Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie 🥰
Ojj trochę Was nadrobiłam ale jeszcze chwili potrzebuje, a to był tylko jeden dzień... Wczoraj wróciliśmy późno, padnięta byłam po tym pogrzebie i całym dniu. Jeszcze po wszystkim zjechaliśmy z bratem i bratową do moich rodziców, z tym całym jedzeniem ze stypy, zrobiliśmy kolację, pogadaliśmy, było tak rodzinnie mimo całego trudu dla nich. Za tydzień w sobotę jadą z nami kupić wózek. Potem na jakiś obiad skoczymy, żeby Sylwia też mogła zająć głowę czymś innym. Ehhh ale żeby tego było mało, rano info że zmarł szwagier mojej teściowej. Choć jemu to akurat ulżyło w końcu w cierpieniu. Także listopad jest niekoniecznie pozytywny pod tym kątem. Ale życie, trzeba żyć dalej..
Dzisiaj mamy sporo pracy w domu, do końca porządki, poprawki po remoncie, po 12:00 moi jadą do dużą ilość mięsa i wędlin (jak to kiedyś się robiło teściowa zdecydowała się na tzw świniobicie by porobić zapasy na zimę), moi rodzice później przyjadą. Póki co leżę jeszcze bo jakoś sił na razie brak.
Młoda wieczorem jak się położyłam tak kopała, że chwila to miałam wrażenie jakbym dostawała wszędzie, nawet lekki ból jak gdzieś tam uderzyła. 🫣😁 Teraz już też się odzywa, także silna babeczka rośnie 😁
Pięknego dnia dla Was, ściskam ❤️eliz, Katri94, monii00, Nefertiti89 lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Dzień dobry Kochane moje 🤰❤️
Wstałam znowu z bólem głowy.
Na szczęście dzisiaj cukier 86. 😉
Wczoraj w końcu kupiliśmy komodę,zwykłą biala bo meble mamy w pokoju biale. Ile można nerw sobie popsuć przy jej skręcaniu albo ja za nerwowa poprostu jestem 😅 no ale najważniejsze że jest i mogę układać rzeczy Bąbelka 💙
Dzisiejszy plan to zakupy...może być to ciężka misja do pokonania jak dwa dni sklepy będą zamknięte ale damy radę! 😉
Życzę przyjemnego Dnia ❤️Katri94, monii00 lubią tę wiadomość
Ponad dwa lata starań.
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia,otyłość, w ciągu roku -20kg
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
💊acard 150mg
💊3x1 no-spa , magnez
💉 neoparin 40mg
💉insulina
22.06.24 niepewne ⏸️🥹
05.07.24 - 5tydzień 🥹
18.07.24 - 6+6 -mierze 1,1cm ❤️ 146/min
31.07.24 - 8+5 -mierze 2.39cm❤️176/min
19.08.24 - 11+3-mierze 5.59cm ❤️ 165/min
28.08.24 -12+5 -mierze 6,84cm ❤️ 156/min - ryzyka niskie z testu Pappa
19.09.24 -15+6-ważę 155g i jestem chłopcem 💙
17.10.24 - 19+6 - ważę 328g 💙
24.10.24 II prenatalne wszystko OK , 100% chłopak , ważę 461g 💙
14.11.24 - wizyta u Gin.
21.11.24 - echo 💙 bąbla
-
Marcycha wrote:Martyna, właśnie zauważyłam, że przekroczyłaś magiczny próg 22+2, w związku z tym życzę Ci spokojnej i radosnej ciąży do końca 🥰
Co do wszelkich odwiedzin czy to przez teściowe czy nie i ich różne zachowania, z doświadczenia powiem (ogólnie życiowego z ludźmi) najlepiej jest ludziom mówić czego się nie chce i nie akceptuje 😉 Nienawidzę słowa "powinno się", a ono tu trochę jest z tyłu głowy. Jeśli same nie zaczniemy się szanować to inni też tego nie zrobią. Jestem pewna, że u mnie bliscy nie będą wpadać bez zapowiedzenia tylko zapytają, a ja im odpowiem zgodnie z prawdą czy mam ochotę na te odwiedziny czy nie. Jakbym już teraz czuła, że chcę 2 tygodnie nacieszyć sie/odpocząć z moją rodziną to też bym to powiedziała. To nie musi być przecież przekaz z wrzutem, można powiedzieć, że zadzwonię z zaproszeniem jak będę się dobrze czuła. Wierzcie mi ludzie lubią innych ludzi, którzy potrafią powiedzieć czego potrzebują, bo nie muszą się domyślać 😁
Ogólnie wczoraj rozmawiałam właśnie z narzeczonym o tym wszystkim. Byliśmy u nich wieczorem też, oczywiście temat fotelika poruszony-ona otworzy sklep i ona nam go przywiezie. Definitywnie powiedzieliśmy nie i w styczniu fotelik kupujemy i odbieramy. Narzeczony jak to syn bardziej też do niej mówi bezpośrednio, ja nie chce, bo się zaraz pewnie obrazi 🫣
Bardzo dużo zależy też od charakteru. My będziemy myślały, że mówimy bez wyrzutu, po prostu informacyjnie, a moja teściowa pewnie pomyśli, że my to jej nie chcemy i foszek 😅 -
Hejka 👋
Mąż wczoraj przyniósł te ciuszki od kolegi. Jejku jakie to wszystko śliczne i malutkie. Cudownie się to kolekcjonuje wszystko.
