Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczynki moje ❤️
Podziwiam Was za to, że już tak dużo macie 🤦 ja narazie mam kilka sztuki bodziaków z długim i krótkim rękawem oraz kilka par spodenek 🤣 pod koniec listopada jedziemy na targi w Krakowie to może wózek zakupimy dziś byłam na krzywej cukrowej, wieczorem zobaczymy czy się jakaś cukrzyca nie przyplątała ☺️ -
Fajna ta wanienka z neon super że ma wkładkę dla niemowlaka i nie trzeba druga ręka trzymać główki. Takiej właśnie potrzebuje.
Koleżanka polecała mi również wanienkę rekinek, mówiła że jest ogólnie nie polecana, ze względu na tą siateczkę. Ale wystarczy ja prać i wszystko jest ok. Kupiła też taką zwykłą wanienkę i mówiła, że katastrofa 🙈 strasznie niewygodna.
Ja mam w czwartek połówkowe, już się nie mogę doczekać
Apropo wizyt, to ja mam zawsze badanie na samolocie, później USG ( teraz już tylko przez brzuch ale szyjkę mam zawsze mierzona ), następnie omówienie badań, zlecenie nowych i kontrola za kolejne 4 tyg. od początku ciąży wszystkie wizyty mam co 4 tyg. póki co wszystko książkowo i oby tak zostało 🌸 -
Pusshka wrote:Ja jestem za tym, że jeśli coś nas niepokoi to lepiej to sprawdzać i mieć pewność, że wszystko jest dobrze 🙏 Wiem, że mojej koleżance wyszła taka torbiel (jak to jej gin nazwał) na wardze sromowej i będzie mieć chyba usuwaną.
Które legginsy zamawiałaś? Bo widziałam, że są dwa rodzaje ☺️ Czekam na paczkę ze stanikami i koszulą porodową/do karmienia od nich i legginsy ocieplane też mam w planach tam kupić.
W ogóle mają też rajstopy Gatty i Marlin i fajnych cenach
Co do pomiarów szyjki to mi gin mierzy co wizytę ☺️ Co wizytę też najpierw idę na samolot, później właśnie USG dopochwowe, USG przez brzuch (2D i od dwóch wizyt 3D)
No zobaczymy co to będzie, nie ruszam tego. Może samo się opróżni albo ginka mi to usunie. Wiecznie coś i co chwilę wizyta ale no wolę pójść.
Te leginsy https://przyszla-mama.pl/legginsy-ciazowe/500-44-legginsy-ciazowe-ocieplane-na-zime.html#/1-rozmiar-s. O to daj znać jak tamte rzeczy Ci przyjdą. A rajstopy tam obczaję bo mam te jedne z gatty, wczoraj je miałam na sobie i już dziurę widzę że zrobiłam na pasie pewnie paznokciem 😅29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Kasiula09 wrote:Martyna gratulacje.
Monii czekam na info odnośnie wózka
Miałam też pisać w pieluchach w biedronce.
Dziewczyny ma któraś jakieś stronki z ładnymi sukienkami nie koniecznie ciążowymi ale takie żeby brzuszek się zmieścił. 19 grudnia mamy firmowa Wigilie na ponad 100 osób i chciałabym jakoś wyglądać, wczoraj przymierzałam swoje to póki co w dwóch nawet fajnie się prezentuje, ale obawiam się za za miesiąc mogę się w nich nie zmieścić.
Kasiula, ja jakiś odkryć nie polecę. Lubię mohito i reserved. Dziś mi przyszła właśnie sweterkowa. Myślę że teraz w takie będę iść. Narazie mam 2 bo są wygodne po prostu29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Pinkflower wrote:No zobaczymy co to będzie, nie ruszam tego. Może samo się opróżni albo ginka mi to usunie. Wiecznie coś i co chwilę wizyta ale no wolę pójść.
Te leginsy https://przyszla-mama.pl/legginsy-ciazowe/500-44-legginsy-ciazowe-ocieplane-na-zime.html#/1-rozmiar-s. O to daj znać jak tamte rzeczy Ci przyjdą. A rajstopy tam obczaję bo mam te jedne z gatty, wczoraj je miałam na sobie i już dziurę widzę że zrobiłam na pasie pewnie paznokciem 😅
Oj tak, też mi się zdarzy paznokciem zahaczyć 😬Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Ja już też po wizycie. Wszystko w porządku, pani doktor jest zadowolona z mojego ciśnienia, Iga rośnie wzorowo mamy już 500g.
👉🏻Monii to ja pomyliłam daty w stopce i jak podawałam 😂
Kolejną wizytę mam 3.12, razem z echo serca, a po południu mamy szkole rodzenia pierwsze zajęcia, także będę miała dzień pełen wrażeń.
https://zapodaj.net/plik-VEgr3dFJvdMartyna wrote:Zdrowaaa!
