X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eliz wrote:
    Dzień dobry ❄️
    Zaczynamy ten magiczny miesiąc,uwielbiam ten czas i te lampki dookoła...Musze swojego wziąć w najbliższym czasie i na podwórku zawieśic. 😊
    Dzisiaj zero planów...wszystko się okaże.

❄️Pusshka super że imprezka się udała,wygrałaś w jakiejś rozgrywce? 😊 oj uwielbiam ten czas❤️
    ❄️Moni jak się czujesz? 😊

Przyjemnego Dnia Kochane ❤️
    Niestety nie, a myślałam że będę miała taryfę ulgową 😂
    Graliśmy w naszą ukochaną grę Ryzyk Fizyk - bardzo polecam, zasady proste, rozgrywka sprawnie idzie, trochę wiedzy się przyda, ale często pytania są takie że myślimy tylko WTF, więc tak na luzie ☺️ Z takich towarzyskich polecam też Party Time - tam gra się w zespołach minimum dwuosobowych, zawsze jest dużo śmiechu

❄️Kasiula pięknie wyglądasz 🥰
    Mój ginekolog zawsze mówi, że nie miesiące a tygodnie są ważne, więc się tego trzymam 😂 Faktycznie koleżanki z dziećmi pytają mnie jaki to tydzień ciąży, a takie które nie rodziły o miesiąc

eliz lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • le_bonheur Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00, współczuję nocnej sytuacji. Ja jak zostaję sama na noc to zasypiam z zapaloną lampką - innej opcji nie ma. Dodatkowo zamykam się na wszystkie możliwe spusty i 50 razy sprawdzam czy na pewno zamknięte. 😂 Chociaż mój mąż twierdzi, że mieszkamy przecież w bloku na dużym osiedlu, więc tutaj jak w twierdzy, ale ja tak nie uważam. 😂

Kasiula09, przepiękny brzuszek, super wyglądasz. ☺️ Też mam zawsze problem z przeliczaniem tych tygodni na miesiące. Jak nie byłam w ciąży to wydawało mi się to prostsze, ale teraz jak się operuje raczej tylko tymi tygodniami to nie mogę się połapać, ale... jeżeli dobrze kalkuluję to tydzień temu zaczęłaś już 6 miesiąc. 😂

U nas dzisiaj leniwy poranek, ale na popołudnie mamy plany. Pójdziemy na obiadek gdzieś na miasto, bo zapomnieliśmy, że dzisiaj niedziela i totalnie nie mamy nic do ogarnięcia na obiad w domu. 😂 A później zrobimy spacerek, bo na rynku w naszym mieście otworzył się już jarmark bożonarodzeniowy i prawdopodobnie, gdy się ściemni, jest bardzo pięknie i klimatycznie.
    Moje cukry dalej żyją swoim życiem i już sama nie wiem jak do tego podchodzić, ale z drugiej strony - trzymam dietę, insulinę przyjmuję systematycznie - cóż ja więcej mogę zrobić... 😓

❕ Swoją drogą, może któraś z Was będzie w stanie mi doradzić odnośnie kurtki zimowej. Zamówiłam sobie kurtkę zimową przez neta, na stronie, gdzie kupowałam poprzednią swoją kurtkę - jest super, aczkolwiek rozmiar XL okazał się być praktycznie identyczny jak L i niestety, na mój rosnący brzuch to na pewno nie starczy, bo już jest na styk... W sklepach stacjonarnych nic nie mogę znaleźć, wszystko jest takie cienkie i marne, a ja bardzo marznę ostatnio na spacerach. Może znacie fajną stronę/sklep, gdzie znajdę porządne zimowe kurtki, ale nie za miliony monet (myślę, że do 400zł to taka sensowna cena, za którą powinno się dać już coś fajnego kupić)? ❕

