X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaKa800 wrote:
    Gdybym była wcześniej przygotowana co to AFI to bym odrazu zapytała ile wynosi. A tak to usłyszałam tylko, że mało i tyle 😒 chyba jutro wejdę między pacjentkami zapytać co to znaczy mało, kurde no za coś płacę za te wizyty…
    Mała ma 2048 gram wg usg, lekarz powiedział, że to mało, aczkolwiek nie wiem sama bo gdy szukam centyli na 33 tydzień to generalnie 2 kg jest ok…

To jedź kochana jeśli ma Cię to uspokoić to jak najbardziej dopytaj, zrozumie że się martwisz a tak jak piszesz za coś się też płaci a spokój Twój jest teraz najważniejszy 😘

Pinkflower lubi tę wiadomość

Starania 7 lat
    🙋30 lat
    Laparoskopia 2020r
    Inseminacja 5 razy nieudana 2022/23💔
    Punkcja 15.05.2024
    17.07.24 ⏸️
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️

22.07.24- 0,8👶
    31.07.24- 1,61cm👶
    05.08.24- 2,2cm👶
    14.08.24-3,68cm👶
    28.08.24-6,25cm👶
    18.09.24-9,25cm👶
    21.10.24- 360g🩷
    04.11.24- 590g🩷
    02.12.24-1060g🩷
    16.12.24-1282g🩷
    23.12.24-1740g🩷

preg.png
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane 😘
    Przebudziłam się w sumie nie wiem czy się wyspałam czy nie, budziłam się żeby się posmarować na tym brzuchu. Jadę niedługo zrobić te badania mam nadzieję że to nie będzie nic poważnego.
    Kciuki kochane jeśli któraś wizytuje 🍀✊❤️

Starania 7 lat
    🙋30 lat
    Laparoskopia 2020r
    Inseminacja 5 razy nieudana 2022/23💔
    Punkcja 15.05.2024
    17.07.24 ⏸️
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️

22.07.24- 0,8👶
    31.07.24- 1,61cm👶
    05.08.24- 2,2cm👶
    14.08.24-3,68cm👶
    28.08.24-6,25cm👶
    18.09.24-9,25cm👶
    21.10.24- 360g🩷
    04.11.24- 590g🩷
    02.12.24-1060g🩷
    16.12.24-1282g🩷
    23.12.24-1740g🩷

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane,

Eliz, Katri cudowne lampki
    Natkaa oczywiście jedź i sprawdź jak Cię to niepokoi, będziesz spokojniejsza niż znowu 2 tygodnie w stresie.
    AgaKa myślę że nie masz się czym martwić jak lekarz mówi że jest dobrze, to trzeba wierzyć, ale zawsze możesz dopytać co miał na myśli z tymi wodami.

Dziekuję wam kochane za wszystkie sugestie muszę na spokojnie przemyśleć, chociaż w nocy nie mogłam spać i dużo myślałam chyba jednak nie będę kombinowała i wezmę zwolnienie od 1 lutego abym mogła na spokojnie ogarnąć wyprawkę do końca i torbę do porodu bo z tym jestem w lesie. Druga sprawa nigdy nie chodzę na zwolnienia ostatnio byłam w 2017 jak byłam w ciąży z Kingą więc odpoczynek też mi się należy. A od 20 lutego dzieci zaczynają ferie wiec też będzie nici z odpoczynku.
    A zmieniając temat wczoraj wyszukałam porodówkę gdzie chcę rodzić i jest lista co potrzebne do szpitala i jestem w szoku ile wymagają myślałam że nie będzie potrzebny rożek a tu pisze dwa kocyki lub dwa rożki, i druga sprawa co mnie zaskoczyło oliwka lub linomag - płyn do pielęgnacji suchej skóry, nie pamiętam żebym wcześniej coś takiego brała.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.
    Przyjemnego dnia :)

Katri94 lubi tę wiadomość

preg.png
  • MAJESTY Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abilify05 wrote:
    Widzisz, jedne wola niespodziankę, drugie z góry wiedzieć kiedy 😁 ja, jeśli nie podejmę się cesarki to najbardziej obawiam się godzin nocnych, wtedy budzenia i jeżdżenia z 3 latkiem do dziadków, organizacji.

Natkaaa nikt cię nie ocenia, masz prawo kontrolować stan dziecka :) ja też swego czasu jeździłam częściej na USG, bo młody niby mało przybierał, a urodził się 3700 😅 takie to błędy daje USG. Ale zawsze warto dmuchać na zimne niż pluć sobie w brodę.

Kasiula no szczerze podziwiam, że jeszcze ci się chce pracować 😀 zrobisz jak czujesz. Jak nie masz dość, to możesz z biura na porodówkę jechać 😁
    A jakby było w nocy to może w drugą stronę.
    Dziecko śpi. Może dziadki przyjadą?