Zrobiła mi drugie prenatalne oprócz echokardiografii i mamy zdrową kobietkę 🥰🥰 628g już ma 🥹🥹
Madzik2208, eliz, maglew, Pinkflower, Martyna , ŻonaMarynarza, Katri94, Olaa..32, SailorMoon, Pusshka, le_bonheur, Abilify05, monii00 lubią tę wiadomość
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 echo serca
-
Dziękuję za ciepłe słowa!! ❤️
Co do tych pieluch to osobiście nie robię dużego zapasu 1 rodzaju, bo mała może mieć uczulenie na jakieś… polecam to i wam…
Ja na start wezmę dwie paczki i zobaczę jak to z tym uczuleniem będzie 🤪Katri94, eliz, RainbowDeer, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Również nie polecam kupować dużo paczek jednej firmy, ja przy synku testowałam różne, bo niestety były odparzenia i dada się niestety nie sprawdziły, ja myślę, że kupię ze dwie paczki i jak się sprawdzą to wtedy zrobię zapas 😊
eliz, Pinkflower, RainbowDeer lubią tę wiadomość
-
Pinkflower właśnie ja też głównie w mohito się ubieram ostatnio podoba mi się właśnie dwie ale jedna może być mini i nie pasować a druga może brzuch się nie zmieścić.
Co do pieluch ja nie radzę kupować dużego zapasu bo dziecko może nie tolerować ich to raz a dwa to pamiętam że jedynki miałam bardzo krótko, dwie paczki w szpitalu i chyba z jedną w domu i zaraz przeszliśmy na dwójkieliz, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Kasiula09 wrote:Pinkflower właśnie ja też głównie w mohito się ubieram ostatnio podoba mi się właśnie dwie ale jedna może być mini i nie pasować a druga może brzuch się nie zmieścić.
Co do pieluch ja nie radzę kupować dużego zapasu bo dziecko może nie tolerować ich to raz a dwa to pamiętam że jedynki miałam bardzo krótko, dwie paczki w szpitalu i chyba z jedną w domu i zaraz przeszliśmy na dwójki
O to faktycznie nie ma co przesadzać z rozmiarem 1.
Pewnie jak będę zamawiać to zamówię dwie paczki pampersów “pampers “ i jedna “dada” na spróbowanie.
Ogólnie dziewczyny skąd macie takie listy wyprawkowe “apteczne”? 🙈 ja totalnie nie wiem co trzeba zamówić, a już czas. Żeby chociaż rozbić ten wydatek na 2 miesiące.
W listopadzie kupujemy wózek, to w pip kasy pójdzie na to 🙈 i prawdopodobnie od razu kupimy fotelik z bazą do samochodu.
Nad modelem dostawki cały czas myślę, za duży wybór 🤪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 16:51
-
SailorMoon wrote:O to faktycznie nie ma co przesadzać z rozmiarem 1.
Pewnie jak będę zamawiać to zamówię dwie paczki pampersów “pampers “ i jedna “dada” na spróbowanie.
Ogólnie dziewczyny skąd macie takie listy wyprawkowe “apteczne”? 🙈 ja totalnie nie wiem co trzeba zamówić, a już czas. Żeby chociaż rozbić ten wydatek na 2 miesiące.
W listopadzie kupujemy wózek, to w pip kasy pójdzie na to 🙈 i prawdopodobnie od razu kupimy fotelik z bazą do samochodu.
Nad modelem dostawki cały czas myślę, za duży wybór 🤪 -
Jestem Grażyna biznesu mam 22 paczki dady w różnych rozmiarach więc na jakieś pół roku powinno starczyć
Olaa..32, eliz, Abilify05, monii00 lubią tę wiadomość
-
Zamówiłam dziewczyny już wanienkę.
Zdecydowałam się na primabobo. Do wanienki dobrałam leżaczek siateczkowy, bo mają na stronie
-
Martyna wrote:Ja od dziewczyn listopadowych wzięłam wyprawkę 😀 maja też wypisane rzeczy apteczne, ale ja np. Dorzuciłam od razu do niej rurki windi. Co do np preparatów na wzdęcia, witamin etc to też czeka nas etap testowania, bo może boleć brzuszek po jakis, więc nie ma co „polecać” firm 😊
A poza tym paracetamol, ibuprofen, bo w gorączce stosuje się te leki zamiennie co 4h, daje to najlepszy skutek.
Maść na wychodzące zęby, bo mogą u niektórych dzieci pojawić się już w 2 miesiącu.
Dobry termometr na podczerwień,
czopki glicerynowe,
Czopki z paracetamolem, bo nie każde dobrze połknie syrop.
Nadmanganian potasu wsypuję się do kąpieli, na odparzenia bardzo dobry. Plus mączka ziemniaczana i sudocrem.
Jak coś mi się przypomni to dopisze.Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Termometry mogę polecić Braun douszne. Mają bardzo dobre opinie i nie przekłamują temperatury 😀😀
-
ŻonaMarynarza wrote:Jeszcze maść majerankową na katar polecamStarania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30