Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Abilify05 wrote:Dziękuję ♥️
Agula31 właśnie przypomniałaś mi o Lidlu! Patrząc na twoje łupy też się wybiorę
Olaa..32 super że się dogadaliście i idziecie załatwiać formalności. Po notariuszu można mieć większą pewność, że was nie wycackają z terminem.
Opony zmienialiśmy już w październiku, bo jednak nie tylko na śnieg ale przymrozki po deszczu. No i stary nie chciał czekać w kilometrowych kolejkach 😀RainbowDeer, ŻonaMarynarza, Pusshka, Nefertiti89, le_bonheur, Abilify05 lubią tę wiadomość
-
Fantastycznie Ola, gratulacje nowej chaty 😄🎉
Dużo przygotowań przed wami, ale super że udało się wpisać z terminem odbioru jeszcze przed pojawieniem się bobasa. Trzymam kciuki żeby teraz już z górki poszło 🥰
Dziewczyny - czy któraś z was zdecydowała się na bankowanie komórek macierzystych?
My właśnie podpisaliśmy umowę i pani z PBKM mówiła że tylko 3% rodziców rocznie korzysta z ich usług. Zdziwiłam się że tak mało
Dla mnie bankowanie było oczywiste odkąd się dowiedziałam o możliwym wykorzystaniu komórek macierzystych w różnych terapiach lata temu. Postanowiłam, że jeśli finanse pozwolą, to zgłębię temat i zamrożę komórki, bo nigdy nic nie wiadomo
Jakie wy macie podejście do tego?'96👩❤️👨'90
START STARAŃ 09.22
START LECZENIA 01.24
♀️ PCOS, AMH 5,1
♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml
02.24 - IUI przepływowa ❌️
04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
05.06.24 - start stymulacji 💉
15.06.24 - punkcja 🧪
20.06.24 - transfer
HCG 9dpt 77 ✨️
HCG 11dpt 189 🥹
HCG 19dpt 4655 🙃
27dpt mamy ❤️
❄️❄️❄️ czekają na swoją kolej
-
Monii, jakbyś mogła u mnie zaktualizować, bo ja już po obu prenatalnych, następna wizyta 2 grudnia a w marcu urodzi się Marcel 😅
Polcja, Abilify05 lubią tę wiadomość
-
RainbowDeer wrote:Fantastycznie Ola, gratulacje nowej chaty 😄🎉
Dużo przygotowań przed wami, ale super że udało się wpisać z terminem odbioru jeszcze przed pojawieniem się bobasa. Trzymam kciuki żeby teraz już z górki poszło 🥰
Dziewczyny - czy któraś z was zdecydowała się na bankowanie komórek macierzystych?
My właśnie podpisaliśmy umowę i pani z PBKM mówiła że tylko 3% rodziców rocznie korzysta z ich usług. Zdziwiłam się że tak mało
Dla mnie bankowanie było oczywiste odkąd się dowiedziałam o możliwym wykorzystaniu komórek macierzystych w różnych terapiach lata temu. Postanowiłam, że jeśli finanse pozwolą, to zgłębię temat i zamrożę komórki, bo nigdy nic nie wiadomo
Jakie wy macie podejście do tego?
