X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abilify05 wrote:
    Dziękuję ♥️
    Agula31 właśnie przypomniałaś mi o Lidlu! Patrząc na twoje łupy też się wybiorę :)

Olaa..32 super że się dogadaliście i idziecie załatwiać formalności. Po notariuszu można mieć większą pewność, że was nie wycackają z terminem.
    Opony zmienialiśmy już w październiku, bo jednak nie tylko na śnieg ale przymrozki po deszczu. No i stary nie chciał czekać w kilometrowych kolejkach 😀
    Już nie wycackają, sprzedaż się dokonała i my już oficjalnie staliśmy się nowymi właścicielami, w akcie jest napisane, że 31 stycznia przekazują nam klucze i nawet jak będą prosić o dłuższy termin to niestety nie będzie takich szans, tego dnia co jest w akcie dają nam klucze bez żadnych dyskusji, emocje dzisiaj pozytywne towarzyszą, bo w końcu udało się przejść przez cały ten proces i teraz już powinno być z górki 😊

RainbowDeer, ŻonaMarynarza, Pusshka, Nefertiti89, le_bonheur, Abilify05 lubią tę wiadomość

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • RainbowDeer Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fantastycznie Ola, gratulacje nowej chaty 😄🎉

Dużo przygotowań przed wami, ale super że udało się wpisać z terminem odbioru jeszcze przed pojawieniem się bobasa. Trzymam kciuki żeby teraz już z górki poszło 🥰

Dziewczyny - czy któraś z was zdecydowała się na bankowanie komórek macierzystych?

My właśnie podpisaliśmy umowę i pani z PBKM mówiła że tylko 3% rodziców rocznie korzysta z ich usług. Zdziwiłam się że tak mało

Dla mnie bankowanie było oczywiste odkąd się dowiedziałam o możliwym wykorzystaniu komórek macierzystych w różnych terapiach lata temu. Postanowiłam, że jeśli finanse pozwolą, to zgłębię temat i zamrożę komórki, bo nigdy nic nie wiadomo

Jakie wy macie podejście do tego?

'96👩‍❤️‍👨'90

START STARAŃ 09.22
    START LECZENIA 01.24

♀️ PCOS, AMH 5,1

♂️ oligospermia ok. 1 mln/ml

02.24 - IUI przepływowa ❌️
    04.24 - cykl naturalny na letrozolu ❌️
    05.06.24 - start stymulacji 💉
    15.06.24 - punkcja 🧪
    20.06.24 - transfer
    HCG 9dpt 77 ✨️
    HCG 11dpt 189 🥹
    HCG 19dpt 4655 🙃
    27dpt mamy ❤️

❄️❄️❄️ czekają na swoją kolej

preg.png
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monii, jakbyś mogła u mnie zaktualizować, bo ja już po obu prenatalnych, następna wizyta 2 grudnia a w marcu urodzi się Marcel 😅

Polcja, Abilify05 lubią tę wiadomość

Natalia :)
    🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧑‍⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
    🧑‍⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
    🧑‍⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
    🧑‍⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
    preg.png
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RainbowDeer wrote:

Dużo przygotowań przed wami, ale super że udało się wpisać z terminem odbioru jeszcze przed pojawieniem się bobasa. Trzymam kciuki żeby teraz już z górki poszło 🥰

Dziewczyny - czy któraś z was zdecydowała się na bankowanie komórek macierzystych?

My właśnie podpisaliśmy umowę i pani z PBKM mówiła że tylko 3% rodziców rocznie korzysta z ich usług. Zdziwiłam się że tak mało

Dla mnie bankowanie było oczywiste odkąd się dowiedziałam o możliwym wykorzystaniu komórek macierzystych w różnych terapiach lata temu. Postanowiłam, że jeśli finanse pozwolą, to zgłębię temat i zamrożę komórki, bo nigdy nic nie wiadomo

Też o tym myślałam, ostatnio jak byłam na połówkowych to dali mi ankietę małą na temat mojego zdrowia przebytych chorób itd właśnie z tym związane. Zaciekawiło mnie to nawet dzwonili do mnie w tej sprawie ale nie zagłębiłam się w to za bardzo jeszcze a koszty pewnie spore, ale nie ukrywam że może się zdecyduje, muszę się więcej dowiedzieć

Starania od 2017r.
    🙋30 lat
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️
    25.02.2025 🩷👶

age.png
  • RainbowDeer Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍀Katri- czy koszta spore to już zależy od indywidualnego budżetu. Jest opcja ratalna, a jest tez możliwość zapłacić np. za 10 czy 18 lat bankowania z góry. Cena się zmienia w zależności od przyjętego systemu płatności

Ja spodziewałam się, że więcej zaśpiewają za taką usługę

A i co ważne - umowę można rozwiązać przed porodem, jakby coś się zmieniło i wtedy ponosi się tylko koszt tego zestawu do pobierania materiału

Katri94 lubi tę wiadomość

'96👩‍❤️‍👨'90

START STARAŃ 09.22
    START LECZENIA 01.24

♀️ PCOS, AMH 5,1

15.06.24 - punkcja 🧪
    20.06.24 - transfer
    HCG 9dpt 77 ✨️
    HCG 11dpt 189 🥹
    HCG 19dpt 4655 🙃
    27dpt mamy ❤️

preg.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RainbowDeer wrote:
    🍀Katri- czy koszta spore to już zależy od indywidualnego budżetu. Jest opcja ratalna, a jest tez możliwość zapłacić np. za 10 czy 18 lat bankowania z góry. Cena się zmienia w zależności od przyjętego systemu płatności

Ja spodziewałam się, że więcej zaśpiewają za taką usługę

A i co ważne - umowę można rozwiązać przed porodem, jakby coś się zmieniło i wtedy ponosi się tylko koszt tego zestawu do pobierania materiału
    Zdradzisz jaka jest cena jednorazowa na 10/18 lat? Na stronie widzę tylko opcje ratalne 😕

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    10.03.25 Zosia ❤️
    age.png
  • Agula31 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratulacje 🥂🥳

Martyna to ja polecałam tą lazanie i ja uwielbiam, szybko się robi, jedzenia na 2 dni😂

RainbowDeer wrote:

Ja myślałam o tym tak, bo ktoś z mojej rodziny korzystał. Muszę zgłębić ten temat.

Martyna lubi tę wiadomość

👩🏼31👨🏻‍🦰32
    03.24 AMH 0,69🫣
    Plemniki o prawidłowej budowie <4%
    04.24 stymulacja + suplementy
    29.04.24 IVF 💔
    23.05 mezoterapia jajników
    12.07 ⏸️
    29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
    05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
    19.08 10+1 3,1 cm ❤️
    02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
    23.09 15+1 11,8 cm 🩷
    22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
    12.11 22+2 505 g 🩷
    03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
    02.01 29+4 1598 g🩷
    04.02 34+2, 2700 g🩷
    20.02 36+4 2900g 🩷
    05.03 ?
    preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @eliz mam nadzieję, że Mały będzie współpracował i uda się zrobić piękną pamiątkę 🙂 u mnie ostatnio właśnie zakrywał się rączkami i nogami, więc tylko trochę widzieliśmy buzi ☺️ tak, tylko ja zamawiałam na allegro w outlecie

@Katri94 no niestety nerwy nie pomagają, już przeszło?

@Olaa..32 gratulacje nowego lokum ❤️ no tak lepiej zacznijcie coś kupować żeby zaoszczędzić czas potem

@Polcja właśnie dzisiaj robiłam przegląd tej listy i 50 dopiero kupię, gdy długość bobasa będzie mała 🙂 brakuje mi dużo 56 i body z długim rękawem więc zacznę dalej polowanie na vinted.. ogólnie to rodzimy jak trzeba ubierać na cebulkę nawet do snu i trochę tych rzeczy potrzeba

@Agula31 piękne rzeczy ❤️ tak tylko u mnie w Lidlu to już przebrane są i brakuje małych rozmiarów

@Pusshka tak jest już jak odpoczywamy to dziecko bardziej aktywne, jak chodzę to dopiero teraz zaczęłam czuć jak kopie 😉

@Abilify05 co za cudne zdjęcie 🩵 trzymam kciuki za poprawę wyników ✊️🍀

@ŻonaMarynarza u nas było tak z teściem bo rok temu urodził się 3 domy dalej chłopczyk i czemu takie samo imię.. mamy taki problem z imionami bo jest tych dzieci u nas dużo w rodzinie - z tego roku Oliwier, Kordian, Miłosz 😅 rozumiem Cię i chyba nikomu się nie dogodzi 🤷🏻‍♀️ jedna znajoma dobrze powiedziała - wasze dziecko i wybieracie jakie wam się podoba 😉

