Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nadrabiam was dopiero, o 22 wróciłam z jogi a mój synuś jeszcze nie spał. Widzę że rośnie w nim zarówno ekscytacja jak i strach o mój poród, pobyt w szpitalu i nowa rzeczywistość. Codziennie jednak umacniam go w moich uczuciach i mam nadzieję że będzie dobrze.
@Eliz pisz, mów o wszystkim co Cię dotyka martwi i raduje. Wyobrażam sobie że sztywny termin trochę cię przeraził ale widać że planują się Wami dobrze zająć. Nie zawsze wszystko przebiega tak jakbyśmy chcieli, a ciąża i poród są takimi wydarzeniami że lepiej mieć rękę na pulsie. Zobaczysz, że o wszystkim nieprzyjemnym zapomnisz jak tylko zobaczysz swojego małego bohatera. To dla niego jesteś tu i teraz, tak daleko, walczysz co dnia i tak pięknie świadomie prowadzisz tę ciążę że jego osoba będzie największym darem i wdzięcznością za twój trud.
@Pinkflower udanej wizyty jutro, jeśli czujesz ruchy wszędzie ale głównie mocniejsze po bokach i jeśli potem wstajesz i czujesz lekki ból na dole, w spojeniu to znaczy że gwiazda mogła się obrócić, za to wielkie kciuki!!A_Agnieszka, eliz, Abilify05 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa 🩵
❄️Pusshka nie doradzę, czy czegoś Ci brakuje, ale dziękuję za tę listę, bo ja nie mam jeszcze nic. A Twoja lista bardzo mi pomoże.
❄️Madzik2208 może jeszcze się pokaże i Wad zaskoczy ślicznym ujęciem 🥰 Spróbuj jeść przed wizytą owoca lub coś słodkiego (jeśli możesz), to może coś się ruszy i pokaże buziulkę.
Faktycznie, jest dziś szklanka. Sama wyrżnęłam na kolano, gdy wyszłam na taras zobaczyć, co pies chciał w ogrodzie. On ma manię wychodzenia do ogrodu z najróżniejszych powodów, a ja oczywiście panikuję 😁
My kolejną wizytę mamy 24.01, a 20.01 to USG III trymestru, o którym pisałam. Zobaczymy, co to będzie i ile urośnie w tydzień 🙂
Do wtorku muszę iść zrobić zastrzyk z immunoglobuliny anty-D i strasznie się boję. Niby już miałam podany po poronieniu i przeżyłam, ale dawali mi wtedy w tyłek i wolałabym tego nie powtarzać 🤣🤣🤣
Swoją drogą, to obudziłam się na siusiu i tyle było spania .... Wasze noce też tak wyglądają? 😃
-
A_Agnieszka wrote:Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa 🩵
❄️Pusshka nie doradzę, czy czegoś Ci brakuje, ale dziękuję za tę listę, bo ja nie mam jeszcze nic. A Twoja lista bardzo mi pomoże.
❄️Madzik2208 może jeszcze się pokaże i Wad zaskoczy ślicznym ujęciem 🥰 Spróbuj jeść przed wizytą owoca lub coś słodkiego (jeśli możesz), to może coś się ruszy i pokaże buziulkę.
Faktycznie, jest dziś szklanka. Sama wyrżnęłam na kolano, gdy wyszłam na taras zobaczyć, co pies chciał w ogrodzie. On ma manię wychodzenia do ogrodu z najróżniejszych powodów, a ja oczywiście panikuję 😁
My kolejną wizytę mamy 24.01, a 20.01 to USG III trymestru, o którym pisałam. Zobaczymy, co to będzie i ile urośnie w tydzień 🙂
Do wtorku muszę iść zrobić zastrzyk z immunoglobuliny anty-D i strasznie się boję. Niby już miałam podany po poronieniu i przeżyłam, ale dawali mi wtedy w tyłek i wolałabym tego nie powtarzać 🤣🤣🤣
Swoją drogą, to obudziłam się na siusiu i tyle było spania .... Wasze noce też tak wyglądają? 😃
Ja nawet jeszcze nie zasnęłam 😅😅😅 -
Dzień dobry,
Eliz fajnie że się odezwałaś, pamiętaj że tu możesz wszystko z siebie wyrzucić my Cię wysłuchamy bo kto jak nie my w końcu po to tu jesteśmy żeby dzielić się dobrymi wiadomościami jak i tymi które nas niepokoją. Bardzo się cieszę że u Kubulka wszystko dobrze. Jejku ty za chwile będziesz go tuliła miesiąc minie momentalnie.
U nas strasznie ślisko na drogach, wieczorem padał marznący deszcz a w nocy napakowało śniegu, gdyby nie to że musiałam wyjechać do pracy to pewnie by mi się taka zima podobała. Uważajcie na siebie kto dziś musi wyjechać.
