X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • Juliaa Znajoma

Wysłany: 21 grudnia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dopiero trafiłam na ta grupę 😊
    Tydzien 25+5 . Termin mam na 31.03. 2025, czekamy na Antka.

Trafiłam tu z uwagi na fakt stawiania /twardnienia brzucha. Wylądowałam z tego względu w 22 tygodniu na tydzień w szpitalu, podłączona pod kroplówki z magnezem. Luteina 2x100, magnez 3x2, prowadzenie oszczędnego trybu życia.

Twardnienia są bezbolesne, czasem odczuwam przy nich delikatne mrowienie. Czasami nawet tego nie czuje, tylko tyle, że widzę po ksztalcie brzucha, że zrobil się twardy. Lub z jednej strony robi się taka kulka i wtedy czuje takie pulsowanie. Trwaja krótko, sa nieregularne, trudno mi jest określić ile ich jest tak naprawdę, bo mówię czasem ich nawet nie czuje. 🙈 Szyjka początkowo miała 3,5 cm. W poniedziałek u jednego lekarza 3,9 cm w środę u drugiego już 2,8 cm.... 🙈🙈 od wczoraj jeszcze dodatkowo zaczęły mnie bolec plecy w okolicy lędźwiowej, nie wiem czy może to być powiązane z szyjką ?

Większość lekarzy mowi, że to normalne, moja Pani Doktor uważa, że to za wcześnie na takie rzeczy.

Jak wygląda u was sytuacja z tym twardnieniem, skurczami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia, 21:56

Monika96, Abilify05, Agula31 lubią tę wiadomość

• Atenka Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliaa wrote:
    Cześć dziewczyny, dopiero trafiłam na ta grupę 😊
    Tydzien 25+5 . Termin mam na 31.03. 2025, czekamy na Antka.

Trafiłam tu z uwagi na fakt stawiania /twardnienia brzucha. Wylądowałam z tego względu w 22 tygodniu na tydzień w szpitalu, podłączona pod kroplówki z magnezem. Luteina 2x100, magnez 3x2, prowadzenie oszczędnego trybu życia.

Twardnienia są bezbolesne, czasem odczuwam przy nich delikatne mrowienie. Czasami nawet tego nie czuje, tylko tyle, że widzę po ksztalcie brzucha, że zrobil się twardy. Lub z jednej strony robi się taka kulka i wtedy czuje takie pulsowanie. Trwaja krótko, sa nieregularne, trudno mi jest określić ile ich jest tak naprawdę, bo mówię czasem ich nawet nie czuje. 🙈 Szyjka początkowo miała 3,5 cm. W poniedziałek u jednego lekarza 3,9 cm w środę u drugiego już 2,8 cm.... 🙈🙈 od wczoraj jeszcze dodatkowo zaczęły mnie bolec plecy w okolicy lędźwiowej, nie wiem czy może to być powiązane z szyjką ?

Większość lekarzy mowi, że to normalne, moja Pani Doktor uważa, że to za wcześnie na takie rzeczy.

Jak wygląda u was sytuacja z tym twardnieniem, skurczami?

Cześć, skurcze które opisujesz to najpewniej skurcze Braxtona Hicksa. Wspominałam o nich na wizycie w 22+4, szyjka była w porządku więc lekarz nic nie skomentował. Kolejną wizytę miałam w 26+ 4 i ponownie zwróciłam na to uwagę ale podobno to normalne bo macica w ten sposób trenuje przed porodem. Pojutrze mam wizytę u innego lekarza i ponownie poruszę ten temat ( to będzie 29+3). Mam nadzieję, że z szyjką wszystko w dalszym ciągu okej. Nie panikowałam do tej pory bo nic więcej oprócz tych twardnień, uczucia dyskomfortu i parcia na pęcherz w tym momencie się nie dzieje. Napewno mam tych skurczy coraz więcej. Tak widocznie musi być 🙃

Juliaa lubi tę wiadomość

• Juliaa Znajoma

Wysłany: 21 grudnia, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atenka wrote:
    Cześć, skurcze które opisujesz to najpewniej skurcze Braxtona Hicksa. Wspominałam o nich na wizycie w 22+4, szyjka była w porządku więc lekarz nic nie skomentował. Kolejną wizytę miałam w 26+ 4 i ponownie zwróciłam na to uwagę ale podobno to normalne bo macica w ten sposób trenuje przed porodem. Pojutrze mam wizytę u innego lekarza i ponownie poruszę ten temat ( to będzie 29+3). Mam nadzieję, że z szyjką wszystko w dalszym ciągu okej. Nie panikowałam do tej pory bo nic więcej oprócz tych twardnień, uczucia dyskomfortu i parcia na pęcherz w tym momencie się nie dzieje. Napewno mam tych skurczy coraz więcej. Tak widocznie musi być 🙃

