Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry Kochane! 🤰❤️
Wczorajszy dzień był dobry i zły. Połowę dnia przeleżałam jeszcze tak bardzo źle się nie czułam od początku ciąży...no ale naszczescie później przeszło - byliśmy na zakupach i u rodziców.
Dzisiaj przyjeżdża siostra mojego z synem (2latka skończone) więc pewnie będzie wesoło. 😉
🌸Moni życzę udanego spektaklu, baw się dobrze! 🥰
🌸Kasiula09 cudowny brzuszek! 😍
Życzę przyjemnego dnia ❤️Katri94, monii00 lubią tę wiadomość
Ponad dwa lata starań.
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia,otyłość, w ciągu roku -20kg
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
💊acard 150mg
💊3x1 no-spa , magnez
💉 neoparin 40mg
💉insulina
22.06.24 niepewne ⏸️🥹
05.07.24 - 5tydzień 🥹
18.07.24 - 6+6 -mierze 1,1cm ❤️ 146/min
31.07.24 - 8+5 -mierze 2.39cm❤️176/min
19.08.24 - 11+3-mierze 5.59cm ❤️ 165/min
28.08.24 -12+5 -mierze 6,84cm ❤️ 156/min - ryzyka niskie z testu Pappa
19.09.24 -15+6-ważę 155g i jestem chłopcem 💙
17.10.24 - 19+6 - ważę 328g 💙
24.10.24 II prenatalne wszystko OK , 100% chłopak , ważę 461g 💙
14.11.24 - wizyta u Gin.
21.11.24 - echo 💙 bąbla
-
le_bonheur wrote:Tak, Mastermed. Trochę żałuję, że nie zrobiłam prenatalnych prywatnie. Miałabym swobodę i nie czułabym się na badaniach jak intruz... 😒 Tak mi mocno naciskał głowicą, że aż mnie boli podbrzusze przy dotyku. 😬 Z tego, co wiem, to tam niestety większość jest dosyć gburowata. Na pierwszych prenatalnych trafiłam na jednego z właścicieli Mastermedu, to jeszcze on miał w miarę ludzkie podejście, ale też bez rewelacji... Prowadząc ciążę w prywatnej klinice jakoś przyzwyczaiłam się do trochę lepszego traktowania. 😅
Ja na pierwszych prenatalnych byłam u dr Zaręby. Ją mogę polecić. Nie było jakoś cukierkowo, ale mam wrażenie że dokładnie wszystko zbadała i bez zbędnych komentarzy.
Chciałam się od razu zapisywać na usg 3 trymestru, ale po tym jak się lekarz na połówkowych zachował mi się odechciało. Może umówię się na Zamenhofa do kogoś z certyfikatem'96👩❤️👨'90
START STARAŃ 09.22
START LECZENIA 01.24
♀️ PCOS, AMH 5,1
♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml
02.24 - IUI przepływowa ❌️
04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
05.06.24 - start stymulacji 💉
15.06.24 - punkcja 🧪
20.06.24 - transfer
HCG 9dpt 77 ✨️
HCG 11dpt 189 🥹
HCG 19dpt 4655 🙃
27dpt mamy ❤️
❄️❄️❄️ czekają na swoją kolej
-
🌸abilify jasne, będę chciała tam wrócić 😊 uwielbiam tą pracę 😀
Co do siary to u mnie się uspokoiło, a miałam ją jakoś w 16 tygodniu chyba. Raz na jakiś czas widać plamkę na biustonoszu, ale już nie brudzę koszul nocnych 🤭🤭
I witam się również w pochmurną niedzielę 🫣 wstałam bez sił 😂 dziś skoczymy na cmentarz i do teściów na obiad. Wieczorkiem może do znajomych się na chwilę wyjdzie 😀 miłego dnia! ❤️RainbowDeer, eliz lubią tę wiadomość
-
RainbowDeer wrote:Ja na pierwszych prenatalnych byłam u dr Zaręby. Ją mogę polecić. Nie było jakoś cukierkowo, ale mam wrażenie że dokładnie wszystko zbadała i bez zbędnych komentarzy.