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania.
Przyjemnego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 07:37
-
Dzień dobry 😘
My już na nogach, mąż jedzie ogarniać urzędy. Jesteśmy na etapie sprzedaży działek i łąki i papierologia wiadomo... Potrzebne dokumenty z różnych miejsc by ogarnąć już pierwszą sprzedaż łąki przed wiosną. Kupiec czeka ☺️ Ja zaraz kawka bo nie drgne 🤣
Nie wiem od czego ale tak mnie strasznie dziś nogi bolą, od kolana w dół, masakra... A jeszcze za dużo nie chodziłam 🫣
Życzę Wam kochane spokojnego dnia, udanych wizyt jeśli dziś są, pozytywnych myśli, wyników i szalejących maluszków 🤰❤️Katri94 lubi tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
A_Agnieszka wrote:Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa 🩵
Miałam w poniedziałek i nic się nie działa.
To już mój 3. Także spokojnie.
A_Agnieszka lubi tę wiadomość
-
Madzik2208 wrote:Dzień dobry 😘
My już na nogach, mąż jedzie ogarniać urzędy. Jesteśmy na etapie sprzedaży działek i łąki i papierologia wiadomo... Potrzebne dokumenty z różnych miejsc by ogarnąć już pierwszą sprzedaż łąki przed wiosną. Kupiec czeka ☺️ Ja zaraz kawka bo nie drgne 🤣
Nie wiem od czego ale tak mnie strasznie dziś nogi bolą, od kolana w dół, masakra... A jeszcze za dużo nie chodziłam 🫣
Życzę Wam kochane spokojnego dnia, udanych wizyt jeśli dziś są, pozytywnych myśli, wyników i szalejących maluszków 🤰❤️
Pamiętam jak po pierwszym porodzie jakiś tydzień później miałam problem żeby zejść z 7 schodów bo tak mnie bolały kolana, gdzieś czytałam że organizm przygotowuje się do porodu i wszytsko się rozciąga i powiększa.
-
Hej!
Dziś pogoda faktycznie na siedzenie w domu. U nas drogi są ok-mieszkamy niby na obrzeżach, ale dużo firm wokół i drogi zawsze posypane.
Odwiedzę dzisiaj chyba targ 😀 mam polecenie jednych ogórków z beczki, więc może to będzie to 🤭
Eliz pamiętaj, że zawsze możesz się wygadać czego się boisz, co cię dręczy. Chociaż całkowicie rozumiem twój charakter i „duszenie” tego w sobie. Tylko kochana uwierz, że to nie jest dobre. Moc uścisków i w końcu lepszego nastroju kochana! ❤️
eliz, monii00 lubią tę wiadomość
04.24 22+2 💔
06.24 ⏸️
24.07❤️1,05cm❤️
7.08 ❤️2,4cm 🐻
07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
16.09 120g szczęścia 🥰
2.10 213g wstydziocha 🫣
15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
29.10 438g łobuziary 🍩
12.11 628g echo ❤️ ok
29.11 814g akrobatki 🤸🏼♀️
18.12 1145g ✨✨
28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
10.01 1969g wielkoluda 🥹
27.01 2227g 😍
11.02 wizyta 🙏🏽
-
nick nieaktualnymaglew wrote:@Pusshka jest fajny artykuł o filtrach dla maluszków. Najlepiej któryś mineralny z listy:
https://www.srokao.pl/2022/05/fajne-filtry-dla-dzieci-z-drogerii-i.html?m=1
Cos ala płyn do higieny intymnej ale rozumiem że to ta pianka z listy? Chyba jest ok, tak wygląda dobrze, może jakieś nożyczki/cążki do paznokci? A ten sztyft na mróz to bym chyba odpuściła.
Nożyczki dla maleństwa mam, płyn do higieny intymnej też z YourKaya, no i faktycznie ta pianka ma też pełnić taką rolę (dużo osób mi polecało, że bardzo dużą ulgę przynosi).