@RainbowDeer u nas w rodzinie jest Gustaw i każdy woła Gustek na niego 😉 z bankowaniem to jest pic na wodę fotomontaż, dużo Dziewczyn z lutowego wątku pisało o tym i nie odzyskali tego mimo, że potrzebowało dziecko jednej z nich.. musisz płacić za bankowanie tego i tylko do 40 kg można wykorzystać bo tego jest tak mało

@Sylwiasz też mam coś takiego, ale z pepco

@maglew tak jak napisała Nefertiti89 można tak i tak 🙂 lav mag ma też sklep poza allegro, ale nigdy nie zamawiałam

@Naay95 nie napisałaś to nie ma aktualizacji, zmieniam 🙂

Masakra pojechałam do apteki i na te zakupy - zmachałam się strasznie 😅

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l. 👶🏻💙

age.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyszedł temat baby shower.. organizujecie? 🙂

Jak idzie wybór imienia? Jeśli nie chcecie podawać to Wasza sprawa, może być tak oryginalne, że będzie jedno dziecko w roku urodzenia i to zrozumiałe 😉

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l. 👶🏻💙

age.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RainbowDeer wrote:

Ja czytałam o tym dużo i mnie to jakoś nie przekonuje, słyszałam różne opinie, że tak naprawdę ta krew nie uratuje „wlaściciela” a ewentualne rodzeństwo, a też ponoć tych komórek pobierają na tyle mało, że można jedynie je podać do określonej wagi, moim zdaniem lepsze jest po prostu odciąć pępowinę jak już przestanie tętnić i żeby te komórki wróciły z powrotem do dziecka, dla mnie te bankowanie to takie trochę naciąganie, ale to już trzeba samemu podjąć decyzję, jeżeli bankowanie da wam wewnętrzny spokój to jak najbardziej się można decydować 😊

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:

Jak idzie wybór imienia? Jeśli nie chcecie podawać to Wasza sprawa, może być tak oryginalne, że będzie jedno dziecko w roku urodzenia i to zrozumiałe 😉
    Ja nie organizuję :)
    Co do imienia to chcemy jakieś „stare”. Padło na Zofię na razie, ale chętnie poczytam wasze imiona/propozycje 🥰

monii00 lubi tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    10.03.25 Zosia ❤️
    age.png
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:

Tak już lepiej, głowa mniej boli. Co do baby shower to miałam w planach ale teraz coraz mniej już o tym myślę 😀 nie wiem tak jakoś chęci brak na to 😆🙈może najdzie mnie jeszcze heh

Starania od 2017r.
    🙋30 lat
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️
    25.02.2025 🩷👶

age.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:

Ja jeszcze nie wiem ale raczej nie będziemy organizować. Chyba że niespodziankę koleżanki mi zrobią 😅
    Co do imienia to narazie wygrywa Jakub,Aleksander jest na drugim miejscu. Ciężko tak wybrać ale czekam cały czas na propozycje od mojego jakie jemu sie podobaja - więc narazie jest Bąbel😊

monii00, Polcja, Abilify05 lubią tę wiadomość

Moje najwieksze szczęście Jakub urodzony 19.02.2025 o 14:36 , 3180g i 55cm. 💙💙💙

age.png
  • RainbowDeer Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍀Martyna - wrzucam screena cennika za samo bankowanie; czerwony pakiet to sama krew pępowinowa, błękitny krew i sznur, platynowy krew, sznur i łożysko

805321941fb2b.jpghttps://zapodaj.net/plik-mSn1qfG9dC

🍀monii nie udało się odzyskać materiału za którego przechowywanie zapłacili mimo pozytywnej opinii lekarza, że tak, komórki są potrzebne do leczenia? O.o

To kiedy i czy w ogóle się te komórki przydadzą jest mocno sytuacyjne (oby nigdy), ale jednak są takie schorzenia w których ich wykorzystanie może być zbawienne. To trochę jak z ubezpieczeniem - w większości wypadków się nie przyda, ale jak już masz szkodę, potencjalnie mogłoby uratować tyłek

Co do baby shower - nie organizuję, bo nie mam znajomych 😅
    Spoza firmy i rodziny powiedziałam o ciąży dosłownie jednej czy dwóm dziewczynom, które i tak by na taką imprezę nie przyszły