Chciałam się od razu zapisywać na usg 3 trymestru, ale po tym jak się lekarz na połówkowych zachował mi się odechciało. Może umówię się na Zamenhofa do kogoś z certyfikatem
Ja na pierwszych dr Kurzątkowski, na drugich dr Karwowski (o którym w sumie słyszałam dobre opinie, może trafiłam na zły dzień). Ja na trzecie umówię się albo na Zamenhofa do dr Leśniewicza (mój lekarz prowadzący) albo na Parkową do dr Leśniewicza (jego ojca). Na razie zobaczymy co ciekawego zobaczy dr na wizycie kontrolnej.Ciąża nr 1 - córeczka.
06.08.2024 ➡️ 8mm
28.08.2024 ➡️ 32 mm - słyszymy serduszko ❤️
17.09.2024 ➡️ 73 mm (prenatalne)
24.09.2024 ➡️ 102 g
21.10.2024 ➡️ 238 g
08.11.2024 ➡️ 370 g (połówkowe)
Kolejna wizyta - 18.11.2024 🩺
Echo serca malutkiej - 09.01.2025 🩺
Cukrzyca ciążowa. 🍫
Insulina nocna - 11 jednostek. 💉
Acard 150 mg. 💊
-
le_bonheur wrote:Ja na pierwszych dr Kurzątkowski, na drugich dr Karwowski (o którym w sumie słyszałam dobre opinie, może trafiłam na zły dzień). Ja na trzecie umówię się albo na Zamenhofa do dr Leśniewicza (mój lekarz prowadzący) albo na Parkową do dr Leśniewicza (jego ojca). Na razie zobaczymy co ciekawego zobaczy dr na wizycie kontrolnej.
U mnie też połówkowe Karwowski robił. Czyli to nie tylko mi się "wydaje" że gość jest gburowaty.
Ehh nie tak to powinno wyglądać. Nie ważne że NFZ. Podstawowe zasady kultury powinny wszystkich obowiązywać 🫤
Trzymam kciuki żeby było wszystko ok. Prowadzący na pewno więcej ci wyjaśnile_bonheur lubi tę wiadomość
'96👩❤️👨'90
START STARAŃ 09.22
START LECZENIA 01.24
♀️ PCOS, AMH 5,1
15.06.24 - punkcja 🧪
20.06.24 - transfer
HCG 9dpt 77 ✨️
HCG 11dpt 189 🥹
HCG 19dpt 4655 🙃
27dpt mamy ❤️
-
Kasiula09 wrote:Dzień dobry witam się w połowie ciąży, planów jako takich na dziś brak, mąż z dziećmi może na basen pojadą a ja przeziębiona więc się nawet nie wybieram
https://zapodaj.net/plik-mAEtPSducx
Miłej niedzieli
Brzuszek prezentuje się wspaniale 🥰Pinkflower, Kasiula09 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, miłego dnia ❤️
Wierzę, że te odchylenia na połówkowych nie świadczą o niczym złym. Czasem są rozbieżności w pomiarach, nie są nigdy równe narządy. Sama też to u naszej małej obserwuje.
Dziewczyny, jakie Wy macie piękne brzuszki takie piłeczki. Ja to mam taki rozlany na boki, mama mi oczywiście mówi że na dziewczynkę to właśnie taki jest kształt. A ja dobrze wiem że to nie ma znaczenia 😅
Le_bonheur jeśli chodzi o ruchy to u mnie też różnie a mam łożysko na tylnej ścianie. Jak przyłożę rękę do dołu brzucha to czuje cały czas takie pulsowanie i już nie wiem czy to to czy nie. Kilka razy czułam takie prądy, motyle, brzuch podskoczył ale też nie jest to regularne. Raczej późnym wieczorem coś się dzieje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada, 11:27
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Kamsma wrote:Niestety daleko, Warszawa. Ale dziękuje
Hej hej Kamsma, przepraszam, że się tak wcinam w wątek, ale akurat w piątek rozmawiałam o lekarzach z koleżanką na podobne tematy.
Ona akurat miała trudniejszy przypadek u pierwszego dziecka, natomiast bardzo polecała w Wawie do usg ciążowych doktora Roszkowskiego, od którego uczą się pokolenia nowych lekarzy, a także usg na Agatowej (w sprawach serduszkowych też tylko Agatową i prof. Dangel). Bodajże całą 5 czy 6 dzieci badała tylko tam.Kamsma lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Hejka 👋 ja dzisiaj spałam do 9:10, jak kamień, prawie 11 godzin 🫣 byłam wprawdzie dwa razy sikać, ale i tak, niesamowite mam możliwości spanka ostatnio.
Byliśmy u teściów, zjedliśmy rogala z białym makiem, jestem spełniona slodyczowo na długi czas.
Odebraliśmy wózek od koleżanki bo już go całego wyczyściła, co jej będzie zajmował miejsce. Także wszystkie wasze przesadne teściowe mogą już mieć udawany zawał 😂 tyle różnych rzeczy dodatkowo dostaliśmy, że czuję wdzięczność za to wszystko, kupiłam za to koleżance bon do hm bo tam i dla siebie i dla starego i dla dzieci sobie wybiorą. Oczywiście przy zakupie bonu też wybrałam kilka ciuszków dla małej bo nie mogłam się powstrzymać. Ale teraz to już serio zero, czekam na szafę i komodę.🤡 Zawiozę to wszystko do mamy póki co.
Miłego dnia wszystkim ❤️👋👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 echo serca
-
RainbowDeer wrote:🍀le_bonheur gdzie robiłaś połówkowe? Mastermed? Może u tego samego gbura byłyśmy 😅
Laski, budzę się dziś w nocy, patrzę że koszulka mokra na wysokości piersi. Tak mi siara pociekła że szok. Czy skoro raz się to pojawiło, to tak już będzie regularnie do końca ciąży? 🙈Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Eliz a co się działo, że takie złe samopoczucie?
Udało mi się uchwycić małego na USG♥️
Nie wiem czy na USG widać włosy, ale na ostatnim zdjęciu wygląda jakby miał czuprynę 😁
https://zapodaj.net/plik-Q1NPwTJOG7
https://zapodaj.net/plik-GOBVU1N4Uh
https://zapodaj.net/plik-zbN3AUOM4KWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada, 14:37
eliz, Pusshka lubią tę wiadomość
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
le_bonheur wrote:Nie wiem czy widziałaś mój wcześniejszy wpis z 8.11 - też miałam połówkowe przedwczoraj i też mam obawy odnośnie wymiarów dzieciaczka. Ogólnie większość elementów w opisie jako prawidłowe, wszystkie cztery kończyny są, serduszko bije i jest prawidłowo wykształcone, wszystkie narządy tak samo, szyjka ok, wody płodowe ok... Mnie martwi obwód główki, bo system wyliczył jej wielkość na 19tc, ale tutaj dziewczyny mnie uspokoiły, że te wymiary mogą nie być adekwatne, tym bardziej, że wizualizacja badania była zła i doktor miał problem z wyłapaniem wszystkich elementów. I kość nosowa też 5,1 mm z dopiskiem "hypoplastyczna" (maluszek mojej przyjaciółki w tym samym tygodniu miał 7,3 mm), lekarz przy badaniu nie skierował w moim kierunku żadnych wyjaśnień, a przy pytaniach zadawanych przez mojego męża odpowiadał zdawkowo albo mruczał coś pod nosem - ogólnie straszny gbur...
Ja mam w planach skonsultować te wyniki z lekarzem prowadzącym na najbliższej wizycie, poproszę go przede wszystkim, żeby sam zerknął jak to wszystko wygląda, bo wiem, że też ma uprawnienia do badań prenatalnych, więc zna się na tym i ewentualnie żeby doradził czy powinnam zrobić trzecie badania (na kartce z wynikami prenatalnych mam zalecenie zrobienia trzeciego badania w 30 tygodniu ciąży), a na chwilę obecną staram się za bardzo nie analizować i nie nakręcać się, ale też nie mam zamiaru tego olać. Po prostu dopytam specjalistę na najbliższej wizycie.
Tak poza tym to dzień dobry w ten szary, ciemny i ponury poranek. U mnie chłodno, bezsłonecznie i bardzo "chandrowo", i jak zazwyczaj lubię taką pogodę (tak, jestem dziwnym człowiekiem 😅), to jakoś tęsknię trochę za słońcem, bo nie pamiętam już kiedy ostatnio nas odwiedziło. Ruchy małej, o których wcześniej pisałam, to chyba jednak nie były ruchy, bo od tamtej pory nie poczułam nic więcej. Łożysko na ścianie przedniej skutecznie "tamuje" kopniaczki... 🤷♀️ Cukry znowu wariują i to nie tylko poranne, ale także te poposiłkowe - np. dzisiaj po standardowym śniadaniu mam cukier 149. Osłabia mnie ta cukrzyca ciążowa i już momentami nie wiem co mam jeść, żeby było dobrze...
Życzę Wam miłej i spokojnej niedzieli. 🌸
Tak zauważyłam też Twój wpis, i nawet kojarzę Cie z cukrzycowego tematu jesteśmy też mniej więcej w tym samym momencie ciąży - u mnie cukrzyce na szczęście wykluczono, ale dla spokoju Pani diabetolog raz w tyg muszę zrobić pomiary czy nic się nie zmieniło.
Co do połówkowych, u mnie też wpisano "hypoplastyczna", czy doktor podał Ci chociaż jaka jest dokładnie norma? Mój plan to omówienie z prowadzącym, mam echo serca za tydzień więc napewno też wspomnę + zapisałam drugie USG i wizytę u genetyka. Mnie też uspokaja, że przecież to nie żaden wyrok, a wskazówka do przypilnowania i wszystko może się jeszcze wyrównać, ale niestety ciężko mi odpuścić temat. Wszystko co czytam wskazuje na to żeby nie martwić się na zapas, ale jak 🤔 Jedyne o czym marze to o "nudnej ciąży"! Daj znać jak pójdzie konsultacja - trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada, 15:08
-
pp2018 wrote:Hej hej Kamsma, przepraszam, że się tak wcinam w wątek, ale akurat w piątek rozmawiałam o lekarzach z koleżanką na podobne tematy.
Ona akurat miała trudniejszy przypadek u pierwszego dziecka, natomiast bardzo polecała w Wawie do usg ciążowych doktora Roszkowskiego, od którego uczą się pokolenia nowych lekarzy, a także usg na Agatowej (w sprawach serduszkowych też tylko Agatową i prof. Dangel). Bodajże całą 5 czy 6 dzieci badała tylko tam.pp2018 lubi tę wiadomość
-
Abilify05 wrote:Wiesz co, codziennie cisnę te cycki ale nic nie leci, a w 1 ciąży kojarzę, że na tym etapie coś już leciało 😁
Jak już się pojawił pokarm to ciekło regularnie, czy raczej sporadycznie?
Zastanawiam się czy juz jakichś wkładek wielorazowych nie kupić. No w nocy to tak pociekło, że aż się zdziwiłam że takie ilości się pojawiają na tak wczesnym etapie. Ginekolog ostrzegała że z moja budowa piersi, będzie dobra laktacja 🙊'96👩❤️👨'90
START STARAŃ 09.22
START LECZENIA 01.24
♀️ PCOS, AMH 5,1
15.06.24 - punkcja 🧪
20.06.24 - transfer
HCG 9dpt 77 ✨️
HCG 11dpt 189 🥹
HCG 19dpt 4655 🙃
27dpt mamy ❤️
-
Ja miałam pierwsze prenatalne u dr Roszkowskiego. Pewnie chodziło o Tomasza Roszkowskiego.
https://www.znanylekarz.pl/tomasz-roszkowski/ginekolog/warszawa#profile-reviews
Tez poszlam tam z polecenia z kolezanki. Moje uczucia sa mieszane szczerze mówiąc, mysle ze sa lepsi specjaliści w Warszawie. Badanie przeprowadzone bez większego omówienia, oprócz stwierdzenia, że wszytskl ok na ten moment. 0 komentarza nt slabych przepływów które wyszły w tętnicach macicznych w tym badaniu. Specyficzne poczucie humoru lekarza, powtórzenie mi 3 razy, jak bardzo lubi robic usg szczuplyym kobietom, bo wszystko widac. Dla mnie taki komentarz jest nie na miejscu ze strony lekarza, mógł to zostawic dla siebie. Na drugie badania prenatalne nie wrocilam. Poszlam do dr Doruchowskiego , tez z polecenia. On kilka razy sprawdzał czy wszystko zmierzył, zobaczył, opisywał krok po kroku co robi, co sprawdza, na koniec szybko omówił, sprawdzil tez przeplywy maciczne, co na połówkowych nie jest standardem. Nie jest bardzo otwarty i wylewny, ale profesjonalnie przeprowadzone badanie i w razie pytań na pewno można liczyć na odpowiedź i kulturę ze strony tego lekarza.
