X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • Lubieczekolade Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pinkflower gwiazda się nie dała zważyć na ostatniej wizycie... 11.12 miała około 900g. Jest na siatce centylowej na samym dole ale stabilnie, nie spada po prostu mała będzie.
    Odżywkę kupiłam w rossmanie bo jest na promo eveline after hybrid - czy polecam nie wiem bo ściągnęłam paznokcie pierwszy raz od dobrych kilku lat 😅

Pinkflower lubi tę wiadomość

11.04.24 💔 poronienie chybione wada genetyczna (6+1) 👼🏻

05.07 ⏸️
    12.08 2,50cm ❤️
    25.09 131g szczęścia 👧🏼🩷

👱‍♀️27 l. PCOS
    (Fertistim, pueria uno,magnez,cynk)

🧔‍♂️ 28 l. ✅️

preg.png
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿 Eliz no z tym zwiększaniem to szaleństwo. Ja jednak dostałam przykaz, że jak mam dwa dni pod rząd np na czczo za wysoko albo po jakimś posiłku (np dwa dni pod rząd powyżej normy po obiedzie) to mam o jednostkę zwiększać. Póki co stoję w miejscu od jakiegoś czasu z ilościami jednostek ale są też dość duże. Na noc 42 i do posiłków 31/23/21... Także nooo... Mam tylko nadzieję, że po ciąży minie wszystko...

Lecę dopić kawkę i się trochę ogarnąć, bo o 13:30 chcemy jechać na spokojnie.

eliz lubi tę wiadomość

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❄️ Monika96 hm nie pomyślałam o tym, możliwe 🤔już dzisiaj nie smarowałam się oliwką

Ja mam znowu delikatnie krew 🫣przy "2" zaparcia ehh chyba muszę coś sobie jednak kupić zapytać lekarza może też

Starania 7 lat
    🙋30 lat
    Laparoskopia 2020r
    Inseminacja 5 razy nieudana 2022/23💔
    Punkcja 15.05.2024
    17.07.24 ⏸️
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️

22.07.24- 0,8👶
    31.07.24- 1,61cm👶
    05.08.24- 2,2cm👶
    14.08.24-3,68cm👶
    28.08.24-6,25cm👶
    18.09.24-9,25cm👶
    21.10.24- 360g🩷
    04.11.24- 590g🩷
    02.12.24-1060g🩷
    16.12.24-1282g🩷
    23.12.24-1740g🩷

preg.png
  • sanda Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż, trzeba być dobrej myśli ;-)

• Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🤗

Wczorajszy dzień mnie przeorał, chory 3 latek na jelitówkę to jest wyzwanie 🫣 Ale na szczęście jeden dzień trzymało i dzisiaj jak ręką odjął

Ja zaczęłam powoli pakować walizkę, czekam na woreczki i zacznę pakować ciuszki, ja biorę tylko w rozmiarze 56, bo mała się zapowiada podobnie do brata, więc podejrzewam, że nawet w tych 56 na początku będzie pływać 😅 Mój szpital co prawda zapewnia ubranka, więc mogłabym w ogóle nie brać, ale przy synku też miałam swoje i szczerze mówiąc przydały mi się, bo jak w nocy zabrudził to nie musiałam latać do pielęgniarek i prosić o ubranka tylko miałam swoje pod ręką

Wczoraj dzwoniłam do przychodni umówić się na szczepionkę na krztusiec i niewiadomo czy zdążę przyjąć, bo ją można tylko do 36 tygodnia a oni w przychodni dostawy szczepionek mają raz w miesiącu, więc dopiero w lutym by była, ale mam dzwonić pod koniec tego miesiąca i ma mi dać znać czy sanepid zdąży wysłać

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞🏻

21.10.2024 - 21t połówkowe, 403g szczęścia, potwierdzona dziewczynka 🩷

28.08.2024 - 13t2d prenatalne, ryzyko niskie, prawdopodobnie 🩷

08.07.2024 - 5t+6d (według USG) mamy zarodek z ❤️

06.2024 - ⏸️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

preg.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ▪️Madzik no ja się broniłam aby zwiększać...bo wiadomo miałam nadzieję że jednak uda mi się rodzić tam gdzie chce no ale niestety. To u mnie i tak małe te jednostki insuliny są...
    Kochana musimy dać radę innego wyjścia nie mamy. 🫂❤️ No lepiej wcześniej wyjechać i na spokojnie sobie na miejscu poczekać. ☺️🍀

👩‍🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
    🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%

Aktualne leki:
    💊1×1acard 150mg
    💊3x1 no-spa/magnez
    💉Neoparin 40mg
    💉Insulina

22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
    18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
    31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
    19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
    28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
    19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
    17.10 -19+6 - 328g 💙
    24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
    14.11 -23+6 - 718g 💙
    22.11 -25t - 788g 💙
    13.12 -28t - 1313g 💙
    19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
    27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
    02.01 - 30+6 - 1977g 💙

14.01 - Ginekolog NFZ
    23.01 - Ginekolog
    preg.png
  • Lilou Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ale skrobiecie! Mój ciążowy mózg nie ogarnia - także proszę nie myślcie, że skoro się nie odnoszę do Was osobiście to nie czytam. Po prostu jak nadrabiam i dojdę do końca to już... zapominam 🙈

Pusshka - super wieści, dobrze, że te skurcze się wyciszyły. Rozmawiałam wczoraj z lekarzem odnośnie takich skurczy co jakiś czas. Kilka razy zdarzyło mi się, np przy zmianie pozycji, że brzuch mi się spiął w jakimś konkretnym miejscu i po chwili puścił. Tak, że nie wiedziałam, czy to młody czy skurcz. Ale generalnie mówił mi lekarz że BH na tym etapie nie powodują ani skracania szyjki, ani porodu.

monii - ja podziwiam, że tak wszystko ogarniasz! I przyznam, że jestem przerażona, bo ja całe życie wszystko ogarniałam i nagle... przestałam. 🤣

Kasiula - podziwiam Cię za pracę, ja już bym teraz nie dały rady - bo po prostu mam wrażenie, że przestaje logicznie myśleć. Już nawet pomijając te aspekty szyjkowo leżeniowe.

Mnie brzuszek jeszcze nie swędzi - ale on też nie jest jakiś duży - choć ostatnio w końcu wyszedł na prowadzenie :D. Mam 174 wzrostu, zaczynałam z wagą 71 i teraz mam 75 - z czego ostatnie 1,2 kg to przytyłam w dwa tygodnie :o. Czasem to mam wrażenie, że nawet schudłam, a nie przytyłam - patrząc np po buzi.

Ja ciuszków nie mam jakoś wybitnie dużo - ale wiem, że jeszcze dostaniemy, więc zobaczymy - zawsze można dokupić.
    Powiedzcie mi, macie body z krótkim rękawem? Zastanawiam się nad tym. U nas w mieszkaniu jest bardzo ciepło 23-24 stopnie. No ale wiem, że maluchy mają inną termoregulacje. Narazie mam kupionych 5 sztuk z rozmiaru 62.

Pinkflower - też nie znalazłam rozpinanej do końca. Ładne są te ze spódniczką na końcu, ale no i tak jakoś cenowo dla mnie to dużo, jak za koszulę. Serio, ten temat to jak piach w oku :D Co do gorszych dni - też ostatnio takie mam.

Katri - tak jak na początku pisałam, u mnie te napinania to są takie miejscowe - a nie jak w typowym skurczy BH, że cały brzuch jak kamień... No ale podobno nie jest to groźne - o ile wiadomo nie jest regularne. W razie co lekarz zezwolił na nospę doraźnie.

Pazury robię jeszcze raz w sobotę - tak żeby były w miarę na sesje 23 i potem już ściągam. Generalnie robiłabym dalej - ale znajoma doradziła ściągnięcie, no bo nie wiadomo kiedy będzie się mogło nawet fizycznie na kolejne mani pójść.

Dobra - jeśli kogoś pominęłam, to przepraszam!

Byłam wczoraj na wizycie - szyjka przestała się skracać, jest taka jak była, około 2,5 cm, bez rozwarcia! Także narazie kontynuujemy luteine, magnez, macmirror i obserwujemy dalej. 20.01 mamy prenatalne, to wtedy zobaczymy jak sytuacja i będziemy decydować.

Mały mocno przykoksił i wpadł w 72 centyl :o Ważył 1469g - byłam mocno w szoku, no bo do tej pory był zawsze w 50 centylu. Więc no zobaczymy po prenatalnych na innym sprzęcie - wtedy będę myśleć czy do szpitala 56 czy jednak 62 🙈
    Jest już ułożony główkowo.

Mimo tego że moje przepływy maciczne są do dupy, to u małego są super - i w mózgu i w pępowinie, ma super dobrostan :) Ilość wód płodowych też ok. Więc no łożysko nadal daję radę - oby jak najdłużej.

Nadal wiadomo będę dużo leżeć i odpoczywać i nie chodzić. Jakoś muszę wytrzymać. Byleby dotrwać do 37 tc.

A to Remik, pięknie nam zapozował!

20250108-082415.jpg

A tu kokon, który nam przyszedł wczoraj z owieczka.com - jest absolutnie piękny i ... wielki!

20250108-123341.jpg

A no i dzisiaj zaczynamy szkołę rodzenia - idziemy na 17 :)

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 11:10

Pinkflower, Kasiula09, eliz, Katri94, Olaa..32, Abilify05, Polcja, monii00 lubią tę wiadomość

PCOS❌ Starania od 11.2019
    🏳 - 2022 - IVF. 03.22 - transfer ❄ 💔😥; 05.22 - transfer ❄ 💔😥
    Naturalne cudy:
    26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
    10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
    06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
    9 dpo - II -> 5.08 - 6+2 4 mm kropeczka i <3 -> 21.08 - 2 cm -> krwawienie/szpital/krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm <3 -> 20.09 - 12+6 7cm chyba dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 - 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹 -> 03.12 - 23+3 581g 💙 -> 24.12 - 26+3 955g 🩵 (skracająca się szyjka) -> 08.01 28+4 1469g 💙

Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo, od 26 tc luteina, magnez.

Zostań z Nami 🙏🙏🙏

preg.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou wrote:
    Hej dziewczyny! Ale skrobiecie! Mój ciążowy mózg nie ogarnia - także proszę nie myślcie, że skoro się nie odnoszę do Was osobiście to nie czytam. Po prostu jak nadrabiam i dojdę do końca to już... zapominam 🙈

Pusshka - super wieści, dobrze, że te skurcze się wyciszyły. Rozmawiałam wczoraj z lekarzem odnośnie takich skurczy co jakiś czas. Kilka razy zdarzyło mi się, np przy zmianie pozycji, że brzuch mi się spiął w jakimś konkretnym miejscu i po chwili puścił. Tak, że nie wiedziałam, czy to młody czy skurcz. Ale generalnie mówił mi lekarz że BH na tym etapie nie powodują ani skracania szyjki, ani porodu.

monii - ja podziwiam, że tak wszystko ogarniasz! I przyznam, że jestem przerażona, bo ja całe życie wszystko ogarniałam i nagle... przestałam. 🤣

Kasiula - podziwiam Cię za pracę, ja już bym teraz nie dały rady - bo po prostu mam wrażenie, że przestaje logicznie myśleć. Już nawet pomijając te aspekty szyjkowo leżeniowe.

Mnie brzuszek jeszcze nie swędzi - ale on też nie jest jakiś duży - choć ostatnio w końcu wyszedł na prowadzenie :D. Mam 174 wzrostu, zaczynałam z wagą 71 i teraz mam 75 - z czego ostatnie 1,2 kg to przytyłam w dwa tygodnie :o. Czasem to mam wrażenie, że nawet schudłam, a nie przytyłam - patrząc np po buzi.

Ja ciuszków nie mam jakoś wybitnie dużo - ale wiem, że jeszcze dostaniemy, więc zobaczymy - zawsze można dokupić.
    Powiedzcie mi, macie body z krótkim rękawem? Zastanawiam się nad tym. U nas w mieszkaniu jest bardzo ciepło 23-24 stopnie. No ale wiem, że maluchy mają inną termoregulacje. Narazie mam kupionych 5 sztuk z rozmiaru 62.

Pinkflower - też nie znalazłam rozpinanej do końca. Ładne są te ze spódniczką na końcu, ale no i tak jakoś cenowo dla mnie to dużo, jak za koszulę. Serio, ten temat to jak piach w oku :D Co do gorszych dni - też ostatnio takie mam.

Katri - tak jak na początku pisałam, u mnie te napinania to są takie miejscowe - a nie jak w typowym skurczy BH, że cały brzuch jak kamień... No ale podobno nie jest to groźne - o ile wiadomo nie jest regularne. W razie co lekarz zezwolił na nospę doraźnie.

Pazury robię jeszcze raz w sobotę - tak żeby były w miarę na sesje 23 i potem już ściągam. Generalnie robiłabym dalej - ale znajoma doradziła ściągnięcie, no bo nie wiadomo kiedy będzie się mogło nawet fizycznie na kolejne mani pójść.

Byłam wczoraj na wizycie - szyjka przestała się skracać, jest taka jak była, około 2,5 cm, bez rozwarcia! Także narazie kontynuujemy luteine, magnez, macmirror i obserwujemy dalej. 20.01 mamy prenatalne, to wtedy zobaczymy jak sytuacja i będziemy decydować.

Mały mocno przykoksił i wpadł w 72 centyl :o Ważył 1469g - byłam mocno w szoku, no bo do tej pory był zawsze w 50 centylu. Więc no zobaczymy po prenatalnych na innym sprzęcie - wtedy będę myśleć czy do szpitala 56 czy jednak 62 🙈

Mimo tego że moje przepływy maciczne są do dupy, to u małego są super - i w mózgu i w pępowinie, ma super dobrostan :) Ilość wód płodowych też ok. Więc no łożysko nadal daję radę - oby jak najdłużej.

Nadal wiadomo będę dużo leżeć i odpoczywać i nie chodzić. Jakoś muszę wytrzymać. Byleby dotrwać do 37 tc.

20250108-082415.jpg

A tu kokon, który nam przyszedł wczoraj z owieczkowo - jest absolutnie piękny i ... wielki!

20250108-123341.jpg

Miłego dnia!

Lilou, bardzo się cieszę na tyle pozytywnych informacji 🥰🥰🥰 super, piękny Remik i kokon też ❤️

Ciekawe czy nasza Pani się przewróciła główkowo. Była przedtem tak ułożona to ostatnio już tyłkiem do dołu :p
    Wiem, że można dziecko obrócić ale różne rzeczy o tym słyszałam i nie do końca dobre

Lilou lubi tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
    18.11 544 g słodkiej 🍓
    09.12 874 g 🩷
    23.12 1119 g 👸
    Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

U mnie dzisiaj pobieranie krwi do badań na poniedziałkową wizytę. Poszło gładko nawet ale wstawanie było ciężkie. Potem śniadanie z mężem i się na chwilę położyłam bo ostatnio jestem znowu zagoniona. Ja bym chciała zwolnić tempo ale jakoś ten kalendarz znowu tak po planowany że a tu tort a tu jakieś wyjście etc. W sobotę wyprawiamy synkowi urodziny dla kolegów i koleżanek i też trochę z tym jest pracy, do tego mam gości i trzeba coś organizować na miejscu:)

Napisze co pamiętam:

@Pinkflower wielkie przytulasy na gorsze dni, one były, są i będą. Może trzebaby pogadać z mężem o swoich uczuciach, że po prostu czujesz jego niezrozumienie i że coś bagatelizuje co dla ciebie jest ważne w tym momencie? Jesteś mocno wrażliwa przez hormony i nawet pierdoła ( dla innych) może wywoływać skrajne uczucia. Jak potrzebujesz to pisz nam tu dużo :)

@Katri ja myślę że trzeba zapytać lekarza i jak pisałam, polecam wizytę u proktologa, bo krwawienie to już jest przynajmniej 2 stopień hemoroidów. U mnie nie lepiej, mąż mnie wczoraj smarował to mówił że kiepsko wygląda sytuacja ale wiem że zrobiłam na jodze dwie pozycje których powinnam unikać i chyba to przez to.

@Polcja, ja bym kupiła droższą, pamiętaj że będziesz patrzyła na te kanapę codziennie i zapomnisz szybko o tej różnicy w cenie kiedy będziesz zadowolona z tego co masz, a tak to codziennie będzie ci przypominać że kupiłaś ją nie z serca tylko przymusu.

