+6-rozwijam sie dobrze,ważę 718g 💙
21.11.24 - echo 💙 bąbla
13.12.24 -wizyta u Gin.
-
Polcja, Pusshka lubią tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
🗓 18.11 wizyta gin NFZ
🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
-
monii00 wrote:Właśnie ostatnio wpadłam na jakiś post lub relacje na jednym z położniczych profili o rzeczach które się nie mówi lub nie robi ciężarnej. Tam właśnie było m.in. komentarze o wadze, brzuchu i dotykanie brzucha. Wszystko wszystkim, ale jedna przybiera mniej druga więcej i nie ma nikt prawa kierować takich komentarzy. Uważam, że lekarz tylko delikatnie może zasugerować zbyt duże przybieranie mając na uwadze Nasze zdrowie w tym zagrożenie zakrzepicą ciążową lub po prostu pogadać o odżywianiu w ciąży. My jako ciężarne nie mamy często wpływu na tą wagę z uwagi na hormony. Jedna urodzi dziecko 3 kg a druga 4 kg. Nie jestem za objadaniem się w ciąży bo przecież musimy dawać "zdrowe paliwo" Naszemu dziecku i sobie dla lepszego zdrowia. Twoja teściowa nie jest od oceniania Ciebie i Twojej ciąży. Zachowała się prostacko co tu mówić. Powinna Cię wspierać bo nosisz Jej wnuka. Przytulam za smutki 🫂 dobrze, że widujesz Ją raz na jakiś czas
Dziękuję Monii 😘monii00 lubi tę wiadomość
-
Kochana, mamy ten sam termin i nawet się nie przejmuj takim gadaniem! Pamiętaj, że to nie świadczy o Tobie. 🤗
Też mam duży brzuch, mam porównanie do przyjaciółki, która jest 6 tygodni dalej, a ma o wiele mniejszy brzuch niż ja, a warto zaznaczyć, że nie przytyłam ani grama, wręcz jestem ciągle 3kg na minusie. Trzeba było powiedzieć po złości: "O widzi mamusia, maluszek rośnie, a ja ciągle ta sama waga... za to widzę, że mamusi ostatnio się przybrało!" 🤭 Chociaż nie wiem czy warto się zniżać do poziomu.
Jednym uchem wpuścić, drugim wypuścić.Polcja lubi tę wiadomość
✔️06.08.2024 ➡️ 8mm
✔️28.08.2024 ➡️ 32 mm, słyszymy serduszko ❤️
✔️17.09.2024 ➡️ 73 mm (prenatalne)
✔️24.09.2024 ➡️ 102 g
✔️21.10.2024 ➡️ 238 g
✔️08.11.2024 ➡️ 370 g (połówkowe)
Kolejna wizyta - 18.11.2024 🩺
Echo serca malutkiej - 09.01.2025 🩺
Cukrzyca ciążowa. 🍫
Insulina nocna - 12 jednostek. 💉
Acard - 150 mg. 💊
-
Hej dziewczyny, wracam po bardzo długiej nieobecności i niestety nie nadrobię Was wszystkich- praca, dużo chorób w październiku, przeprowadzka. Nawet teraz jestem na sorze- od wczoraj objawy grypowe, tachykardia do 150/min, niskie ciśnienie i gorączka. Tak poza tym wcsoaj mialam badania połówkowe- zdrowy chłopczyk, niestety łożysko niskoschodzace- dochodzi do ujścia szyjki macicy, ale to do regularnej kontroli. Mam nadzieję że U każdej z Was w dalszym ciągu tak dobrze!
Polcja, Abilify05, eliz, Olaa..32 lubią tę wiadomość
-
Ta szafa i komoda mnie wykończyły 😅🙈 dopiero skończyłam plecy bolą jak nie wiem..ledwo żyje 😜ale co z głowy to z głowy. Teraz czas na odpoczynek ☺️i na kopniaczki bo mała zaczyna szaleć 😅🥰
eliz lubi tę wiadomość
-
Naay95 wrote:Hej dziewczyny, wracam po bardzo długiej nieobecności i niestety nie nadrobię Was wszystkich- praca, dużo chorób w październiku, przeprowadzka. Nawet teraz jestem na sorze- od wczoraj objawy grypowe, tachykardia do 150/min, niskie ciśnienie i gorączka. Tak poza tym wcsoaj mialam badania połówkowe- zdrowy chłopczyk, niestety łożysko niskoschodzace- dochodzi do ujścia szyjki macicy, ale to do regularnej kontroli. Mam nadzieję że U każdej z Was w dalszym ciągu tak dobrze!
