X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • Lilou Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieczekoladę, Ty też nie masz założonego pessara ani szwu tak?

PCOS❌ Starania od 11.2019
    🏳 - 2022 - IVF. 03.22 - transfer ❄ 💔😥; 05.22 - transfer ❄ 💔😥
    Naturalne cudy:
    26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
    10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
    06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
    9 dpo - II -> 5.08 - 6+2 4 mm kropeczka i <3 -> 21.08 - 2 cm -> krwawienie/szpital/krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm <3 -> 20.09 - 12+6 7cm chyba dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 - 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹 -> 03.12 - 23+3 581g 💙 -> 24.12 - 26+3 955g 🩵 (skracająca się szyjka) -> 08.01 28+4 1469g 💙

Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo, od 26 tc luteina, magnez.

Zostań z Nami 🙏🙏🙏

preg.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglew wrote:
    Dzień dobry kochane, jeszcze leżakuje wiec nadrobilam te posty od 10.01. wiadomo weekend to telefon odłożony ale już moje chłopaki w pracy i przedszkolu to mogę coś poczytać :P
    Piątek upłynął na przygotowywaniu urodzin synka, a w sobote od rana to już był młyn :) mój mąż dobra obrał taktykę że od 11 zabraliśmy dzieci do sali zabaw na 2h biegania a potem poczęstunek u nas w domu. Było ostatecznie 12 osób i kilku rodziców. Doceniam że mój salon z kuchnią ma 65m2 i wszyscy się super pomieścili chociaż stół wyglądał jak u prezydenta :D rozłożony na full. Synek zadowolony i szczesliwy więc najważniejsze. Reszta soboty upłynęła na składaniu LEGO i ogarnianiu domu. A wczoraj musieliśmy się odkopywać ze śniegu także też intensywnie. Wprosilam się jednak do rodziców na obiad bo nie miałam ochoty nic robić. Te przygotowani, tort opieka, no wszystko mnie zmęczyło :)

Odpisze po krotce co u jak ( zaczęłam korzystać z notatek żeby było łatwiej :P)

@Pusshka my też szukamy mat do mojego auta. Tam jest wszędzie skóra i już po tygodniu widać że fotel od synka ją lekko wgniótł. Na razie wciąż szukam aby mata była z grubszej pianki ale ciężko coś ustrzelić. Na grupach samochodowych polecają zwykły czarny ręcznik z Ikea złożony na 3 warstwy podobno daje super rade i można bez problemu też wpiąć ISOFIX. Szukam też maty pod bazę i fotelik dla Leosia więc jak masz coś polecić to proszę daj znać :)

Czy wysyłasz zaproszenie/ankietę też do mnie? Plis o wysłanie

Co do majtek widziałam że wahalas się co do rozmiaru. Ja z Canpol wzięłam jednak wiekszy bo czytałam multum opinii na allegro i jednak sugerowali ten większy rozmiar chociaż też się obawiam że mogą być ciut większe. Ale niby podpaska będzie mieć "wygodniej" ;)

@LutekPaulutek komentarz lekarki był bardzo nie na miejacu. Myślę że spokojnie mogłabyś napisać do rzecznika praw pacjentów lub zgłosić sprawę bezpośrednio w placówce. Lekarz który mnie nie przyjął w szpitalu na badanie w 24tc został zgłoszony i nie pracuje już w tym szpitalu...takze to nie są sytuacje zostawiane same sobie.

Dla pocieszenia, mój syn obrócił koło 36tc chodziłam na czworaka po domu i pomogło ale też byłam gotowa zdecydować się na obrót zewnętrzny jeśli byłaby taka potrzeba.