No właśnie ja dotychczas też nie zwracałam na to uwagi, myślałam i czytałam, że to normalne. Jednak jak poszlam na wizytę kontrolną i dostałam takie twardnie w gabinecie podczas usg to Pani Doktor od razu wypisała skierowanie do szpitala, twierdząc, że to za wcześnie. W szpitalu sądzili, że to normalne a dostalam w sumie 9 kroplówek z magnezem 🙈🙈

Ja jestem po usunięciu przegrody, więc moja Pani ginekolog też pewnie robi wszystko zapobiegawczo, żeby chronić szyjkę, bo jestem w większym gronie ryzyka przez to.

• Katri94 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❄️Juliaa witaj kochana ☺️ Antek śliczne imię wybrane ❤️ ja nie miałam twardnienia brzucha ani nic z tych rzeczy zawsze jak lekarz bada to mówi że miękki jest brzuch i jakoś nie miałam z tym kłopotu więc nie pomogę. Przykro mi że musiałaś się stresować przez to ale dobrze że byłaś pod kontrolą i odpoczywaj dużo.
    Plecy to nieraz też odczuwam ból w tych okolicach ale nie wiem czy to jest powiązane z czymś dokładnie czy po prostu od ciężaru już naciska

Czy któraś z Was dostała paczki np z bebiprogram? Ja dostałam w tym tygodniu myślałam że więcej coś będzie jakieś chusteczki coś 😄a tu karteczki chmurki z napisami i poradnik ale chętnie poczytam 😀 wcześniej jeszcze wysyłałam też zgłoszenie do innych dwóch takich programów 😅ale jakoś nic nie widać żeby miało coś przyjść

Starania 7 lat
    🙋30 lat
    Laparoskopia 2020r
    Inseminacja 5 razy nieudana 2022/23💔
    Punkcja 15.05.2024
    17.07.24 ⏸️
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️

22.07.24- 0,8👶
    31.07.24- 1,61cm👶
    05.08.24- 2,2cm👶
    14.08.24-3,68cm👶
    28.08.24-6,25cm👶
    18.09.24-9,25cm👶
    21.10.24- 360g🩷
    04.11.24- 590g🩷
    02.12.24-1060g🩷
    16.12.24-1282g🩷
    23.12.24-1740g🩷

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, dopiero się położyłam odpocząć coś po dzisiejszym dniu.
    Wczoraj miałam firmową wigilię i późno wróciłam a w międzyczasie mój syn zaczął gorączkować bo we czwartek mieliśmy szczepienie. Na szczęście to szybki epizod i dzisiaj się obudził jako nowonarodzony.
    Dzisiaj trochę ogarnialismy dom, dekoracje i pranie :) składałam torty a jeszcze muszę je otynkować po północy no ale cóż wczoraj na wieczór zamiast robić to tulilam się z synkiem wiadomo priorytety ♥️♥️
    Leoś dzisiaj jakoś mniej aktywny przez dzień był ale jak tylko się położyłam teraz to mi sprzedal masę kopniaków j też mnie bolą jak są bardziej intensywne.

@Katri fajny wózek, podoba mi się mega kolor taki soczysty świąteczny zielony!
    @eliz pięknie choinka się prezentuje
    @Madzik jak tam imprezka się udała? :)
    @tasera ja też mam plan odpocząć w styczniu ten grudzień na L4 mnie przeorał 😱🤷🏼‍♀️
    @Kasiula podwyżka podwyżką, ale trzeba mieć z tyłu głowy że mogłaś zniknąć z dnia na dzień. Brak wystarczającej kadry, zastępstwa nie jest naszym problemem tylko firmy. Ja musiałam się tego nauczyć w korpo a przede wszystkim żyć z myślą, że firma się nie zawali jak mnie nie będzie, szanuj się bo nawet nie będziesz miała chwili żeby odsapnac i spędzić trochę więcej czasu z córkami zanim pojawi się kolejny maluch. A co do sprzątania, wrzuć na luz, sprzątać można cały rok regularnie, a nie od święta. Ja mam traumę z domu rodzinnego gdzie musiałam wycierać kurz pod każdą książką...wiecznie brak możliwości wychodzenia, widywania się z ludźmi tylko sprzątanie. Nie robię tego swojej rodzinie i wolę jechać z dzieckiem na roraty czy przykleić mu dekoracje okno ( przetarte ręcznikiem papierowym z płynem a jakże) żeby było mu miło i miał dobre wspomnienia. Ale ja to ja, dużo mi zajęło żeby uspokoić głowę, zdjęć z siebie presję i oczekiwania innych.

@Monika96 masz jeszcze dużo czasu na wyprawkę, wszystko na spokojnie ogarniesz:*

Chciałam jeszcze wam wrzucić co dostałam od koleżanki dla noworodzia:)
    https://zapodaj.net/plik-BCNF4cYeGl głównie wełniane otulacze i wkłady z burtami bardzo mnie to cieszy :)

https://zapodaj.net/plik-u1sSrPCDKS
    Drewniane tabliczki do comiesięcznych zdjęć. Z pierwszym synkiem nie miałam i żałuję, teraz trochę sobie odbije.

Katri94, Kasiula09, Olaa..32, Pinkflower, Pusshka lubią tę wiadomość

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcja wrote:
    Eliz , choinka cudowna 😍 🎄
    Kasiula , pazurki WOW 🤩

Ale mam piękny dzień, rano na śniadanie był tort imieninowy męża , potem drugie śniadanie mc 😄😄 jechaliśmy do przyjaciół , wręczyliśmy prezenty w środku z niespodzianką - ze wybraliśmy ich na chrzestnych dla naszej Oli 😍 ja z koleżanką to płakałam ze wzruszenia 🎄
    Ale dzień, zazdro tych śniadań i wrażeń:)

Polcja lubi tę wiadomość

preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Późne dobry wieczór ❄️

@Katri94 piękny wózek, my też fani butelkowej zieleni 🙂 do mnie też te kartki przyszły i też miałam nadzieję chociaż na próbkę mleka

@Monika96 my mieliśmy od ręki, kupione i zabrane tego samego dnia

@Madzik2208 przy jednokrotnej sytuacji myślę, że nic się nie stanie. Dziecko tylko zabiera to co potrzebuje od matki, tak mi położna tłumaczyła

@Kasiula09 naprawdę współczuję i dychnij sobie chociaż trochę.. świat się nie zawali jak będzie coś nieogarnięte 🙂 albo delegować domowników i już. Co do zastępstwa to uważam, że to Jej problem i Twojego pracodawcy ten nieogar. Ty zrobiłaś dużo i poinformowałaś kiedy idziesz na zwolnienie.. piękne pazurki ❤️

@eliz przepiękna choineczka 🎄

@Pinkflower z tego co wiem to kiełków w ciąży nie poleca się, oby sensor Ci się sprawdził ✊️🍀

@Abilify05 dużo zdrówka dla synka, uważaj żeby nic nie złapać 🙂

@tasera super wieści ❤️

Mało mnie tutaj bo intensywny dzień. Od rana zakupy, chwila w domu i wyjazd po resztę prezentów. Kupione wszystko oprócz lampki dla Młodego bo zamykali sklep 🙈, ale dam mu kasę i sobie sam wybierze. Mąż głodny to zły i musieliśmy kupować chińczyka na już 😅 na powrocie zadzwoniłam do kierowniczki z pracy bo dzisiaj urodziny ma a nie możemy się zgadać. Wróciliśmy to w domu rewolucja, przenoszenie biurka żeby choinka stanęła. Wykończona jestem, już organizm odmawiał mi posłuszeństwa, ale w końcu jest i u nas choinka 🎄 jeszcze cukierki do zawieszenia 🤭

Screenshot-20241221-225422-Gallery.jpg

20241221-212830.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia, 23:34

maglew, Katri94, Kasiula09, Lubieczekolade, Lubieczekolade, ŻonaMarynarza, Abilify05, Olaa..32, Pinkflower, Pusshka lubią tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
    15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
    06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
    06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️
    09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
    04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
    24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz

💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
    🧬 19.12 prenatalne III trymestru
    preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @monii piękna choinka i ta zawieszka "coming soon" dla Mikiego, śliczna 💙💙
    Tez potwierdzam, że w ciąży powinno się omijać kiełki.

preg.png
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❄️monii dzięki. No też liczyłam na coś więcej z tej paczki ale no może z innych coś przyjdzie 😀
    Śliczna choinka i zawieszka 😍❤️widać wszystkie działamy aż nam tchu zabraknie 🤭ale no taki czas święta, prezenty itd też jestem wykończona ale myślę żeby jutro trochę odetchnąć bo jednak boli mnie przy chodzeniu krocze 🙈jak stara babuszka z łazienki wyszłam przed chwilą 😅🙈w poniedziałek będę działać z jedzeniem.
    Też może odpocznij coś jutro kochana 😘
    ❄️maglew super prezent od koleżanki miło z jej strony ☺️i śliczne te tabliczki 🥰mega są

Starania 7 lat
    🙋30 lat
    Laparoskopia 2020r
    Inseminacja 5 razy nieudana 2022/23💔
    Punkcja 15.05.2024
    17.07.24 ⏸️
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️

22.07.24- 0,8👶
    31.07.24- 1,61cm👶
    05.08.24- 2,2cm👶
    14.08.24-3,68cm👶
    28.08.24-6,25cm👶
    18.09.24-9,25cm👶
    21.10.24- 360g🩷
    04.11.24- 590g🩷
    02.12.24-1060g🩷
    16.12.24-1282g🩷
    23.12.24-1740g🩷

preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny ❤️

@maglew zamówiłam na shein a mamy też obcokrajowców w rodzinie więc jakoś tak zdecydowałam i mąż dopiero zobaczył na choince 🤭 ogólnie fajna pamiątka nawet można wkleić do tej książki ciąży i chyba tak zrobię 🙂

@Katri94 daj spokój teraz ledwo wstałam do łazienki 🙈 chcę nadgonić i odpocząć w Wigilię.. najgorzej teściowi coś kupić bo wszystko ma, ale kupiliśmy skrzynkę narzędziową a w środku są kosmetyki. Mąż zdecydował, że taka głupota ale mu się spodoba jak to facetowi. Ogólnie rodzicom też dajemy ramkę ze zdjęciem z sesji 🙂

Jeszcze najważniejszy zakup zrobiony - piłka do ćwiczeń 🤭 paczki zaskoczenie, ale dotarły 😅

Katri94, Pinkflower lubią tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️

preg.png
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abilify05 wrote:
    Czytam o tym kładzeniu się wcześniej do szpitala i wywoływaniu i myślę czy naprawdę trzeba sztucznie to wszystko robić, a nie czekać na naturalną akcje :( sama nie chciałabym mieć wywołanego porodu, organizm nie jest przygotowany a nagle coś się zaczyna i potem albo problemy albo większy ból. Nie wiem czy to jakieś niepotrzebne wymysły czy dmuchanie na zimne, ale przeraża mnie to :(

Przy cukrzycy łożysko szybciej się starzeje i nie dostarcza do dziecka tego co powinno. Cukrzyca ciążowa to nie wymysł czy dmuchanie na zimne. To niebezpieczeństwo dla dziecka.

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    preg.png[/url]
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. Nadrobiłam chyba 2 tygodnie zaległości.
    Niestety złapaliśmy grypę i tak nas przeczołgała że koszmar...
    Wiecie jestem w szoku cen za szczepienie u was... u nas wszystkie szczepienia są za darmo.. dla ciężarnych dzieci i dorosłych seniorów..
    Ja chce na ksztusiec sie teraz zaszczepić po świętach a rsv to dziecko po porodzie bo u nas sa dla noworodków.

Apropo wywołania porodu mi nie bardzo na rękę że 37 tydzień mam być już w szpitalu z wywołaniem ale wolę to niż konsekwencje czekania.
    Miałam dwa porody sn.
    1. Wody sączyły się -> szpital po3h -> brak akcji skurczowej oxytocyna bolało ale bez przesady.. urodziłam od podsnia oxy 3h.
    2. Po terminie 41+4 po baloniku 3 dni wcześniej nic. Oxy bezbolesne, skurcze były, spałam leżałam nudziło mi się... oxy zrobiło rozwarcie i zgładziło szyjkę do prawie zera. Potem bez oxy lewatywa po niej odeszły wody i sam poród bez oxy ale ból był taki sam jak na oxy przy 1 porodzie. Od odejścia wód do pełnego rozwarcia godzina + 30min partych.
    Teraz nie nastawiam sie źle aczkolwiek sie boje. Nie nastawiajcie sie od razu tak zle ze to nie naturalne, bolesne czy o jezu dramat. Przy cukrzycy nie ma co kombinować... ja te zobstawiam ze iak w tym 37tc bedzie łożysko ok to moze przełożą o tydzień wywołanie czy coś.

Wesołych Świąt kochane. Nie wiem czy uda mi sie tu zajrzeć przez święta. Zdrówka dla wszystkich i bez żadnych porodów teraz! 🥰

eliz, Katri94, Pinkflower lubią tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    preg.png[/url]
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ❄️

@PaulaG zdrówka i wesołych świąt 🎄🌠

Co do choróbska to niestety u mnie nadal katar i kaszel, przygotowania do świąt nie pomagają w dojściu do siebie. Mieliśmy zaproszenie na chrzciny i odmówiliśmy bo przecież maluszek, ale i inne dzieci oraz dorośli na imprezie. Teraz to już nie zarażam na bank.. ale nie chce potem gadania. Męża nie zaraziłam, miał chwilę kichanie, ale się wybronił. Teraz poza tym zdrowie jest dla mnie najważniejsze, nie jakieś imprezy. Dzisiaj niedziela, ale muszę trochę ogarnąć dom. Grzyby dla facetów już się moczą. Akcja pierogi i uszka dzisiaj. Ostatnio biorę magnez dodatkowo bo bym chyba nie wstała z łóżka, wczoraj brzuch mi już twardniał i ogólnie Miki był bardzo aktywny. Chyba miał dosyć 🤭

Była też mowa o urodzie. U mnie każdy mówi, że super wyglądam w ciąży od początku. Brzuch do przodu mi poszedł, nie na boki. Cera mega mi się poprawiła, włosy mniej przetłuszczają. Na początku wypadały mi garściami, cóż zmiany hormonalne, ale teraz jest git. Ciekawe jak po porodzie.

Przyjemnego dnia Dziewczyny ❤️

Pinkflower, PaulaG lubią tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️

preg.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane. ❤️
    Zostałam obudzona i nie wiem co dalej czy pójdę spać nie nie...dylematy 😅
    Wczoraj nic specjalnego się nie działo jak to s sobotę sprzątanie,zakupy...
    Dzisiaj brak planów,popakuje do końca prezenty napewno a tak to się okaże.
    ❄️Monika wszystko na spokojnie ogarniesz,jeszcze jest trochę czasu 😊
    ❄️Paula dużo zdrówka życzę!
    Wesołych Świąt 🎄
    ❄️Katri ja dostałam właśnie poradnik i karteczki z chmurkami,myślałam że wogole nie przyjdzie więc i tak zakonczenie ale faktycznie mogli by się postarać 😉
    ❄️Moni cudowna zawieszka jak i choineczka 🎄Ja też już coraz bardziej się męczę...jak nie ja 😢 u mnie też brzuszek do przodu poszedł.
    Kochana zdrowiej nam tu 🫂
    ❄️Maglew same cudowności dostałaś,fajne tabliczki też zamierzam kupić. Będzie super pamiątka ❤️
    ❄️PinkFlower Kochana tylko jak założysz ten sensor to nie sprawdzaj co chwile w aplikacji. Zaznaczaj sobie np. Jedzenie i za godzinne zeskanuj. Bo czasem możesz się zdziwić jakie wartości wyskakują. No i z palca też mierz... ja tak robię. Sensor czasem oszukuję...a co do wizyty to nie wiem. Zrób jak czujesz,tak będzie najlepiej. Jak dzisiaj cukry? 🫂
    Życzę przyjemnego Dnia! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia, 07:51

monii00, Katri94, Pinkflower, PaulaG lubią tę wiadomość

👩‍🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
    🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%

Aktualne leki:
    💊1×1acard 150mg
    💊3x1 no-spa/magnez
    💉Neoparin 40mg
    💉Insulina

22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
    18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
    31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
    19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
    28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
    19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
    17.10 -19+6 - 328g 💙
    24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
    14.11 -23+6 - 718g 💙
    22.11 -25t - 788g 💙
    13.12 -28t - 1313g 💙
    19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
    27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙

02.01 - Ginekolog
    14.01 - Ginekolog NFZ
    preg.png
  • Polcja Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Miłej niedzieli życzę 😘🌷

Monii, choinka jest piękna 🎄

monii00, Katri94, Pinkflower lubią tę wiadomość

Czekamy na ciebie 🩷
    2.08 - beta 28776
    usg - jest ❤️ 6t3d

preg.png
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania1990 wrote:
    Dziewczyny, które bierzecie acard na noc i nospe i magnez - łykacie to razem wszystko?