A co do sztyftu na mrozy może masz rację, w końcu maluszek będzie leżał w gondoli owinięty - a w marcu nie wiadomo jak to z pogodą będzie -
nick nieaktualnyDzień dobry, zaraz zaczynam edukację z położną, po południu mam też spotkanie ze Szkoły Rodzenia z doradczynią laktacyjną 🤩
❄️Martyna kciuki za pyszne ogórki! 😀
❄️A_Agnieszka ja na szczęście po wycieczce do łazienki w nocy jeszcze zasnę, chociaż dzisiaj szłam po 6:00, mąż wstawał do pracy i myślałam że już zacznę dzień ale udało mi się zasnąć 😀
Trzymam kciuki za wizyty ❄️Katri, ❄️Pinkflower ✊🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 08:35
A_Agnieszka, Katri94 lubią tę wiadomość
-
Eliz Ty pierwsza będziesz tulić swój CUD🥰🥰 ja też bym chciała wiedzieć kiedy to nastąpi bo juz mam dość a jeszcze tyleeeee czasu
eliz lubi tę wiadomość
28.03.2025🤴Wiktor 3430g 55cm 11:11 SN
22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20 SN
31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25 SN
10.09.2016💒
17.03.2008💞 -
Dzień dobry
Jakaś inspiracja na obiad? Dobre były te burgery, co robiłyście? Przypomnicie linka, bo już się w tym naszym tempie co ostatnio mamy, nie połapię. Ale przyjmuję też inne propozycje, bo ostatnio kompletnie nie mam wizji. Muszę iść do sklepu, a pomysłów brak
@Eliz, o ja Cię, już masz datę! ❤️ To normalne, że czujesz niepokój – chyba każda z nas by tak miała. Z drugiej strony wiesz, kiedy się psychicznie przygotować. Wszystkie sobie damy radę! 💪
@Moonii, jak poślad dalej dokucza, to spróbuj go rozmasować np. piłeczką tenisową. Mi mega pomogła wizyta u fizjo.
eliz, monii00 lubią tę wiadomość
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
04.02 34+2, 2700 g🩷
20.02 36+4 2900g 🩷
05.03 ?
-
Dzień dobry Kochane ❤️
Ta noc jakaś taka dziwna zmęczona byłam strasznie a i tak się kręciłam. Czuć że ten Bąbel już trochę waży bo ciężko się przekręca z boku na bok. 🤗 dzisiaj w planach nic ciekawego nie mam.
▪️Madzik Kochana dziekuje, tak wiele to dla mnie znaczy 🥹❤️
Cieszę się że z cukrami u Ciebie lepiej i aby tak było do końca już 🤞u mnie wczoraj Gin powiedziała że jest dobrze ale żebym się pilnowała cały czas i że mogą być takie duże wyskoki teraz,nic na to nie poradzę. 🤗
▪️Abilify05 pamietam jak odliczałam do końca 1trymestru a teraz już będę odliczać do zobaczenia się z nim 🥹💙 szok i niedowierzanie że tak to szybko leci.
▪️Majesty wiem że kobiety są bardzo silne 💪 po prostu ten strach w głowie siedzi i nie potrafi wyjść chociaż bym bardzo chciała,dziękuję 🥹
▪️Maglew znowu ryczę ale ze wzruszenia🥹 dziękuję Kochana ❤️
▪️Kasiula dziękuję ❤️ wiem...ten miesiąc minie tak szybko 🥹
▪️Martyna wiem że to nie jest dobre ale inaczej nie potrafię. Chociaż i tak odkąd jestem w ciąży jestem bardziej otwarta. Tak to byłam zamknięta w sobie i swojego zdania nie miałam. I naal uczę się prosić o pomoc ale ciezko mi to wychodzi.Dziękuję Kochana ❤️🥹
▪️ŻonaMarynarza czuje ze może tak być 🥹
▪️Agula tak już mam datę,ze względu na tą moją cukrzycę przed ciążową. Gin zakwalifikowała mnie do wstępnej kwalifikacji na ten dzień. Za dwa tygodnie będziemy rozmawiać konkretnie o porodzie. To się już dzieje...coraz bliżej. 🥹
Tak jesteśmy bardzo silne ❤️
Dziękuję za każde słowa wsparcia.