@Martyna graty remontu, teraz sobie usiądź 😂

@Majesty u nas jest taka zasada w domu że 3 noce starszak śpi u siebie w łóżku i nad ranem przychodzi w 4 noce u nas zasypia i śpi całą noc. Po urodzeniu dzidziusia pewnie zostawimy to jak jest zdecydowanie nie chcę żeby czuł się odrzucony że nagle nie ma u nas miejsca. Robimy jednak reorganizację miejsca w łóżku i ja się przenoszę na miejsce męża żeby byc przy dostawcę q mąż idzie do mnie, starszak śpi w środku między nami. Może być też tak że starszemu będzie przeszkadzać np płacz i sam wróci do swojego pokoju albo będzie chory, ale na chwilę obecną postanowiliśmy że będzie jak jest, a resztę wypracujemy jak juz Leo się pojawi na świecie.

@Majania jeśli zamierzasz karmić piersią, łóżeczko przy waszym łóżku to zbawienie, nigdzie nie idziesz nie wstajesz, masz kontrolę nad swoim ciałem i dzieckiem. Chodzenie do innego pokoju może być po prostu dla ciebie niekomfortowe. Już nie mówiąc o tym że jak dzidziuś będzie trochę większy to można go karmić na leżąco i spać, dla mnie to była duża wygoda. Ale jeśli chcecie zachować taką higienę spania w swoim pokoju i wam to wyjdzie to jasne, to wam ma być dobrze :)

My też nie robimy pokoju osobnego. W sypialni komoda, przewijak i łóżeczko. A w innym pokoju będzie dodatkowy mobilny przewijak który też będzie mógłbyś używany w łazience. Tam mam też dużą szafę więc może w drugim pokoju będę go ubierać w grubsze rzeczy np. na wyjścia.

@Abilify jeśli o książki chodzi to natuli ale ja też bardzo lubię te z kategorii self regulation, szczególnie "self reg opowieści dla dzieci" tam jest sporo o rodzeństwie i emocjach.

@Agula ale super z wielopielo że masz ochotę zacząć. Pupus to taka trochę chińska opcja na początku może być, jedynie co nie polecam wkładów z mikrofibry bo one dla takich maluchów się nie nadają, bardziej jako wkład do kieszonek dla ciut starszego dziecka. Ja dla Leosia mam głównie tetre niebielona, większej gramatury i to tak.narazie w rozmiarze 50x50 i burty żeby łapać kupy mleczne ale głównie będę zwijać tetre w origami ze snapi. Formowanki też są spoko i na to gacie wełniane lub pul, już sobie zobaczysz co wam bardziej leży. Może warto spróbować zamówić coś z pieluchoteki w Kato? Wiem że mają full terminy ale może akurat ktoś zrezygnuje. A no i najważniejsze, pamiętaj że nic się nie prasuje z pieluch przy wielo i używa proszku/ lovela/ można dać nappy fresh do któreś pranie. Chętnie służę tu pomocą i wsparciem bo początki mogą być wyzwaniem. Zrobię ci potem zdjęcie mojego stosiku.
    Cieszę się że urofizjo cię rozmasowala mnie też ostatnio bolało a jak wsadziła mi palec do środka żeby rozmasować mięśnie dna to okropnie mnie bolały po jednej stronie, nie mówiąc o bólu spojenia 🤦🏼‍♀️
    Ty też dużo chodzisz myślę że to może być z tego.
    Jeszcze pytanie o sesje, czy jesteście zadowoleni bo nie wiem czy pisać do tej twojej fotografki a chyba potrzebuje jednak kogoś ze studiem.

@monii przede wszystkim dużo zdrowia:*

Uff odpisałam! Idę jesc śniadanie i powoli się szykować na wizytę. 13:30 ktg i 14:00 wizyta. Dam znać jak tam mój mały potworek rośnie :)
    Jak mąż kupi matę to dam znać, bo to jego działka 😀
    Co do majtek to też czytałam dużo takich opini, ale moja bratowa mówi że lepiej żebym wzięła S/M.. chyba wezmę i takie i takie po prostu.

