Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Agula31 wrote:Nie no chodziło mi że przy porodzie, bo tak to całkiem się przydaje 😅. Ja się serio zastanawiałam czy da radę i czy ja chce jego obecności, czy nie stracimy czegoś, czy nie będzie mnie wkurzał, czy nie lepsza by była doula albo prywatna położna. W stresowych sytuacjach ma tendencję do śmieszkowania, najwyżej dostanie gonga, ale już wie że nie będę sobą ;p
Ta położna mówiła że jedna laska wyrwała kaloryfer ze ściany, takiej dostała energii i wyrzutu adrenaliny. Na ten moment utrzymuje że chce- w piątek są zajęcia poród w praktyce, także zobaczymy czy nie zmieni zdania, haha
Jej. No to faktycznie laska dostała dużo energii że aż wyrwała kaloryfer 😅 to trzeba mieć siłę.
❄️Nefertiti89 Oj tak,najgorzej było zacząć. Jeszcze czekam na te bambusowe. 😊 Teraz już widzę że zostaną same typowo apteczne rzeczy,termometr i aspirator do noska jeśli chodzi o bąbla..
❄️Maglew super zakupy. 😊 A najmniejsze ubranka to jakie masz 56?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 14:13
-
Agula31 wrote:Nie no chodziło mi że przy porodzie, bo tak to całkiem się przydaje 😅. Ja się serio zastanawiałam czy da radę i czy ja chce jego obecności, czy nie stracimy czegoś, czy nie będzie mnie wkurzał, czy nie lepsza by była doula albo prywatna położna. W stresowych sytuacjach ma tendencję do śmieszkowania, najwyżej dostanie gonga, ale już wie że nie będę sobą ;p
Ta położna mówiła że jedna laska wyrwała kaloryfer ze ściany, takiej dostała energii i wyrzutu adrenaliny. Na ten moment utrzymuje że chce- w piątek są zajęcia poród w praktyce, także zobaczymy czy nie zmieni zdania, hahajeśli szpital oferuje taką usługę komercyjną położnej to myślę że warto. Doula też spoczko, a może masz kogoś bliskiego kto mógłby z tobą wtedy być? Jakąś oddana przyjaciółka itp?
-
eliz wrote:Kochana domyśliłam się ze o poród chodzi. 😅 No bo tak to mój też się przydaje od czasu do czasu taki zły nie jest...
Jej. No to faktycznie laska dostała dużo energii że aż wyrwała kaloryfer 😅 to trzeba mieć siłę.
❄️Nefertiti89 Oj tak,najgorzej było zacząć. Jeszcze czekam na te bambusowe. 😊 Teraz już widzę że zostaną same typowo apteczne rzeczy,termometr i aspirator do noska jeśli chodzi o bąbla..
❄️Maglew super zakupy. 😊 A najmniejsze ubranka to jakie masz 56? -
❄️Maglew - no u mnie okazuje się że tych 50 nie mam wcale a 56 chyba muszę jeszcze dokupic bo mam po 5sztuk każdego rodzaju,starczy? 62 z to od groma tak mnie uraczyła koleżanka 😅
-
nick nieaktualnyeliz wrote:❄️PinkFlower no ja właśnie na allegro ze świat dziecka to jest. Faktycznie już większość rzeczy będzie do wykreślenia. 😊 No będziemy się wspierać,będziemy...
A co do staników do karmienia,polećcie coś 🙏 Moni Ty chyba jakieś już masz z tego co pamiętam chyba że się mylę.
https://przyszla-mama.pl/biustonosze-ciazowe-i-do-karmienia/1312-biustonosz-do-karmienia-ciazowy-bezszwowy-bezowy.html -
Piękne rzeczy Dziewczyny, szał zakupowy ❤️
@eliz ja zamówiłam ten jeden z Przyszła Mama
https://przyszla-mama.pl/glowna/596-895-biustonosz-do-karmienia-ciazowy-bezszwowy-bialy.html#/7-rozmiar-s_m/37-kolor-bialy
Resztę mam z licytacji na allegro - bonprix i też są spoko
Po domu to mam takie sportowe lub materiałowe 🙂
Ogólnie polecam już któryś raz licytacje/kup teraz z outletów na allegro od 1 zł ciążowych rzeczy - po co przepłacać 🙂
Ja chcę urodzić w terminie, nie chce kolejnego wodnika w rodzinie 🙈 więc tylko masaż krocza będę robiła (za zgodą gina) i żadnych rzeczy na przyspieszenie porodu 🤣
-
Ta położna mówiła że jedna laska wyrwała kaloryfer ze ściany, takiej dostała energii i wyrzutu adrenaliny. Na ten moment utrzymuje że chce- w piątek są zajęcia poród w praktyce, także zobaczymy czy nie zmieni zdania, haha -
❄️Pusshka no właśnie się zastanawiam nad nimi,dziękuję. 😊
❄️Moni nad tym tez zastanawiam sie. Ja jestem Wodnik 😊 a jeśli chodzi o allegro to poprostu wpisać czy sa jacyś konkretni sprzedawcy z tymi aukcjami?
Edit. Już ogarnęłam te aukcje na allegro 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 14:56
-
eliz wrote:❄️Pusshka no właśnie się zastanawiam nad nimi,dziękuję. 😊
❄️Moni nad tym tez zastanawiam sie. Ja jestem Wodnik 😊 a jeśli chodzi o allegro to poprostu wpisać czy sa jacyś konkretni sprzedawcy z tymi aukcjami?
Edit. Już ogarnęłam te aukcje na allegro 😅 -
nick nieaktualnymonii00 wrote:Dziewczyny wodniki są spoko, ale faceci.. katastrofa, mam brata i teścia z 11.02. Dogadać się ciężko, zaborczy i wszystko trzeba dopasować do nich, jak powiesz nie to obraza majestatu 🙈
Wczoraj prawie udało mi się wylicytować kurtkę ciążową z Bonprix i tak się wkurzyłam, że zamówiłam z normalnej aukcji za 50 zł, więc w sumie też nie tak źle, bo dostawa darmowa 😀eliz, monii00 lubią tę wiadomość
-
monii00 wrote:Dziewczyny wodniki są spoko, ale faceci.. katastrofa, mam brata i teścia z 11.02. Dogadać się ciężko, zaborczy i wszystko trzeba dopasować do nich, jak powiesz nie to obraza majestatu 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 15:10
-
Syluszka wrote:Hej .
Podpowiedzcie proszę jestem po 3 transferze , ten 3 jest po 5 letniej przerwie .
Transfer odbył się dnia 30.11.2024 ,blastocysta 2AA w piątym dniu mrozony zarodek .
Od wczoraj odczuwam mocny bol brzucha ,czuje się jak bym miała zaraz dostać miesiączki ,sądzicie ze są wogóle jakieś szanse ???
Hej ! Zrób hcg.
Pewnie że są szansy ! Trzymam kciuki 😊
Stanik zamówiłam z przyszłą mamą , razem z tymi ciepłymi legginsami! Jest super! 35 zł kosztował
Na szkole miał być temat torby , a był o krwi pępowinowej .eliz lubi tę wiadomość
-
@eliz, @Pusshka może ten egzemplarz z 11.02 taki udany bo normalnie takie same schematy działania tylko wiek różny.. teściowa podobno była fajna babka a z tego samego dnia, do klasy też chodziłam z laską z tego dnia i też spoko 🙈
-
nick nieaktualnymonii00 wrote:@eliz, @Pusshka może ten egzemplarz z 11.02 taki udany bo normalnie takie same schematy działania tylko wiek różny.. teściowa podobno była fajna babka a z tego samego dnia, do klasy też chodziłam z laską z tego dnia i też spoko 🙈
-
maglew wrote:Wrzucam Wam moje zakupy
https://zapodaj.net/plik-qsXNr795ju
2 pieluchy all in one, otulacz PUL, trochę tetry niebielonej, wkładki wielo dla mnie, boostery do pieluch i myjki bambusowe dla synka.
Ogarnęłam właśnie jeden worek z najmniejszymi rozmiarami. Jeszcze tylko 20 i będzie z głowy 🤦🏼♀️
Kupiłam tą samą ciemnozieloną AIO 😊maglew lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za takie serdeczne przyjęcie mnie i kilka miłych slow 🙂.
Być może już ten temat się przewijal wcześniej, wybaczcie nie jestem w stanie nadrobic tutaj wszystkiego.
Pewnie część z Was jest już po teście obciążenia glukoza. Ja wybieram się jutro. Jak przeszlyście to badanie? Miałyście jakieś nieprzyjemne objawy po wypiciu glukozy? Czy wbijalyscie się jakos w kolejkę, czy grzecznie czekalyście na swoją kolej na pierwsze pobranie? I tak trzeba spedzic 2h w punkcie pobrań, a czekać jeszcze dodatkowa godzinę, żeby w ogóle to załatwić jest trochę zniechęcające.