• Lilou Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaKa800 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Dopiero zebrałam siły żeby napisać co u mnie.
    Rano zadzwonili do mnie z gabinetu żebym przyszła już dziś, bo jutro coś wypadło panu doktorowi i nie przyjmuje.
    Ogólnie niby wszystko ok, ale powiedział „AFI mogłoby być większe, nie jest najgorzej ale mało, proszę więcej wody pić”. Pytałam 3 razy czy wszystko z dzieckiem okej, powiedział, ze tak. Że ktg okej, wyniki badań też i mam się niczym nie martwić.
    Ale ja dostaje na głowę po prostu, najchętniej pojechałabym do szpitala, żeby zapytać ile mam tego Afi. Już mam w głowie czarne scenariusze, że mała będzie chora itp 😭😭😭

Aga, a nie masz może tego w danych po usg? W sensie zamiast zdjęcia usg to taki wydruk. Ja dostaje zawsze afi na siatkach, tak jak wagę bobasa - i tam jest zaznaczone ile jest i czy mieści się w przedziale.

Spokojnie, może bobo po prostu mniej siusiu zrobił ❤️

PCOS❌ Starania od 11.2019
    🏳 - 2022 - IVF. 03.22 - transfer ❄ 💔😥; 05.22 - transfer ❄ 💔😥
    Naturalne cudy:
    26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
    10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
    06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
    9 dpo - II -> 5.08 - 6+2 4 mm kropeczka i <3 -> 21.08 - 2 cm -> krwawienie/szpital/krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm <3 -> 20.09 - 12+6 7cm chyba dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 - 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹 -> 03.12 - 23+3 581g 💙 -> 24.12 - 26+3 955g 🩵 (skracająca się szyjka) -> 08.01 28+4 1469g 💙

Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo, od 26 tc luteina, magnez.

Zostań z Nami 🙏🙏🙏

preg.png
  • MAJESTY Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meliska22 wrote:
    @MAJESTY, u nas właśnie będzie różnica 2lata bez miesiąca , też myślałam o dostawce, tylko takiej żeby starsza mogła się przespać w razie potrzeby , są takie jakby hamaczki, tylko problem z tym jest taki że wózek trzeba trzymać obiema rękami pewnie, a to na przykład w przypadku zakupów może się nie sprawdzić , chyba żeby nie wchodzić ze śpiącym dzieckiem do sklepu 😉 a Ty masz do polecenia konkretną dostawkę do wózka czy szukasz jeszcze?

Syn ma tylko jedna drzemkę w ciągu dnia , a zdarzają się dni bez drzemki. Narazie nie będę z nimi spacerować na drzemkę.
    Po porodzie jeśli uda się nam zsynchronizować to pewnie ten czas wykorzystam na regenerację.
    Mąż weźmie po porodzie ojcowski to zobaczymy jak to wyjdzie i coś kupię.
    Wózek z gondola mam i spacerówkę syna najwyżej będziemy na dwa wózki jeździć.
    A na plac zabaw blisko pod dom.
    Jakieś podróże to muszę znowu ogarnąć prowadzenie pojazdów, bo wyprawa z dwójką komunikacja to już musi być wyczyn.
    Narazie jeszcze nie wiem jak zrobię wiele rzeczy , bo już nie raz wiele chciałam w wyszło jak zawsze ;).

• MAJESTY Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Dzień dobry kochane,

Eliz, Katri cudowne lampki
    Natkaa oczywiście jedź i sprawdź jak Cię to niepokoi, będziesz spokojniejsza niż znowu 2 tygodnie w stresie.
    AgaKa myślę że nie masz się czym martwić jak lekarz mówi że jest dobrze, to trzeba wierzyć, ale zawsze możesz dopytać co miał na myśli z tymi wodami.

Dziekuję wam kochane za wszystkie sugestie muszę na spokojnie przemyśleć, chociaż w nocy nie mogłam spać i dużo myślałam chyba jednak nie będę kombinowała i wezmę zwolnienie od 1 lutego abym mogła na spokojnie ogarnąć wyprawkę do końca i torbę do porodu bo z tym jestem w lesie. Druga sprawa nigdy nie chodzę na zwolnienia ostatnio byłam w 2017 jak byłam w ciąży z Kingą więc odpoczynek też mi się należy. A od 20 lutego dzieci zaczynają ferie wiec też będzie nici z odpoczynku.
    A zmieniając temat wczoraj wyszukałam porodówkę gdzie chcę rodzić i jest lista co potrzebne do szpitala i jestem w szoku ile wymagają myślałam że nie będzie potrzebny rożek a tu pisze dwa kocyki lub dwa rożki, i druga sprawa co mnie zaskoczyło oliwka lub linomag - płyn do pielęgnacji suchej skóry, nie pamiętam żebym wcześniej coś takiego brała.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.
    Przyjemnego dnia :)

Zrób coś dla siebie o odpocznij.
    Zobaczysz jak już pójdziesz na zwolnienie napewno docenisz ten czas.
    Często jest tak ,że człowiek jak pracuje to jest jakby zahipnotyzowany i się temu poświęca w pełni a jak już odpuści to po pewnym czasie głowa zwalnia i jest dobrze.
    Faktycznie bardzo dużo chcą.
    U mnie podkłady, podpaski były zapewnione ale maści raczej też nie.