Co do linku, zaakceptuj proszę moją prośbę z zaproszeniem do Pezyjaciolek lub Ty mnie zaproś (kliknij po prostu na mój nick na tym wątku i tam jest opcja :) )
    Jeśli któraś nie dostała linku do ankiety to również proszę, zaproście mnie

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŻonaMarynarza oj współczuję tego łóżka 😆 Przedszkole to wybawienie w niektórych momentach, szczęście koniec weekendu :D Nasz młody sobotę i niedzielę budził się o 6 rano, dziś go budzę do przedszkole o 6.30 to oczywiście stęki, jęki, on nie wstaje. Mówię, ty budziłeś mnie dwa dni o tej porze, to teraz ja cię obudzę, nie ma zmiłuj :p Dzieciaki mają chyba jakiś weekendowy radar.

Pinkflower musisz tak robić żeby mieć spokojną głowę. Jeśli mąż chodzi nieszczęśliwy i wasza relacje psuje się z tego powodu, może warto pomyśleć o innych formach zadowalania siebie :) Bo jak masz po współżyciu 2 dni myśleć czy wszystko ok i panikować to po co to. W trakcie też się nie rozluźnisz i może nie odczujesz radości. Albo spróbować zawalczyć z negatywnymi myślami i skupić się na tym co jest tu i teraz. Jeśli lekarz nie widzi przeciwwskazań to czemu nie.
    Mój w pierwszej ciąży pod koniec miał spadek libido, w ogóle mu się nie chciało. Potem poczytałam, że u mężczyzn na jakiś czas przed porodem wzrasta poziom prolaktyny żeby przygotować się na opiekę nad dzieckiem i stąd ten spadek. Mi się wtedy bardzo, ale to bardzo chciało i byłam sfrustrowana, myślałam że mu się nie podobam 😅 A w tej ciąży role się odwróciły, mam ochotę może 2x w miesiącu, on ciągle. Tu jakoś prolaktyna nie zadziałała 😅 Może dlatego bo już jedno dziecko jest i nie jest to żadna nowość. Także nie umiemy się dopasować.
    Ale też nie pozwalam na to, by to wpłynęło na jakość naszego związku, jeśli widzę że idzie w złą stronę nastawiam się na współżycie, nakręcam, zaczepiam i przejmuję inicjatywę. Miałam kiedyś męża, który współżył raz na pół roku jak nie rzadziej - między innymi z tego powodu wzięłam z nim rozwód, bo brak seksu to brak namiętności i związek się wypala. Więc nigdy na to nie pozwolę ze swojej strony. Nie licząc oczywiście ważnych powodów typu zagrożona ciąża, ale taki stan nie trwa wiecznie.

Maglew dzięki również za polecenie książek :)

Pinkflower, Lubieczekolade lubią tę wiadomość

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
    progesteron 30
    preg.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou wrote:
    Ja przez te trzy tygodnie co szyjka mi się skróciła - czułam się najlepiej na świecie. Żadnych skurczy, ani razu nie zdarzyło mi się wziąć nospy. Nawet wtedy to ciepełko w brzuchu jak na miesiączkę mi odpuściło - także z tym, że czuć jak skraca się szyjka, to się absolutnie nie zgadzam :)

Lilou, no ja sobie to samo pomyślałam, że to chyba nie w każdym przypadku idzie ze skurczami. Pamiętałam co pisałyście, także no.

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
    18.11 544 g słodkiej 🍓
    09.12 874 g 🩷
    23.12 1119 g 👸
    Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis1705 wrote:
    @Pinkflower ja mam dokładnie tą samą blokadę. Nie umiem się wyluzować, boję się że coś się stanie i to mija się z celem. Mam czasem wyrzuty sumienia czasem, że zaniedbuje tą strefę życia, ale myślę że mąż też to rozumie i sam twierdzi że nie ma takiej ochoty jak wcześniej. Liczę że po połogu wrócimy z podwójna chęcią 😁

Mam do Was pytanie odnośnie prasowania i prania ubranek? Kiedy zaczynacie, zastanawiam się czy to nie za wcześnie? Jestem aktualnie w 31 w 4d.