Ojej trzymaj się kochana oby szybko Ci to minęło 🫂super że z dzidzią wszystko dobrze ❤️trzymam kciuki i dużo zdrówka dla was -
Ale jestem podekscytowana 🤩🤩🤩
Zamówiliśmy łóżeczko ☺️ Mój mąż dzisiaj przechodzi przez ten pokój dla małej i przechodzi i ma dziwną minę. A ja do niego co mu jest, czy mu się nie podoba. On do mnie "brakuje najważniejszego tutaj, tzn Malutkiej i łóżeczka dla niej". No i stanęło na tym, że mam zamawiać i finito ☺️ także zamówione. A wieczorkiem jedziemy na chwilę do przyjaciół i odbierzemy pewnie dostawke od nich.RainbowDeer, Polcja, Martyna , Abilify05, eliz, monii00 lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Jestem po wizycie 🥰 wszystko dobrze ❤️ Kolejna 21.11 😊
Po wielkich trudach moja dzidzia się ujawniła 🥰
Będzie dziewczynka 🩷🩷
Kupiłam rozowe buciki i zapakowałam w pudelko. Tak chce to oznajmić Mezowi. Ale mam mega stresa... on od początku nastawiał się na chłopca. Dodatkowo mial dziś mega zły dzień w pracy.. Wiadomo ważne żeby było zdrowe, ja się cieszę mega ! Miałam przeczucie co do dziewczynki 🩷🩷🩷 ale mam trochę smutek ze nie dam mu syna..ze go rozczaruje .. ach hormony robią swoje..ŻonaMarynarza, RainbowDeer, Polcja, Madzik2208, le_bonheur, Martyna , Abilify05, eliz, Olaa..32, Pusshka, monii00, Lilou lubią tę wiadomość
-
Ola28.28 wrote:Jestem po wizycie 🥰 wszystko dobrze ❤️ Kolejna 21.11 😊
Po wielkich trudach moja dzidzia się ujawniła 🥰
Będzie dziewczynka 🩷🩷
Kupiłam rozowe buciki i zapakowałam w pudelko. Tak chce to oznajmić Mezowi. Ale mam mega stresa... on od początku nastawiał się na chłopca. Dodatkowo mial dziś mega zły dzień w pracy.. Wiadomo ważne żeby było zdrowe, ja się cieszę mega ! Miałam przeczucie co do dziewczynki 🩷🩷🩷 ale mam trochę smutek ze nie dam mu syna..ze go rozczaruje .. ach hormony robią swoje..
Też miałam takie odczucia przy pierwszej że nie syn ale teraz drugi w drodze, a córka to oczko w głowie taty🙂Ola28.28 lubi tę wiadomość
-
Ja bym już chciała szykować pokój małemu, ale przestrzeń w której będzie jego pokoik zajmuje graciarnia męża. Wcale mu się nie spieszy do sprzątania. Ciągle jojczy że dziecku pokój nie jest przez pierwsze lata potrzebny i że on nie chce sprzątać
Tak mnie to już wnerwia powiem Wam. Jak się w ciągu dwóch tygodni nie weźmie do roboty to wypierdzielam jego graty na gabaryty, zrywam wszystko do stanu surowego i niech zbiera manatki z podwórka
Nie przewiduje żeby przez co najmniej rok mały spędzał w tym pokoju noce, ale na boga, w końcu będzie musiał się wyprowadzić do siebie. A remont z małym dzieckiem w domu to ostatnie o czym marzę 😑
'96👩❤️👨'90
START STARAŃ 09.22
START LECZENIA 01.24
♀️ PCOS, AMH 5,1
♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml
02.24 - IUI przepływowa ❌️
04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
05.06.24 - start stymulacji 💉
15.06.24 - punkcja 🧪
20.06.24 - transfer
HCG 9dpt 77 ✨️
HCG 11dpt 189 🥹