Dzisiaj tak ponuro od rano, pies wstał o 5 i robił wszystko żeby nas obudzić, także wypiłam kawę, trochę już ogarnęłam, ale dzisiaj raczej dzień na spokojnie:)
@Martyna super że narzeczony taki konkretny i potrafi się postawić mamusi! A co do przedszkola to moja przyjaciółka prowadzi swoje, zerówkę i punkt opieki i jak coś sugeruje to słyszy że ona chce wyłudzić dofinansowanie na to dziecko 🫣
Miłego dnia 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada, 10:04
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 echo serca
-
Agula31 wrote:Hejka 👋
Mąż wczoraj przyniósł te ciuszki od kolegi. Jejku jakie to wszystko śliczne i malutkie. Cudownie się to kolekcjonuje wszystko.
Dzisiaj tak ponuro od rano, pies wstał o 5 i robił wszystko żeby nas obudzić, także wypiłam kawę, trochę już ogarnęłam, ale dzisiaj raczej dzień na spokojnie:)
@Martyna super że narzeczony taki konkretny i potrafi się postawić mamusi! A co do przedszkola to moja przyjaciółka prowadzi swoje, zerówkę i punkt opieki i jak coś sugeruje to słyszy że ona chce wyłudzić dofinansowanie na to dziecko 🫣
Miłego dnia 😘 -
🍀Nefertiti - z tymi lędźwiami byłaś u zwykłego fizjo, czy u urofizjo? Mi już coraz częściej dokuczają biodra. Chyba czas się umówić
U mnie teściowie też się zamartwiają czy ja za często usg nie robię, bo to może szkodliwe jest dla dziecka. To wynika z tego że za ich czasów tego wszystkiego nie było. Moi akurat naprawdę z troski, nie ze złośliwości
Ale aż mi się przypomniało. Chodziłam kiedyś do fryzjerki foliary, która miała takie teorie odstrzelone 🙈
Zdawało sie że ogarnięta babeczka, koło 30stki, z dwójką dzieci. Twierdziła, że jakiś jej lekarz swojej własnej żonie odradzał robienie usg w ciąży, bo fale szkodzą dziecku. I tak do klientek te złote myśli o szczepieniach, o lekach, że wszystko niepotrzebne i szkodliwe. Aż uszy więdły'96👩❤️👨'90
START STARAŃ 09.22
START LECZENIA 01.24
♀️ PCOS, AMH 5,1
♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml
02.24 - IUI przepływowa ❌️
04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
05.06.24 - start stymulacji 💉
15.06.24 - punkcja 🧪
20.06.24 - transfer
HCG 9dpt 77 ✨️
HCG 11dpt 189 🥹
HCG 19dpt 4655 🙃
27dpt mamy ❤️
❄️❄️❄️ czekają na swoją kolej
-
Dzień dobry, mnie dziś obudził zatkany nos o 4:30 i już nie usnęłam, za to wstałam przed siódma posprzątałam i przed 10 ruszyliśmy na zakupy, maż dostał kartki to połowę kupiliśmy się za nie. Jestem przerażona wizją kupna wózka, mamy co prawda gondole po dzieciach ale raz że ma już ponad 10 lat a dwa nie da się pewnie dokupić do niej adapterów do fotelika i mąż się uparł żebyśmy kupili nowy. Zajechaliśmy do dwóch sklepów w naszym mieście i jest totalna lipa zero wyboru w jednym 6 w drugim 7 wózków, chyba wezmę urlop w przyszłym tygodniu i pojedziemy do Lublina może tam będzie większy wybór. A wy na jakie się zdecydowaliście?