Zastanawiam się też nad zakupem rożka. Wiem, że opinie są podzielone. Szukam też letniego kocyka, ale ceny są kosmiczne i to samo że śpiworkami. Kupiłam jeden, ale grubszy i chciałabym jakiś cieńszy na wiosne/lato, ale wszędzie widzę ceny minimum 120 zł za taki cieniutki śpiworek. Może macie jakieś polecajki w tych tematach? Będę bardzo wdzięczna.
    Może poluj na okazyjne ceny używanych na vinted. Czasem te rzeczy są użyte dosłownie raz (jak rożek w szpitalu) i sprzedawane za kilkanaście zł. Nie wszystko się wszystkim przydaje. Tak samo z kocami, ktoś może odstał 3 koce od rodziny i tego nie używał i sprzedaje za 30 zł :)

Starania od 09.2018
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    progesteron 30
    preg.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieczekolade wrote:
    Co do współżycia to przez 1 trymestr ostatnią rzeczą o której myślałam to było właśnie zbliżenie. Chwila oddechu pomiędzy 5 a 6 miesiącem i parę razy się zdarzyło. Chociaż preferowałam bez penetracji pozycje które lubimy raczej niezalecane są i brzuszek przeszkadzał. Od połowy 6 miesiąca zakaz przez szyjkę a ochota coraz większa 🙈
    Przy skracającej się szyjce każda forma zbliżenia odpada więc trzeba obejść się smakiem 😢
    Mam nadzieje że od 37tc dostanę zielone światło bo emocje chyba też z tego powodu buzują a byliśmy przed ciąża aktywni w tych kwestiach 🙈
    Mężowi czasem dogodzę żeby ciśnienie zeszło, ale mam przez to ogromną ochotę.. mam nadzieję że mała po ciąży nam da trochę pokorzystać.
    Jeżeli bym mogła to bym spróbowała od mniejszych zbliżeń do penetracji w zależności czy "coś by się stało". Bardziej otwarta byłam 2-3dni przed wizytą u lekarza bo wiadomo jakby się coś wydarzyło to wizyta za rogiem 😅

Lubieczekolade, no to mam tak samo, że jego dogodzenie kosztuje mnie bardzo dużo bo wzmaga tylko chęci 😅
    Też myślałam że może przed wizytą ale nie wiem,od wczoraj jak zakładam progesteron to czuje ze wchodzi beż żadnego oporu. Wydaje mi się że przedtem jakoś ciężej to szło i wtedy miałam wrażenie że ta szyjka bardziej trzyma. Ale nie nakręcam się, ginka mi mówiła żebym sama nie badała bo mogę jej nie wyczuć po prostu i się tylko denerwować. Więc czekam na wizytę w środę, jak ona mnie zbada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:25

Lubieczekolade lubi tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
    18.11 544 g słodkiej 🍓
    09.12 874 g 🩷
    23.12 1119 g 👸
    Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglew wrote:
    @Katri a jakbys w ogóle niczego nie używała do brzucha? Po prostu sama woda?

Też już tak robiłam ale miałam zbyt zaczerwienione i piekło trochę a krem jednak daje mi ulgę i ta wysypka blednie tyle że trochę muszę to poużywać żeby działało od wczoraj smaruje dopiero no i staram się w domu nie zakrywać brzucha żeby nie podrażniać;)

Starania 7 lat
    🙋30 lat
    Laparoskopia 2020r
    Inseminacja 5 razy nieudana 2022/23💔
    Punkcja 15.05.2024
    17.07.24 ⏸️
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️

22.07.24- 0,8👶
    31.07.24- 1,61cm👶
    05.08.24- 2,2cm👶
    14.08.24-3,68cm👶
    28.08.24-6,25cm👶
    18.09.24-9,25cm👶
    21.10.24- 360g🩷
    04.11.24- 590g🩷
    02.12.24-1060g🩷
    16.12.24-1282g🩷
    23.12.24-1740g🩷

preg.png
  • Majania Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglew wrote:

@Majania jeśli zamierzasz karmić piersią, łóżeczko przy waszym łóżku to zbawienie, nigdzie nie idziesz nie wstajesz, masz kontrolę nad swoim ciałem i dzieckiem. Chodzenie do innego pokoju może być po prostu dla ciebie niekomfortowe. Już nie mówiąc o tym że jak dzidziuś będzie trochę większy to można go karmić na leżąco i spać, dla mnie to była duża wygoda. Ale jeśli chcecie zachować taką higienę spania w swoim pokoju i wam to wyjdzie to jasne, to wam ma być dobrze :)

My też nie robimy pokoju osobnego. W sypialni komoda, przewijak i łóżeczko. A w innym pokoju będzie dodatkowy mobilny przewijak który też będzie mógłbyś używany w łazience. Tam mam też dużą szafę więc może w drugim pokoju będę go ubierać w grubsze rzeczy np. na wyjścia.

Nie doczytałaś dokładnie, w pokoju małego jest jego łóżeczko i kanapa dla mnie (do spania, ok, nie zaznaczyłam że jest rozkładana i wygodna, ale myślałam że się domyślicie o co chodzi 😅😅) więc ja będę spala bezpośrednio przy łóżku malucha na łóżku 140x200m, w razie czego będę mogła go wziąć nawet bezpiecznie do siebie, bez obaw czy się pomieścimy. Mąż będzie sobie spał w sypialni, w 90% ogarnia starszaka, więc choćby dla niego któreś z nas będzie musiało być bardziej wyspane, żeby z cierpliwością znosić jego pomysły 😂
    W razie dużego mojego kryzysu będziemy mogli się zamienić na kilka godzin, ja wtedy pójdę do sypialni, a mąż zostanie z maluchem, wtedy na spokojnie będę się mogła przespać.
    Także jak dla mnie, rozwiązanie z osobnym pokojem ma same plusy.
    Jak pierwszy syn się urodził mieliśmy jego łóżeczko koło naszego, skutek był taki, że właśnie nie spaliśmy oboje, bez sensu. Mój mąż zdobył już w moich oczach nieskończoną ilość medali z z wzorowego ojcostwa. Więc totalnie nie potrzebuję, żeby mi coś udowadniał. Wiem, że jak będzie wyspany, będę mogła bardziej na niego liczyć za dnia 🙂🙂

maglew lubi tę wiadomość

preg.png
  • Polcja Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu się dzieje 😁
    Współżycie jest ♥️ Ale mniej .
    Ja dziś jakiś zabiegany dzień mam , ale robię na obiad ulubione krewetki z makaronem

Pinkflower lubi tę wiadomość

Czekamy na ciebie 🩷
    2.08 - beta 28776
    usg - jest ❤️ 6t3d

preg.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te ogórki z Lidla to dno :( trafiłam na bardzo miękkie 😕

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
    29.10 438g łobuziary 🍩
    12.11 628g echo ❤️ ok
    29.11 814g akrobatki 🤸🏼‍♀️
    18.12 1145g ✨✨
    28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
    10.01 1969g wielkoluda 🥹
    27.01 wizyta 🙏🏽
    preg.png
  • Agula31 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna wrote:
    Te ogórki z Lidla to dno :( trafiłam na bardzo miękkie 😕
    o nie... ale też ostatnio trafiłam na takie miękkie, tylko że konserwowe... bleee.

👩🏼31👨🏻‍🦰32
    03.24 AMH 0,69🫣
    Plemniki o prawidłowej budowie <4%
    04.24 stymulacja + suplementy
    29.04.24 IVF 💔
    23.05 mezoterapia jajników
    12.07 ⏸️
    29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
    05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
    19.08 10+1 3,1 cm ❤️
    02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
    23.09 15+1 11,8 cm 🩷
    22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
    12.11 22+2 505 g 🩷
    03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
    02.01 29+4 1598 g🩷
    preg.png
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula31 wrote:
    o nie... ale też ostatnio trafiłam na takie miękkie, tylko że konserwowe... bleee.

Ja niestety też takie trafiłam niedawno 😮‍💨 ja swoje robię ale tylko w curry bo lubię je i buraczki a tak to czasem kupuje te konserwowe ale pierwszy raz trafiły mi się takie miękkie 🥴😀

Starania 7 lat
    🙋30 lat
    Laparoskopia 2020r
    Inseminacja 5 razy nieudana 2022/23💔
    Punkcja 15.05.2024
    17.07.24 ⏸️
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️

22.07.24- 0,8👶
    31.07.24- 1,61cm👶
    05.08.24- 2,2cm👶
    14.08.24-3,68cm👶
    28.08.24-6,25cm👶
    18.09.24-9,25cm👶
    21.10.24- 360g🩷
    04.11.24- 590g🩷
    02.12.24-1060g🩷
    16.12.24-1282g🩷
    23.12.24-1740g🩷

preg.png
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przesyłka OLX za 1 zł :) Ta promocja ma być w styczniu 3 razy 13-14, 20-21 i 27-28. Kupiłam właśnie podgrzewacz do butelek Lovi. Polowałam na Canpol babies ale poczytałam, że niektóre stają w płomieniach bez konkretnej przyczyny to wolę nie ryzykować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:51

Starania od 09.2018
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    06.2024 naturalny cud ❤️
    progesteron 30
    preg.png
  • Lubieczekolade Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou wrote:
    Lubieczekoladę, Ty też nie masz założonego pessara ani szwu tak?
    Nie, nie mam. Tylko luteinę stosuje, lekarz twierdzi że wystarczy 🤷🏼‍♀️ a Ty masz założony?

11.04.24 💔 poronienie chybione wada genetyczna (6+1) 👼🏻

05.07 ⏸️
    12.08 2,50cm ❤️
    25.09 131g szczęścia 👧🏼🩷

👱‍♀️27 l. PCOS
    (Fertistim, pueria uno,magnez,cynk)

🧔‍♂️ 28 l. ✅️

preg.png
  • Lilou Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieczekolade wrote:
    Nie, nie mam. Tylko luteinę stosuje, lekarz twierdzi że wystarczy 🤷🏼‍♀️ a Ty masz założony?

Też nie :) Też tylko luteina, magnez i dwa razy w tygodniu biorę globulkę macmirror.

Najnowsze badania mówią że pessar tak na prawdę nie sprawi, że porodu przedwczesnego nie będzie - lekarze ich używają bardziej 'bo a nóż może się uda'. Ale też wiadomo, że mogą prowadzić do infekcji - a te skracają szyjkę jeszcze bardziej.

Na początku byłam przerażona, że go nie mam, ale no trzeba zaufać tym, co wiedzą lepiej. Jak widać mój lekarz nie jest jedyny w sposobie swojego myślenia :) No wiedzy, wiadomo. Czasem ciężko mi uwierzyć w to co, mówi a potem się okazuje, że jednak ma rację i rzeczywiście najnowsze badania tak mówią :D

Podobnie z ciążą prowadzoną na metforminie - jestem pewna, że tylko dzięki temu nie mam cukrzycy ciążowej.

Obyśmy dotrwały jak najdłużej - ale dla pocieszenia, coraz więcej widzę dziewczyn zagrożonych porodem przedwczesnym właśnie w ok 30 tc, które zaczynają rodzić dopiero po terminie (albo i w ogóle samo nie idzie 🙈)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:30

Lubieczekolade lubi tę wiadomość

PCOS❌ Starania od 11.2019
    🏳 - 2022 - IVF. 03.22 - transfer ❄ 💔😥; 05.22 - transfer ❄ 💔😥
    Naturalne cudy:
    26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
    10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
    06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
    9 dpo - II -> 5.08 - 6+2 4 mm kropeczka i <3 -> 21.08 - 2 cm -> krwawienie/szpital/krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm <3 -> 20.09 - 12+6 7cm chyba dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 - 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹 -> 03.12 - 23+3 581g 💙 -> 24.12 - 26+3 955g 🩵 (skracająca się szyjka) -> 08.01 28+4 1469g 💙

Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo, od 26 tc luteina, magnez.