Zazdro tym, które organizują. Na pewno będą fajne wspomnienia. To są przeżycia którymi warto się dzielić z najbliższymi 🥰

Martyna , monii00 lubią tę wiadomość

'96👩‍❤️‍👨'90

START STARAŃ 09.22
    START LECZENIA 01.24

♀️ PCOS, AMH 5,1

15.06.24 - punkcja 🧪
    20.06.24 - transfer
    HCG 9dpt 77 ✨️
    HCG 11dpt 189 🥹
    HCG 19dpt 4655 🙃
    27dpt mamy ❤️

preg.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:

Ja raczej nie będę organizować baby shower, ta impreza kojarzy mi się tak typowo instagramowo, a jakoś mnie to nie kręci 😅
    Ja mam jedno imię, które podoba mi się od dawna. Nie jest oklepane i dobrze mi się kojarzy. Mąż miał jedna propozycję, ale po zastanowieniu wspólnie ja odrzuciliśmy. Tylko jest mały problem, bo w rodzinie, to imię już występuje i pewnie będzie gadanie, że odgapilismy 😜 Na szczęście nie mamy zażyłych kontaktów. Próbowałam znaleźć inne imię, ale cały czas mam w głowie to jedno 🩷

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • SailorMoon Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie po połówkowych :D
    Księżna nie za bardzo chciała współpracować, ale czekolada ją zachęciła żeby coś tam pokazać 😂 ostatecznie wszystko sie udalo.
    I mamy 390g małej bąbelki 🩷 wszystkie parametry w normie. 🌸
    Można kompletować wyprawkę :D

A baby shower nie robię 🤪 nie mój klimat. 🤪

Martyna , Katri94, eliz, Olaa..32, Nefertiti89, RainbowDeer, maglew, Abilify05, Agula31, Pusshka, monii00 lubią tę wiadomość

07.24 ⏸️

01.04.2025 🩷
  • Polcja Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz ! Piękne imiona, moje ulubione!

Monii , nie będę organizować 😕 ale pewnie że to jest fajna pamiątka i chciałabym !

eliz, monii00 lubią tę wiadomość

Czekamy na ciebie 🩷
    2.08 - beta 28776
    usg - jest ❤️ 6t3d

preg.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcja wrote:
    Eliz ! Piękne imiona, moje ulubione!

Monii , nie będę organizować 😕 ale pewnie że to jest fajna pamiątka i chciałabym !
    Dziękuję. 😊 narazie wygrywa Jakub ale zobaczymy jak to będzie. A wyszło to tak że mój tata zawsze do mojego Kamila 'Kubuś i Kubuś' to stwierdziłam że jak będzie chłopak to będzie Jakub ale czekam na zatwierdzenie jeszcze 😅

Moje najwieksze szczęście Jakub urodzony 19.02.2025 o 14:36 , 3180g i 55cm. 💙💙💙

age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny brakuje mi kompletnie czasu, dopiero się ogarnęłam żeby się położyć i odpocząć, nie ogarniam jak ten czas mi leci w tej ciąży ale oby do lutego i jak pójdę na zwolnienie to może będe mieć więcej czasu.

U nas z imieniem dalej problem mamy trzy typy i nie możemy się zdecydować.

Baby shower nie organizujemy raczej u nas się tego nie praktykuje.

Jestem też po połówkowych chyba jedna z ostatnich tu na forum, więc dalej jest córeczka, ma 354g, głowę ma na górze a nóżki na dole dlatego ruchy czuje na samym dole brzucha, pięknie dziś pozowała i pokazywała łapki z paluszkami i stópki coś pięknego, wszystko jest ok i na następną wizytę mam zrobić ta nieszczęsną krzywą

https://zapodaj.net/plik-h6lA9jub4G

Olaa..32, eliz, ŻonaMarynarza, Katri94, RainbowDeer, maglew, Abilify05, Pusshka, monii00 lubią tę wiadomość

age.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja babyshower raczej robić nie będę, nie będzie w sumie też czasu, bo luty to będzie zapierdziel pod kątem wyprowadzki, no chyba, że ogarniemy mieszkanie a do porodu zostanie jeszcze troszkę to może po prostu połączymy babyshower z parapetówką, ale nawet jeśli bym miała coś takiego organizować to raczej coś kameralnego w malutkim gronie, bo nie będzie siły na jakieś większe imprezki 😅

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