Też o tym myślałam, ostatnio jak byłam na połówkowych to dali mi ankietę małą na temat mojego zdrowia przebytych chorób itd właśnie z tym związane. Zaciekawiło mnie to nawet dzwonili do mnie w tej sprawie ale nie zagłębiłam się w to za bardzo jeszcze a koszty pewnie spore, ale nie ukrywam że może się zdecyduje, muszę się więcej dowiedzieć -
🍀Katri- czy koszta spore to już zależy od indywidualnego budżetu. Jest opcja ratalna, a jest tez możliwość zapłacić np. za 10 czy 18 lat bankowania z góry. Cena się zmienia w zależności od przyjętego systemu płatności
Ja spodziewałam się, że więcej zaśpiewają za taką usługę
A i co ważne - umowę można rozwiązać przed porodem, jakby coś się zmieniło i wtedy ponosi się tylko koszt tego zestawu do pobierania materiałuKatri94 lubi tę wiadomość
'96👩❤️👨'90
START STARAŃ 09.22
START LECZENIA 01.24
♀️ PCOS, AMH 5,1
15.06.24 - punkcja 🧪
20.06.24 - transfer
HCG 9dpt 77 ✨️
HCG 11dpt 189 🥹
HCG 19dpt 4655 🙃
27dpt mamy ❤️
-
RainbowDeer wrote:🍀Katri- czy koszta spore to już zależy od indywidualnego budżetu. Jest opcja ratalna, a jest tez możliwość zapłacić np. za 10 czy 18 lat bankowania z góry. Cena się zmienia w zależności od przyjętego systemu płatności
Ja spodziewałam się, że więcej zaśpiewają za taką usługę
A i co ważne - umowę można rozwiązać przed porodem, jakby coś się zmieniło i wtedy ponosi się tylko koszt tego zestawu do pobierania materiału -
Ola gratulacje 🥂🥳
Martyna to ja polecałam tą lazanie i ja uwielbiam, szybko się robi, jedzenia na 2 dni😂
RainbowDeer wrote:Dziewczyny - czy któraś z was zdecydowała się na bankowanie komórek macierzystych?
Jakie wy macie podejście do tego?
Ja myślałam o tym tak, bo ktoś z mojej rodziny korzystał. Muszę zgłębić ten temat.Martyna lubi tę wiadomość
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 echo serca
-
@eliz mam nadzieję, że Mały będzie współpracował i uda się zrobić piękną pamiątkę 🙂 u mnie ostatnio właśnie zakrywał się rączkami i nogami, więc tylko trochę widzieliśmy buzi ☺️ tak, tylko ja zamawiałam na allegro w outlecie
@Katri94 no niestety nerwy nie pomagają, już przeszło?
@Olaa..32 gratulacje nowego lokum ❤️ no tak lepiej zacznijcie coś kupować żeby zaoszczędzić czas potem
@Polcja właśnie dzisiaj robiłam przegląd tej listy i 50 dopiero kupię, gdy długość bobasa będzie mała 🙂 brakuje mi dużo 56 i body z długim rękawem więc zacznę dalej polowanie na vinted.. ogólnie to rodzimy jak trzeba ubierać na cebulkę nawet do snu i trochę tych rzeczy potrzeba
@Agula31 piękne rzeczy ❤️ tak tylko u mnie w Lidlu to już przebrane są i brakuje małych rozmiarów
@Pusshka tak jest już jak odpoczywamy to dziecko bardziej aktywne, jak chodzę to dopiero teraz zaczęłam czuć jak kopie 😉
@Abilify05 co za cudne zdjęcie 🩵 trzymam kciuki za poprawę wyników ✊️🍀
@ŻonaMarynarza u nas było tak z teściem bo rok temu urodził się 3 domy dalej chłopczyk i czemu takie samo imię.. mamy taki problem z imionami bo jest tych dzieci u nas dużo w rodzinie - z tego roku Oliwier, Kordian, Miłosz 😅 rozumiem Cię i chyba nikomu się nie dogodzi 🤷🏻♀️ jedna znajoma dobrze powiedziała - wasze dziecko i wybieracie jakie wam się podoba 😉