Jesteście PRZEKOCHANE! ❤️❤️❤️
Za każde badanie,wizytę trzymam mocno kciuki,wierzę że będzie dobrze 🍀🤞❤️
Przyjemnego Dnia ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 08:53
monii00, Katri94, Abilify05 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 🙂
@Pusshka tantum rosa do podmywania po porodzie, to też jest lek przeciwbólowy. Podkłady na łóżko, bo krwawienia są intensywnywne podobno. Szare mydło. Ręcznik bawełniany jednorazowy (ja dorwałam 2 x mniejszy w dino na bobaskowym dziale). Kapcie jedne miękkie, drugie pod prysznic. Kompresy na piersi bo zazwyczaj bobasy ranią sutki i ból jest nie do wytrzymania. Kolektor do łapania mleka jakby leciało mi z obu piersi w czasie karmienia. Na laktację femalticer. Wkładki laktacyjne inaczej wszystko będzie w mleku 🫣
@Pinkflower bo nadal się tam gimnastykują w środku 😅 trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i Mała się obróciła ✊️🍀
@eliz strach jest normalny, jak ja to powiedziałam "przed nieznanym". Dziewczyny po porodach już wiedzą jak to wygląda, chociaż mogą mieć pierwszą cesarkę a drugi naturalny i porody się różnią 🙂 właśnie dodałam nową ikonkę żebyśmy pamiętali o Waszych wyznaczonych terminach w szpitalach bo potem będzie się działo 😉
@Abilify05 właśnie też kupiłam ten linomag, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu
@Majesty ciężkie porody też się zdarzały i będą zdarzać.. z różnych przyczyn, najważniejszy cel to spotkać się z Bobasem całym i zdrowym. No wiadomo, że my też musimy wyjść z tego bez szwanku bo jesteśmy potrzebne 🙂 moja siostra stryjeczna pierwszy poród miała ciężki przez co nie chciała mieć więcej dzieci, ale w końcu zdecydowali się i urodziła w lipcu w 2 h 😉
@maglew poćwiczyłam trochę na piłce i mąż trochę mi rozmasował to miejsce, pomogło bo już się zastanawiałam nad urofizjo. Nie mogłam stanąć na stopę tak ciągnęło. Nie polecam głupoty jaką zrobiłam - przyłożyłam ciepły (nie gorący) termofor i zaczęłam mieć skurcze w pochwie. Odradzam na moim przypadku 🫣 możecie mnie opieprzyć
@A_Agnieszka czasami tak jest, problemy ze snem lub nagłe spadki energii nie do okiełznania to chyba zmora tego trymestru 🙂
@Madzik2208 powodzenia w papierkologii 🙂
Jak tak ślisko to dobrze, że wczoraj zrobiłam te badania. Jutro mam wizytę i właśnie tak mi się nie chce przez tą pogodę jechać, jedynie spotkanie z Bobo mnie jakoś zachęca. Ja już po śniadaniu, leżę po zastrzyku i niedługo biorę się za projekt.
Powodzenia na badaniach, wizytach i życzę zdrówka ✊️🍀
Przyjemnego dnia ❤️
A_Agnieszka, Katri94 lubią tę wiadomość
-
Cześć! Co do obiadu ja ostatnio mogę jest tylko chińskie 😅 pierś z kurczaka robię w marynacie z sosu sojowego, miodu i czosnku (jak ktoś ma to jeszcze ocet ryżowy) i do tego warzywa te mrożone chińskie i makaron albo ryż pychota!
Zaczęłam się zastanawiać skąd ten mój cukier tak późno w ciąży ale no jak chodziłam do pracy to jadłam to co przygotowałam rano i była jakaś systematyczność a ten miesiąc w domu to jadło się to na co się miało ochotę i często nie były to zdrowe rzeczy 😀
Lekarz mi powiedział że nasz szpital uwielbia wywoływać poród wcześniej jak ktoś ma cukrzycę ciążowa i znowu potwierdza się moja teoria o urodzeniu w lutym 🤣
Dobrze że chociaż lepiej się czuję bo idziemy teraz w sobotę na 18 stkę a 15.02 razem z teściową organizujemy mojemu mężowi 30 urodziny.monii00, Agula31 lubią tę wiadomość
🙋28 lat
🧑🦱29 lat
Starania od grudnia 2023. Pierwsza ciąża. Wcześniej długi okres tabletek anty.
💊 Duphaston 2x1 - koniec w 11 tyg.
⏸️ 24.06.24
05.07 widać pęcherzyk!
19.07 7 tydzień, mamy serce i jeden cm szczęścia!
30.07. 8+6 z badania, 2.5cm ❤️
27.08 prenatalne 12+6, 6.5 cm, chyba będzie córka 💗
17.10 połówkowe, mała Wiktoria rośnie jak na drożdżach! Waga 380g, chyba będzie mieć długie nogi 😅
-
Cześć dziewczyny, ja właśnie jestem po obchodzie. Zostaje do przyszłego tygodnia bez leków, jeśli nic się nie wydarzy to wyjdę. Jeśli coś będzie to zostaje do końca. Jeśli wyjdę i znów zacznę krwawić to wracam na oddział i już wtedy też do końca ciąży. Zaśmiałam się, że dożywocie dostanę wtedy. 😊 Byle synek siedział jak najdłużej. Dla niego wszystko.
Katri94, monii00, eliz, Pusshka, Agula31, Abilify05, ŻonaMarynarza, maglew lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
🌸Agula Burger sztosik. Zrobiłam w tortownicy i obok jednocześnie piekłam ziemniaczki do niego 😀
https://vm.tiktok.com/ZNeKgCEVL/
Żadnego ajwaru nie dodawałam
🌸pushka dzięki 🤭 jadę właśnie na łowy 😂😂
Agula31 lubi tę wiadomość
04.24 22+2 💔
06.24 ⏸️
24.07❤️1,05cm❤️
7.08 ❤️2,4cm 🐻
07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
16.09 120g szczęścia 🥰
2.10 213g wstydziocha 🫣
15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK