X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • eliz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula31 wrote:
    Nie no chodziło mi że przy porodzie, bo tak to całkiem się przydaje 😅. Ja się serio zastanawiałam czy da radę i czy ja chce jego obecności, czy nie stracimy czegoś, czy nie będzie mnie wkurzał, czy nie lepsza by była doula albo prywatna położna. W stresowych sytuacjach ma tendencję do śmieszkowania, najwyżej dostanie gonga, ale już wie że nie będę sobą ;p
    Ta położna mówiła że jedna laska wyrwała kaloryfer ze ściany, takiej dostała energii i wyrzutu adrenaliny. Na ten moment utrzymuje że chce- w piątek są zajęcia poród w praktyce, także zobaczymy czy nie zmieni zdania, haha :)
    Kochana domyśliłam się ze o poród chodzi. 😅 No bo tak to mój też się przydaje od czasu do czasu taki zły nie jest...
    Jej. No to faktycznie laska dostała dużo energii że aż wyrwała kaloryfer 😅 to trzeba mieć siłę.

❄️Nefertiti89 Oj tak,najgorzej było zacząć. Jeszcze czekam na te bambusowe. 😊 Teraz już widzę że zostaną same typowo apteczne rzeczy,termometr i aspirator do noska jeśli chodzi o bąbla..
    ❄️Maglew super zakupy. 😊 A najmniejsze ubranka to jakie masz 56?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 14:13

Moje najwieksze szczęście Jakub urodzony 19.02.2025 o 14:36 , 3180g i 55cm. 💙💙💙

age.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula31 wrote:
    Nie no chodziło mi że przy porodzie, bo tak to całkiem się przydaje 😅. Ja się serio zastanawiałam czy da radę i czy ja chce jego obecności, czy nie stracimy czegoś, czy nie będzie mnie wkurzał, czy nie lepsza by była doula albo prywatna położna. W stresowych sytuacjach ma tendencję do śmieszkowania, najwyżej dostanie gonga, ale już wie że nie będę sobą ;p
    Ta położna mówiła że jedna laska wyrwała kaloryfer ze ściany, takiej dostała energii i wyrzutu adrenaliny. Na ten moment utrzymuje że chce- w piątek są zajęcia poród w praktyce, także zobaczymy czy nie zmieni zdania, haha :)
    @Agula uśmiałam się fajnie go opisalas a akcja z kaloryferem pierwsza klasa :D jeśli szpital oferuje taką usługę komercyjną położnej to myślę że warto. Doula też spoczko, a może masz kogoś bliskiego kto mógłby z tobą wtedy być? Jakąś oddana przyjaciółka itp?

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eliz wrote:
    Kochana domyśliłam się ze o poród chodzi. 😅 No bo tak to mój też się przydaje od czasu do czasu taki zły nie jest...
    Jej. No to faktycznie laska dostała dużo energii że aż wyrwała kaloryfer 😅 to trzeba mieć siłę.

❄️Nefertiti89 Oj tak,najgorzej było zacząć. Jeszcze czekam na te bambusowe. 😊 Teraz już widzę że zostaną same typowo apteczne rzeczy,termometr i aspirator do noska jeśli chodzi o bąbla..
    ❄️Maglew super zakupy. 😊 A najmniejsze ubranka to jakie masz 56?
    Najmniejsza mam 50 ale ogarnęłam te 56 na razie. Nie nastawiam się na użycie 50 ale coś tam przygotuje.

preg.png
  • ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglew a ten wiesiołek to w całości czy rozgnieść?

28.03.2025🤴Wiktor 3430g 55cm 11:11 SN
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20 SN
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25 SN
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞
  • eliz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❄️Maglew - no u mnie okazuje się że tych 50 nie mam wcale a 56 chyba muszę jeszcze dokupic bo mam po 5sztuk każdego rodzaju,starczy? 62 z to od groma tak mnie uraczyła koleżanka 😅

age.png

Wysłany: 4 grudnia 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mnie zastanawiało 5 sztuk na dzień, na tydzień czy jak?

10.09.2016💒
    17.03.2008💞

Wysłany: 4 grudnia 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w każdej liście wyprawkowej tak mało ubranek podają

10.09.2016💒
    17.03.2008💞
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eliz wrote:
    ❄️PinkFlower no ja właśnie na allegro ze świat dziecka to jest. Faktycznie już większość rzeczy będzie do wykreślenia. 😊 No będziemy się wspierać,będziemy...

A co do staników do karmienia,polećcie coś 🙏 Moni Ty chyba jakieś już masz z tego co pamiętam chyba że się mylę.
    Ja mam z Rossmanna - niby jest okej, ale też dwa z PrzyszłaMama te kopertowe i są rewelacyjne ☺️
    https://przyszla-mama.pl/biustonosze-ciazowe-i-do-karmienia/1312-biustonosz-do-karmienia-ciazowy-bezszwowy-bezowy.html

• monii00 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne rzeczy Dziewczyny, szał zakupowy ❤️

@eliz ja zamówiłam ten jeden z Przyszła Mama
    https://przyszla-mama.pl/glowna/596-895-biustonosz-do-karmienia-ciazowy-bezszwowy-bialy.html#/7-rozmiar-s_m/37-kolor-bialy
    Resztę mam z licytacji na allegro - bonprix i też są spoko
    Po domu to mam takie sportowe lub materiałowe 🙂
    Ogólnie polecam już któryś raz licytacje/kup teraz z outletów na allegro od 1 zł ciążowych rzeczy - po co przepłacać 🙂

Ja chcę urodzić w terminie, nie chce kolejnego wodnika w rodzinie 🙈 więc tylko masaż krocza będę robiła (za zgodą gina) i żadnych rzeczy na przyspieszenie porodu 🤣