@RainbowDeer u nas w rodzinie jest Gustaw i każdy woła Gustek na niego 😉 z bankowaniem to jest pic na wodę fotomontaż, dużo Dziewczyn z lutowego wątku pisało o tym i nie odzyskali tego mimo, że potrzebowało dziecko jednej z nich.. musisz płacić za bankowanie tego i tylko do 40 kg można wykorzystać bo tego jest tak mało
@Sylwiasz też mam coś takiego, ale z pepco
@maglew tak jak napisała Nefertiti89 można tak i tak 🙂 lav mag ma też sklep poza allegro, ale nigdy nie zamawiałam
@Naay95 nie napisałaś to nie ma aktualizacji, zmieniam 🙂
Masakra pojechałam do apteki i na te zakupy - zmachałam się strasznie 😅
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
🗓 18.11 wizyta gin NFZ
🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
-
No i przyszedł temat baby shower.. organizujecie? 🙂
Jak idzie wybór imienia? Jeśli nie chcecie podawać to Wasza sprawa, może być tak oryginalne, że będzie jedno dziecko w roku urodzenia i to zrozumiałe 😉👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
🗓 18.11 wizyta gin NFZ
🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
-
RainbowDeer wrote:Fantastycznie Ola, gratulacje nowej chaty 😄🎉
Jakie wy macie podejście do tego? -
monii00 wrote:No i przyszedł temat baby shower.. organizujecie? 🙂
Jak idzie wybór imienia? Jeśli nie chcecie podawać to Wasza sprawa, może być tak oryginalne, że będzie jedno dziecko w roku urodzenia i to zrozumiałe 😉
Co do imienia to chcemy jakieś „stare”. Padło na Zofię na razie, ale chętnie poczytam wasze imiona/propozycje 🥰monii00 lubi tę wiadomość
-
Jak idzie wybór imienia? Jeśli nie chcecie podawać to Wasza sprawa, może być tak oryginalne, że będzie jedno dziecko w roku urodzenia i to zrozumiałe 😉
Tak już lepiej, głowa mniej boli. Co do baby shower to miałam w planach ale teraz coraz mniej już o tym myślę 😀 nie wiem tak jakoś chęci brak na to 😆🙈może najdzie mnie jeszcze hehmonii00 lubi tę wiadomość
-
Co do imienia to narazie wygrywa Jakub,Aleksander jest na drugim miejscu. Ciężko tak wybrać ale czekam cały czas na propozycje od mojego jakie jemu sie podobaja - więc narazie jest Bąbel😊monii00, Polcja, Abilify05 lubią tę wiadomość
Ponad dwa lata starań.
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia,otyłość, w ciągu roku -20kg
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
💊acard 150mg
💊3x1 no-spa , magnez
💉 neoparin 40mg
💉insulina
22.06.24 niepewne ⏸️🥹
05.07.24 - 5tydzień 🥹
18.07.24 - 6+6 -mierze 1,1cm ❤️ 146/min
31.07.24 - 8+5 -mierze 2.39cm❤️176/min
19.08.24 - 11+3-mierze 5.59cm ❤️ 165/min
28.08.24 -12+5 -mierze 6,84cm ❤️ 156/min - ryzyka niskie z testu Pappa
19.09.24 -15+6-ważę 155g i jestem chłopcem 💙
17.10.24 - 19+6 - ważę 328g 💙
24.10.24 II prenatalne - wszystkie parametry prawidłowe 100% chłopak , ważę 461g 💙
14.11.24 - 23+6-rozwijam sie dobrze,ważę 718g 💙
21.11.24 - echo 💙 bąbla
13.12.24 -wizyta u Gin.
-
🍀Martyna - wrzucam screena cennika za samo bankowanie; czerwony pakiet to sama krew pępowinowa, błękitny krew i sznur, platynowy krew, sznur i łożysko
https://zapodaj.net/plik-mSn1qfG9dC
🍀monii nie udało się odzyskać materiału za którego przechowywanie zapłacili mimo pozytywnej opinii lekarza, że tak, komórki są potrzebne do leczenia?