Kamsma lubi tę wiadomość
-
Sylwiasz wrote:Ja miałam pierwsze prenatalne u dr Roszkowskiego. Pewnie chodziło o Tomasza Roszkowskiego.
https://www.znanylekarz.pl/tomasz-roszkowski/ginekolog/warszawa#profile-reviews
Tez poszlam tam z polecenia z kolezanki. Moje uczucia sa mieszane szczerze mówiąc, mysle ze sa lepsi specjaliści w Warszawie. Badanie przeprowadzone bez większego omówienia, oprócz stwierdzenia, że wszytskl ok na ten moment. 0 komentarza nt slabych przepływów które wyszły w tętnicach macicznych w tym badaniu. Specyficzne poczucie humoru lekarza, powtórzenie mi 3 razy, jak bardzo lubi robic usg szczuplyym kobietom, bo wszystko widac. Dla mnie taki komentarz jest nie na miejscu ze strony lekarza, mógł to zostawic dla siebie. Na drugie badania prenatalne nie wrocilam. Poszlam do dr Doruchowskiego , tez z polecenia. On kilka razy sprawdzał czy wszystko zmierzył, zobaczył, opisywał krok po kroku co robi, co sprawdza, na koniec szybko omówił, sprawdzil tez przeplywy maciczne, co na połówkowych nie jest standardem. Nie jest bardzo otwarty i wylewny, ale profesjonalnie przeprowadzone badanie i w razie pytań na pewno można liczyć na odpowiedź i kulturę ze strony tego lekarza. -
Kamsma wrote:Wow, faktycznie mało komfortowo. Muszę przyznać, że dobrze jest być w Warszawie gdzie jest tak ogromny wybór specjalistów, ale też jest to mega trudne bo kogo wybrać? niezliczona ilość klinik, opinii, ja osobiście jestem tym bardzo przytłoczona. Chce jak najlepiej ale nie ma jednej najlepszej osoby. Jestem mega zadowolona z mojego lekarza od USG, strasznie miły, troskliwy, z poczuciem humoru i wręcz KOCHANY. Wszystko bez zarzutów - robie je w Gabinety Krasińskiego. Ale z uwagi na tą kostkę i tak zaczerpnę drugiej opinii, inny sprzęt, inne oko, po prostu dla podwójnego potwierdzenia tej miary - teraz zapisałam się do FemiNature.
Byłam w feminature dobry sprzęt maja , ja akurat byłam u dr Orawiec, dokładna , można o wszystko dopytać i tez opisuje przebieg badania.
Teraz od listopada będę tam prowadzić dalej ciaze na nfz, bo z medicoveru nie jestem zadowolona, a tutaj zaczelam prowadzić ciaze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada, 15:53
Kamsma lubi tę wiadomość
-
Abilify05 wrote:Eliz a co się działo, że takie złe samopoczucie?
Udało mi się uchwycić małego na USG♥️
Nie wiem czy na USG widać włosy, ale na ostatnim zdjęciu wygląda jakby miał czuprynę 😁
https://zapodaj.net/plik-Q1NPwTJOG7
https://zapodaj.net/plik-GOBVU1N4Uh
https://zapodaj.net/plik-zbN3AUOM4K
Od samego rana straszny ból głowy,były takie momenty że mdliło mnie od tego. Przeleżałam połowę dnia...Na końcu aż odbiło mi się taka żółcią. I przeszło na szczescie.
Ale cudowne zdjęcia usg małego 💙 widać właśnie taki ciemniejszy obszar a może ma tam już burze włosów 😀Abilify05 lubi tę wiadomość
Ponad dwa lata starań.