eliz, Kasiula09 lubią tę wiadomość

Latest news:
    09.01.2025 ➡️ 1469 g

Prenatalne nr 3 - 15.01.2025 🩺
    Kolejna wizyta - 10.02.2025 🩺

Cukrzyca ciążowa. 🍫

Insulina nocna - 31 jednostek. 💉
    Acard - 150 mg. 💊

preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Madzik2208 to teściowi jak mąż pracował w Niemczech ukradli węgiel i mówię do męża, że jak raz przyszedł to kolejny raz przyjdzie. Ostatnio nie słyszałam kuriera bo nie dzwonił czy jestem a teść mi paczkę już przyniósł 😅 ogólnie to zaskoczona tym jestem. U Nas w czasie jak wojna na Ukrainie się zaczęła to przyjechały ukrainki i okradały domy. Normalnie wchodziły jak do siebie i jednej babce 15 tys zabrali, dentystka mówiła że policja polowanie na nie robiła i chyba w końcu złapali. Koleżanka 20 km ode mnie mówiła, że na kamerach widziała takie osoby bo patrzyli u nich po oknach. Tak to normalnie Jehowy tylko chodzą, ale ostatnio nie była jakaś uparta osoba bo grzecznie powiedziałam dziękuję i odpuściła.. pamiętam w domu rodzinnym jak byłam to strasznie natrętni byli. Ja nic do nich nie mam bo chodziłam do klasy z dziewczyną tego wyznania, mamy mechanika też i jest zawsze spoko wobec nas.. to ich sprawa, naszymi się nigdy nie interesowali 😉 co do torby to ja już zacznę coś pakować, wczoraj puściłam białe ubranka to już jakieś zestawy będę miała. Jak spadł śnieg to już świąteczne piosenki grały na Spotify 🤣

@Pusshka podziwiam, że przyjmowałaś gości do tak późna.. ja już o 21 chodzę spać 😅 muszę okna umyć, dopiero takie atrakcje będę zawieszała.. tylko taki problem, że moje okna myje się na drabinie bo są tak wysoko więc potrzebuję męża do pomocy. Minus wysokich pomieszczeń.

@Pinkflower, @eliz, @Martyna obserwuje dalej czy czasem brzuch mi nie twardnieje, ból lędźwi znośny, Mały szalał od rana. Leżę w łóżku jeszcze. Ciśnienie trochę podwyższone górne a dolne jakieś niskie jak na mnie.

@Abilify05 właśnie sąsiad też zwrócił uwagę, że się zatrzymuje jakiś samochód ostatnio lub bardzo wolno przejeżdża. On ma dom przy drodze to lepiej może się przyjrzeć. Pisaliśmy czy coś widział i też stwierdził, że chyba czas na kamery. Najwyżej pogrzebaczem lub wodą z octem by dostał.. obrona własna tym bardziej jeszcze w ciąży. U nas bardziej kradną pod nieobecność niż jakieś napady rabunkowe. Tak samo zdjęcia z wakacji wstawiamy jak wrócimy, na ostatnią chwilę najbliższa rodzina wie o wyjeździe 😉 co do takich sytuacji współczuję, niestety takie chyba ryzyko zawodowe. Kiedyś jeden projektant tak blisko do mnie podszedł twarz w twarz, że kolega miał już go wyprosić ręcznie z pokoju. Dobrze, że miałam jeszcze zapas miejsca to się odsunęłam bo kierowniczka mnie przed nim ostrzegała, studiowała z nim. Nie wspomnę, że zdarzają się komentarze o wyglądzie - jak ktoś użyje "piękne panie" ogólnie to jeszcze ok, ale jak zdarzają się tacy co komentują wygląd personalnie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2024, 12:58

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    30.12.2024 Ważę już 1841 g 💙
    19.12.2024 Prenatalne III trymestru 🐻 prawidłowe
    18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
    15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
    06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
    06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️
    09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
    04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
    24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz

💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150 💊 Metocard 47,5 mg
    🩺 13.01 wizyta ginekologa NFZ
    🩺 16.01 wizyta ginekologa prywatnie
    preg.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❄️Kasiula cudnie wyglądasz! Piękny brzuszek.😊
    ❄️le_bonheur Oj tak samo mam.Nawet jeśli jest dzień a jestem sama w domu to zamykam się na wszystko co się da. Co do cukrów...nie przejmuj się u mnie też własnym życiem sobie żyją.
    ❄️Pusshka no ale najważniejsze że się dobrze bawiliście i o to chodzi ☺️ zapisze sobie te gry na przyszłość.

Kasiula09, Pusshka lubią tę wiadomość

👩‍🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
    🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%

Aktualne leki:
    💊1×1acard 150mg
    💊3x1 no-spa/magnez
    💉Neoparin 40mg
    💉Insulina

22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
    18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
    31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
    19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
    28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
    19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
    17.10 -19+6 - 328g 💙
    24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
    14.11 -23+6 - 718g 💙
    22.11 -25t - 788g 💙
    13.12 -28t - 1313g 💙
    19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
    27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
    02.01 - 30+6 - 1977g 💙

14.01 - Ginekolog NFZ
    23.01 - Ginekolog
    preg.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Moni u mnie czopy były podbarwione krwia, mam nadzieję że u ciebie się uspokoilo. Współczuję sytuacji w nocy może warto pomyśleć o kamerce, u nas są dwie jedna na wejście a druga na podwórko ale z chęcią jeszcze z jedną bym dokupila.