To kiedy i czy w ogóle się te komórki przydadzą jest mocno sytuacyjne (oby nigdy), ale jednak są takie schorzenia w których ich wykorzystanie może być zbawienne. To trochę jak z ubezpieczeniem - w większości wypadków się nie przyda, ale jak już masz szkodę, potencjalnie mogłoby uratować tyłek
Co do baby shower - nie organizuję, bo nie mam znajomych 😅
Spoza firmy i rodziny powiedziałam o ciąży dosłownie jednej czy dwóm dziewczynom, które i tak by na taką imprezę nie przyszły
Zazdro tym, które organizują. Na pewno będą fajne wspomnienia. To są przeżycia którymi warto się dzielić z najbliższymi 🥰Martyna , monii00 lubią tę wiadomość
'96👩❤️👨'90
START STARAŃ 09.22
START LECZENIA 01.24
♀️ PCOS, AMH 5,1
15.06.24 - punkcja 🧪
20.06.24 - transfer
HCG 9dpt 77 ✨️
HCG 11dpt 189 🥹
HCG 19dpt 4655 🙃
27dpt mamy ❤️
-
Ja raczej nie będę organizować baby shower, ta impreza kojarzy mi się tak typowo instagramowo, a jakoś mnie to nie kręci 😅
Ja mam jedno imię, które podoba mi się od dawna. Nie jest oklepane i dobrze mi się kojarzy. Mąż miał jedna propozycję, ale po zastanowieniu wspólnie ja odrzuciliśmy. Tylko jest mały problem, bo w rodzinie, to imię już występuje i pewnie będzie gadanie, że odgapilismy 😜 Na szczęście nie mamy zażyłych kontaktów. Próbowałam znaleźć inne imię, ale cały czas mam w głowie to jedno 🩷monii00 lubi tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
My właśnie po połówkowych
Księżna nie za bardzo chciała współpracować, ale czekolada ją zachęciła żeby coś tam pokazać 😂 ostatecznie wszystko sie udalo.
I mamy 390g małej bąbelki 🩷 wszystkie parametry w normie. 🌸
Można kompletować wyprawkę
A baby shower nie robię 🤪 nie mój klimat. 🤪Martyna , Katri94, eliz, Olaa..32, Nefertiti89, RainbowDeer, maglew, Abilify05, Agula31, Pusshka lubią tę wiadomość
-
Polcja wrote:Eliz ! Piękne imiona, moje ulubione!
Monii , nie będę organizować 😕 ale pewnie że to jest fajna pamiątka i chciałabym !Ponad dwa lata starań.
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia,otyłość, w ciągu roku -20kg
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
💊acard 150mg
💊3x1 no-spa , magnez
💉 neoparin 40mg
💉insulina
22.06.24 niepewne ⏸️🥹
05.07.24 - 5tydzień 🥹
18.07.24 - 6+6 -mierze 1,1cm ❤️ 146/min
31.07.24 - 8+5 -mierze 2.39cm❤️176/min
19.08.24 - 11+3-mierze 5.59cm ❤️ 165/min
28.08.24 -12+5 -mierze 6,84cm ❤️ 156/min - ryzyka niskie z testu Pappa
19.09.24 -15+6-ważę 155g i jestem chłopcem 💙
17.10.24 - 19+6 - ważę 328g 💙
24.10.24 II prenatalne - wszystkie parametry prawidłowe 100% chłopak , ważę 461g 💙
14.11.24 - 23+6-rozwijam sie dobrze,ważę 718g 💙
21.11.24 - echo 💙 bąbla
13.12.24 -wizyta u Gin.
-
Jejku dziewczyny brakuje mi kompletnie czasu, dopiero się ogarnęłam żeby się położyć i odpocząć, nie ogarniam jak ten czas mi leci w tej ciąży ale oby do lutego i jak pójdę na zwolnienie to może będe mieć więcej czasu.
U nas z imieniem dalej problem mamy trzy typy i nie możemy się zdecydować.
Baby shower nie organizujemy raczej u nas się tego nie praktykuje.
Jestem też po połówkowych chyba jedna z ostatnich tu na forum, więc dalej jest córeczka, ma 354g, głowę ma na górze a nóżki na dole dlatego ruchy czuje na samym dole brzucha, pięknie dziś pozowała i pokazywała łapki z paluszkami i stópki coś pięknego, wszystko jest ok i na następną wizytę mam zrobić ta nieszczęsną krzywą
https://zapodaj.net/plik-h6lA9jub4GOlaa..32, eliz, ŻonaMarynarza, Katri94, RainbowDeer, maglew, Abilify05, Pusshka lubią tę wiadomość
-
Ja babyshower raczej robić nie będę, nie będzie w sumie też czasu, bo luty to będzie zapierdziel pod kątem wyprowadzki, no chyba, że ogarniemy mieszkanie a do porodu zostanie jeszcze troszkę to może po prostu połączymy babyshower z parapetówką, ale nawet jeśli bym miała coś takiego organizować to raczej coś kameralnego w malutkim gronie, bo nie będzie siły na jakieś większe imprezki 😅