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia,otyłość, w ciągu roku -20kg
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
💊acard 150mg
💊3x1 no-spa , magnez
💉 neoparin 40mg
💉insulina
22.06.24 niepewne ⏸️🥹
05.07.24 - 5tydzień 🥹
18.07.24 - 6+6 -mierze 1,1cm ❤️ 146/min
31.07.24 - 8+5 -mierze 2.39cm❤️176/min
19.08.24 - 11+3-mierze 5.59cm ❤️ 165/min
28.08.24 -12+5 -mierze 6,84cm ❤️ 156/min - ryzyka niskie z testu Pappa
19.09.24 -15+6-ważę 155g i jestem chłopcem 💙
17.10.24 - 19+6 - ważę 328g 💙
24.10.24 II prenatalne wszystko OK , 100% chłopak , ważę 461g 💙
14.11.24 - wizyta u Gin.
21.11.24 - echo 💙 bąbla
-
Sylwiasz wrote:Byłam w feminature dobry sprzęt maja , ja akurat byłam u dr Orawiec, dokładna , można o wszystko dopytać i tez opisuje przebieg badania.
Teraz od listopada będę tam prowadzić dalej ciaze na nfz, bo z medicoveru nie jestem zadowolona, a tutaj zaczelam prowadzić ciaze.Sylwiasz lubi tę wiadomość
-
Witajcie nareszcie mam chwilę żeby napisać. Na codzien staram się w ogóle nie używać telefonu przy dziecku więc po pracy nie miałam jak pisać.
U mnie po wizycie dobrze, maluch waży już uwaga 700g pani dr powiedziała że idzie na rozmiar, jest w najwyższym centylu i bardzo ma ciasno. Generalnie wyniki krwi ok ale zaczelam wpadać w anemię więc działamy z dietą, sokami z buraków i shotami z żelaza
Mam nadzieję że odbudować do następnej wizyty za 3 tygodnie, krzywa też do zrobienia mam 26.11.Ostatnie dwa dni bardzo kiepsko się czuje, mam taki ból ma dole jakby pod miednicą, czy któraś z was na tym etapie miała takie bóle ( chyba wzrostowe)? Nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży także dzisiaj więcej odpoczywam w jutro planuje dłużej poleżeć dobrze że jutro wolne. Od wtorku jestem już zdalnie do końca listopada więc też plus dla mnie. W piątek mąż kupił dostawke więc mam chyba identyczną jak @Agula31
Co jeszcze chciałam napisać póki pamiętam
@monii wpisz mi 3 prenatalne 18.12 zapisałam się do gyn centrum do dr która głównie specjalizuje się w serduszku więc też fajnie że sprawdzi. 29.11 też mam wizytę u prowadzącej
@pisalyscie o teściowych - coz, każdy chyba to przechodzi ALE najważniejsze już teraz pielęgnować swoje granice, zobaczycie że po urodzeniu dzieci znajdziecie w sobie dodatkową asertywność moja tesciowa i rodzice bardzo szanuja nasze granice ale musieli sie tego nauczyć. Nie wyobrażam sobie żeby ktoś mi z butami wchodzil w życie, szczególnie jeśli chodzi o dziecko. Nie chcecie nikogo to mówicie wprost i tyle. Książka Juula " Nie z miłości" zmieniła moje postrzeganie bardzo wam polecam przeczytac przed porodem w kontekście wychowywania dzieci ale też właśnie w kontaktach z innymi ludźmi. Polecam, kilka godzin i przeczytana
@przykro mi że niektóre z was trafiają na lekarzy idiotów, mówcie na wizytach od razu co wam nie pasuje.
@co do zakupów, nikomu do tego co i kiedy kto kupuje, nie dajmy sobie odebrać tej radości.
@któraś pisała o poród w szpitalu u swojego lekarza. No to tylko dopisze że najważniejsze są położna a lekarza to możemy przy porodzie nawet nie widzieć. Przy pierwszym porodzie wzięłam prywatną położna w ramach oferty szpitala ( nie każdy szpital ma takie usługi komercyjne)niestety wyszło jak wyszło że urodziłam w domu i zwrot kasy nie był możliwy. Teraz chyba zrezygnuje z tej usługi bo poznałam kilka położnych ze szpitala w życiu prywatnym więc zdam na się to
Jak mi się przypomni coś to dopisze