-
Kasiula09 wrote:Dzień dobry, mnie dziś obudził zatkany nos o 4:30 i już nie usnęłam, za to wstałam przed siódma posprzątałam i przed 10 ruszyliśmy na zakupy, maż dostał kartki to połowę kupiliśmy się za nie. Jestem przerażona wizją kupna wózka, mamy co prawda gondole po dzieciach ale raz że ma już ponad 10 lat a dwa nie da się pewnie dokupić do niej adapterów do fotelika i mąż się uparł żebyśmy kupili nowy. Zajechaliśmy do dwóch sklepów w naszym mieście i jest totalna lipa zero wyboru w jednym 6 w drugim 7 wózków, chyba wezmę urlop w przyszłym tygodniu i pojedziemy do Lublina może tam będzie większy wybór. A wy na jakie się zdecydowaliście?
My już zamówiliśmy dzisiaj i już mieliśmy wybrany prędzej bo jednak ten najbardziej nam odpowiada roan ivi 2.0Abilify05 lubi tę wiadomość
-
Kasiula09 wrote:Dzień dobry, mnie dziś obudził zatkany nos o 4:30 i już nie usnęłam, za to wstałam przed siódma posprzątałam i przed 10 ruszyliśmy na zakupy, maż dostał kartki to połowę kupiliśmy się za nie. Jestem przerażona wizją kupna wózka, mamy co prawda gondole po dzieciach ale raz że ma już ponad 10 lat a dwa nie da się pewnie dokupić do niej adapterów do fotelika i mąż się uparł żebyśmy kupili nowy. Zajechaliśmy do dwóch sklepów w naszym mieście i jest totalna lipa zero wyboru w jednym 6 w drugim 7 wózków, chyba wezmę urlop w przyszłym tygodniu i pojedziemy do Lublina może tam będzie większy wybór. A wy na jakie się zdecydowaliście?
Poczekam chwilę do black friday może będą jakieś promki ale pewnie w listopadzie będziemy zamawiać, czas oczekiwania to 2 tyg, więc luz -
Hej dziewczyny,
raczej się nie udzielam, ale regularnie was podczytuje i bardzo dziękuje że dzielicie się swoimi doświadczeniami, mi to bardzo pomaga.
Ja jestem po wczorajszych połówkowych. Wszystkie wyniki prawidłowe - nawet zastawka trójdzielna która na pierwszych wyszła niedomykalna jest już w porządku. Nie przyjmuje żadnych leków, nie mam żadnych dolegliwości. Robiłam dawno temu Panoramę, wszystkie ryzyka miałam najmniejsze możliwe, chyba 1:10.000.
Ale niestety pojawił się problem - kość nosowa 4,5mm (20 tyg +6), jest to poniżej normy.
Oczywiście przepłakałam wczoraj cały dzień i nie wiem co robić dalej. Poza zapisanie się do przychodni perinatologiczej - tak zalecił lekarz. Jest to jedyne odchylenie w wynikach i może świadczyć jedynie o małym nosku, ale przecież jest to też objaw wielu chorób.
Z jednej strony nie powinnam się tak martwić kiedy Pappa, Panorama i wszystko inne mam dobre. Z drugiej jestem przerażona. Lekarz powiedział że jeśli nie będzie mi to dawać spokoju to mogę wykonać amniopunkcję, ale czy warto przy tylko tej jednej nieprawidłowości?
Wiem, że nikt nie podejmie za mnie decyzji, ale może słyszałyście o innych mamach w takich sytuacjach i możecie podzielić się jakimś doświadczeniem?