Zostań z Nami 🙏🙏🙏

preg.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abilify05 wrote:
    Dzisiaj przesyłka OLX za 1 zł :) Ta promocja ma być w styczniu 3 razy 13-14, 20-21 i 27-28. Kupiłam właśnie podgrzewacz do butelek Lovi. Polowałam na Canpol babies ale poczytałam, że niektóre stają w płomieniach bez konkretnej przyczyny to wolę nie ryzykować.
    Dzięki za info co do przesyłki 🤩

❄️Majania ja też uważam, że bez sensu, żebyśmy obydwoje chodzili niewyspani, tym bardziej że mąż będzie chodził do pracy. Także pewnie będzie spał w małym pokoju, jak się bąbel pojawi ☺️

Wróciłam niedawno z zajęć fitness, q zaraz jedziemy z mężem na spotkanie stacjonarne z położną 🥰 Będą zajęcia z opieki nad noworodkiem

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie z malutka wszystko dobrze ❤️ Przekroczyła już wagę 2 kg ☺️ Niestety ułożona miednicowo. Mam nadzieję, że jeszcze się odwróci.

Co do ogórków, to ostatnio kupujemy w Lidlu, ale w słoiku. I są nawet dobre 🙂

Jeśli chodzi o szyjkę, to mój lekarz mówił, że skracania w ogóle nie czuć 🤔

Obiad gotowy, teraz czas się wziąć za prasowanie 🤭

Lilou, ŻonaMarynarza, eliz, Pusshka, monii00, Martyna , Katri94, Pinkflower, Kasiula09, Abilify05 lubią tę wiadomość

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • Lubieczekolade Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lilou ja pomimo czarnych myśli i pomimo tego że chce być na wszystko przygotowana i najchętniej to bym wszystko zrobiła żeby tą szyjkę utrzymać to ufam mojemu lekarzowi. Taki przemiał pacjentek co on ma to jest hardcore więc facet wie co robi i robi to od 30 lat.
    Jak szyjka się skróciła to od razu mi robił wymaz żeby sprawdzić czy jakaś infekcja czy bakteria tego nie skraca. Na szczęście nie 🙏

Dokładnie obyśmy wytrwały jak najdłużej! Byle do 37tc a potem niech się dzieje wola nieba! 🙏

Lilou, monii00 lubią tę wiadomość

11.04.24 💔 poronienie chybione wada genetyczna (6+1) 👼🏻

05.07 ⏸️
    12.08 2,50cm ❤️
    25.09 131g szczęścia 👧🏼🩷

👱‍♀️27 l. PCOS
    (Fertistim, pueria uno,magnez,cynk)

🧔‍♂️ 28 l. ✅️

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu się dziś dzieje ciężko was nadrobić, zrobię to jak wrócę do domu a teraz daje info w przyszłym tygodniu w lidlu śpiworki i ubranka niemowlęce :)

Nefertiti89, ŻonaMarynarza, Katri94, Agula31, Pusshka, SailorMoon lubią tę wiadomość

preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pinkflower tak samo dzisiaj za 4,45 zł kupiłam.. deal życia 😅 ja mam częściowo spakowaną, mama ma jeszcze do ciucholandu jutro jechać i ma zobaczyć czy nie będzie koszul nocnych rozpinanych. Co do współżycia jeśli nie masz przeciwskazań od ginekologa to w 3 trymestrze jest to zalecane nawet. Oczywiście jak jest infekcja to się nie współżyje.. ja jeszcze nie współżyje przy ucisku na pęcherz i na drogi rodne przez dziecko - boli mnie, mąż rozumie. Jeśli psychicznie się boisz, sama musisz to przepracować. Osobiście uważam, że współżycie lepiej przygotuje mnie do porodu siłami natury, ale rozumiem Twoje obawy 🫂