Pomóżcie, bo muszę dzisiaj wziąć, a nie chce sobie zaszkodzić, lekarz powiedział, że obojętnie :(
    Tak można, te leki nie kolidują że sobą.

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
    progesteron 30
    preg.png
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😘

Wczoraj już zamilkłam ale wieczór był super!
    Mamy cudownych przyjaciół i to jak wszystko zaplanowali po prostu przerosło moje jakiekolwiek oczekiwania. Śmiechom nie było końca 😁

Z takich organizacyjnych rzeczy i tego co było to, w sumie każdy zrobił coś do jedzenia, było i słodko i słono. Do tego szampan na toast alko i Piccolo 😁 Napoje itp. No chłopaki oczywiście sobie trochę whiskey popili ale cel był jeden - spotkać się, pogadać i spędzić razem czas! Z niespodzianek już sam fakt wystroju sali, na różowo, serwetki w kształcie wózka, balony, dostaliśmy do założenia szarfy "Mummy to be" "Daddy to be" 🤗
    Ścianka, tort i otrzymaliśmy prezent, leżaczek elektryczny, mate rozwojową i pampersy z chusteczkami. 🥰 Mega wieczór, czy typowy Baby Shower? Pewnie nie, ale mój ukochany i innego bym nie chciała mieć 🥰
    Mała wczoraj tam mega aktywna, teraz też już skacze 😁
    Wczoraj to byłam wzruszona i szczęśliwa! Wróciliśmy grubo po 23, wszystko trwało od 16 do 22:30 😁
    I nawet cukier miałam ok 😁

Mała zajawka

https://zapodaj.net/plik-SR1Z0rZ3La
    https://zapodaj.net/plik-ayUkCXVewd

🌿Monii piękna choinka 🎄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia, 09:28

eliz, Kasiula09, Katri94, Abilify05, Olaa..32, Pinkflower, monii00, ŻonaMarynarza, Pusshka lubią tę wiadomość

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejke w niedzielę! Dziś aktywny dzień się szykuje, ale najpierw musimy zwlec się z łóżka, bo dopiero wstaliśmy 🤭🤭
    Tradycyjnie narzeczony śniadanko robi. Troszkę poleżymy i na 14 jedziemy się spotkać z panem koparkowym, ale nie w naszej sprawie w sumie 😅
    Skoczymy na cmentarze i na obiadek gdzieś 🥰
    Później może rodziców Michała zahaczymy, bo moja mama zlała winko swojskie 🤭

Macie pomysły co mogę dokupić mojej mamie na prezent? Kupiłam torebkę, bo sobie zażyczyła, ale zastanawiam się nad czymś jeszcze…

eliz, Pinkflower lubią tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
    29.10 438g łobuziary 🍩
    12.11 628g echo ❤️ ok
    29.11 814g akrobatki 🤸🏼‍♀️
    18.12 1145g ✨✨
    28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
    10.01 wizyta 🙏🏽
    preg.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❄️Madzik bardzo sie cieszę że impreza się udała. Cudownie mieć takich przyjaciół 🥹 przepiękny wystrój sali i tort.No i najważniejsze ze cukry idealne. 😃
    ❄️Martyna a może coś z biżuterii? Jakaś bransoletka/kolczyki? 😊

👩‍🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
    🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%

Aktualne leki:
    💊1×1acard 150mg
    💊3x1 no-spa/magnez
    💉Neoparin 40mg
    💉Insulina

22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
    18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
    31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
    19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
    28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
    19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
    17.10 -19+6 - 328g 💙
    24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
    14.11 -23+6 - 718g 💙
    22.11 -25t - 788g 💙
    13.12 -28t - 1313g 💙
    19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
    27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙

02.01 - Ginekolog
    14.01 - Ginekolog NFZ
    preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Monii piękna choinka,
    Madzik super że imprezka się udała, cudny tort i wystrój.

My zbieramy się do kościoła, potem obiad i po ruszamy na chwilę do sklepów, myślę dziś upiec ciasteczka z dziećmi zobaczymy czy starczy czasu.
    Miłej niedzieli !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia, 10:01

Katri94, eliz, Pinkflower lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