X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • maglew Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadrabiam was dopiero, o 22 wróciłam z jogi a mój synuś jeszcze nie spał. Widzę że rośnie w nim zarówno ekscytacja jak i strach o mój poród, pobyt w szpitalu i nowa rzeczywistość. Codziennie jednak umacniam go w moich uczuciach i mam nadzieję że będzie dobrze.

@Eliz pisz, mów o wszystkim co Cię dotyka martwi i raduje. Wyobrażam sobie że sztywny termin trochę cię przeraził ale widać że planują się Wami dobrze zająć. Nie zawsze wszystko przebiega tak jakbyśmy chcieli, a ciąża i poród są takimi wydarzeniami że lepiej mieć rękę na pulsie. Zobaczysz, że o wszystkim nieprzyjemnym zapomnisz jak tylko zobaczysz swojego małego bohatera. To dla niego jesteś tu i teraz, tak daleko, walczysz co dnia i tak pięknie świadomie prowadzisz tę ciążę że jego osoba będzie największym darem i wdzięcznością za twój trud.

@Pinkflower udanej wizyty jutro, jeśli czujesz ruchy wszędzie ale głównie mocniejsze po bokach i jeśli potem wstajesz i czujesz lekki ból na dole, w spojeniu to znaczy że gwiazda mogła się obrócić, za to wielkie kciuki!!

A_Agnieszka lubi tę wiadomość

preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa 🩵

❄️Pusshka nie doradzę, czy czegoś Ci brakuje, ale dziękuję za tę listę, bo ja nie mam jeszcze nic. A Twoja lista bardzo mi pomoże.
    ❄️Madzik2208 może jeszcze się pokaże i Wad zaskoczy ślicznym ujęciem 🥰 Spróbuj jeść przed wizytą owoca lub coś słodkiego (jeśli możesz), to może coś się ruszy i pokaże buziulkę.

Faktycznie, jest dziś szklanka. Sama wyrżnęłam na kolano, gdy wyszłam na taras zobaczyć, co pies chciał w ogrodzie. On ma manię wychodzenia do ogrodu z najróżniejszych powodów, a ja oczywiście panikuję 😁

My kolejną wizytę mamy 24.01, a 20.01 to USG III trymestru, o którym pisałam. Zobaczymy, co to będzie i ile urośnie w tydzień 🙂

Do wtorku muszę iść zrobić zastrzyk z immunoglobuliny anty-D i strasznie się boję. Niby już miałam podany po poronieniu i przeżyłam, ale dawali mi wtedy w tyłek i wolałabym tego nie powtarzać 🤣🤣🤣

Swoją drogą, to obudziłam się na siusiu i tyle było spania .... Wasze noce też tak wyglądają? 😃

preg.png
  • AgaKa800 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:
    Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa 🩵

❄️Pusshka nie doradzę, czy czegoś Ci brakuje, ale dziękuję za tę listę, bo ja nie mam jeszcze nic. A Twoja lista bardzo mi pomoże.
    ❄️Madzik2208 może jeszcze się pokaże i Wad zaskoczy ślicznym ujęciem 🥰 Spróbuj jeść przed wizytą owoca lub coś słodkiego (jeśli możesz), to może coś się ruszy i pokaże buziulkę.

Faktycznie, jest dziś szklanka. Sama wyrżnęłam na kolano, gdy wyszłam na taras zobaczyć, co pies chciał w ogrodzie. On ma manię wychodzenia do ogrodu z najróżniejszych powodów, a ja oczywiście panikuję 😁

My kolejną wizytę mamy 24.01, a 20.01 to USG III trymestru, o którym pisałam. Zobaczymy, co to będzie i ile urośnie w tydzień 🙂

Do wtorku muszę iść zrobić zastrzyk z immunoglobuliny anty-D i strasznie się boję. Niby już miałam podany po poronieniu i przeżyłam, ale dawali mi wtedy w tyłek i wolałabym tego nie powtarzać 🤣🤣🤣

Swoją drogą, to obudziłam się na siusiu i tyle było spania .... Wasze noce też tak wyglądają? 😃

Ja nawet jeszcze nie zasnęłam 😅😅😅

21.06 ⏸️ 1cs
    10.07 6+3 z serduszkiem ♥️
    26.08 prenatalne, niskie ryzyka 😇
    4.09 wszystko oki!
    23.09 widzimy się kolejny raz 🍀
    27 lat🥰

preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja padam teraz zazwyczaj koło 20 😅, ale dziś udało mi się "wytrzymać" do 21:30, a to rzadkość 😁

preg.png
‹‹ 531 532 533 534 535
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