• Agula31 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! 💕

Dziś trochę kiepsko u mnie ze snem – obudziłam się po 3 na siku i potem już tylko drzemałam. Ale nie ma co narzekać, bo mam dziś plan na wycieczkę do Ikei! Jadę obejrzeć te przewijaki i mam nadzieję, że w końcu ogarnę ten temat ostatecznie. ✊

@Martyna – wydaje mi się, że lekarze często patrzą przez pryzmat własnych doświadczeń i przypadków, jakie mieli. Moja lekarka ma córkę z zajęczą wargą i odkąd tylko można, to na każdym USG dokładnie ogląda usta Igi z każdej strony… 🙃Ja nie znam nikogo z taką wargą więc w ogóle nie brałam tego pod uwagę, nie martwiło mnie to. Ale mamy w rodzinie dziecko z LHSH więc naciskałam na echo serca...

@Pinkflower – będzie modelka! 😍 Super, mega się cieszę. <3 Powodzenia z insuliną na noc.

@Kasiula – oczywiście, że dobra atmosfera w pracy jest ważna. Ja niestety takiej nie miałam, więc szybko zrezygnowałam, bo nie ma sensu się męczyć. A na L4 mam nawet wyższą wypłatę, więc mam mniej zmartwień z wyprawką. Odpoczywaj teraz i skup się na sobie, zasługujesz na to. ❤️

@Naatka – zawsze warto sprawdzić, a jak Cię to uspokoi, to już w ogóle super. My tu wszystkie jesteśmy matki wariatki. 😂

@Eliz Katri – te lampki są piękne! 😍 Ja z kolei marzę o takiej w kształcie balonika – muszę w końcu ją zamówić.

@Maglew – mam nadzieję, że będziesz zadowolona z wyboru! Ja niestety zdjęć nadal nie mam, więc nic nie podpowiem jakie efekty... 😅

@AgaKa800 –lekarze niepotrzebnie stresują… 😠 Powinni mieć szkolenia z komunikacji. Ale na pewno, gdyby było coś nie tak, to by Ci powiedział! Ale masz rację, niech Ci to wyjaśni. Waga wydaje się bardzo ok, szczególnie że, jak tu na grupie widać, pomiary bywają różne. ✨

Trzymam za Was wszystkie kciuki – za wizyty, badania i każdą sprawę, która Was teraz zajmuje! 🤞❤️

👩🏼31👨🏻‍🦰32
    03.24 AMH 0,69🫣
    Plemniki o prawidłowej budowie <4%
    04.24 stymulacja + suplementy
    29.04.24 IVF 💔
    23.05 mezoterapia jajników
    12.07 ⏸️
    29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
    05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
    19.08 10+1 3,1 cm ❤️
    02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
    23.09 15+1 11,8 cm 🩷
    22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
    12.11 22+2 505 g 🩷
    03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
    02.01 29+4 1598 g🩷
    preg.png
  • SailorMoon Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna wrote:
    🌸sailor to mój pączek bardzo podobnie 29+4 1590g 😀
    Kurczaki i teraz mam zagwostke, wiecie? Bo tu niejedno bobo większe niż ta „średnia” centylowa, ale nadal mieszczące sie w normach i wam lekarze nic nie mówią. Moja doktor od razu reakcja, żeby nie była za duża i żeby „łatwiej” mi było urodzić…
    Teraz nie wiem czy ona nad wyrost teraz nie działa 🤪 ale no nic, czekam grzecznie do kolejnej wizyty 😀😀
    haha, to faktycznie podobnie :D moja dr mnie niczym nie straszyła, że będzie jakaś wyjątkowo duża. Na tym etapie nasze bobaski bardzo szybko rosną, może być tak, że nieskuta przystopują i będą w tej „normalnej” wadze 🙈
    Przypuszczam, że nasza buba będzie po prostu długa :D
    I pamiętam, że coś pisałaś o witaminkach :D ja nic nie biorę dodatkowego ( oprócz prenatalnego duo i magnezu) a i tak rośnie jak na drożdżach 🙈
    Abilify05 wrote:

SaliorMoon super wieści :) jakie tabletki ci przepisał?

Sorbifer :) także ciekawe jak to będzie 💩😂🙈🙈

05.24 cb
    07.24 ⏸️

preg.png
  • SailorMoon Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w ogóle to dzień dobry 🌸
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)

❄️AgaKa pamiętaj, że mało to nie znaczy ZA mało. Bobasek rośnie, więc tych wód robi się po prostu coraz mniej. Koniecznie dbaj o nawodnienie 🙂

05.24 cb
    07.24 ⏸️

preg.png
‹‹ 536 537 538 539 540
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