@Martyna ja lubię czytać twoje posty są takie pozytywne, trochę mi szkoda twojego chłopa taki zaganiany do malowania i remontów haha 😂 Ale jak masz siły to malujcie pewnie, kiedy jak nie teraz:P

@Lubieczekolade, tak twój dr mi powiedział że jakby przejął prowadzenie mojej ciąży to już nie trzeba iść na wizytę kwalifikacyjną po 35tc, ale zdecydowałam się zostać tam gdzie jestem u mojej prowadzącej dzięki której udało mi się być w ciąży więc trochę czułabym się z tym źle. Trzymam kciuki za szyjkę i oby Gwiazda posiedziała jak najdłużej się da! Wypoczywaj ile możesz :)

@Monii również podziękowania za prowadzenie wątku, mamy tu porządek i harmonię:)

Ja w planach dzisiaj segregacja ciuszkow do prania, układanie w szafie no i dzisiaj lub jutro na wieczór idę oglądać z położną porodówkę:) mam taki prywatny tour bardzo się cieszę 🤗wieczorem jak plany wypalą jedziemy do czeskiej knajpy a późnym wieczorem czeka mnie składanie tortu dla synka :)

Co miałam jeszcze pisać aha ja jestem team bez czapki i bez niedrapkow, w szpitalu pamiętam było okropnie gorąco i synek był w pajacu tylko albo body. Spaliśmy razem na łóżku wiec miał też ciepło ode mnie. Zamierzam korzystać z ubranek w szpitalu ale wezmę pod uwagę czyjś pomysł żeby wziąć dodatkowo swój komplet na wypadek nagłej potrzeby. Wczoraj byłam w lumpku i kupiłam szlafrok do szpitala z Hunkemöller i zamiast zapłacić 200 zł na Zalando zapłaciłam 8.99 zł także kolejna rzecz odhaczona💪

Za wizytujące dziś wielkie kciuki, dajcie znać w miarę możliwości 🙏🙏🤰🤰

eliz, Katri94, Lubieczekolade, Polcja lubią tę wiadomość

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou wrote:

20250108-082415.jpg

A tu kokon, który nam przyszedł wczoraj z owieczka.com - jest absolutnie piękny i ... wielki!

20250108-123341.jpg

Miłego dnia!

@Lilou bardzo pozytywnie u Ciebie super się czyta i śmieszą mnie opisy twojego mózgu i logicznego myślenia, rzadko mi się zdarza ale zdarza po prostu zapomnieć co robiłam minutę temu albo czy już komuś coś powiedziałam 😂
    Co do temperatury uważam że macie mega ciepło i ja bym próbowała dać dziecku krótki rękaw zresztą zobaczysz czy będzie mu pasować, na pewno da znać że jest nie ok :P

Remik super zapozował prawie że pokazał swój bicek, dobrze że u niego wszystko dobrze.
    Leż wypoczywaj 🙏🏼💪

Lilou lubi tę wiadomość

preg.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ▪️Lilou cudowne wieści! ❤️❤️❤️
    Cieszy mnie to że u Ciebie lepiej. Cudny Remik i Kokon przepiękny. ☺️

Ja już po rozmowie z Diabetolog. Dawki insuliny nie zwiększyła...jedynie do obiadu/kolacji po jednej więcej. Mówi że te wyskoki mogą być przez infekcje więc nie mam co się denerwować. Chociaż tyle dobrego...wstawiłam kolejne pranie małego. I trochę muszę ogarnąć w tym domu a tak mi się nie chce. 😅

Madzik2208, Pinkflower, Katri94, Lilou, maglew, Kasiula09, Pusshka lubią tę wiadomość

Aktualne leki:
    💊1×1acard 150mg
    💊3x1 no-spa/magnez
    💉Neoparin 40mg
    💉Insulina

17.10 -19+6 - 328g 💙
    14.11 -23+6 - 718g 💙
    22.11 -25t - 788g 💙
    13.12 -28t - 1313g 💙
    02.01 - 30+6 - 1977g 💙

14.01 - Ginekolog NFZ
    23.01 - Ginekolog
    preg.png
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Lilou cudny chłopak i super, że wszystko w porządku, od razu lżej na sercu prawda? ❤️
    Kokon też piękny 😍 ja kupiłam jakiś na vinted ale szczerze mi nie odpowiada więc kupię inny...

🌿Eliz świetnie, że diabetolog Cię uspokoiła! Dobrze, że wiadomo skąd te skoki. Ale zobacz co lekarz to inne zalecenia... Czasem się w tym gubię...

Czekam z niecierpliwością na tą dzisiejsza wizytę i oczywiście stres jest... Zastanawiam się też nad badaniem III trymestru. Ogólnie mówiłam wcześniej, że jeśli wszystko po kolei będzie szło dobrze to nie będziemy robić... Ale na wszelki wypadek mam termin w przyszłym tygodniu zarezerwowany, dopytam dziś mojej gin czy widzi konieczność. Ona jest świetnym specjalista, dzisiaj Mała będzie badana też na lepszym sprzęcie więc podejmiemy ostateczną decyzję.

Czy każda z Was decydowała się na te trzecie prenatalne?

Lilou lubi tę wiadomość

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸polcja ceny kanap to faktycznie przegięcie… ja na szczęście nie wybrzydzam jakoś bardzo, bo to będzie tylko na kilka lat dopóki nie będziemy w swoim domku 😂🤭 ale patrzę za dużymi, żebyśmy mieli swobodę leżenia na złożonym narożniku 😀😀
    🌸lilou cóż za piękne pozowano było! Ciesze sie, ze wszystko w porządku ❤️
    🌸maglew nie no, sama dużo robię 😀😀 jak nie byłabym w ciąży to wszystko bym pewnie sama pomalowała, ale niestety. W pierwszych miesiącach ciąży skręcałam z nim nawet zbrojenie pod fundamenty naszego domu 😂😂 ogólnie nazywa mnie „terrorysta”i „małym adhd”, ale no ja też nie mogę ukryć, że jestem w gorącej wodzie kąpana 🫣 a z racji tej gorącej wody to już jestem po zakupach, farby są, wiec nie mogą leżeć bezczynnie haha. Porobię troszkę przy tych ścianach.
    🌸Eliz mam nadzieję, że już jesteś spokojna i po infekcji cukry wrócą na dobre tory!

Malowanie czas start! Biorę się do roboty 😂

maglew, Lilou lubią tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
    29.10 438g łobuziary 🍩
    12.11 628g echo ❤️ ok
    29.11 814g akrobatki 🤸🏼‍♀️
    18.12 1145g ✨✨
    28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
    10.01 wizyta 🙏🏽
    preg.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:
    🌿Lilou cudny chłopak i super, że wszystko w porządku, od razu lżej na sercu prawda? ❤️
    Kokon też piękny 😍 ja kupiłam jakiś na vinted ale szczerze mi nie odpowiada więc kupię inny...

🌿Eliz świetnie, że diabetolog Cię uspokoiła! Dobrze, że wiadomo skąd te skoki. Ale zobacz co lekarz to inne zalecenia... Czasem się w tym gubię...

Czekam z niecierpliwością na tą dzisiejsza wizytę i oczywiście stres jest... Zastanawiam się też nad badaniem III trymestru. Ogólnie mówiłam wcześniej, że jeśli wszystko po kolei będzie szło dobrze to nie będziemy robić... Ale na wszelki wypadek mam termin w przyszłym tygodniu zarezerwowany, dopytam dziś mojej gin czy widzi konieczność. Ona jest świetnym specjalista, dzisiaj Mała będzie badana też na lepszym sprzęcie więc podejmiemy ostateczną decyzję.

Czy każda z Was decydowała się na te trzecie prenatalne?
    Ja robiłam dla świętego spokoju, u mojego narzeczonego siostry na tych 3 badaniach prenatalnych wykryto wodonercze u małego, a wcześniej USG u swojego prowadzącego nic nie wykazało, więc ja jestem zdania, że warto zrobić, bo jednak te prenatalne są dokładniejsze i robi je ginekolog z certyfikatem FMF

Lilou, monii00 lubią tę wiadomość

21.10.2024 - 21t połówkowe, 403g szczęścia, potwierdzona dziewczynka 🩷

28.08.2024 - 13t2d prenatalne, ryzyko niskie, prawdopodobnie 🩷

08.07.2024 - 5t+6d (według USG) mamy zarodek z ❤️

06.2024 - ⏸️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

preg.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸Madzik ja nie widziałam nawet innej opcji. Chciałam iść na te badania z racji wcześniejszej sytuacji… poza tym moja ginekolog zaleca-niektóre wady mogą wyjść dopiero podczas tego badania.

Lilou lubi tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
    29.10 438g łobuziary 🍩
    12.11 628g echo ❤️ ok
    29.11 814g akrobatki 🤸🏼‍♀️
    18.12 1145g ✨✨
    28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
    10.01 wizyta 🙏🏽
    preg.png
  • Monika96 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawiły się nowe terminy na zajęcia stacjonarne z bezpiecznego malucha w Warszawie, Białymstoku i Siedlcach. Może któraś z Was skorzysta.

Agula31, Lilou lubią tę wiadomość

preg.png

wizyta - 3.02, 17.02
    termin porodu - 11.03
  • eliz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ▪️Madzik no właśnie wiem...Co lekarz to co innego. No ale moja Diabetolog poprostu widzi wszystko co jest na sensorze więc może i dlatego takie zalecenia a nie inne. 🫣
    Jeśli chodzi o 3prenatalne to ja miałam je rekomendowane jak robiłam drugie więc nie było innej opcji.
    ▪️Martyna ileż Ty masz dziewczyno energi,oddaj trochę! Ja biorę się za odkurzanie. 😅

Aktualne leki:
    💊1×1acard 150mg
    💊3x1 no-spa/magnez
    💉Neoparin 40mg
    💉Insulina

17.10 -19+6 - 328g 💙
    14.11 -23+6 - 718g 💙
    22.11 -25t - 788g 💙
    13.12 -28t - 1313g 💙
    02.01 - 30+6 - 1977g 💙

14.01 - Ginekolog NFZ
    23.01 - Ginekolog
    preg.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katri, ja bym się już skontaktowała z prowadzącym odnośnie tych krwawien. Może coś zaleci.

Maglew, dziękuję 😘 no muszę męża uświadamiać bo to że ja się spakuje (nawet jeśli potem przepakuje 10 razy) to teraz da mi to jakiś spokój. Bo już nie powiem ale boję się jak gdzieś jadę sama. Włączyła mi się taka faza a przecież no nie da rady żeby ktoś że mną był cały czas 🤣

Eliz, super 😘 mam nadzieję że jesteś uspokojona. Ja już troszkę jestem obsikana przed środową wizyta u diabetologa. No i mam combo wtedy gina i diabetologa więc jak dla mnie dużo naraz 🤣

Madzik, ja robiłam 3 prenatalne bo robi je moja ginekolog, ma ten certyfikat FMF I różnica w cenie wizyt to 30 zł więc nie było się nad czym zastanawiać. Ale i tak byśmy je zrobili, wszystko co możliwe dodatkowe robiliśmy więc to na pewno też dla spokoju głowy.
    I tak jak dziewczyny piszą czasem coś wyjdzie dopiero na tym etapie.

Już któryś raz to napisze że dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie ❤️ ciężko by było bez Was bo już nie wszyscy rozumią że jednak traumy z przeszłość nie da się zapomnieć i dlatego ja jestem taka przewrażliwiona. Chociaż na pewno jest dużo dużo dużo lepiej. Przecież ostatnio jak nie pojechałam na te urodziny gdzie zapalenie płuc to już było ze przesadzam 😵‍💫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 12:10

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
    18.11 544 g słodkiej 🍓
    09.12 874 g 🩷
    23.12 1119 g 👸
    Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Monika96 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @madzik ja robiłam III prenatalne, ale miałam za darmo w LuxMedzie. I i II robiłam podwójnie w LuxMedzie i na NFZ, ale byłam zadowolona z obu lekarek, więc nie chciałam już płacić za podwójne III tam gdzie robiłam na NFZ. Gdyby nie LuxMed, to raczej bym poszła na te płatne, szczególnie, że nie mam USG na wizytach u prowadzącego.