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l. 👶🏻💙

age.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula31 wrote:
    Mój też ma taką tendencje i ostrzegałam, żeby ważył słowa na porodówce 🤣🤣🤣 ogólnie teraz też uważa, jak widzi że sama się z siebie śmieje to też się śmieje 🙂 z kaloryferem dobre 🙈 jak oglądaliśmy kurs to mówił, że jak zemdleje to będę miała z niego ubaw do końca życia a ja mówię, że to akurat zostanie między nami 😉

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l. 👶🏻💙

age.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❄️Pusshka no właśnie się zastanawiam nad nimi,dziękuję. 😊
    ❄️Moni nad tym tez zastanawiam sie. Ja jestem Wodnik 😊 a jeśli chodzi o allegro to poprostu wpisać czy sa jacyś konkretni sprzedawcy z tymi aukcjami?
    Edit. Już ogarnęłam te aukcje na allegro 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 14:56

age.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eliz wrote:
    ❄️Pusshka no właśnie się zastanawiam nad nimi,dziękuję. 😊
    ❄️Moni nad tym tez zastanawiam sie. Ja jestem Wodnik 😊 a jeśli chodzi o allegro to poprostu wpisać czy sa jacyś konkretni sprzedawcy z tymi aukcjami?
    Edit. Już ogarnęłam te aukcje na allegro 😅
    Dziewczyny wodniki są spoko, ale faceci.. katastrofa, mam brata i teścia z 11.02. Dogadać się ciężko, zaborczy i wszystko trzeba dopasować do nich, jak powiesz nie to obraza majestatu 🙈

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l. 👶🏻💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Dziewczyny wodniki są spoko, ale faceci.. katastrofa, mam brata i teścia z 11.02. Dogadać się ciężko, zaborczy i wszystko trzeba dopasować do nich, jak powiesz nie to obraza majestatu 🙈
    Odczaruję ten znak zodiaku - mój teść to wodnik z 9.02 i jest przekochany ❤️

Wczoraj prawie udało mi się wylicytować kurtkę ciążową z Bonprix i tak się wkurzyłam, że zamówiłam z normalnej aukcji za 50 zł, więc w sumie też nie tak źle, bo dostawa darmowa 😀

eliz, monii00 lubią tę wiadomość

• eliz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    A to ja z 25stycznia 😅 i jak to mój mówi 'duże mam serduszko,zawsze o każdym myślę'

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 15:10

age.png
  • Polcja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syluszka wrote:
    Hej .
    Podpowiedzcie proszę jestem po 3 transferze , ten 3 jest po 5 letniej przerwie .

Transfer odbył się dnia 30.11.2024 ,blastocysta 2AA w piątym dniu mrozony zarodek .
    Od wczoraj odczuwam mocny bol brzucha ,czuje się jak bym miała zaraz dostać miesiączki ,sądzicie ze są wogóle jakieś szanse ???

Hej ! Zrób hcg.
    Pewnie że są szansy ! Trzymam kciuki 😊

Stanik zamówiłam z przyszłą mamą , razem z tymi ciepłymi legginsami! Jest super! 35 zł kosztował

Na szkole miał być temat torby , a był o krwi pępowinowej .

eliz lubi tę wiadomość

Czekamy na ciebie 🩷
    2.08 - beta 28776
    usg - jest ❤️ 6t3d

preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @eliz, @Pusshka może ten egzemplarz z 11.02 taki udany bo normalnie takie same schematy działania tylko wiek różny.. teściowa podobno była fajna babka a z tego samego dnia, do klasy też chodziłam z laską z tego dnia i też spoko 🙈

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l. 👶🏻💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2024, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    @eliz, @Pusshka może ten egzemplarz z 11.02 taki udany bo normalnie takie same schematy działania tylko wiek różny.. teściowa podobno była fajna babka a z tego samego dnia, do klasy też chodziłam z laską z tego dnia i też spoko 🙈
    Czyli byle żeby żaden synek nie wyszedł 11.02 😂

• Monika96 Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2024, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglew wrote:
    Wrzucam Wam moje zakupy :)

https://zapodaj.net/plik-qsXNr795ju

2 pieluchy all in one, otulacz PUL, trochę tetry niebielonej, wkładki wielo dla mnie, boostery do pieluch i myjki bambusowe dla synka.

Ogarnęłam właśnie jeden worek z najmniejszymi rozmiarami. Jeszcze tylko 20 i będzie z głowy 🤦🏼‍♀️

Kupiłam tą samą ciemnozieloną AIO 😊

maglew lubi tę wiadomość

preg.png

wizyta - 3.02, 17.02
    termin porodu - 11.03
  • maglew Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŻonaMarynarza wrote:
    Maglew a ten wiesiołek to w całości czy rozgnieść?
    W całości kapsułka. Ale możesz też łykać jak łatwiej 👌

preg.png
  • Mysikrolik Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2024, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za takie serdeczne przyjęcie mnie i kilka miłych slow 🙂.
    Być może już ten temat się przewijal wcześniej, wybaczcie nie jestem w stanie nadrobic tutaj wszystkiego.
    Pewnie część z Was jest już po teście obciążenia glukoza. Ja wybieram się jutro. Jak przeszlyście to badanie? Miałyście jakieś nieprzyjemne objawy po wypiciu glukozy? Czy wbijalyscie się jakos w kolejkę, czy grzecznie czekalyście na swoją kolej na pierwsze pobranie? I tak trzeba spedzic 2h w punkcie pobrań, a czekać jeszcze dodatkowa godzinę, żeby w ogóle to załatwić jest trochę zniechęcające.

age.png
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