U nas dziś leniwa niedziela, mąż w pracy a my siedzimy w domu, dziewczyny wczoraj napisały listy do Mikołaja i myślę im dziś pozamawiac aby wszystko do piątku doszło. U mnie dziś kolejny tydzień do przodu nie wiem czy to jeszcze 5 miesiąc czy już 6, nie orientuje się w tym
    3a2afc462a58e.jpghttps://zapodaj.net/plik-C5j349fHEz
    Dzisiaj zaczęłaś 6 miesiąc, bo miesiące zawsze liczymy od skończonych tygodni, tak samo 3 trymestr zaczniemy od skończonego 28 tygodnia a nie rozpoczętego, idzie się w tym pomylić 😅
    IMG-2409.jpg

eliz, Kasiula09, Pusshka lubią tę wiadomość

21.10.2024 - 21t połówkowe, 403g szczęścia, potwierdzona dziewczynka 🩷

28.08.2024 - 13t2d prenatalne, ryzyko niskie, prawdopodobnie 🩷

08.07.2024 - 5t+6d (według USG) mamy zarodek z ❤️

06.2024 - ⏸️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

preg.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌼Le_boneheur ja kupiłam (wylicytowałam) na allegro kurtkę z bonprix mama za 65 zł. Cena katalogowa 329 zl. Jest swietna. Ma miejsce na brzuszek, a do tego z dwóch stron ma zamki, więc można jeszcze bardziej ja poszerzyć. Na pewno do końca ciąży wystarczy.
    Nazwa sprzedającego to: OMBEE. Polecam ☺️

eliz lubi tę wiadomość

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le_bonheur wrote:
    monii00, współczuję nocnej sytuacji. Ja jak zostaję sama na noc to zasypiam z zapaloną lampką - innej opcji nie ma. Dodatkowo zamykam się na wszystkie możliwe spusty i 50 razy sprawdzam czy na pewno zamknięte. 😂 Chociaż mój mąż twierdzi, że mieszkamy przecież w bloku na dużym osiedlu, więc tutaj jak w twierdzy, ale ja tak nie uważam. 😂

Kasiula09, przepiękny brzuszek, super wyglądasz. ☺️ Też mam zawsze problem z przeliczaniem tych tygodni na miesiące. Jak nie byłam w ciąży to wydawało mi się to prostsze, ale teraz jak się operuje raczej tylko tymi tygodniami to nie mogę się połapać, ale... jeżeli dobrze kalkuluję to tydzień temu zaczęłaś już 6 miesiąc. 😂

U nas dzisiaj leniwy poranek, ale na popołudnie mamy plany. Pójdziemy na obiadek gdzieś na miasto, bo zapomnieliśmy, że dzisiaj niedziela i totalnie nie mamy nic do ogarnięcia na obiad w domu. 😂 A później zrobimy spacerek, bo na rynku w naszym mieście otworzył się już jarmark bożonarodzeniowy i prawdopodobnie, gdy się ściemni, jest bardzo pięknie i klimatycznie.
    Moje cukry dalej żyją swoim życiem i już sama nie wiem jak do tego podchodzić, ale z drugiej strony - trzymam dietę, insulinę przyjmuję systematycznie - cóż ja więcej mogę zrobić... 😓

❕ Swoją drogą, może któraś z Was będzie w stanie mi doradzić odnośnie kurtki zimowej. Zamówiłam sobie kurtkę zimową przez neta, na stronie, gdzie kupowałam poprzednią swoją kurtkę - jest super, aczkolwiek rozmiar XL okazał się być praktycznie identyczny jak L i niestety, na mój rosnący brzuch to na pewno nie starczy, bo już jest na styk... W sklepach stacjonarnych nic nie mogę znaleźć, wszystko jest takie cienkie i marne, a ja bardzo marznę ostatnio na spacerach. Może znacie fajną stronę/sklep, gdzie znajdę porządne zimowe kurtki, ale nie za miliony monet (myślę, że do 400zł to taka sensowna cena, za którą powinno się dać już coś fajnego kupić)? ❕
    Bonprix ma fajne kurtki - mam z suwakami na boku i jeszcze ich nie odsuwałam a już przecież brzusio jest. Polecałam też outlety na allegro a chyba tylko Lav Mag ma ciążowe kurtki zimowe, mają też stronę internetową ale na niej nigdy nie zamawiałam tylko zawsze allegro.