Trzymam kciuki za Was wszystkie i za spokojne następne tygodnie 🤞🤞 -
@Madzik2208 współczuję sytuacji, ale super, że brat i bratowa mają Wasze wsparcie. Musisz czymś ich zająć, bo najgorszej wpaść w taką rozpacz i doprowadzić się do jakiegoś załamania nerwowego. Te kopniaczki są słodkie ❤️
@eliz wiem o czym piszesz, tak było jak składaliśmy komodę pod telewizor.. Ja takie prace lubię raz na jakiś czas, ale mój małżonek nie 😂 tym razem z myślą, że to dla syna jakoś lepiej to poszło no i wcześniejsze doświadczenie pomogło 🙂
@Agula31 mi dzisiaj przyszła paczka z vinted i też się rozczuliłam 🥹 dużo rzeczy z misiami lub królem lwem 😂 ale i są uniwersalne rzeczy, mój mąż stwierdził, że się nie opłaca nowych kupować.. niektóre wyglądają jak nowe 🙂 z psami już tak jest, jak nasz był w domu to czasami o 5 chciał się bawić 😂
@Martyna będzie wszystko dobrze. Myślę, że już by coś wyszło w badaniach prenatalnych i to tylko formalność 🙂 chciałam być kiedyś nauczycielką zawodu i mój mąż też miał propozycje nauki w technikum do którego chodził.. stwierdziliśmy, że dobrze zrobiliśmy bo psychicznie ta praca jest ciężka. Ty zrobiłaś wszystko żeby pomóc dziecku w kwestii poinformowania o problemie a reszta w rękach rodziców. Tam skąd pochodzę jest osobna szkoła dla osób z różnymi niepełnosprawnościami oraz zaburzeniami, jeździłam tam na kontrole z inspektorem bhp. Takie dzieci wymagają więcej uwagi i grupy są małe. Co do narzeczonego to super postawa, masz szczęście bo nie każdy potrafi się postawić 🙂
@RainbowDeer chyba wszędzie są takie odjechane osoby. Uważam, że ok nie chcesz szczepić dzieci na różne choroby, ale potem odmowa leczenia. Niestety w chorobach zakaźnych mam radykalne poglądy - ostatnio czytałam, że krztusiec wrócił i jest bardzo dużo zachorowań. Wynika to z przybycia Ukraińców po rozpoczęciu wojny a u nich się nie szczepią i na to, że powstał nowy trend na nie szczepienie dzieci.
@Kasiula09 uda się pewnie coś znaleźć, my zamawiamy w ten weekend na allegro. Mogę dać znać co przyjdzie i jak oceniam. Wybraliśmy model Riko BASIC SPORT DAKAR to model z tańszych wózków.
Kasiula09 lubi tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
🗓 18.11 wizyta gin NFZ
🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
-
🍀Kamsma a duże jest to odchylenie od normy? Skonsultowałabym z drugim lekarzem przede wszystkim, żeby mieć dwie opinie. Pamiętaj że dzieciaczki nie rosną "równo". Raz głowa jest do tyłu względem reszty, raz do przodu. Odchylenia o parę dni nie powinny martwić raczej. weź też pod uwagę możliwość błędu pomiaru
Jeśli narządy są na swoim miejscu i wszystkie inne parametry wyszły okej (serce, mózg itd.) to ja bym nie ryzykowała amniopunkcji'96👩❤️👨'90
START STARAŃ 09.22
START LECZENIA 01.24
♀️ PCOS, AMH 5,1
♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml
02.24 - IUI przepływowa ❌️
04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
05.06.24 - start stymulacji 💉
15.06.24 - punkcja 🧪
20.06.24 - transfer
HCG 9dpt 77 ✨️
HCG 11dpt 189 🥹
HCG 19dpt 4655 🙃
27dpt mamy ❤️
❄️❄️❄️ czekają na swoją kolej
-
monii00 wrote:@Madzik2208 współczuję sytuacji, ale super, że brat i bratowa mają Wasze wsparcie. Musisz czymś ich zająć, bo najgorszej wpaść w taką rozpacz i doprowadzić się do jakiegoś załamania nerwowego. Te kopniaczki są słodkie ❤️
@eliz wiem o czym piszesz, tak było jak składaliśmy komodę pod telewizor.. Ja takie prace lubię raz na jakiś czas, ale mój małżonek nie 😂 tym razem z myślą, że to dla syna jakoś lepiej to poszło no i wcześniejsze doświadczenie pomogło 🙂
@Agula31 mi dzisiaj przyszła paczka z vinted i też się rozczuliłam 🥹 dużo rzeczy z misiami lub królem lwem 😂 ale i są uniwersalne rzeczy, mój mąż stwierdził, że się nie opłaca nowych kupować.. niektóre wyglądają jak nowe 🙂 z psami już tak jest, jak nasz był w domu to czasami o 5 chciał się bawić 😂
@Martyna będzie wszystko dobrze. Myślę, że już by coś wyszło w badaniach prenatalnych i to tylko formalność 🙂 chciałam być kiedyś nauczycielką zawodu i mój mąż też miał propozycje nauki w technikum do którego chodził.. stwierdziliśmy, że dobrze zrobiliśmy bo psychicznie ta praca jest ciężka. Ty zrobiłaś wszystko żeby pomóc dziecku w kwestii poinformowania o problemie a reszta w rękach rodziców. Tam skąd pochodzę jest osobna szkoła dla osób z różnymi niepełnosprawnościami oraz zaburzeniami, jeździłam tam na kontrole z inspektorem bhp. Takie dzieci wymagają więcej uwagi i grupy są małe. Co do narzeczonego to super postawa, masz szczęście bo nie każdy potrafi się postawić 🙂
@RainbowDeer chyba wszędzie są takie odjechane osoby. Uważam, że ok nie chcesz szczepić dzieci na różne choroby, ale potem odmowa leczenia. Niestety w chorobach zakaźnych mam radykalne poglądy - ostatnio czytałam, że krztusiec wrócił i jest bardzo dużo zachorowań. Wynika to z przybycia Ukraińców po rozpoczęciu wojny a u nich się nie szczepią i na to, że powstał nowy trend na nie szczepienie dzieci.