@Pusshka to mi się tak dobrze spało 😅 z zakupami miałam to samo, z miesiąc nic nie zamawiałam i ciężko mi potem było wrócić znów do szału zakupowego

@Lubieczekolade kopnięcia czuję na talii a na dole delikatne dotknięcia 🙂 jak wypycha to czuć, że to stópka po kształcie 😊

@Karina96 mój ma obronę studiów podyplomowych prawdopodobnie 8 lutego a ja mam donoszoną ciążę 7 lutego.. śmiał się żeby w szpitalnych rzeczach nie jechał czasem na Kraków to się z Niego śmiali 🙂 prosił o wcześniejszy termin to nikt nie chce ustąpić 🫤

@Agula31 oby ciśnienie wróciło do normy, ale to może być tak jak u mnie - fizjologiczne z uwagi na ciąże, obserwuj koniecznie 😊

@tasera AZS współczuję, ale ciekawe badania z tym probiotykiem. U mnie w rodzinie brat cioteczny ma i jego 3 dzieci niestety też. Gadaj jak najwięcej, u mnie to pomaga ❤️

@ŻonaMarynarza zdrówka i oby nie dopadło Zuzi 🫣

@Alexis1705 co do ubranek to ja prałam turami i układałam w komodzie, potem może być coraz trudniej.. męczymy się i ciężko wystać przy prasowaniu, więc ogarniaj sobie kiedy masz chęć 🙂 tak jak Dziewczyny wspomninały my dużo patrzyłyśmy na vinted, u mnie w okolicy jeszcze ogłaszają się na Facebooku często. Jeden grubszy kocyk kupiłam na promocji z Jukki. Drugi na shein bawełniany:
    http://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=lpYlNYEKIXS_8&localcountry=PL&url_from=GM71955251307
    Co do rożka to mam polować w pepco bo podobno za 30 zł jest 🙂

Z ogórkami kiszonymi to polecam - stoiska wiejskie np. od kół gospodyń wiejskich, targi agroturystyczne albo po prostu się ogłosić gdzieś i może ktoś sprzeda takie domowe🙂 korniszony polecam z biedronki takie małe, na razie nie trafiłam na miękkie.

Rano wyszłam wcześniej, zanim wyjechałam i dojechałam to byłam 10 min przed wizytą. Nie chciało mi zmierzyć ciśnienia aż siwa ręka była bo mi 3 razy pompowało. Chwilę opóźnienia było bo przede mną pani z jakimiś poważniejszymi sprawami. Przytyłam 1 kg więc jakoś się trzymam w tej wadze, chyba są z tego zadowoleni. Ogólnie położna powiedziała, że mogę szaleć z jedzeniem.. tylko jakby się tak dało (brak apetytu) 😅 Co do wizyty to wszystko dobrze, szyjka twarda i wysoko.. badał dłużej żeby sprawdzić dobrze skoro miałam te uciski na drogi rodne. Co do tych zmian to nic niepokojącego, ale obserwować. Miki waży już 2241 g i jest idealnie w 50 centylu. Dostałam zlecenie na badania i wizyta za 2 tyg. Na usg trzymał sobie nogę więc widziałam słodkie paluszki 🥰 potem miałam spotkanie z położną i się rozryczałam, że się boję, że nie zareaguje tak szybko jak trzeba bo spokojne te moje dziecko.. powiedziała, że mogę przyjeżdżać sprawdzić tętno jakby mnie coś niepokoiło. Ogólnie o karmieniu gadaliśmy i o porodzie, za 2 tyg mam przynieść plan porodu i mamy rozmawiać o tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:12

Abilify05 lubi tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    30.12.2024 Ważę już 1841 g 💙
    19.12.2024 Prenatalne III trymestru 🐻 prawidłowe
    18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
    15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
    06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
    06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️
    09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
    04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
    24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz

💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150 💊 Metocard 47,5 mg
    🩺 13.01 wizyta ginekologa NFZ
    🩺 16.01 wizyta ginekologa prywatnie
    preg.png
‹‹ 524 525 526 527 528
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