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    30.12.2024 Ważę już 1841 g 💙
    19.12.2024 Prenatalne III trymestru 🐻 prawidłowe
    18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
    15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
    06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
    06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️
    09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
    04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
    24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz

💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150 💊 Metocard 47,5 mg
    🩺 13.01 wizyta ginekologa NFZ
    🩺 16.01 wizyta ginekologa prywatnie
    preg.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🙂 Mąż zazyczyl sobie wczoraj bigos, więc już kończy się gotować 😁 Wybierzemy się na spacer i niedziela zleci.

🌼Moni cieszę się, że czujesz się lepiej. Oby mały już nie straszył mamusi ☺️

🌼Pusshka fajnie, że wieczór udany, a nazwy gier zapisuje 🙂

monii00, Pinkflower lubią tę wiadomość

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkflower do wózka koc, bez poduszki czy kołderki :)
    Kasiula09 piękny brzuszek ♥️
    Monii tak, w każdej pracy mogą zdarzyć się tacy idioci. Niestety nie ważne czy trzeźwy, czy nie, czy zdrowy czy nie. Emocje poniosą i koniec.
    Może psa sobie sprawcie jak macie ogród, chociaż to też mega odpowiedzialność, a przy dziecku podwójna 😬
    Tak, tacy lubią najpierw obserwować rodziny, zobaczyć schemat zachowan, wyjazdów do pracy i wtedy atakują. Znajomym kiedyś ukradli samochód z pod domu, ale tu inna sytuacja, bo wpuścili gaz usypiający przez okno (lato) i zabrali kluczyki że stolika nocnego zaraz pod nosem domowników. Są różne sposoby, nie ma czasem sił na złodziejstwo :/

eb5ecedaa46dc.jpghttps://zapodaj.net/plik-xUGg6cewjg
    Popatrzcie, darmowa podstawka pod kawę 😆gorzej jak kubek zostanie potraktowany kopniakiem 😁

ŻonaMarynarza, maglew, Pinkflower, eliz, Kasiula09, Nefertiti89, Olaa..32, monii00, Pusshka lubią tę wiadomość

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
    progesteron 30
    preg.png
  • ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry u nas niedziela rodzinna bo od jutra aż do czwartku jestem sama z dziećmi i psem 😞 uroki męża żołnierza marynarza.

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkflower wrote:
    Ostatnio zamówiłam w końcu taki kombinezon na hm, wydaje się taki posredni. Będę dawać znać jak przyjdzie czy fajny https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1131072010.html.
    Wczoraj zamówiłam też 2 koszule takie porodowe na przyszłamama, na napy. Zobaczymy co to przyjdzie.

Dziewczyny, czy do wózka będziecie kupować kołderkę i poduszkę? Bo do łóżeczka nie planuje, tylko spanie w otulaczu(upolowałam z tulika na vinted) albo w rożku. Ubranka wydaje mi sie, ze mam, wózek, fotelik, łóżeczko zamówione, materac do łóżeczka, ochraniacz, prześcieradło, wanienka, termometr, inhalator, otulacz do fotelika.
    Co jeszcze z takich większych rzeczy ? Macie do polecenia jakieś łóżeczka turystyczne? Bratowa chce nam kupić, tylko widziałam że wybrała jakieś bardzo niskie. Trzeba bedzie się bardzo schylać no ale co powiem 🙃

@Pinkflower nie, do wózka tylko prześcieradło na to dziecko i będę okrywać kocykiem itp. Poduszek w ogóle nie powinno się używac przy maleńkich dzieciach chyba że jest mocna asymetria/spłaszczenie to wtedy specjalne poduszki korygujące ale to już zaleca fizjoterapeuta. Oprócz tego nic.
    Z większych tematów masz widzę ogarnięte, może jakaś torba do wózka? Chociaż ja chyba pójdę w plecak tym razem po prostu bo w tych torbach to ciasno jak nie wiem co :P

Jeśli chodzi o łóżeczka turystyczne to niestety wszystkie są takie niskie. Może po prostu lepiej kupić mniejszą dostawke typu lionello itp? I jeśli już kupisz stricte turystyczne to ważne żeby dokupić materac bo w zestawie to są takie tylko twarde podkłady.

Pinkflower lubi tę wiadomość

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane, nadrobiłam. Nie miałam jak pisać ani w piątek ani wczoraj. Właśnie moje chłopaki poszli na rower więc mam czas dla siebie, położyłam się i wzięłam do ręki telefon.

U mnie piątek ciężki emocjonalne, rozpoczęłam oficjalnie L4, popłakałam się jak bóbr, lubię moja pracę i ludzi i ciężko było mi się rozstawać. Ale wiem, że czasu coraz to mniej, grudzień nabity wydarzeniami w kalendarzu że na dobrą sprawę nie wiem kiedy zrobię sobie jakieś przedświąteczne gotowania :) na dobrą sprawę przeleci styczeń, wszystkie weekendy już zajęte i zaplanowane i potem luty i można rodzic. Wczoraj tak liczyłam to wszystko i doszło to do mnie że czasu coraz mniej 🎉💙

Miałam w piątek wizytę, synuś ma 944gramy jest bardzo duży, wykracza już wszystkie normy wielkości a największy ma z tego wszystkiego łeb 🤣co oczywiście jest najbardziej martwiące i znaczące przy porodzie. Głowa leży z lewej strony z prawej nogi i ręce. Okropnie mnie kopie, i często leży na pęcherzu i uciska to i owo. Dzisiaj rano nie mogłam znowu wstać i się ruszać bo się tak ułożył że czułam straszny bol. Trochę pocwiczylam, zjadłam i zmienił pozycję ufff. Moja pani dr nowi że jeszcze czas żeby się obrócił typowo w dół na razie leży głową w dół w poprzek.

Pytałam o twardnienie brzucha bo widzę że to powszechny problem. Mój brzuch jest cały dzień twardy naprężony ale to wynika z jego wielkości plus dziecko go wypalnia no i nie ma tkanki tłuszczowej za dużo więc ta skóra jest napięta. Jak się położę i robi się miękki to wszystko jest ok, gorzej jak przy położeniu się wciąż jest twardy jak kamień i czuć skurcze, mówi że na pewno bym to odróżniła. Także wszystko jest ok.
    Żelazo się trochę dźwiglo ale kontynuować trzeba kurację, do tego zaczęłam brać magnez bo mocno mnie nogi ciągną i mam skurcze. Od 27 tygodnia mogę zrobić szczepienie na krztusiec i RSV. A na następną wizytę 20 grudnia mam się pojawić ze świeżym badaniem na toxo. Widzę że w szpitalu jest też wymagany ten wynik więc trzeba go powtórzyć. Zaraz poodpisuje co tam pamiętam a poniżej macie zdjęcie mojego królewicza który uśmiechnął się do mamy😍💙

https://zapodaj.net/plik-9Lx57v7dgE

ŻonaMarynarza, eliz, Abilify05, Pinkflower, Olaa..32, monii00, Pusshka lubią tę wiadomość

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @monii współczuję akcji z potencjalnymi złodziejami, czy wasze osiedle jest mocno zabudowane? Czy macie wsparcie u sąsiadów tj czy każdy pilnuje każdego? Zamontowała bym światło na ruch do tego, kamera, alarm oczywiście no i możecie zostawiać światło w którymś z pokoi, szczególnie jak jesteś sama.

Co do czopa, jak dziewczyny pisały on jest podbity krwią, może wychodzić już kilka dni przed porodem i jest to taka galaretka. Jak u mnie zaczął odchodzić to przy dotyku był właśnie taki bardzo gęsty, galaretowaty ale w ostateczności go nie widziałam.

Co do porodu, u mnie były takie bóle jak na okres bym nigdy nie powiedziała że tak się zaczyna poród. Od 17:30-19 miałam ktg w szpitalu i badanie ginekologiczne i rozwarcie było na opuszek ( nie nawidze tego stwierdzenia:D) i wróciłam do domu. Od 22 miałam silniejsze bóle, do tego usiadłam sobie na toalecie i zaczęłam się naturalnie oczyszczać. O 23:30 weszłam do wanny się umyć a o 23:45 urodzil się moj syn po 5 min partych w sumie miałam chyba dwa skurcze jeden na głowę w drugi na resztę. Wtedy mi odeszły wody jak wyszła główka, wcześniej nic. Także poród porodowi nie równy i kazdy ma inny próg bólu. Generalnie na pewno poznasz że to się dzieje prędzej czy później. Jestem zwolennikiem przeczekania pierwszej fazy porodu w domu na spokojnie, ćwiczenie na piłce, bujanie się, chodzenie, i czekanie na większe rozwarcie żeby to poszło w naturalnych spokojnych warunkach nawet jeśli ma potrwać kilka godzin ale też rozumiem szybszy wyjazd do szpitala jeśli ktoś ma obawy/ rodzi pierwszy raz.

