X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • Marcycha Ekspertka

Wysłany: 14 listopada, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89, a zdradzisz jakie to imię?

Baby shower to też nie moje klimaty, ale jak ktoś chce to czemu nie 😊

SoilorMoon, dziękuję za tipa z czekoladą, na wszelki wypadek coś wezmę ze sobą na USG 😁

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶

preg.png
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt 👏❤️

Piękne imiona tu się rodzą 🤩🤩🤩
    U nas Wiktoria, nasze zwycięstwo! 🩷

Co do baby shower to nie robimy typowego. Mamy taką stałą paczkę przyjaciół i zdecydowaliśmy, że jeśli chcą czegoś takiego (jedna przyjaciółka wyszła z inicjatywą by u niej na sali zabaw zrobić), to tylko jeśli będzie cała paczka, czyli i kobiety i mężczyźni i dzieci oraz moi rodzice i męża mama (4 maluchów będzie). Zatem spotkamy się wszyscy razem 21 grudnia, nie mówią mi za dużo by cokolwiek z niespodzianki było. Także to nie będzie typowe baby shower bo to też nie do końca mój klimat, tylko towarzyskie spotkanie przed świętami 🥰

eliz, Polcja, Nefertiti89, RainbowDeer lubią tę wiadomość

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • Polcja Ekspertka

Wysłany: 14 listopada, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Jejku dziewczyny brakuje mi kompletnie czasu, dopiero się ogarnęłam żeby się położyć i odpocząć, nie ogarniam jak ten czas mi leci w tej ciąży ale oby do lutego i jak pójdę na zwolnienie to może będe mieć więcej czasu.

U nas z imieniem dalej problem mamy trzy typy i nie możemy się zdecydować.

Baby shower nie organizujemy raczej u nas się tego nie praktykuje.

Jestem też po połówkowych chyba jedna z ostatnich tu na forum, więc dalej jest córeczka, ma 354g, głowę ma na górze a nóżki na dole dlatego ruchy czuje na samym dole brzucha, pięknie dziś pozowała i pokazywała łapki z paluszkami i stópki coś pięknego, wszystko jest ok i na następną wizytę mam zrobić ta nieszczęsną krzywą

https://zapodaj.net/plik-h6lA9jub4G
    Jaką śliczną 😍 piękności !
    Ja połówkowe dopiero na wtorek mam 🤷‍♀️

Czekamy na ciebie 🩷
    2.08 - beta 28776
    usg - jest ❤️ 6t3d

preg.png
  • ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tych aspołecznych wiec też nie będę mieć imprezy 😁 krwi pępowinowej też nie planujemy przechowywać. Nie lubie Zofii bo to moja teściowa wiec same rozumiecie 😆😆 koleżanka znajomej ma córki Zosię (urodzona tego samego dnia i miesiąca co moja teściowa) i Zuzię

Nefertiti89 lubi tę wiadomość

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:
    Ja raczej nie będę organizować baby shower, ta impreza kojarzy mi się tak typowo instagramowo, a jakoś mnie to nie kręci 😅
    Ja mam jedno imię, które podoba mi się od dawna. Nie jest oklepane i dobrze mi się kojarzy. Mąż miał jedna propozycję, ale po zastanowieniu wspólnie ja odrzuciliśmy. Tylko jest mały problem, bo w rodzinie, to imię już występuje i pewnie będzie gadanie, że odgapilismy 😜 Na szczęście nie mamy zażyłych kontaktów. Próbowałam znaleźć inne imię, ale cały czas mam w głowie to jedno 🩷

Jeśli wam się podoba, a kontaktów nie macie zażyłych to bym sobie je wzięła 😆 nie ma co patrzeć na innych, bo inni w międzyczasie gdzieś się rozpłyną, a to wy tworzycie w tym momencie swoją rodzinę i wam ma to służyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada, 21:50

Marcycha lubi tę wiadomość

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
    progesteron 30
    preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Martyna piękne imię, moja babcia była Zofia i dla naszej potencjalnej córki też było na liście. Jest takie dostojne a z drugiej strony można fajnie zdrobnic Zosia, Zosienka, Zocha:) dobry wybór 👌😍

U nas coraz bardziej przekonujemy się do Leosia, mój synek tak już cały czas mówi i mi się zdarzyć tak mówić do brzucha więc chyba zostanie. Będą Staś i Leoś 💙myślę że nawet pasuje to zestawienie :)

@Rainbow ja nie bankuje, w poprzedniej ciąży byłam bardzo na tak, ale dużo czytaliśmy i sprawdzaliśmy możliwości wykorzystania i dla samego pacjenta to praktycznie zerowe szansę na wykorzystanie ( choroby genetyczne, nowotwory) już lepiej nawet bankowość krew w publicznym banku bo więcej wykorzystuje się w przeszczepach dla osób niespokrewnionych. Oczywiście każdy ma wybór ale wydaje mi się, że mało właśnie mówi się o tych ograniczeniach i rzadkości chorób przy których można ją wykorzystać. Poza tym jak będą jakieś komplikacje przy porodzie to mogą nie być w stanie jej pobrać.

I tak, pępowinę zostawiają w szpitalu zawsze do momentu "odtetnienia" a potem odcięcie.

Co do baby shower, ja totalnie nie siedzę w social mediach i też jakoś nie przepadam za nie wiadomo jak nadmuchaną koncepcja ale tym razem stwierdziłam że to moja na pewno ostatnia i bardzo wyczekana ciąża i co mi szkodzi. Impreza jest 1 lutego i będzie połączona z urodzinami mojego męża i syna. Także mają wpaść przyjaciele z liceum i to w parach więc to będzie taka impreza mieszana :) ale nie spodziewam się żadnych wodotrysków bo to nie w moim stylu.

preg.png
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula piękne zdjęcie, wszystko doskonale widać ♥️ cudowne pamiątki będą miały te nasze dzieciaki, zobaczyć siebie w brzuchu mamy 😁

Co do baby shower w poprzedniej nie miałam i teraz pewnie też nie. Nie za bardzo lubię imprezy gdzie jestem w centrum uwagi i wszystko skupia się na mojej osobie. Ale uczestniczyłam w takim wydarzeniu u przyjaciółki, zrobiłyśmy jej niespodziankę, myślała że jedzie na jakiś zwykły wypad, a tam wszystko było gotowe. Nie powiem, że poczułam wtedy ukłucie zazdrości że ja nic nie miałam, że nikt nic takiego dla mnie nie zrobił. A potem znowu myśli że nie chce 🤦😄 takie trochę rozdwojenie. Może gdyby koleżanki zabrały mnie w ciemno to jakoś by poszło, ale sama nic nie zrobie.

Komórek macierzystych też nie chce bankowac, tam jest tylko różnych "ale", że koniec końców może do niczego się nie przydać. Jakoś nie chce mi się w to zagłębiać 😅

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
    progesteron 30
    preg.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    No i przyszedł temat baby shower.. organizujecie? 🙂

Jak idzie wybór imienia? Jeśli nie chcecie podawać to Wasza sprawa, może być tak oryginalne, że będzie jedno dziecko w roku urodzenia i to zrozumiałe 😉
    U nas w okolicach raczej koleżanki organizują, a nie sama ciężarna i już się mnie dwie przyjaciółki pytały czy chciałabym. No i raczej będę chciała, tzn. po prostu spotkanie na jakieś jedzenie i tort z najbliższymi kumpelami ☺️ Jest też tradycja u nas w pracy, także pewnie wyjdziemy z tej okazji do restauracji. Takie instagramowe BabyShower kompletnie mnie nie kręcą 😅

Co do bankowania komórek zastanawiałam się nad tym, nawet dzwoniła do mnie pani żeby przedstawić ofertę, ale poczytałam i zrezygnowałam

Dzisiaj przyszło do mnie drugie zamówienie z PrzyszłaMama (mega szybko) i te legginsy ocieplane są super! Zamówiłam dwa rodzaje, które mają - bawełniane i z futerkiem, żeby w razie co jedne odesłać, ale zostawiam obydwie pary ☺️

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    U nas w okolicach raczej koleżanki organizują, a nie sama ciężarna i już się mnie dwie przyjaciółki pytały czy chciałabym. No i raczej będę chciała, tzn. po prostu spotkanie na jakieś jedzenie i tort z najbliższymi kumpelami ☺️ Jest też tradycja u nas w pracy, także pewnie wyjdziemy z tej okazji do restauracji. Takie instagramowe BabyShower kompletnie mnie nie kręcą 😅

Co do bankowania komórek zastanawiałam się nad tym, nawet dzwoniła do mnie pani żeby przedstawić ofertę, ale poczytałam i zrezygnowałam

Dzisiaj przyszło do mnie drugie zamówienie z PrzyszłaMama (mega szybko) i te legginsy ocieplane są super! Zamówiłam dwa rodzaje, które mają - bawełniane i z futerkiem, żeby w razie co jedne odesłać, ale zostawiam obydwie pary ☺️
    Chyba tam poczynie zakupy. Mam też w ulubionych zapisane koszule do karmienia na ramiączkach bo miałam podobne i się sprawdziły. Także dobrze czytać pozytywne opinie o sklepie.

preg.png
‹‹ 329 330 331 332 333
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