@Kasiula09 uda się pewnie coś znaleźć, my zamawiamy w ten weekend na allegro. Mogę dać znać co przyjdzie i jak oceniam. Wybraliśmy model Riko BASIC SPORT DAKAR to model z tańszych wózków.Abilify05 lubi tę wiadomość
-
Kamsma wrote:Hej dziewczyny,
raczej się nie udzielam, ale regularnie was podczytuje i bardzo dziękuje że dzielicie się swoimi doświadczeniami, mi to bardzo pomaga.
Ja jestem po wczorajszych połówkowych. Wszystkie wyniki prawidłowe - nawet zastawka trójdzielna która na pierwszych wyszła niedomykalna jest już w porządku. Nie przyjmuje żadnych leków, nie mam żadnych dolegliwości. Robiłam dawno temu Panoramę, wszystkie ryzyka miałam najmniejsze możliwe, chyba 1:10.000.
Ale niestety pojawił się problem - kość nosowa 4,5mm (20 tyg +6), jest to poniżej normy.
Oczywiście przepłakałam wczoraj cały dzień i nie wiem co robić dalej. Poza zapisanie się do przychodni perinatologiczej - tak zalecił lekarz. Jest to jedyne odchylenie w wynikach i może świadczyć jedynie o małym nosku, ale przecież jest to też objaw wielu chorób.
Z jednej strony nie powinnam się tak martwić kiedy Pappa, Panorama i wszystko inne mam dobre. Z drugiej jestem przerażona. Lekarz powiedział że jeśli nie będzie mi to dawać spokoju to mogę wykonać amniopunkcję, ale czy warto przy tylko tej jednej nieprawidłowości?
Wiem, że nikt nie podejmie za mnie decyzji, ale może słyszałyście o innych mamach w takich sytuacjach i możecie podzielić się jakimś doświadczeniem?
Trzymam kciuki za Was wszystkie i za spokojne następne tygodnie 🤞🤞 -
🌼RainbowDeer byłam u uro fizjo, bo mam już sprawdzona i zaufaną. Chodzę do niej od marca 🙂 Polecam wybrać sie do fizjo z takim bólem, bo lepiej pomoc sobie wcześniej niż później się bardziej męczyć. Dostałam też ćwiczenia do domu.
🌼Kasiula09 my tak jak Katri wybraliśmy roan ivi 🙂RainbowDeer lubi tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Właśnie ciężko znaleźć dokładne info jakie są normy - na wyniku jest to po prostu leciutko przed osią, gdzieś widziałam że norma od 5mm. Pytając ChatGPT o normy na mój moment ciąży (no comment, po prostu jak nie mogę znaleźć już nigdzie to pytam tam 🤷♀️) podaje mi:
Lower end of normal: Around 4.5–5.0 mm
Average: 5.5–6.5 mm
Upper end of normal: Around 6.5–7.0 mm
więc wg łapie się tutaj w widełki. Ale w PL normy mogą być inne.
Wg lekarza to małe odchylenie. Na szczęcie lekarza prowadzącego mam już w środę więc szybko dowiem się jakie jest jego zdanie. Dodatkowo, zapisałam się na jeszcze jedno USG płodu za tydzień w sobotę do innego specjalisty z certyfikatem.
Chce sprawdzić wszystko co można zanim podejmę decyzje o amniopunkcji, boję się tego badania.
Zastanawiam się też czy Panorama robione w I trymestrze a II mogłaby wyjść inna? Czy jeśli wtedy było super to tu nie może być zmian? 🤔 -
Ja mam jeszcze po córce adamex barletta 🙂 przy synu kupiłam inną spacerówkę, taką która składa się ze stelażem z uwagi na miejsce w bagażniku.
Kasiula09 lubi tę wiadomość