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŻonaMarynarza wrote:
    Dzien dobry u nas niedziela rodzinna bo od jutra aż do czwartku jestem sama z dziećmi i psem 😞 uroki męża żołnierza marynarza.
    @Respekt że ogarniasz sama całą gromadkę jeszcze dzidziuś w drodze! Musi być czasem ciężko.

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola28.28 jeju trzymaj się u zdrówka! Dobrze że profesjonalnie się tobą zajeli. Mówił coś lekarz jeszcze? Super że dali steryd na płuca profilaktycznie 🙏szyjka się nie skraca z tego co pisałaś ale czy mają w planach założyć krążek? Jaki dalszy plan leczenia?

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Dzień dobry, znajomi odjechali jakoś po 00:30, było bardzo fajnie, ale już mi było trochę ciężko jako gospodyni muszę przyznać 😅 Następna taka „impreza” u nas pewnie po sierpniu, gdy już się wprowadzimy na nowe

❄️monii00 przykro mi, że miałaś wczoraj tak dużo stresu, mam nadzieję że już się uspokoiłaś 🫂 Dokładnie, niech bąbel jeszcze posiedzi, u mamy najlepiej! Ale chyba na razie się nigdzie nie wybiera 🥰

❄️Ola28 dobrze że już lepiej i myślę, że w porządku że chcą Cię obserwować 🙏 Dla Twojego spokoju

❄️Martyna pięknie otwieramy grudzień - mamy dziś studniówkę do porodu 🥹❤️

Szalone ciacho 😂
    Mąż wczoraj zawiesił lampki na balkonie, uwielbiam ten wieczorny czas gdy są zapalone 🥹❤️ W przyszłym tygodniu pojedziemy chyba po choinkę, żeby się nią nacieszyć. No i może też kupię jakąś kurtynę led, taki fajny klimat to robi
    @Pusshka gratulacje zakupu domu, super sprawa. Ja też lubię przyjmować gości i w sumie 1.02 kroi mi się duża impreza i pewnie posiedze do nocy :D

preg.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❄️Abilify05 ale masz cudowna podstawkę pod tą kawę. Śliczny! ☺️

❄️Maglew ciszę się że wszystko dobrze z małym. Pięknie się uśmiechnął do mamusi,no cudnie! ☺️
    Kochana wiadomo ze było to dla Ciebie duze przeżycie...pamiętam jak szłam na zwolnienie i też jak kończyłam zmianę to ze zmieniczkami moimi się popłakałyśmy 🥹 no ale teraz masz czas dla siebie...na odpoczynek I przygotowania do najdejscia młodego,będzie dobrze 💙

Wzięło mnie na sprzątanie...wysprzątałam cala kuchnie 😅 a zaraz sobie lampki i w niej zawieszę i mogę rozpocząć grudzień 😊

Abilify05 lubi tę wiadomość

👩‍🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
    🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%

Aktualne leki:
    💊1×1acard 150mg
    💊3x1 no-spa/magnez
    💉Neoparin 40mg
    💉Insulina

22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
    18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
    31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
    19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
    28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
    19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
    17.10 -19+6 - 328g 💙
    24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
    14.11 -23+6 - 718g 💙
    22.11 -25t - 788g 💙
    13.12 -28t - 1313g 💙
    19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
    27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
    02.01 - 30+6 - 1977g 💙

14.01 - Ginekolog NFZ
    23.01 - Ginekolog
    preg.png

Wysłany: 1 grudnia 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglew wrote:
    @Respekt że ogarniasz sama całą gromadkę jeszcze dzidziuś w drodze! Musi być czasem ciężko.

Jest ale co zrobić. W zeszym roku byłam sama od 10 lipca do 22grudnia bo na misji był... W 2026 będzie znowu ale już będzie dom to z psem nie trzeba będzie wychodzić i w razie co teściowa poł wioski dalej.

🩵🤴
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png

Wysłany: 1 grudnia 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej będzie na poczatku marca bo aż dwa tygodnie będzie w morzu, ale już moja mama się zapowiedziała i przyjedzie w razie co

🩵🤴
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png

Wysłany: 1 grudnia 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do lóżeczek turystycznych sa takie podwyzszenia Screenshot-2024-12-01-14-29-48-871-pl-allegro.jpg

maglew, Pinkflower lubią tę wiadomość

🩵🤴
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