preg.png

wizyta - 3.02, 17.02
    termin porodu - 11.03
  • Agula31 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! 😊

Dzisiaj w końcu udało mi się odespać nieudaną noc i wczorajszy ciężki dzień. Wszystko robię teraz wolniej, ale nie narzucam sobie presji – w końcu trzeba dbać o siebie. Wczoraj przyszły moje koszule i powiem Wam, że jestem bardzo zadowolona! 🥰 Materiały świetne, wyglądają jak sukienki, więc w ciepły dzień spokojnie wyjdę w nich np. do sklepu pod blokiem, nie będę czuła presji żeby się przebrać jak ktoś przyjdzie. Nie będę się przejmować, że coś wygląda "nie tak". Zamówiłam luźniejsze kroje, więc czuję, że będę się w nich naprawdę swobodnie czuła.
    f4f239ac96a02.jpghttps://zapodaj.net/plik-m0egpHsU4L

@Natka, wierzę, że wszystko będzie dobrze! Trzymam za Ciebie mocno kciuki! ✊💛
    @Pushka, super wieści! Na pewno teraz poczujesz większy spokój. To też przestroga dla nas wszystkich, żeby trochę zwolnić. Ja robiłam echo serca i bardzo mnie to uspokoiło.
    @Żonamarynarza, Też zdecyduję się chyba na same pajacyki – u nas co prawda dają ubranka, ale może będę chciała mieć swoje, zobaczymy...
    @pinkflower, zamawiałam stąd: https://formommy.pl/product-pol-1401-Koszula-ciazowa-Nina-granatowa.html Mężowie to mają zawsze "czas na wszystko" albo pytają: "po co coś kupować?". 😂 W takich sytuacjach zawsze pytam, jak sobie wyobraża daną czynność, kiedy będzie ją robił. I nagle okazuje się, że jednak trzeba coś kupić albo zrobić to od razu. 😄
    @moonii, dzięki za inspiracje! Akurat się zastanawiałam, co mogę zrobić na obiad, a tu proszę, podsunęłaś świetne pomysły!
    @lubieczekoladę, trzymam za Ciebie kciuki! ✊ Może się spotkamy, kto wie? 😊 no mi ta babka z rejestracji powiedziała że muszę iść do lekarza, no, ale ja nie chodzę do nikogo stamtąd, ale też na NFZ to nie problem podejść, ta położna mi mówiła że to bardzo fajny lekarz, do którego mnie zapisali, w lutym planuję omówić wszystko z położną, przejść się po oddziale i dopiąć wizytę u anestezjologa. To wszystko jakoś się zgra, gdy będą mieli grafiki.
    @Monika96, też biorę żelazo i póki co nie mam żadnych skutków ubocznych, choć bałam się zaparć. Mam już badania ze szpitalnej listy i dotarło do mnie, że to już niedługo. 🫣
    @Lilou, piękna fotka! 😍 Cieszę się, że wszystko u maluszka w porządku.
    @maglew, fajnie masz z tym zwiedzaniem! Ja też nie zmieniałam lekarza ze względu na szpital – trafiłam w dobre ręce, a dzięki niej jestem w ciąży. 😇 Jest otwarta na nowości, mamy super kontakt i korzysta z świetnego sprzętu – ludzie chodzą do niej na prenatalne badania. A polecasz jakąś czeską knajpę? Chętnie wypróbuję! 🍽️

Trzymajcie się ciepło i powodzenia w badaniach oraz wizytach!! 💪💖

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 12:16

Lubieczekolade, Lilou, Pusshka lubią tę wiadomość

👩🏼31👨🏻‍🦰32
    03.24 AMH 0,69🫣
    Plemniki o prawidłowej budowie <4%
    04.24 stymulacja + suplementy
    29.04.24 IVF 💔
    23.05 mezoterapia jajników
    12.07 ⏸️
    29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
    05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
    19.08 10+1 3,1 cm ❤️
    02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
    23.09 15+1 11,8 cm 🩷
    22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
    12.11 22+2 505 g 🩷
    03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
    02.01 29+4 1598 g🩷
    preg.png
‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